Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טויוטה ראב 4 vs מאזדה cx5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4749 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב, אני לפני רכישת רכב ואני מתלבט בין שני הרכבים הללו בלבד (טוב אוליי גם הפורסטר החדש של סובארו)

עשיתי נסיעת מבחן על שתיהן ולכל אחת יתרונות וחסרונות לעומת השנייה ואני קצת בבלבלות.

מאזדה לדעתי נראית הרבה יותר טוב , נוחה יותר, מאובזרת הרבה יותר (אני חושב על 2*4 לקצורי) אבל המרווח ברכיים מאחור קטן משל הטויוטה , ואבל גדול התחושה הכללית במושב הנהג צפוף וזול, דשבורד מאוד פשוט ומיושן ומרחב רגליים מוגבל, חסרון נוסף הוא שהדגם CX5 נמצא כבר בשוק הליסינג.

הטויוטה בדגם הGLI מאוד מאוד ערומה מבחינת אבזור, רכב ב180K ללא בקרת אקלים וקיפול מראות חשמלי... וזה רק ההתחלה.

נסיעה נוקשה יותר ופחות נעימה.

מרווח גחון נמוך משמעותית לעומת המאזדה 18.7 לעומת 22.

תא מטען בנוי בצורה מגוחכת עם הכיסוי של הגלגל ספייר

היתרונות יותר מרווח גם מלפנים וגם מאחור, קונסולה ודשבורד נראים לא רע לעומת המאזדה.

4*4 עם נעילת דפרנציאל.

אחריות 4 שנים או 150KM לעומת 3 שנים או 100K

המחירים על הדגמים הנ"ל עם יתרון של כ 5 K לטובת המאזדה.

אשמח לעצה או שתיים מבין אלו שמכירים את הדגמים.

hu: eclipse cd5030

spk: hertz hi-enrgy hsk165

amp: audison lrx 4.1k

sub: hertz es200

פורסם

בתור בעליה של מאזדה cx5 ולאחר שבדקתי את הטויטה הראב4 באולם התצוגה אני יכול להסכים איתך על חלק גדול מהדברים ועל חלק לא.

מבחינת מרחב פנים, אכן הטויטה מרווחת במיוחד ויותר מהמאזדה, אבל המאזדה לא יוצאת רע מהשוואה זאת, פשוט מאחר והטויוטה היא אחד הרכבים המרווחים ביותר הנעים על הכביש, המרווח במושב האחורי פשוט אדיר. המאזדה רק נראית צפופה, בפועל המרחב שלה יפה מאד כמו ברכב מנהלים ממוצע.

ריצפת תא המטען של הטויטה אכן נראית מוזר, אבל מדובר באשליה, פשוט דלת תא המטען נפתחת נמוך במיוחד ונמוך יותר מגובה הריצפה, דבר שיוצר אשליה כאילו ריצפת תא המטען מוגבהת מדי. בפועל לתא המטען גובה יפה ונפח גדול, בשני הפרמטרים הללו יותר מהמאזדה לדעתי.

לגבי העיצוב הפנימי והתחושה הזולה שציינת שיש במאזדה, אני חושב בדיוק הפוך, במאדה חומרי הפנים איכותיים בהרבה, פלסטיק מוצק ורך וחומרים אחרים איכותיים ועיצוב נקי וסולידי. בטיוטה חומרי פנים עלובים, פלסטיקים קשים ועיצוב מבולגן ומוזר.

רמת האבזור של הטויטה אכן מביכה במיוחד ליד המאזדה ואפילו ליד כל רכב משפחתי שעולה הרבה פחות ממנה.

לעניין האחריות לא הייתי מקדיש כל מחשבה, שני הרכבים צפויים להיות אמינים הרבה מעבר לתקופת האחריות.

המאזדה אכן מציגה נוחות מתלים טובה (לאחר שהרכב נסע כמה עשרות או מאות קילומטרים, בהתחלה הרכב היה קשה) ולפי מה שקראתי במבחנים על הטויטה הנוחות שלה בעייתית, אבל גם אצלה יכול אולי לחול שיפור ככל שיסעו בה יותר.

