Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הפינה הצמחונית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"נהג לילה" צמחוני אם אינני טועה.

בכל מקרה, יש אוכל צמחוני טעים מאוד. אגוזים, דגנים למיניהם. כל נושא הקטניות (עדשים, חומוס וכדומה).

יש הרבה מתכונים באינטרנ, רק צריך לפתוח את גוגל. בהצלחה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מופתע לטובה מכיוון שבכוונתי גם לקחת את ילדיי איתי לשינוי הזה ( בת שנתיים ובן יומו)

אני עדיין מאוד מתלבט לגביהם כי אני עדיין חושב שזו בחירה שהם צריכים לקחת לבד בבוא היום, מה דעתך בנושא?

לדעתי יש לתת להם לאכול בשר בכמות מופחתת על מנת שיוכלו מעט להתחבר לאידיאולוגיה שלך, אך עדיין לתת להם לאכול בשר (גם אם לא בקר) הן בשביל הסיבות הבריאותיות (בשביל הסיכוי שבשר באמת עוזר לילד לגדול) והן בשביל שהם יוכלו לגדול ולהחליט בעצמם. בס"כ לדעתי חינוך לצריכת בשר מופחתת חובה לכל ילד, גם להורים שאינם צמחוניים.

שי,

ברור שזה מגרה, אני לא מפסיק מטעמי גועל. ודרך אגב אתה צריך לבוא לעל האש אצלי - אני מומחה לא קטן שכנראה הופך למומחה לשעבר.

באמת צריך לערוך לך "מסיבת סיום", גם כדי שתוכל להעביר את סודותייך המִנגוּליים.

אשמח שתהיה המנטור המִנגוּלי שלי.

פורסם

מופתע לטובה מכיוון שבכוונתי גם לקחת את ילדיי איתי לשינוי הזה ( בת שנתיים ובן יומו)

אני עדיין מאוד מתלבט לגביהם כי אני עדיין חושב שזו בחירה שהם צריכים לקחת לבד בבוא היום, מה דעתך בנושא?

1. מה אומרת הזוגית?

2. לגבי הילדים - בחן היטב את המדיניות כדי שלא יפגעו מחסרים או ממזון לא מתאים לגיל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קודם כל, אני רוצה להזהיר כל אדם שרוצה לשנות את צורת התזונה שלו להתייעץ עם אנשים בקיאים בעיניין על מנת לוודא שהוא אכן מקבל את כל הוויטמינים והמינרלים השונים הנחוצים לתפקוד בריא של הגוף.

אני צמחוני מזה 20 שנים שמתוכם הייתי 8 שנים טבעוני. אכלתי בעברי הרחוק בשר ולכן תגובות כמו "אתה לא יודע מה אתה מפסיד" ממש לא רלוונטיות כי אני כן יודע מה אני מפסיד ולמען האמת אני חי טוב בידיעה שאני לא מפסיד שום דבר.

למי שלא יודע, צמחוני זה אדם שנמנע מלאכול מוצרים מן החי. לעומתו, טבעוני זהו אדם שלא אוכל ולא מהשתמש בשום מוצר מן החי בכל המובנים המשתמעים מכך. לא נועל נעליים מעור, לא לובש בגדים מעור וכיוצא בזה. מיכוון שבני האדם אוכלים בשר כבר מעל ל 3,000 שנים אני כבר מודע לכך שמה שלא יהיה אני לא אצליח לשנות דפוסי התנהגות של אלפי שנים וזו גם הסיבה שאני גם לא מנסה לשנות אף אחד ולהניעו לצמחונות. אני גם לא פוסל אנשים שאוכלים בשר. כאמור, אני מודע לכך שזה חלק מטבעו של האדם ולכן אי בכוחי לשנות זאת.

גופינו זקוק כל יום למלאי של וויטמנים,מינרלים ומלחים שונים כגון: אשלגן, אבץ, יוד, סידן וכיוצא בזה. לפיכך, לקום בבוקר ולהחליט שמהיום אוכלים רק ירקות ופירות זה לא ממש מדויק. לפיכך יש להתייעץ עם אדם מקצועי בתחום התזונה.

מצד שני, מי שיאמר שחייבים לאכול בשר על מנת להתקיים משקר אתכם. כאשר אוכלים קטניה ודגן ביחד השילוב הזה מקנה חלבון מלא השווה לאכילת בשר. להיפך, לגוף יותר קל לעכל ולפרק חלבון מהצומח מאשר חלבון מן החי.

למרות הצמחוניות שלי אני הייתי מתיר אכילה של בשר במידה והיה מדובר בקטע של הישרדות. לצערי הרב, למרות הצמחונות רבת השנים שלי אני אהיה שקרן אם אומר שאני נמנע לחלוטין ממוצרים אשר מקורם מן החיי. אני משתמש במעיל עור וכפפות עור כאשר אני רוכב על אופנוע וזאת להגן על חיי. ואם כבר, יש לי את אותו המעיל ואותן הכפפות המון שנים. אז לא הרגו המון פרות בגללי.

