Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סל"ד במנוע 1000 קטנטן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ברשותי יונדאי אטוס שנת 2000 מנוע 1000 שאלתי היא לשמירה על סל"ד נכון בעליות,

הרכב מוגבל בכוח מכיוון שהוא מחזיק במנוע קטן לכן אני נוהד למשוך את ההילוך ה3 עד ל75 כש60 זה זה בערך הגבול של ההילוך, ברכב אין מד סל"ד כך שאיני יודע אם אני מביא את המנוע להתחממות קיצונית ולהרס, אני אשמח אם מישהו אתן לי פירוט על כמה בעצם מותר לי למשוך הילוכים במנוע קטן שכלכך מבלי לגרוע ולהזיק למנוע(ד"א קראתי שנסיעה בסלד גבוהה מנקה חלקים מסויימים ברכב)?

פורסם

סלד גבוהה לא מחמם מנוע תקין. (אם המערכת קירור תקינה, הסלד לא אמור להזיז לה, אדרבה, משאבת המים מסתובב ביחס ישר לסיבובי מנוע).

בגלל שזה מנוע קטן עם גיר ידני, אם יוצא לך ליסוע בהרבה עליות וירידות, תתקין שעון סלד, זה יעזור לך מאוד.

כעיקרון בכל רכב צריך ליהיות מנתק הצתה, שלא נותן למנוע לעבור סלד מסויים.

בנסיעה על סלד של 4-4.5 אלף סלד, לא נגרם שום נזק חוץ מחור בכיס (דלק).

סלד גבוה יכול לנקות פיח, אבל חרם על הדלק והמנוע.

פורסם
סלד גבוהה לא מחמם מנוע תקין. (אם המערכת קירור תקינה, הסלד לא אמור להזיז לה, אדרבה, משאבת המים מסתובב ביחס ישר לסיבובי מנוע).

בגלל שזה מנוע קטן עם גיר ידני, אם יוצא לך ליסוע בהרבה עליות וירידות, תתקין שעון סלד, זה יעזור לך מאוד.

כעיקרון בכל רכב צריך ליהיות מנתק הצתה, שלא נותן למנוע לעבור סלד מסויים.

בנסיעה על סלד של 4-4.5 אלף סלד, לא נגרם שום נזק חוץ מחור בכיס (דלק).

סלד גבוה יכול לנקות פיח, אבל חרם על הדלק והמנוע.

הקשבת לעצתך ורכשתי שעון סלד

2" 52mm Tacho Rev Counter Gauge Tachometer White Face Blue LED Tacho 0-8000 RPM

מה הגבול שאני צריך להציב לעצמי לא לעבור? 5K?

פורסם

מאיביי רכשת?

אם אתה יודע להתקין ויצא לך טוב, תתן לי כמה טיפים גם לי בא כזה (אצלי היא אוטומטית, אבל סתם שיהיה לכיף).

בנוגע לסלד, כנס ליוטיוב, תכתוב את השם של הרכב והדגם והשנה ותוסיף 0-100 לדוגמא, ויש מצב שתמצא את אותו רכב עם שעון סלד, ככה תראה מתי הקו האדום מגיע.

יותר חכם ומקצועי זה לחפש מפרט של הרכב או המנוע ולראות מתי אתה מקבל את הכ"ס המקסימאלי, ככה שנגיד זה 6K, אז תדע שב6K אתה מקבל את כל הכוח מהמנוע, מה שמעבר זה סתם לשרוף דלק ורינגים.

פורסם
מאיביי רכשת?

אם אתה יודע להתקין ויצא לך טוב, תתן לי כמה טיפים גם לי בא כזה (אצלי היא אוטומטית, אבל סתם שיהיה לכיף).

בנוגע לסלד, כנס ליוטיוב, תכתוב את השם של הרכב והדגם והשנה ותוסיף 0-100 לדוגמא, ויש מצב שתמצא את אותו רכב עם שעון סלד, ככה תראה מתי הקו האדום מגיע.

יותר חכם ומקצועי זה לחפש מפרט של הרכב או המנוע ולראות מתי אתה מקבל את הכ"ס המקסימאלי, ככה שנגיד זה 6K, אז תדע שב6K אתה מקבל את כל הכוח מהמנוע, מה שמעבר זה סתם לשרוף דלק ורינגים.

אכן כן, חיבור פשוט לצמה של הCOIL וחיבור של 12V ויש לך שעון.

ושוב תודה לך, ד"א המחיר לשעון + תושבת הוא 20$

ולמי שיחפש אי פעם את הסלד המקסימלי:

"

the first generation of Atos that equipped with G4HC engine had 61 hp power at 5700 rpm, while the maximum torque was set to 3000 rpm. This engine is 4 cylinder and displaces 1.0 L (999 cc) with a larger 66 mm bore and 73 mm stroke.

"

פורסם

על מנת לנסות להבין איך הדברים הולכים .

לפי מה שכתוב ברכב שלך אתה מגיע למקסימום כ״ס ב5700 סל״ד ?

ואם כן זה אומר שמעבר לכך אתה לא ממצא יותר כח מההילוך וסתם שורף דלק ?

ומה זה בעצם הtorque שמופיע שם , על מה הוא משפיע ?

תודה

פורסם

הנהג הפשוט צריך לדעת שההספק המקסימאלי מגיע ב5700 סלד ברכב הנ"ל.

