Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מנסה להניע את__הרכב שומעים סטרטר הכל אבל הרכב לא מניע רק שאני מחזיק את דוושת הגז בריצפה הרכב מניע מה מקור הבעיה?

מעולם זה לא היה ככה הרכב היה מניע בנגיעה.

תודה.

פורסם

אבסלוט שלום רב !

אני מניח שפתרת את בעיית הדלק באפלאוז, השארת את האפלאוז למשפחה וקנית לנסר!

בדוק תחילה האם יש דלק בטנק, ותתפלל שידידי מאור 30טועה, ושבעייתך לא קשורה למפלג ולסליל ההצתה שעל מנת להחליפו ,יש לפרק מפלג, העלות גבוהה יחסית, ואין לדעתי אפשרות להשיג מפלג או סליל הצתה חדשים, רק ישנים מפירוק.

האפשרות השניה שבעייתך קשורה לקרבורטור.

הבעייה שאתה לא יכול להגיע לחשמלאי או למכון קרבורטורים מכיוון שהרכב לא מתניע, לכן אתה בבעיה.

חזור לעדכן בנידון.

בהצלחה

ותרבחו ותסעדו

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום צביקה בקשר לאפלאוז, היא עדיין אוכלת. שאלתי אנשים אומרים שזה הרכב. ואין את התופעות שאמרת באשכולות קודמים .

*בעניין הלאנסר, זה רכב של חבר הוא מנסה להניע רגיל לא מניע.(הוא כן מניע ולא תקוע! לא הבנת אותי נכון)

*הוא לוחץ על הגז מצמיד את הדוושה לריצפה ותוך כדי שהדוושה לחוצה הוא מניע ואז הרכב מניע!

*ומה שעוד יותר מוזר שיש מצבים שהוא נדלק בשניה בלי ללחוץ על דוושת הגז(חשבתי אולי לכיוון מצבר אבל לא נראה לי כי עובדה שבסוף הוא כן מניע)

*בעבר הוא היה מניע בנגיעה.

*אשמח לשמוע כיוון למקור הבעיה.

תודה רבה.

פורסם

אבסלוט שלום רב !

שני הרכבים דייהטסו אפלאוז ומיצובשי לנסר בשנתונים עד שנת 93, ידועים בצמאונם לדלק, והם צרכני דלק גבוהים יחסית, בעיקר בדגמי האוטומט.

לשניהם יש גם "מחלה" מסוימת הקשורה לתפקוד הצוק האוטומטי, שתפקוד לא נכון שלו גורם להתנעה קשה, בעיקר במנוע קר, לעשן יתר בצבע שחור, בעיקר בעת התנעת מנוע קר, ולהשפעה לרעה על תצרוכת הדלק.

בעיות כמן שיש לחברך מוכרות, ווכל הסימנים מראים על בעייה של תפקוד וכוון הצוק האוטומטי.

מסור לחברך את מספר הטלפון שלי הרשום בחתימה שלי, ואנסה לכוונו ולפתור לו את הבעייה.

בברכה

צביקה

פורסם

איזה סימנים יש לצוק תפוס?

אוסיף עוד פרט שבטח יחזק את דברי צביקה לוקח לרכב הרבה זמן להגיע לטמפרטורת עבודה

*מחר אני יגיד לו שיבדוק טורים במנוע קר חם סרק ודי נעדכן

*כמו שאמרתי חייב ללחוץ פול גז בשביל להניע בלי זה הוא לא מניע בכלל!

תודה.

פורסם
איזה סימנים יש לצוק תפוס?

אוסיף עוד פרט שבטח יחזק את דברי צביקה לוקח לרכב הרבה זמן להגיע לטמפרטורת עבודה.-זה לא קשור לצ'וק אלא יותר לטרמוסטט תקוע במצב פתוח.

*מחר אני יגיד לו שיבדוק טורים במנוע קר חם סרק ודי נעדכן.