לפותח השירשור, אתה צודק בהחלט. אני אישית לא מבין מה ההבדל בין חיית המחמד שלנו לבין פרה או עגל? האם גור כלבים חמוד יותר מעגל שזה עתה הגיח לאויר העולם ולכן אנחנו לא אוכלים כלבים וכן אוכלים עגלים? מה לגבי אפרוחים? הם לא מספיק חמודים? אני כאמור צמחוני אבל אני לא מבין מה ההבדל בין בשר אחד למישנהו? מדוע כל אירופה סערה כאשר גילו מוצרי בשר שמקורו היה בשר סוס? אם מדובר בבשר תקין מבחינה בריאותית ולא מסוכן מדוע כולם נרעשו? אוקי, נכון שיש את ההטעיה שמדובר בבשר בקר והיה בשר סוס. אבל אם נניח את זה בצד אז האם זה אומר שזה לא מוסרי לאכול בשר סוס אבל כן מוסרי לאכול בשר בקר?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
קודם כל, אני רוצה להזהיר כל אדם שרוצה לשנות את צורת התזונה שלו להתייעץ עם אנשים בקיאים בעיניין על מנת לוודא שהוא אכן מקבל את כל הוויטמינים והמינרלים השונים הנחוצים לתפקוד בריא של הגוף.

אני צמחוני מזה 20 שנים שמתוכם הייתי 8 שנים טבעוני. אכלתי בעברי הרחוק בשר ולכן תגובות כמו "אתה לא יודע מה אתה מפסיד" ממש לא רלוונטיות כי אני כן יודע מה אני מפסיד ולמען האמת אני חי טוב בידיעה שאני לא מפסיד שום דבר.

למי שלא יודע, צמחוני זה אדם שנמנע מלאכול מוצרים מן החי. לעומתו, טבעוני זהו אדם שלא אוכל ולא מהשתמש בשום מוצר מן החי בכל המובנים המשתמעים מכך. לא נועל נעליים מעור, לא לובש בגדים מעור וכיוצא בזה. מיכוון שבני האדם אוכלים בשר כבר מעל ל 3,000 שנים אני כבר מודע לכך שמה שלא יהיה אני לא אצליח לשנות דפוסי התנהגות של אלפי שנים וזו גם הסיבה שאני גם לא מנסה לשנות אף אחד ולהניעו לצמחונות. אני גם לא פוסל אנשים שאוכלים בשר. כאמור, אני מודע לכך שזה חלק מטבעו של האדם ולכן אי בכוחי לשנות זאת.

גופינו זקוק כל יום למלאי של וויטמנים,מינרלים ומלחים שונים כגון: אשלגן, אבץ, יוד, סידן וכיוצא בזה. לפיכך, לקום בבוקר ולהחליט שמהיום אוכלים רק ירקות ופירות זה לא ממש מדויק. לפיכך יש להתייעץ עם אדם מקצועי בתחום התזונה.

מצד שני, מי שיאמר שחייבים לאכול בשר על מנת להתקיים משקר אתכם. כאשר אוכלים קטניה ודגן ביחד השילוב הזה מקנה חלבון מלא השווה לאכילת בשר. להיפך, לגוף יותר קל לעכל ולפרק חלבון מהצומח מאשר חלבון מן החי.

למרות הצמחוניות שלי אני הייתי מתיר אכילה של בשר במידה והיה מדובר בקטע של הישרדות. לצערי הרב, למרות הצמחונות רבת השנים שלי אני אהיה שקרן אם אומר שאני נמנע לחלוטין ממוצרים אשר מקורם מן החיי. אני משתמש במעיל עור וכפפות עור כאשר אני רוכב על אופנוע וזאת להגן על חיי. ואם כבר, יש לי את אותו המעיל ואותן הכפפות המון שנים. אז לא הרגו המון פרות בגללי.

לפותח השירשור, אתה צודק בהחלט. אני אישית לא מבין מה ההבדל בין חיית המחמד שלנו לבין פרה או עגל? האם גור כלבים חמוד יותר מעגל שזה עתה הגיח לאויר העולם ולכן אנחנו לא אוכלים כלבים וכן אוכלים עגלים? מה לגבי אפרוחים? הם לא מספיק חמודים? אני כאמור צמחוני אבל אני לא מבין מה ההבדל בין בשר אחד למישנהו? מדוע כל אירופה סערה כאשר גילו מוצרי בשר שמקורו היה בשר סוס? אם מדובר בבשר תקין מבחינה בריאותית ולא מסוכן מדוע כולם נרעשו? אוקי, נכון שיש את ההטעיה שמדובר בבשר בקר והיה בשר סוס. אבל אם נניח את זה בצד אז האם זה אומר שזה לא מוסרי לאכול בשר סוס אבל כן מוסרי לאכול בשר בקר?

סטטוס קוו מסויים לדעתי

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין במפץ הגדול? מזל טוב, גם לך יש תאוריה דמיונית. :-P

פורסם

שי ,

תפתח שרשור למנגל ואולי אקח בו חלק :wink: בפוסט הזה אמליץ לך על פיטריית פורטבלו עסיסית על האש .

