Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניקוז בלמים בעזרת POWER BLEEDER

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מצאתי כזה בארץ, אני מזמין כזה מחול פלוס עוד כמה כלים ייעודים לכמה דברים על מנת לייעל את העבודה.

*** לקחת את רשמיי בערבון מוגבל ***

*** הנעה קידמית עם הרבה הנאה ***

פורסם

החלפת נוזל בלמים ניתן לביצוע ע"י פתיחת ברגי ניקוז בגלגלים ופימפום דוושת הבלם תוך מילוי נוזל חדש, כל בורג ניקוז בתורו כמובן. לא רואה סיבה להישתמש במכונה הנ"ל ולדעתי חבל על הכסף.

פורסם

יש הרבה סיבות למה כן ולמה לא

באופן עקרוני השיטה הכי נקייה ובטוחה זה בעזרת הPOWER BLEEDER, מכיוון ש "בפימפום" ניתן לגרום נזק

לאטמים בתוך המשאבה הראשית (בגלל שאתה דוחף את הדושה עד הסוף מה שלא קורה בדרך כלל)

וגם צריך אדם נוסף לביצוע המטלה.

בעזרת הPOWER BLEEDER הפעולה הרבה יותר קלה,בנאדם אחד מספיק לעבודה.

החסרון היחיד כרגע שלא ניתן להשיג את הפריט הזה בארץ והמשלוח קצת מייקר את העסק,אז למי שעושה פעם באף פעם

ניקוז אז זה לא משתלם,

מי שעושה פעם בשנתיים ולבד אז זה מאוד משתלם.

LeonTFSI מאיפה אתה בארץ ? אולי נוכל להשתתף במחיר של הפריט ונעשה עליו "שותף"

פורסם

מאור, השיטה שציינת אכן עובדת, אך היא לא תמיד מומלצת, לא ברכבים ישנים בהם ביצוע פעולה כזו עלולה להביא למותה בטרם עת של המשאבה ההידראולית ולא ברכבים חדשים עם שלל מערכות ESP מתקדמות שפעולה כזאת עלולה לפגוע גם בהן.

ניקוז באמצעות משאבה ייעודית או סוג של ערכה כזו היא הדרך המומלצת והבטוחה ביותר. יש בפורום לא מעט שרשורים בנושא, כדאי לעשות חיפוש.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
מאור, השיטה שציינת אכן עובדת, אך היא לא תמיד מומלצת, לא ברכבים ישנים בהם ביצוע פעולה כזו עלולה להביא למותה בטרם עת של המשאבה ההידראולית ולא ברכבים חדשים עם שלל מערכות ESP מתקדמות שפעולה כזאת עלולה לפגוע גם בהן.

ניקוז באמצעות משאבה ייעודית או סוג של ערכה כזו היא הדרך המומלצת והבטוחה ביותר. יש בפורום לא מעט שרשורים בנושא, כדאי לעשות חיפוש.

איתמר.

היי איתמר. למען האמת אני גם האמנתי עד לפני שנתיים שהדרך לביצוע נכון של ההחלפה היא באמצעות משאבה שכזו, עד שניכנסתי למורשה סוזוקי לעשות טיפול לאלטו שלי. בטיפול היה צריך לחדש נוזל בלמים וכאשר ראיתי אותם לא מבצעים את ההחלפה עם משאבה שכזו ניגשתי ישר למנהל ושאלתי אותו בעיניין. הוא סיפר לי ואף היתעקש שאראה (למרות שסירבתי) שהמשאבה הזו כבר גרמה לו ללא מעט בעיות במערכות ה ABS ברכבים בהם בוצעה ההחלפה עם המשאבה, הוא הסביר משהו על כניסת אויר ל ABS. מאז הוא מעמיד את המשאבה הזו בצד ולא מעיז לעבוד עליה על אף רכב במיוחד לא על הרכבים החדשים.

פורסם

הרבה מוסכים מורשים שאני מכיר משתמשים במשאבה כזאת או אחרת.

מה הסיבה שמורשה סוזוקי החליט לא להשתמש ידועה רק לבעלים.

פימפום היה שיטה של פעם וגם אז זה דפק משאבה מרכזית מניסיון עם פולסווגן פאסאט 2002

עדיף משאבה גם מהיר גם יעיל ואפילו נקי יותר.

יוגב

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

פורסם

ניתן ליצור אפקט שאיבה גם באמצעים ביתיים ללא צורך במשאבה שעולה כסף.

באמצעות בקבוק, שלפקק שלו נחבר שסתום ח"כ וצינור, אפשר ליצור ואקום ולשאוב את נוזל הבלמים מן הצינורות תוך כדי הכנסת חדש וזהירות יתירה מכניסת אוויר למערכת.

[איני מפרט יותר מזה, כיון שבלמים הם לא חלק שאפשר לעשות עליו ניסויים. מי שהבין את הרעיון, הבין]

פורסם

יוסי,

שים לב שאתה מדבר על שאיבה מהניפלים ואילו פותח השירשור מדבר על דחיפה בלחץ ממיכל העודפים.

