Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקחת עצה מאנשים ששמעו ולא על פי שמיעה שלך (המידים, האודיסון...)? זה בדיוק מה שעושה כאן פותח השרשור!, קיבלת חו"ד, זה מה שמחפש פותח השרשור, הלא כך חבר י-ק-ר?

מה גם שאתה עוד מוסיף חטא על פשע כשפעלת לפי ההמלצה של החברים, גם אני , לא פעם ולא פעמיים, לעולם לא התאכזבתי קשות, ועבר אצלי ציוד שפחות אהבתי, זה למה אין לי בעיה להמליץ, "ללא ביסוס"..

ולפני המשך ההתלהמות, הבאמת מיותרת וחסרת תכן ענייני, קרא שוב שני תגובות מעלה, בעיקר את הפסקה האחרונה.

SCANSPEAK

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה ממשיך להתעלם מהדברים וקורא מה שבא לך, שמעתי סט כזה 2 חלקים, ידעתי מה גוון הצליל של הסט בגדול.

(אני קצת, טיפה יותר מנוסה מפותח השרשור לדעת להמר כך על איך הציוד ישתלב) אני יודע להבדיל בין סאונד חם וקר במחשבה ומכיר את המגברים שלי גם שהיו אמורים להתחבר למיד הזה (Jl שלי שאני מכיר מצויין), אני קורא במקביל חוות דעת בפורומים אחרים ובחו״ל אני צריך להמשיך?

בקיצור ההתלהמות היא שלך, מעין מלחמת אגו וחבל.

אתה שוכח שעוד לפני שהגעת למפגשים אני כבר שם דיי הרבה זמן, ולפני שאני רשום בפורום הזה אני קורא בו והמון,ובגלל זה כנראה המחשבה שלך מקובעת שאתה יודע כל מה שהספקתי לשמוע או לא ומה אני יודע או לא.

חבל.

יש הבדל עצום בין לשמוע סט של מוראל (גוון הצליל די זהה בכל הסטים) ולשמוע סט של פוקאל ולעשות הפרדה בינם לבין לנסות להתחדד לאופי ולהבדלים בין סט לסט.

גם את הראשון אין למתחיל בתחום.

פורסם

ועוד משהו ששכחתי, ברגע שאני מתייעץ עם אנשים, אני מתייעץ עם מי שאני מכיר, סומל עליו ויודע כמה נסיון יש לו.

המלצות בפורום לצערי הם על עיוור, משתמשים חדשים לא יודעים מי עומד מאחורי המקלדת ומייעץ להם.

לצערי יש פה בלי סוף מקרים של אנשים ששבוע אחד מתייעצים לגבי מערכת של 3 אלף ושבוע אחרי זה אתה רואה אותם ממליצים לאנשים שמבקשים ייעוץ למערכת בשווי כפול ואפילו יותר מזה, ואפילו שממליצים בלי לשמוע/לנסות את הציוד שהם ממליצים עליו, משהו שגם אתה מרבה לעשות.

אז גם המלצות בפורום יש לקחת בערבון מוגבל ומכאן ההתעקשות שלי על שמיעת הרכיבים לפני זה.

אתה מוזמן לשאול אנשים שמתייעצים איתי ועל בסיס קבוע, (נגטיב לדוגמא) ברגע שאני נשאל על ציוד שלא התנסיתי בו אני אומר ישר שאין לי מושג ואני לא יכול לתת חוות דעת.

פורסם

בחיי שאני מצטער שהגבתי כאן מלכתחילה, שהרי את גוון הצליל בין ה99 ל hdx3 שהבחור הולך לקנות (לא), בשילוב עם האודיסון תזיז או מגבר מנורות (גם לא), ולאיזה סט שלושה חלקים שהמלצתי ללקנות ללא עוררין.

עכשיו תסתכל שוב ותיווכח שאין כך הדברים, מי שכן קונה ציוד כזה יודע מה הוא קונה.

סתם לקחת משפט והמלצה למונו, שהם בגדר מציאה, ופרשת פה את כל משנתך, שאיננה שונה משלי, לא אמרתי ולו מילה אחת על הניסיון שלך, בסכום של פותח השרשרור אין יותר מידי סטיות והתפלפלות בין רכיבים, ככה אני רואה את זה לפחות, ובעיקר מכיוון שהוא חסר ניסיון, רכיבים לטעמו יבואו רק עם ניסיון, ולא משמיעה של כמה דקות ברכב של חבר, המלצה טובה היא אחלה דרך להתחיל להתגלגל, לא יותר מזה ...