אם תמשוך מעל (נניח ל7K) זה לא אפקטיבי כמו מאשר תעביר לשני. (אתה יכול לראות את זה טוב מאוד בעזרת סימולטור מכוניות כמו LFS לדוגמא וסטופר, נגיד ותבדוק האצה 0-100 אתה תראה שאם סתם תמשוך הילוכים מעבר למה שהמנוע נותן בסלד המקסימאלי, אתה אפילו תגיע מאוחר יותר מאשר תנהג לפי מה שהמנוע מסוגל ונותן)

לגבי מומנט, זה נתון למתקדמים יותר, יש כאלה שיגידו שזה נתון יבש שלא חייב אותו. (כמו בהרבה מוצרים כאלו ואחרים).

פורסם

אין סיבה להגיע לסלד של 5K לדעתי גם במנוע קטן,אצלי הגבול 3 וקצת במנוע 1600,הייתי אומר לך לא לעבור את ה 4000 סל"ד בעליה ואם אתה מרגיש שבזמן העברת ההילוך יש ירידת מהירות גדולה של 10 קמ"ש למשל תמשוך עוד פעם הבאה,אתה צריך להעביר הילוך בעליה בצורה שתאבד כמה שפחות מהירות בזמן ההעברה.

Miata ND2

פורסם
אין סיבה להגיע לסלד של 5K לדעתי גם במנוע קטן,אצלי הגבול 3 וקצת במנוע 1600,הייתי אומר לך לא לעבור את ה 4000 סל"ד בעליה ואם אתה מרגיש שבזמן העברת ההילוך יש ירידת מהירות גדולה של 10 קמ"ש למשל תמשוך עוד פעם הבאה,אתה צריך להעביר הילוך בעליה בצורה שתאבד כמה שפחות מהירות בזמן ההעברה.

הבעייה שבמנוע כלכך קטן שכזה אם אני לא קורע את ההילוך ה3 וחושב ש"וואלה אני על 77 קמש בוא נעביר לרביעי"

מה שקורה פשוט זה שהרכב מתחיל לעשות COUNTDOWN, ד"א עדיין לא הבנתי את הסכנה לעלייה לסל"ד גבוהה כלומר 4K+

אחרי הכל המנוע מתקרר כמו שצריך.

פורסם

כל עוד המנוע תקין, אין שום סכנה. עם הזמן תרגיש את נקודות ההעברה הנכונות בכל מצב נתון (עליה/מישור/ירידה/עקיפה).

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ואצלי במנוע 2 ליטר הקו האדום מתחיל ב-7K סל"ד, מה הקשר? כל מנוע ותכונותיו. דווקא מנועים קטנים דורשים לרוב יותר סל"ד בשביל לתת תפוקה, ככלל אצבע.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כוונתי הייתה שאם אצלי הקו האדום מתחיל על 6K אז אני משער שאצלו זה גם לא רחוק מהנתון הזה, ברור שיותר סל"ד יניב יותר תפוקה אך הבלאי יגדל משמעותית, 5K זה המון, זה לא מנוע של אופנוע.

עריכה: מבדיקה באינטרנט מצאתי כי שיא המומנט של הרכב נמצא ב3.1K סל"ד.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם
הבעייה שבמנוע כלכך קטן שכזה אם אני לא קורע את ההילוך ה3 וחושב ש"וואלה אני על 77 קמש בוא נעביר לרביעי"

מה שקורה פשוט זה שהרכב מתחיל לעשות COUNTDOWN, ד"א עדיין לא הבנתי את הסכנה לעלייה לסל"ד גבוהה כלומר 4K+

אחרי הכל המנוע מתקרר כמו שצריך.

אם אתה סוחט את המנוע וברביעי הוא נחנק (COUNTDOWN), אז הרכב חלש, אין מה לעשות.

בכל זאת מנוע 1L לא יסע לך כמו 2L (ויש מכוניות עגלות עם מנוע 2L שגם נחנקות מהר).

תעבור כמו גיר אוטומט.

ירידות ומישורים אתה לא שומע את המנוע בנסיעה מנהלתית (רגועה), בעליות הוא מושך ואף לא מכניס הילוך אם אתה לא דוחף לו הרבה גז.

פורסם
כוונתי הייתה שאם אצלי הקו האדום מתחיל על 6K אז אני משער שאצלו זה גם לא רחוק מהנתון הזה, ברור שיותר סל"ד יניב יותר תפוקה אך הבלאי יגדל משמעותית, 5K זה המון, זה לא מנוע של אופנוע.

עריכה: מבדיקה באינטרנט מצאתי כי שיא המומנט של הרכב נמצא ב3.1K סל"ד.

ואצלי קו אדום מ4500 סל"ד. היה לי רכב עם קו אדום ב3600סל"ד. הכל תלוי ממנוע. הרי ברור שמנוע קטן צריך לעבוד קשה כדי לנסוע ולא להוות הפרעה לתנועה. אני לא רואה שום בעייה אם בעליות באטוס צריך למשוך הילוכים ל5000סל"ד ויותר ובמישור 4000סל"ד ויותר. למשל במזדה2 אם לא מושכים כל הילוך עד 4000סל"ד הרכב לא נוסע במישור.

כל מקרה לגופו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...