Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פאר מסווה - מי עדיפה ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא יודע אם זה מספיק פאר מבחינתך

אך סובארו בי4 2500, שנת 2008-9, בסביבות ה 80K, בא עם המון תוספות כגון קסנון, ריפודי עור, גג, חימום במושבים.

מבחינת צריכת דלק הרכב עושה כמו המנוע 2 ליטר, לא כזה נורא אך גם לא חסכוני.

ממה שהבנתי בסביבות 1:8 לנהג הממוצע(שלוחץ מידי פעם).

הרכב אמין ויציב, בסביבות ה 9.5 שניות למאה.

במחיר זול יותר משמעותית יש את הסונטה 3.3, אך הרכב מרגיש קצת פחות איכותי מבחינת נוחות הנסיעה, גם כן פחות חסכוני, אבל ייתכן טיפולים זולים יותר

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם
יש הבדל בין לראות תמונה במחשב לבין לראות בעיניים.

ברור שזה לא אחד לאחד (דהההההה), אבל בסופו של דבר מדובר בעיצוב, ושתיהן יוצרות את אותו רושם של עוצמה וספורטיביות.

אתה יכול להסביר, או להביא דוגמא לפארארי ספציפית שהספרן מזכירה לך? כי כמישהו שיצא לו לא רק לראות לא מעט כאלה (וגם לנהוג באחת או שניים), ההשוואה הזויה לחלוטין (כמו גם התיאור של הספרן כעוצמתית או ספורטיבית) אבל אולי אני מפספס משהו?

פורסם

לדעתי הכי פאר במסווה זאת טויוטה קאמרי.

מבחוץ קורולה מוגדלת, מבפנים רכב מרווח ונוח עם מושבי עור ושאר פינוקים.

ב 85-90K תוכל להביא שנת 2008-2009, וזה רכב שישרת אותך באמינות להבדיל מחברה כמו סאאב שהיא בכלל נסגרה אם אני לא טועה.

פורסם
צודק 100%.

משאר הקשקושים בהודעה שלו אפשר להתעלם.

מונית לשעבר בתור פאר מסווה? זה יותר בכיוון של "תראו אותי, אני מנסה לעבוד על מישהו שיחשוב שיש לי כסף למרצדס".

C300? באמת?!

כאמור הפייטון, כשלון חרוץ.

עדיף לך לקנות פאסאט מאובזרת, באמת.

ה-9-5 - רכב מדהים. אבל לא הייתי משלם עבורו את הסכום הנדרש.

תנסה לחפש 9-5 סטנדרטית יותר, אתה לא תתחרט. ותיתן לאנשים אחרים לנסוע במוניות לשעבר.

צודק, אם קונים סאאב צריך שיהיה למישהו מונית להסיע אותך כל פעם שאתה נתקע ללא חלקים.

לגבי מרצדס אתה לא יודע על מה אתה מדבר. נכון יש אנשים שאין להם כסף לאחת חדשה. ומצד השני הם רוצים רכב נוח, אמין, חסכוני, מאובזר ומפנק. איזה כיף שאפשר לקנות רכב כזה יותר זול מסופר מיני חדשה. הרכב הזה ימשיך לנסוע כאשר מאותה סופר מיני כבר לא ישאר אפילו אבק וכמובן גם מכל רכבים אחרים במחיר שלו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

א. אין שום בעיה של חלקים של סאאב. יש לי אחת כזאת קרוב לעשור.

ב. הסיפורים על מרצדס שימשיכו לנסוע לנצח נכונים לסוף שנות השבעים, הרכבים החדשים סובלים מאיכות ואמינות בינונית במקרה הטוב.

ושוב, אין שום קשר בין פאר מסווה לבין מרצדס מונית.

למרצדס יש תדמית מנקרת עיניים.

למרצדס מונית לשעבר יש תמיד של בעל דוכן כושל בשוק.

אני לא חושב שהוא ניסה להשיג אף אחד מאלו.

פורסם

נקמיצ'י, מיילא בעל דוכן כושל, אבל יצרן כושל לא רואים כל יום. אבל עזוב סטראוטיפים, אני בטוח שמבחינת אחזקה אני משלם הרבה פחות ממך.