לי יש משאבה כזו (דחיפה בלחץ) של Gunson Eezibleed

יש לי אותה שנתיים וטרם יצא לי להשתמש בה.

במקרה היום החלפתי במוסך משאבת ברקס ברכב (קרסה אחרי 10 שנים ללא קשר) כשביקשתי מהמכונאי שלי שנשתמש בקיט כדי להחליף נוזל בלמים, הוא ענה לי שאני אתן לו להשתמש בשיטות שלו בלי לבזבז לו זמן על משחקים :-).

פותח השירשור אם אתה מעוניין צור קשר בפרטי להשאלה.

• ספונסר פורום
פורסם

כולכם צודקים.

בעקרון,בתנאים ביתיים ללא לחץ זמן של מוסך פעיל,השיטה הטובה ביותר היא פשוט לפתוח את כל הניפלים מכל ארבעת הגלגלים ולתת לגרביטציה לעשות את שלה,ובמקביל כל הזמן לדאוג שיש מספיק נוזל בלמים חדש במיכל,עד שיוצא מכל הגלגלים שמן חדש, וסיימנו, כך אין צורך לנקז אוויר.

שימוש במיכל להכנסת לחץ למיכל העודפים,יכול לגרום למצב שבו מפלס השמן יורד ובמקומו נכנס אוויר,ואז באמת יהיו בועות אוויר שלכודות בתוך משאבת הABS\ESP ויהיה צורך בהליך מיוחד בעזרת סורק יעודי כדי לנקז אוויר.

אורן בן סימון

פורסם

הגזמת קצת לגבי ההליך המיוחד, אכן לא מומלץ שכל אחד ייתעסק עם הבלמים אבל בהחלט שזה לא כזה מסובך.

לדוגמה בגרמניות יש ללא מעט חברה וואג קום כולל אותי, ניתן דרכו להפעיל כל משאבה ברכב ובכך לנקז אוויר במידה וקיים, לא פעולה מסובכת ובהחלט שלא צריך סורק ייעודי.

שוב לא ממליץ לכל אחד להתעסק עם בלמי הרכב, מצד שני לא סיפור גדול, בהצלחה.

*** לקחת את רשמיי בערבון מוגבל ***

*** הנעה קידמית עם הרבה הנאה ***

• ספונסר פורום
פורסם

ידידי,וואג קום הוא סורק יעודי,וההליך הוא מסובך,ואורך כחצי שעה ושני אנשים,הליך מיותר שאין צורך לבצעו אם מנקזים אוויר נכון.

אורן

פורסם
מישהו השתמש ויכול לתת חות דעת על המכשיר ?

ומישהו יודע אם ניתן להשיג בארץ ?

תודה מראש

motive-power-bleeder.jpg

היי

אנחנו מייבאים מכשיר דומה של חברה אחרת.

שעובד באותה השיטה,אם תרצה אבדוק אם יש לנו במלאי ומה המחיר.

פורסם
כולכם צודקים.

בעקרון,בתנאים ביתיים ללא לחץ זמן של מוסך פעיל,השיטה הטובה ביותר היא פשוט לפתוח את כל הניפלים מכל ארבעת הגלגלים ולתת לגרביטציה לעשות את שלה,ובמקביל כל הזמן לדאוג שיש מספיק נוזל בלמים חדש במיכל,עד שיוצא מכל הגלגלים שמן חדש, וסיימנו, כך אין צורך לנקז אוויר.

שימוש במיכל להכנסת לחץ למיכל העודפים,יכול לגרום למצב שבו מפלס השמן יורד ובמקומו נכנס אוויר,ואז באמת יהיו בועות אוויר שלכודות בתוך משאבת הABS\ESP ויהיה צורך בהליך מיוחד בעזרת סורק יעודי כדי לנקז אוויר.

אורן בן סימון

מה כוונתך "לגרביטציה לעשות את שלה" בהנחה שאני פותח ניפל, הנוזל פשוט יזרום לו החוצה?

גם אם כן, איך אדע שהנוזל החדש החל לזרום בצינור ואפשר לסגור את הניפל - צריך איזשהו כלי שינקז לתוכו.

פורסם
מה כוונתך "לגרביטציה לעשות את שלה" בהנחה שאני פותח ניפל, הנוזל פשוט יזרום לו החוצה?

גם אם כן, איך אדע שהנוזל החדש החל לזרום בצינור ואפשר לסגור את הניפל - צריך איזשהו כלי שינקז לתוכו.

הנוזל לא ייצא מעצמו אלא רק בהתחלה הוא טיפה יינזל אבל כדי להחליף את כולו אתה תצטרך לפמפם על דוושת הבלם ותוך כדי למלאות במיכל נוזל חדש. כך עד שתיראה בכל ניפל שתפתח שהנוזל מיתחדש.

• תוכן חדש...