גם מבחינת ביצועים הטויטה עייפה יחסית. המאזדה מציגה ביצועים טובים ביומיום ואפילו טובים מאד כשרוצים בכך, למרות שיחידת ההנעה והגיר לא מספיק מלוטשים במצבים מסוימים ולמען הזהירות הייתי מזמין את הגירסה החדשה שעברה כיול של המנוע ו/או הגיר שצפויה להגיע לארץ בעוד כחודשיים שלושה.

לטויוטה הנעה לכל הגלגלים ואין גירסת הנעה קשמית ואולם מרווח הגחון שלה אכן סמלי ובמאזדה הוא טוב יותר.

המאזדה גם חסכונית יותר בדלק.

מבחינת בידוד רעשי מנוע המאזדה בינונית, לגבי הטויוטה ייתכן שהמצב טוב יותר לפי המבחנים שנערכו לה.

לסיכום נראה לי שהמאזדה היא הרכישה העדיפה מבינהן באופן כללי והן בהשוואה ישירה של עלות מול תועלת.

את הטויוטה הייתי רוכש רק אם היה חשוב לי מאד המרווח העודף שלה ורק אם ממש, אבל ממש היה חשוב לי הנעה לכל הגלגלים, למרות הסתירה שישנה כאמור עם מרווח הגחון הנמוך שממילא לא מאפשר כל נסיעת שטח משמעותית.

כמו כן את הטויוטה הייתי רוכש רק בגירסה המפוארת למרות תוספת המחיר הניכרת, הגירסה הבסיסית פשוט בושה מבחינת החוסר באבזור.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

שלום,

אשמח לתת גם את דעתי. אולם, לפני כן, הייתי שמח לשמוע מה הן הדרישות שלך מהרכב.

אחרי הכל, גם בעדת רכבי הקרוס-אוברים, יש זרמים ועדות. דוגמה: מעוניין ברכב הכי מאובזר שאפשר? יונדאי IX35 או מאזדה CX5, שניהם בגירסאות היותר-מפוארות, ייתנו מענה נכון יותר. דוגמאות נוספות - מעוניין בגיר ידני? לך על סובארו פורסטר, או הונדה CRV. נוסע הרבה ומעוניין במנוע דיזל? רק ביונדאי תמצא את התשובה. מעוניין ביכולת שטח, ובהצדקה לקיום מערכת 4x4? רק הפורסטר ייתן מענה איכותי. מחפש את הקרוסאובר הכי חזק? לך על פורד קוגה.

וכן הלאה וכן הלאה.. אז אני אשמח לשמוע קצת על אופי השימוש ברכב.

פורסם

אמנון תודה רבה על התשובה המפורטת.

קראתי את כל השרשורים שסיקרת בנושא ואת רשמיך לאחר הרכישה של המאזדה, בהחלט סיקרת יפה וזה עזר לי.

אני גם בכיוון של המאזדה , אני קמת בדילמה אם לרכוש עכשיו או לחכות לעדכון גרסה.

שוחחתי עם מס' גורמים במאזדה ולא יודעים להגיד מתי הוא יגיע ומה הוא יכלול, כמו כן בהתאם לזה הם לא יכולים להבטיח לי כי אם ארכוש עכשיו הרכב יעודכן לגרסה החדשה אם זה מעבר לעדכון תוכנתי דרך מחשב הרכב.

הדבר היחיד שהם ציינו שתגיע גרסה בכירה בעלת מנוע 2.5 ל', לא יודעים לתת פרטים מעבר.

e.t - מודה לך גם על התשובה, קראתי כבר את כל המבחנים של כל הרכבים בקטגוריה, ולכן ע"פ הצרכים שלי החלטתי להתמקד בשני הדגמים הללו.