סטראוטיפים הם נחלה של אנשים שלא מבינים ולכן נשאר להם לחזור על מנטרות כל פעם מחדש.

ומה לעשות? מרצדס שנחשב בעיניך לא אמין, אמין בעשרות מונים מרוב הרכבים שנוסעים על הכביש.

את זה מוכיחים מידי יום רכבים ממותג הזה שממשיכים לנסוע ללא הפסקה מידי יום וגומעים מיליוני קילומטר.

אותו בעל דוכן כושל צריך להגיע מידי יום לדוכן שלו ויש לו רכב שעושה את זה באמינות. מה שאתה כותב נובע מחוסר היכרות שלך עם רכבים שהיו מונית ומרצדס בפרט.

אני לא חושב שמרצדס מנקרת עינים יותר מכל רכב אחר ברמה שלו.

ועוד משהו: אני מקווה שאתה לא באשלייה שיש קשר כלשהו בין פאר ולו במסווה בסאאב. מדובר ברכב מנהלים עם אבזור סטנדרטי+. ללא ספק סאאב רכב טוב לזמנו, יצרן קטן שניסה להצליח וכיוון לקהל יעד מיוחד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ל-tzvipper:

למונית נכנסים עשרות (ולפעמים אפילו מאות) נוסעים ביום. שלא לדבר על כמות תחלופת הנוסעים של מונית ספיישל ממוצעת במספר חודשים ואף שנים. חלק מהנוסעים האלה אוכלים, שותים קפה, מעשנים... יש הבדל ענק בין להכנס לרכב פרטי לבין להכנס למונית (לאו דווקא לשעבר) ולהבחין מיד בבלאי מטורף של תא הנוסעים. על רוב המוניות עבר יותר מנהג אחד, אפילו יותר משלושה ארבעה, במיוחד אלו שמוצעות למכירה.

זה עוד בלי להזכיר את כמות הק"מ המטורפת שעברו הרכבים הללו - צמיגים שהוחלפו, מצברים שהוחלפו, צינורות, סטרטרים, נוזלים, שמנים - דבר שאפשר להתעלם ממנו אם מתחשבים בכך שמדובר במותג אמין, אבל עדיין, כל הדברים האלה ירתיעו בן אדם ממוצע מלקנות מונית

פורסם

לירן, זה לא מדויק. מרצדסים חדשים לא עובדים בעיר. מדובר לרוב על נהג יחיד ששומר על הרכב. ברכבים כאלה לא מעשנים וכמובן לא אוכלים. למשל על רכב שלי היו כיסויים על מושבים שהורדנו אותם כאשר לקחתי. ברכב לא אכלו ולא עישנו, היה נקי מאוד. נהג יחיד היה עם סידור לנמל תעופה והיו לו נוסעים בודדים ביום כאשר מרבית הנסיעות בין עירוניות. כל מקרה לגופו. אני הרי לא אומר לקנות מונית יד עשירית בת עשר שנים שהשכירו אותה ועבדה בכל שעות היממה, הסיעה ילדים שיכורים ממסיבות.

פורסם

רכב פאר ב 15.000 - 20.000 גם מאוד מצחיק! מה שעוד יותר הצחיק אותי זה ההצעה ליישור קוו, אנשים ממש מומחים פה!

כמה שאני אוהב את הגישה הישראלית הזאת!

ואז מתחילים את האישור קוו ומבינים שאולי היה עדיף לקנות במחיר הזה ALTO (גם יותר יקר) אבל לפחות נוסעה

לממליץ אין מוסג כמה עולה לתחזק רכב כזה ועוד שהוא נרכש ב15.000

זאת בדיוק הסיבה למה רוב הרכבים בארץ נראים איך שהם נראים

מעניין שזו גישה ישראלית, כי אני בכלל אמריקאי. אתה מדבר כאילו זה פרוייקט שהחלטתי לעשות בעצמי. פותח השרשור ביקש רכב ישן ומפואר, וזה בדיוק מה שהצעתי לו. איך ה alto הזאת קשורה אלוהים יודע, כל המשפט הזה הוא בח"מ.

הצעתי לבחור לקנות רכב מפואר בזול כמו שהוא ביקש ואת השאר להשקיע בלהחליף חלקים ישנים לחדשים. תאמין או לא, זה עושה פלאות לאמינות :roll:.

