Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גרירת רכב אספנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום

אני מתעניין ברכישת המתקן הזה.

האם הוא חוקי בארץ. האם אפשר לנסוע ולגרור עם זה מבלי לקבל קנס.

תודה

תקנות התעבורה סעיף 90

וראה גם כאן

תעבורה.jpg

פורסם

לא ניראה לי שיהיה אפשר לגרור רכב בארץ במתקן כזה בלי לעורר חמתו של שוטר מזדמן.

אבל אם אתה מזמין אז גם אני רוצה אחד כזה חוקי או לא חוקי.

פורסם

גם אני רוצה אחד!!!

לאור הכתוב בתקנה, נראה לי שניתן לצלוח גרירה באמצעות המכשיר הזה (כמובן נשמור את ההוראות/ דף הסבר המעיד על כך שמדובר במכשיר יעודי לגרירה וכן עותק של תקנת התעבורה הרלוונטית).

אז... אם אתה קונה אנא צור עימי קשר.

האקסיות: שתי חיפושיות, פורד ברנדה, אלפא 33, אלפא ספרינט, קייזר פריזר cj5, וולוו 121... הנוכחיות: חיפושית גרמניה שנת 71 ועוד איזו שרירנית אמריקאית מנופחת ונוהמת.

פורסם

רגע רגע....

מה עם התקנה הבאה:

91. סייגים לגרירה (תיקון: תש"ל, תשמ"ג, תשמ"ז, תשס"א)

(א) לא יגרור אדם מכונה נגררת הפטורה מרישום ורישוי אלא בטרקטור או ברכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר עולה על 2200 ק"ג או לפי היתר מאת רשות הרישוי.

(ב) לא יגרור אדם גרור או נתמך אלא לפי תנאי הגרירה שנקבעו ברשיון הרכב של הגורר, הגרור או הנתמך על ידי רשות הרישוי.

(ב1) לא יגרור אדם ברכב נוסעים פרטי, ברכב פרטי דו-שימושי וברכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר פחות מ- 2200 ק"ג גרור שמשקלו הכולל המותר עולה על 750 ק"ג.

(ג) לא יגרור אדם רכב מנועי ברכב פרטי, ברכב פרטי דו-שימושי או ברכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר פחות מ- 2200 ק"ג או במונית אלא לפי היתר מרשות הרישוי.

ז"א שאי אפשר לגרור רכב פרטי ברכב פרטי!

האקסיות: שתי חיפושיות, פורד ברנדה, אלפא 33, אלפא ספרינט, קייזר פריזר cj5, וולוו 121... הנוכחיות: חיפושית גרמניה שנת 71 ועוד איזו שרירנית אמריקאית מנופחת ונוהמת.

פורסם

ז"א שאי אפשר לגרור רכב פרטי ברכב פרטי!

אפשר, בתנאי שמשקלו מעל 2200 ק"ג. (וכמובן עם פחות מכך, בהיתר המשרד).

אבל כמובן שצריך להתייחס גם לתקנה 91. יש גם עוד תקנה, נדמה לי, לגבי גודל האותיות בשלטים, שגם היא רלבנטית כאן.

כמובן גם שברכב ה"אחורי" כמו שצוין בקישור שהבאתי קודם לכן, צריך להיות עם יכולת בלימה ונהג בתוכו (ללא כל נוסע).

פורסם

לפי הניסוח אני מבין שברכב פרטי וברכב פרטי דוד שימושי אסור בכלל... וברכב מסחרי שמשקלו מתחת ל-2200 ק"ג גם אסור.

אבל... אולי אני טועה?!

פורסם
לפי הניסוח אני מבין שברכב פרטי וברכב פרטי דוד שימושי אסור בכלל... וברכב מסחרי שמשקלו מתחת ל-2200 ק"ג גם אסור.

אבל... אולי אני טועה?!

לפי הניסוח מותר בכל רכב שמשקלו מעל 2200 ק"ג (יש פסיק אחרי ה "פרטי" הראשון ולא נקודה). אבל זו פיקציה. לא נראה לי שיש הרבה רכבים פרטיים מעל 2200 ק"ג. אם בכלל. כנראה שבטנדר זה אפשרי. אפילו טויוטה היילקס הוא טנדר עם משקל עצמי קטן מ 2000. נראה לי קצת מוזר, מול האפשרות לגרור נגרר "רגיל" (עם מגבלות משקל כאלה ואחרות).

בשורה התחתונה - , להבנתי, אין מה לרוץ לקנות את מוט הגרירה, אלא אם יש לך משאית קטנה.....

פורסם

אני לא מתכוון להתחיל לגרור רכבים עם המתקן הזה.

במקסימום להזיז רכב ממקום חניה אחד למשנהו כאשר הרכב לא מניע וקשה לדחוף.

פורסם

מדובר על משקל כולל ולא משקל עצמי

לדוגמא טויוטה היילקס משקלו הכולל מעל 2500 ק"ג

זה שאתה נושם לא אומר שאתה חי.

פושעים ניזונים מסלחנותה של החברה הסובלנית.

פורסם
מדובר על משקל כולל ולא משקל עצמי

לדוגמא טויוטה היילקס משקלו הכולל מעל 2500 ק"ג

נכון. לכן כתבתי שבטנדר זה כנראה אפשרי. מה שלא נראה לי סביר עם המשקלים של המכוניות הפרטיות.

• תוכן חדש...