פורסם

עדכון קטן,

אתמול הייתי באולם התצוגה של מאזדה , ולאחר בירור קצר עם הנציג במקום במהלך יוני הולך להגיע דגם ה 2.5 ל' 186 כ"ס, וגם הגרסה המעודכנת של ה 2 ל'.

עדיין לא יודעים להגיד בדיוק במה מתבטא העדכון, אם זה עדכון תוכנתי למנוע ולגיר או מעבר , כמו כן אמור להיות איזה תוספת לחלק מהדגמים באבזור (גם לא יודעים להגיג כרגע איזה תוספת - נאמר לי אוליי מצלמת רוורס ומערכת STOP&DRIVE).

בהתאם לנאמר אני ימתין עם הרכישה וכאשר יגיעו הדגמים נבחן מחדש את האופציות, ה2.5 נשמע מעניין - אני מקווה שהמחיר יהיה שפוי.

פורסם
עדכון קטן,

אתמול הייתי באולם התצוגה של מאזדה , ולאחר בירור קצר עם הנציג במקום במהלך יוני הולך להגיע דגם ה 2.5 ל' 186 כ"ס, וגם הגרסה המעודכנת של ה 2 ל'.

עדיין לא יודעים להגיד בדיוק במה מתבטא העדכון, אם זה עדכון תוכנתי למנוע ולגיר או מעבר , כמו כן אמור להיות איזה תוספת לחלק מהדגמים באבזור (גם לא יודעים להגיג כרגע איזה תוספת - נאמר לי אוליי מצלמת רוורס ומערכת STOP&DRIVE).

בהתאם לנאמר אני ימתין עם הרכישה וכאשר יגיעו הדגמים נבחן מחדש את האופציות, ה2.5 נשמע מעניין - אני מקווה שהמחיר יהיה שפוי.

תודה על התודה :)

גירסת ה- 2.5 ליטר עם מערכת עצור וסע ואם תוספת המחיר תהיה רק 10 א׳ ש״ח כמו במאזדה 6, נשמעת אופציה פשוט מצויינת. היא תהיה המהירה בקטגוריה בהפרש משמעותי ויחד עם זאת חסכונית. חבל שלא הייתה אופציה כזאת בזמן שאני רכשתי את המאזדה.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

לאחר המתנה של כחודשיים לדגם החדש של מאזדה, סוף סוף הוא הגיע וישר רצתי לבצע הזמנה.

הכלה החדשה - mazda cx5 2.5l בלבן פנינה עוד כשבועיים בערך תגיע.

בהזדמנות זו אני רוצה להודות לאמנון מהפורום , בעקבות ח"ד שלך , ותגובות שלך בשרשורים שונים חיכיתי ולא רכשתי את ה 2.0 וכעת אני מחכה לזו.

הדגם הזה על הנייר נראה מאוד מעניין 188 כ"ס, 25.4 קג"מ, 13.7 צריכת דלק לק"מ (יצרן), 0-100 8.6.

סתם מסקרנות לפני כשבועיים הזדמן לי לעשות נסיעת מבחן על הראב 4 החדש והרשמים הם:

כפי שכבר ציינתי בעבר בוא מרגיש מאוד פשוט (בגרסת הבסיס).

התנהגות כביש די טובה עד שמגיעים לקטע קצת משובש (או פס האטה שעוברים עליו מעל 20 קמ"ש) ואז מרגישים את נוקשות המתלים.

מה שהכי הפריע לי ברכב זה ההרגשה של חוסר בכוח, הרכב מרגיש כבד למנוע הזה.

אז כפי שציינתי מחכה לכלה , וכשתגיע אעדכן ברשמים.

סופ"ש נעים

ושוב אמנון תודה.

פורסם
לאחר המתנה של כחודשיים לדגם החדש של מאזדה, סוף סוף הוא הגיע וישר רצתי לבצע הזמנה.

הכלה החדשה - mazda cx5 2.5l בלבן פנינה עוד כשבועיים בערך תגיע.

בהזדמנות זו אני רוצה להודות לאמנון מהפורום , בעקבות ח"ד שלך , ותגובות שלך בשרשורים שונים חיכיתי ולא רכשתי את ה 2.0 וכעת אני מחכה לזו.