*כמו שאמרתי חייב ללחוץ פול גז בשביל להניע בלי זה הוא לא מניע בכלל!-מחזק את האבחנה לגבי קרבורטור לא מכוון,כיוון שכאשר מניעים את הרכב עם דוושה בריצפה הפרפר פתוח וניכנס אויר באופן חופשי למנוע אשר משנה את התערובת לערכים הנכונים ומאפשר התנעה.

תודה.

אבחנה מדויקת לבעיה תוכל להתבצע על ידי נסיונות התנעה במנוע קר לגמרי(בבוקר) וחם לאחר נסיעה של רבע שעה לפחות+מבט לאגזוז ע"מ לראות את צבע העשן הניפלט.

פורסם
אבחנה מדויקת לבעיה תוכל להתבצע על ידי נסיונות התנעה במנוע קר לגמרי(בבוקר) וחם לאחר נסיעה של רבע שעה לפחות+מבט לאגזוז ע"מ לראות את צבע העשן הניפלט.

אם הטרמוסטט על מצב פתוח כל הזמן אז הרכב לא היה מגיע לטמפרטורת עבודה והוא כן מגיע אחרי נסיעה של 8 דקות בערך

פורסם
אם הטרמוסטט על מצב פתוח כל הזמן אז הרכב לא היה מגיע לטמפרטורת עבודה והוא כן מגיע אחרי נסיעה של 8 דקות בערך

אתה כתבת "שלוקח לרכב הרבה זמן להגיע לטמפרטורת עבודה" לכן הנחתי לגבי הטרמוסטט.

דרך אגב גם כשהטרמוסטט פתוח קבוע הרכב יגיע לטמפרטורת עבודה(אך בנסיעה בכביש מהיר הטמפרטורה עלולה לרדת).

8 דקות זה כלל לא הרבה זמן להגעה לטמפרטורת עבודה לכן עם נתון זה עולה כי הטרמוסטט תקין ויש להתמקד בקרבורטור.

פורסם

כשהמנוע קר הסל''ד על:

ב-N אלף טורים אותו דבר ב-P

ב-D על 900 טורים

כשהמנוע חם :

ב-N 1100 אותו דבר ב-P

D-על 900

תקין?

והיום על הבוקר הניע לו בנגיעה משהו מוזר

פורסם

דרך אגב גם כשהטרמוסטט פתוח קבוע הרכב יגיע לטמפרטורת עבודה(אך בנסיעה בכביש מהיר הטמפרטורה עלולה לרדת).

8 דקות זה כלל לא הרבה זמן להגעה לטמפרטורת עבודה לכן עם נתון זה עולה כי הטרמוסטט תקין ויש להתמקד בקרבורטור.

ניצן ידידי בתור בעל לנסר כמדומני שהיה בעבר ברשותך, וכמדומני גם לאדה סאמרה, אני תמה על אבחנתך ש8 דקות זה זמן סביר, אצלי בלנסר במזג האוויר זה, המחוג מתיצב על שליש הסקאלה, תוך שנים עד שלוש דקות מההתנעה !

אם אני לא טועה צביקה אמר פעם שהחום צריך לעלות אחרי 2 דקות...

אכן כן !

כשהמנוע קר הסל''ד על:

ב-N אלף טורים אותו דבר ב-P

ב-D על 900 טורים

כשהמנוע חם :

ב-N 1100 אותו דבר ב-P

D-על 900

תקין?

והיום על הבוקר הניע לו בנגיעה משהו מוזר

אבסלוט, הסלד בעת ההתנעה נמוך מהנדרש אך תקין במידה והרכב מניע בנגיעה, ולא פולט עשן שחור בעת ההתנעה.

לעומת זאת הסלד גבוה, בעת שהמנוע חם והקרבורטור דורש כוון ותאום בלבד של הקרבורטור , ושל הצוק האוטומטי.