ספריאל ,

זוגתי כבר שם - היא צמחונית מזה תקופה , נשארנו אני והילדה בת השנתיים וחצי .

עם הילדה זה מורכב יותר מכיוון שבמעון היא מקבלת ארוחה בשרית ובכלל אני לא יודע

כיצד לבצע את הטרנספורמציה הזו איתה . כאן לא תהיה לי ברירה אלא להעזר באיש מקצוע .

סרבל קורטקס ,

אתה צודק לחלוטין .

ובנוסף מה שעוד יותר מקשה על חיי הטבעונים הוא אי צריכת מוצרי חלב על סוגיהם , דבש , ביצים ,

וכשחושבים על שלושת המרכיבים האלו ובתפוצתם במרכיבי המזון השונים - בהחלט מדובר באתגר רציני .

Gn'f'R

פורסם

תצפין לאמירים בצפון (מושב טבעונים\צמחוניים) - יקבלו אותך בידיים פתוחות.

שמעתי שטבעונים גם לא לועסים מסטיקים - יש אמת בדבר? מה רע במסטיק? :|

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

אני צמחוני כ-20 שנה. אשתי איזה עשור יותר מכך.

לא חושב שתזונה צמחונית היא בריאה יותר - בטוח ששלי איננה :roll:.

לגבי ילדים - שלי אוכלים בשר (אני מתמחה בהכנת קציצות בלי לטעום) עד שיתבגרו ויחליטו בעצמם.

:turn-l:
פורסם

לא יודע מה בדיוק רע בכוס קפה ביום,

יש פה פספוס מסוים, זה כמו להצהיר על רצון להתחתן מבלי השיוך למושא הפעולה עצמה, או על הפעולה כמטרה בפני עצמה.

אני הייתי מתחיל מהגדרת המטרה : בריאות.

לא תמיד יש פה חפיפה, אתה יכול לאמר או לשאול האם צמחונות או טבעונות תגרום לי להיות בריא ?

אבל הצב את הבריאות כמטרה כאשר שינוי אורח החיים/תפריט הוא רק אמצעי למימוש המטרה.

בשר לא בהכרח רע לבריאות, ממחקרים שנערכו על קהילות או עמים עם תפריט אכילה מסורתי שלא השתנה מאות ואלפי שנים

התגלה עם קטן אחד החי בהימאליה הנחן בבריאות יוצאת דופן קרוב למושלמת, החוקר הבריטי ששהה מספר חודשים במאה ה19 תיאר את התפריט העני אך אינטגרלי שלהם כנטול בשר לחלוטין, אך מחקרים מאוחרים יותר גילו כי החוקר שהה אז בחודשי הקיץ

ואילו בחורף נוסף לתפריט בשר.

מה שכן מדובר בבשר של חיות האוכלות במרעה טבעי בהרים רזות ונטולות שומן כמעט ללא פיטום בחציר יבש וכימיקלים בתנאי כליאה.

פורסם
רוני,

זו הפעם הראשונה שאני שומע על אדם שמימיו לא אכל בשר -אני בהחלט מופתע,

שמח לשמוע שאני מיוחד :-P

דעתי בנושא היא שזכותך לגדל את ילדיך לפי השקפת העולם שלך, אבל כשיגדלו, אם ירצו לאכול בשר, ממילא לא תצליח למנוע מהם, כך שאין טעם לנסות.

אצלנו (שלושה אחים) אף אחד לא הרגיש שחסר לו בשר מעולם, אז כנראה שההורים הצליחו...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
זו לא חוצפה כלל,

בשנה האחרונה מצאתי שזה נהיה יותר ויותר קשה עבורי מבחינה רגשית.

להפסיק לאכול בש זה כמו להפסיק לעשן. בהתחלה זה קשה ואתה מזיל ריר אבל אחר כך אתה מתרגל. בסוף אתה כבר נגעל מבשר.

לגבי המניע מה קורה עם הרס מערכות אקולוגיות שלמות על דייריהן בכל קטיף?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אני צמחוני כ-20 שנה. אשתי איזה עשור יותר מכך.

לא חושב שתזונה צמחונית היא בריאה יותר - בטוח ששלי איננה :roll:.

לגבי ילדים - שלי אוכלים בשר (אני מתמחה בהכנת קציצות בלי לטעום) עד שיתבגרו ויחליטו בעצמם.

יש עוד מרכיבים שמשפיעים מאוד על בריאות וזה אורח חיים וגנטיקה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

הטבע ברא אותך כיונק טורף לאכול בשר, בשביל זה יש לך את השיניים האלו, אבל צמחוני / טבעוני בעקרון לא מלווה בחסרון בויטמנים וכדומה אם שומרים בצורה נכונה.

אני אישית לא קרוב לכך - אבל מת על טופו :)

חוצמזה יש מליון ואחד מתכונים ברשת

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...