הדגם הזה על הנייר נראה מאוד מעניין 188 כ"ס, 25.4 קג"מ, 13.7 צריכת דלק לק"מ (יצרן), 0-100 8.6.

סתם מסקרנות לפני כשבועיים הזדמן לי לעשות נסיעת מבחן על הראב 4 החדש והרשמים הם:

כפי שכבר ציינתי בעבר בוא מרגיש מאוד פשוט (בגרסת הבסיס).

התנהגות כביש די טובה עד שמגיעים לקטע קצת משובש (או פס האטה שעוברים עליו מעל 20 קמ"ש) ואז מרגישים את נוקשות המתלים.

מה שהכי הפריע לי ברכב זה ההרגשה של חוסר בכוח, הרכב מרגיש כבד למנוע הזה.

אז כפי שציינתי מחכה לכלה , וכשתגיע אעדכן ברשמים.

סופ"ש נעים

ושוב אמנון תודה.

אין בעד מה, תתחדש, הסבלנות השתלמה :wink:

גירסה פצצה. יכלה להיות תמורה גבוהה עוד יותר למחיר אם היא היתה מגיעה בגירסת הנעה קדמית זולה יותר למי שלא נוסע בשטח.

מסתמן כי הגירסה החדשה הזאת היא האופציה הטובה ביותר לעומת ג׳יפוני ההנעה הכפולה האחרים, היא מוצעת במחיר דומה אבל מציעה מנוע חזק יותר ועדיין חסכוני יותר בדלק.

ראה מבחן השוואתי שביצעו במגזין אוטו מול הפורד קוגה והטויוטה ראב 4 לגביה התלבטת. המאזדה בגירסה הקודמת של ה- 2 ליטר הנעה לכל הגלגלים היתה מהירה יותר משמעותית מהראב 4 וכמעט מהירה כמו הקוגה החזקה יותר. היא גם הייתה יותר חסכונית משתיהן. בגירסת ה- 2.5 ליטר היא כבר תהיה מהירה משתיהן.

דרך אגב גירסת ההנעה הקדמית של המאזדה שלי, מהירה יותר וחסכונית יותר מגירסת ההנעה הכפולה הקודמת הנ״ל של המאזדה עם מנוע ה- 2 ליטר הנ״ל, לכן היא מהירה עוד יותר מהראב 4 ומגיעה ככל הנראה לביצועים דומים לקוגה ותוך חסכון ניכר בדלק לעומת שתיהן. לפעמים פחות זה יותר :shock: (למרות שאפשר להגיד את זה גם בהתייחס לקטגוריית הרכבים המשפחתיים לעומת קטגוריית הג׳יפונים :-))

גירסת ה- 2.5 על אף ההנעה הכפולה, כמובן שכבר מהירה יותר מהגירסה שלי ומנגד רק קצת יותר בזבזנית בדלק, לאור מערכת עצור וסע שלא קיימת בגירסה שלי.

כל הנ״ל בכפוף לבעיות שציינתי ביחידת ההנעה של ה- 2 ליטר, שאני רוצה להניח שנפטרו בגירסת ה- 2.5.

http://www.auto.co.il/כתבה-30070-פורד-קוגה-מול-טויוטה-ראב-4-מול-מא.aspx

פורסם
תודה על התודה :)

גירסת ה- 2.5 ליטר עם מערכת עצור וסע ואם תוספת המחיר תהיה רק 10 א׳ ש״ח כמו במאזדה 6, נשמעת אופציה פשוט מצויינת. היא תהיה המהירה בקטגוריה בהפרש משמעותי ויחד עם זאת חסכונית. חבל שלא הייתה אופציה כזאת בזמן שאני רכשתי את המאזדה.

אני עוד לא הייתי מכתיר את ה2.5 כמהיר בקטגוריה.

שאני יראה מבחן מול הקוגה וה3008 אני יאמין.

• תוכן חדש...