העובדה שהרכב הניע בנגיעה, מחזקת את הנחתי שהמפלג וסליל ההצתה תקינים.

אני ממשיך לחכות לעדכון בימים הקרובים.

בברכה

צביקה

פורסם
ניצן ידידי בתור בעל לנסר כמדומני שהיה בעבר ברשותך, וכמדומני גם לאדה סאמרה, אני תמה על אבחנתך ש8 דקות זה זמן סביר, אצלי בלנסר במזג האוויר זה, המחוג מתיצב על שליש הסקאלה, תוך שנים עד שלוש דקות מההתנעה !-אשריך:-)

ההתייחסות שלי היא הגעת מחוג מד הטמפרטורה לקו האמצעי(שם הוא אמור להישאר).

הזמן תלוי בהרבה משתנים,כמו למשל מזג האויר,עמידה בפקקים או נסיעה בכביש פתוח (באיזור 2500-3000 סל"ד)

לאחר ההתנעה,שעת ההתנעה(בצהריים במזג אויר כמו עכשיו זה לוקח גם 3-4 דקות).

במזג אויר קר,התנעה מוקדם בבוקר ועמידה בפקק עד 10 דקות(אצלי בכל אופן).

עדיין אני סבור ש 8 דקות כמו שאבסולוט ציין זה בגדר זמן סביר ולא מעיד על בעיה בטרמוסטט,

בהנחה שכל הזמנים המדוברים הם "הערכות" ולא משהו שנמדד עם סטופר.

האינדיקציה הכי משמעותית לדעתי לגבי טרמוסטט פתוח היא נסיעה מהירה וירידת המחוג מתחת לקו האמצע.

לכן שללתי בעיית טרמוסטט פתוח.

פורסם

אם אני לא טועה צביקה אמר פעם שהחום צריך לעלות אחרי 2 דקות...

ניצן ידידי בתור בעל לנסר כמדומני שהיה בעבר ברשותך, וכמדומני גם לאדה סאמרה, אני תמה על אבחנתך ש8 דקות זה זמן סביר, אצלי בלנסר במזג האוויר זה, המחוג מתיצב על שליש הסקאלה, תוך שנים עד שלוש דקות מההתנעה !-אשריך:-)

ההתייחסות שלי היא הגעת מחוג מד הטמפרטורה לקו האמצעי(שם הוא אמור להישאר).

הזמן תלוי בהרבה משתנים,כמו למשל מזג האויר,עמידה בפקקים או נסיעה בכביש פתוח (באיזור 2500-3000 סל"ד)

לאחר ההתנעה,שעת ההתנעה(בצהריים במזג אויר כמו עכשיו זה לוקח גם 3-4 דקות).

במזג אויר קר,התנעה מוקדם בבוקר ועמידה בפקק עד 10 דקות(אצלי בכל אופן).

עדיין אני סבור ש 8 דקות כמו שאבסולוט ציין זה בגדר זמן סביר ולא מעיד על בעיה בטרמוסטט,

בהנחה שכל הזמנים המדוברים הם "הערכות" ולא משהו שנמדד עם סטופר.

האינדיקציה הכי משמעותית לדעתי לגבי טרמוסטט פתוח היא נסיעה מהירה וירידת המחוג מתחת לקו האמצע.

לכן שללתי בעיית טרמוסטט פתוח.

ניצן שלום רב !

אני חייב להיות הגון ולחזור בי !

ביצעתי בדיקה מדגמית היום, הסתכלתי על השעון המטרכב בלוח השעונים, התנעתי את הרכב, והתחלתי מיד בנסיעה, לקח שש דקות על השעון עד שהמחוג הגיע לחריץ הראשון שישנו בסקאלה, שבו הקו הלבו נחתך, אך שעון החום המשיך לעלות לאחר 8 דקות עד הגיעו לשליש הסקאלה, ושם הוא נשאר, אך אני כיביתי את המנוע, משום שהגעתי למחוז חפצי.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...