ואני לא מכיר אחד שקנה התחבר לנושא כתחביב ולא החליף ציוד, אחד.

SCANSPEAK

פורסם

אמרת ועוד איך אמרת, החלטת מה הספקתי לשמוע לפני קניה ומה לא (גם זה נסיון).

ותקרא את מה שכתבתי על המערכות של רודי ויוני, גם בסכומים נמוכים יש כיון להתלבטות ועניין של טעם, בין סאונד חם של מוראל ואולי אלפיין לבין סאונד קר של פוקאל ופיוניר או קלאריון, או שלדעתך אין הבדל בינהם בגלל שהם מסדרות נמוכות וזולים יותר.

אין קשר לסכום המערכת.

אתה שוב לא מתייחס לכל התגובה ורק מתמקד בנושא אחד וגם שוכח פה ושם דברים.

בקיצור אני אפסיק פה את הוויכוח כנראה שזה לא ייגמר.

פורסם

אמנם אני לא ככ רוצה להתערב אבל אני חייב הפעם, לטובת מור.

בני אתה המלצת לו על רכיבים שהוא לא שמע, אני בספק אם גם אתה - זאת עובדה.

אתה לא יודע מה פותח השרשור מחפש, ומה הוא יגיד על כל רכיב - זאת עובדה.

אתה לא יודע מה פותח השרשור מצפה מהמערכת - זאת עובדה.

על מה אתה מתווכח?

אני לא בא בטענות חלילה אבל אני חייב לגבות את מור במשפט: ״אני מנסה להכניס בך את המשפט של תפסיק לדבר בלי ביסוס.״

בנוסף ייאמר לזכות מור שכשאני שואל אותו על ציוד שהוא לא מכיר ולא יכול לתת חוות דעת, הוא לא נותן.

אני לא מכיר אותך בני, ובהחלט אין לי שום דבר נגדך, אל תיפגע מהתגובה שלי כי אני מגבה את מור בטענה שתעזור לך מאוד במידה ותיישם את דבריו!

יום מצויין :).

JL Audio

פורסם

את הספקות שלך לגבי אם שמעתי את הציוד תשמור לעצמך, לא המלצתי על ציוד שלא שמעתי ואהבתי.

לגבי העובדות שלך למה מחפש פותח השרשור, הוא איתי בה"פ כבר כמה ימים.

מה שמשאיר אותך עם "העובדות " שלך ביד, ועם גישה יהירה ואף מתנשאת.

על מה אני מתווכח, על המלצה גורפת לשמוע ולדעת ולעשות שילוב של מגבר וה hu, שזו לדעתי התפלפלות מיותרת, שלא תכנס לו בתקציב בלוא הכי, ואם כבר נכנסים לפינה של איזה מגבר משלבים עם איזה hu, זו שאלה שמצריכה המון המון ידע וניסיון, שאין לפותח השרשור, ושרוב רוב הפורום לא ניסה לענות עליה אפילו... פשוט התקינו מגבר/סט/hu שאמור להיות יטתר "טוב" מהקודם...

ואם אין את הידע אז זו סיבה לא להכנס לתחביב?

הייתי באיזה מפגש או שניים, שמעתי מגוון רחב, אבל לוקח זמן לדעת אם אתה מתחבר לציוד או לא, שמיעה של עשר דקות לא מספיקה, וזה למה לכל מי שבתחביב הזה יש תחלופה גדולה מאד של ציוד.

לדעתי העיקר זה להתחיל עם ציוד סביר, המון סבלנות, ולמידה הם המפתח למערכת טובה, זה שהתחלת עם מגבר כזה או אחר לא אומר שהוא יהיה המגבר שאיתו גם תצא מהתחום, אם תצליח.

SCANSPEAK

פורסם

ב5K אפשר להביא ציוד ברמה גבוהה- כן, ציוד כזה שיש הבדלי שמע אפילו לאוזן בלתי מזויינת (טויטר צורם? טויטר לא חזק מספיק? סאב חזק מדי? חלש מדי? מרוח מדי? מדוייק מדי?).

ב5K לא מדובר במורל טמפו וסאב של פיוניר- אתה חייב להסכים.

JL Audio

פורסם

אני מסכים שלא יהיה מדובר בסט סטנדרטי ופשוט, אבל גם לא הרבה יותר מזה, סה"כ מדובר במערכת שלמה, בעוד אני ומור מתווכים פה על רמה אחרת, ומחירים אחרים, בגלל זה אני טוען שהויכוח עקר למקרה זה.

פרט לסאב וסט קומםוננט, שאת זה הדגשתי כבר כמה פעמים.

SCANSPEAK

• תוכן חדש...