אה, ואתה מוזמן לבוא לראות איך הרכב שלי נראה. ואולי ללמוד קצת עברית על הדרך :wink:.

.Your average Notepad

פורסם

notepad, אפשר לשאול איזה רכב ברשותך?

פורסם

הסאאב באמת מכונית מאוד מושכת, וכנראה גם טובה, בקשר לתחזוקה, אין לי מושג ולכן לא אגיב.

מכל האופציות משכו לי את העין הS80 וההונדה לג'נד.

על שתיהן יצא לי לנהוג לא מעט, משתיהן מאוד נהנתי בצורות מאוד שונות.

ה-S80 2.5T (צורה חדשה), היא קודם כל מאוד מאוד נוחה, ואז היא גם חזקה מאוד (230 כ"ס), כמובן שגם אוחזת היטב, תפעול מערכות בתוך הרכב הכי אינטואיטיבי שפגשתי עד כה (בהונדה ההפך הגמור).

בגירסא המאובזרת מקבלים שלל מערכות עזר, נוחות ובטיחות.

בקשר לאמינות, וולבו של היום כבר לא נחשבת כמו פעם, בנוגע לדגם הספציפי הזה דווקא לא שמעתי שום דבר קונקרטי.

בלג'נד נהגתי בגירסא מתוחת הפנים (שלא בתקציבך), בכל מקרה מדובר ברכב דומה.

מנוע V6 חזק, הנעה כפולה מעולה, פשוט כיף.

הרכב מעט קשה (מתלים ומושבים), אך מאובזר היטב וסיבר להניח שיציג אמינות גבוהה, אך עדיין ידרוש לטיפול יקר פה ושם.

עיצוב הפנים הרבה פחות מוצלחת מהוולבו, ותפעול מע' השמע, המזגן וכו', שלא נדבר על הדיבורית הרבה פחות ידידותי.

אני לא ממליץ או קוטל את השאר כי אינני מכיר אותן די הצורך.

בכל מקרה הייתי מרים טלפון למאיר טרייד אין והולך להתרשם (ואולי קונה במקום אחר...)

פורסם
ל-tzvipper:

למונית נכנסים עשרות (ולפעמים אפילו מאות) נוסעים ביום. שלא לדבר על כמות תחלופת הנוסעים של מונית ספיישל ממוצעת במספר חודשים ואף שנים. חלק מהנוסעים האלה אוכלים, שותים קפה, מעשנים... יש הבדל ענק בין להכנס לרכב פרטי לבין להכנס למונית (לאו דווקא לשעבר) ולהבחין מיד בבלאי מטורף של תא הנוסעים. על רוב המוניות עבר יותר מנהג אחד, אפילו יותר משלושה ארבעה, במיוחד אלו שמוצעות למכירה.

כאחד שנוסע במסגרת העבודה די הרבה במוניות (הרבה מהן מסוג מרצדס) של תחנה מסוימת בתל אביב שדרכה אנו מזמינים והמון חברות/משרדים אחרות מזמינים, אני יכול לומר שזה לא נכון. רוב המוניות בהן יוצא לי לנסוע (ובעיקר המרצדסים) שמורות בקנאות ברמה הרבה יותר גבוהה מהרכב הפרטי שלי, הן בפנים והן בחוץ.

אם רוכשים מונית כזו, צובעים אותו בצבע שאינו לבן ומרכיבים לה ג'נטים מקוריים יפים לא ניתן לדעת שמדובר במונית לשעבר (חוץ מהמספר על הלוחית).

פורסם

קודם כל צריך לכתוב "פאר מוסווה", פאר מסווה לא קיים כצירוף מילים הגיוני בשפה העברית.

מחיר הרכישה לא יכול להיות מנותק מעלויות האחזקה ובמיוחד מעלויות החלפים,

אין טעם להשבית אוטו שהיה זול ברכישה בגלל מדחס מזגן שעולה 10,000 ש"ח למשל.

פורסם

מתעלק על השרשור: רק בשביל הסקרנות: אחזקה של מי תהיה לדעתכם יותר יקרה - ב.מ.וו 745 שנת 2002 או סאאב 95?

למה לסאאב יש שם כ״כ מפחיד?

חבר,אתה חופר

• תוכן חדש...