Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החזרת רכב משועבד.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רכב שהוא משועבד לבנק. הבעיה היא שהרבה שנים יש לי רכבים והחלפתי הרבה מהם אבל אף אחד מהם לא היה משועבד, זה נהייה ככה בגלל איזושהי בבנק שנהייתה לי לכן עכשיו הן שיעבדו לי אותו.

אז אם הרכב משועבד בעצם לבנק והוא ״של הבנק״, אז יש אפשרויות של החזרת הרכב להפסיק והוא מחזיר סוגר לי את ההלוואה עליו, או כל סוג אחר שדותה לזה?

תודה.

פורסם

ניסיתי לקרוא מה שכתבת, ולא הצלחתי. חסרות מילים וסימני פיסוק.

אנא נסה שנית.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אם אתה לא משלם את ההלוואה, הבנק ייקח ממך את הרכב ימכור אותו במחיר שחיטה ויעביר את הסכום (בניכוי הוצאות) לכיסוי ההלוואה.

אם זה מספיק ההלוואה נסגרת - אם לא, הוא ימשיך לרדוף אחריך

אם אתה לא יכול להחזיק את הרכב עדיף שתמכור אותו בעצמך (תוך ידוע הבנק כמובן) ותסגור את החוב

פורסם

הרכב אינו "של הבנק" אלא שלך, אבל משועבד לבנק - כלומר אם לא תחזיר את ההלואה הבנק רשאי להעבירו לידיו ולמכרו כדי לכסות את החוב. אם יש לך בעיה של החזר חוב מכור את הרכב והחזר את ההלואה מתוך כספי המכירה. הבעיה היחידה הינה שאין אפשר להעביר בעלות על רכב משועבד, כלומר יהיה עליך לעשות פעולה שתבטיח לקונה שלא תברח ממנו עם הכסף ולבנק את החזר ההלואה. איני ידוע אך הדבר מבוצע טכנית, אבל חיפוש בפורום ופניה לבנק המלווה יתנו לך את התשובות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תיקון טעות מעליי, ברגע שאתה משעבד נכס מסויים אתה והבנק הופכים לבעלים עליו.

תפרסם את הרכב למכירה, תגיע עם הקונה לבנק כאשר בידך שק בנקאי/העברת זהב.

בצע ההפקדה כסה את החוב, הסרת השעבוד ממחשבי רשם המשכונות אמורות להעתדכן תוף 48 שעות

פורסם
זה נהייה ככה בגלל איזושהי בבנק שנהייתה לי לכן עכשיו הן שיעבדו לי אותו.

1. זה לא משפט בעברית.

2. אם הבנק ביצע פעולה חד צדדית עקב חוב שלא שולם אז הרכב מעוקל ולא משועבד.

מדובר בשתי פעולות שונות.

רכב משועבד (=ממושכן, אותו דבר) = לקחת הלוואה ואישרת לבנק לשעבד את הרכב כביטחון להלוואה. נרשם ב"רשם המשכונות".

רכב מעוקל = פעולה חד צדדית של נושה מול בעל חוב, ע"י בית משפט או הוצל"פ. העיקול נרשם במשרד הרישוי וברשיון הרכב ואין אפשרות להעביר בעלות עד שיוסר.

שלם את החוב שלך ויורידו לך את השעבוד ו/או העיקול.

הבנקים לא ממש ממהרים לתפוס רכבים משועבדים ומעוקלים, בדרך כלל יותר קל לעקל לך כספים מחשבון הבנק/להוציא לך עיכוב יציאה מהארץ ולהמתין שתרוץ אליהם בתחנונים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
תיקון טעות מעליי, ברגע שאתה משעבד נכס מסויים אתה והבנק הופכים לבעלים עליו.

הבנק לא הופך לשותף בבעלות על הרכב. עם זאת, כיון שהרכב משמש כערבון להלואה אתה מוגבל במכירת הרכב עד שתשלם את חובך - כדי שלא תמכור את הרכב ו"תברח עם הכסף".

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אז שוב תיקון, הבנק הופך לבעלים על הרכב.

כהוכחה לכך, לאחר תאונה שבא הרכב נפגע חברת הביטוח שולחת שק על שמו וכתובתו של אותו בנק ספציפי שייצר את השעבוד.

במקרה הנני עובד בנק ומתעסק בשעהוד רכבים.

פורסם

בא נעשה קצת סדר בבלגן:

השעבוד על הרכב לא מקנה לבנק בעלות על הרכב, הרכב משמש כבטוחה להחזרת הלוואה, ולכן פוליסת הביטוח של רכב כזה משועבדת לבנק על מנת להבטיח שאם לרכב נגרם נזק גדול הכסף של הבנק מובטח לפני שהבעלים יקבל פיצוי. במקרה שמדובר בתיקון בלבד שאינו משפיע באופן מהותי על ערך הרכב הכסף שמגיע מהביטוח עובר ללקוח.

מקרה נוסף בו מוגבלת העברת הבעלות על הרכב הוא מקרה בו הרכב מעוקל במקרה כזה כאשר הבנק או גורם אחר (כמו רשויות המס) לו בעל הרכב חייב כסף ולא משלם מטיל עיקול על הרכב, ולמעשה מונע את העברת הבעלות על הרכב עד לתשלום החוב ע"י החייב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

דנדנגו אתה מתעקש, אז אני אתנסח בצורה קצת חריפה: אחד מהשנים - או שאינך מבין מה אתה עושה, או שאתה נגרר אחר המינוח המקובל בטוקבקים של YNET. לטובתך ולטובת מעסיקך אני מקווה מאוד שהאפשרות השניה היא הנכונה.

שאלה לי אליך: האם כאשר אתה מסיר שעבוד מרכב מתבצעת פעולה של העברת בעלות ונוספת "יד"? התשובה שלילית וזאתמסיבה פשוטה: הבנק אינו בעלי הרכב ואינ זותף בבעלות. הוא רק שעבד את הרכב כערבון להחזר הלואה. זו משמעות השעבוד.

קרא היטב את מה שכתב ZVIT ותחכים.

כהקבלה שאולי אתה מבין אציין משכנתא על דירה, כיון שהעקרון דומה. אמנם הרישום נעשה כאן במשרד הרישוי וכאן במרשם המקרקעין (ובשני המקרים - אצל רשם המשכונות), אבל בשני המקרים הבנק משעבד את הרכוש ואינו בעליו.

בניגוד אליך איני מתימר להיות בעל מקצוע בתחום. אני אזרח פשוט שחותם על מסמכים, ומבקש להבין מה משמעותם. כיון שהספקתי לקחת כמה הלואות כנגד שעבודים נראה לי שאני מבין את משמעו המונח.

פורסם

לא רשמתי בשום מקום שהרכב נרשם על הבנק, אלא ששעבוד יוצר מצב שהבנק והבעלים הרשומים הם הבעלים של הרכב.

עובדה לכך שאינך יכול למכור את הרכב עד להסרת השעבוד מהרשם.

ובקשר למעסיקיי תן להם להחליט מה טוב להם.

אם אינך מבין את משמעות המילה שעבוד אז שיבושם לך.

• תוכן חדש...