Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, וערב טוב.

יש לי הזדמנות להזמין מeBay (ארה"ב) מגבר. אני מחפש מגבר 2 יציאות, שיחזיק לי קומפוננט של לייטינג אודיו, 75 RMS, וגם שישאר ויספק נתונים מכובדים למקרה של שדרוג.

יש לי כבר מגבר של רוקפורד 501X שיחובר בברידג' ב-2 הערוצים לסאב (סליל כפול).

עכשיו אני לא רוצה להגיע למצב של בעיות חשמל כאשר 2 המגברים יוחברו בו זמנית (למרות שאני יודע שהכל אפשרי, גם לטוב וגם לרעה)

אך אני מעדיף לנסות למנוע את זה, ולהקטין את הסיכוניים, מאשר לשדרג את מערכת החשמל ברכב.

התקציב שלי הוא בסביבות ה 150$ +/- (כאשר מדובר על מחירי ארה"ב eBay!)

בנתיים, אני מתכוון לרכוש את המגבר:

Alpine MPV-T420

קישור למגבר באתר היצרן:

http://www.alpine-europe.com/alpine/cms/details.php?p=303&details=1

פרטים בקטנה:

225W x 2 (Max)

• 340W x 1 RMS [4 Ω -Bridged @14.4V (0.3%THD)]

• 170W x 2 RMS [2 Ω @14.4V (0.3%THD)]

• 110W x 2 RMS [4 Ω @14.4V (0.08%THD)]

• 240W x 1 RMS [4 Ω - Bridged @12V (0.3%THD)]

• 120W x 2 RMS [2 Ω@12V (0.3%THD)]

• 75W x 2 RMS [4 Ω @12V (0.08%THD)]

• Bass Engine (Variable HP/LP/BP Crossover, Bass EQ)

• Alpine V12 PWM MOSFET Power Supply

• STAR Technology

• 4 Volt Input Capability

• Extra-Large Gold-Plated Power Terminals

• Top Mounted Controls

• Control Panel Cover

• Blue Power/Status Indicator

• Integrated Wire and Mounting Screw Covers

t_mrv-t420.jpg

יעלה לי בסביבות ה-165$ כולל משלוח בארה"ב. (700 ש"ח)

האם גם אתם הייתם הולכים על המגבר הזה בתקציב הנ"ל? מה דעתכם עליו? יש למישהו נסיון איתו? :?

יש הצעות אחרות למגבר שעדיפות לדעתכם אשר עומדות בתקציב הנ"ל ?

תודה מקרב לב,

בברכת חג שמח!! :-D

אורן.

פורסם

זאת אומרת שמה שתנצל ממנו

יהיה 110 וואט לכל רמקול של הקומפוננט שלך, בכל אופן מה שאני היתי מציע לך

מגבר 4 ערוצים, עם שני גישורים, תמורה אולי אפילו כפולה...

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
זאת אומרת שמה שתנצל ממנו

יהיה 110 וואט לכל רמקול של הקומפוננט שלך, בכל אופן מה שאני היתי מציע לך

מגבר 4 ערוצים, עם שני גישורים, תמורה אולי אפילו כפולה...

מה? לא הבנתי למה התכוונת בכלל.

המגבר מוציא 110W RMS לערוץ. הקומפוננט הוא 75W RMS.

אני אנצל ממנו 75W RMS, אבל אני מעדיף שיהיה לי מגבר יותר חזק עם אפשרות לשידרוג בעתיד

מאשר מגבר חלש יותר, שאצטרך להחליף בקניית קומפוננט חדש חזק יותר.

לגבי ההצעה של המגבר 4 ערוצים, בשביל מה? הנותנים מספיקים (ואפילו מעל ומעבר) לנדרש.

וכמו שאמרתי, אני מנסה לחסוך בצריכת החשמל, לא רוצה להוסיף עוד גישורים.

מספיק ה-501X מגושר פעמיים.

מה דעתך על המגבר בכלליות? יש לך הצעות אחרות לאחר שהסברתי את עצמי שוב?

תודה שוב,

אורן.

פורסם

מה ההספקים של הרוקפורד ? 250 אר אמ אס לכל ברידג ?

לאיזה סאב אתה הולך לתת 500 וואט ?

דבר שני, באיזה רכב מדובר ?, דבר שלישי, מה שאתה בעצם אומר, שיש לך אופציה לקנות הגברה בריאה בהחלט, ואתה מעדיף לקנות חצי הספק, בגלל שזה מה שתשתמש בו ?

אז אולי תקנה הגברה של 50 וואט, תכניס אותה לקליפינג של 1ל4, ותנצל אותה טוב ככה שתספק סט של 75 אר אמ אס,

מה שאמרת לא ממש מסתדר, בעיות חשמל לא יהיו עם קשר ישיר לכמות ההגברה, זה יהיה יותר קשור לניצול של ההגברה, ותסמוך עלי, 500 וואט של באס, זה קצת יותר משמעותי מ+20 וואט של הקומפוננט שלך

והתמורה של הקומפוננט, תהייה "טיפה" יותר רצינית...

אז קח לצומת ליבך....

דרך אגב, אני לא מצאתי את החיבור בין 500 וואט באס, לבין קומפוננט שיכול לקבל 75 אר אמ אס, אבל אם לך השילוב הזה עושה את זה ..... כל אחד והעדפה שלו.

אני מקווה שאתה כבר יודע מראש מה אתה הולך לקבל מהשילוב הזה....

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

1. כן, 250W RMS בגישור לכל ערוץ.

2. Kicker CompVR 12" 400RMS - 800 MAX. - ינצל 80-90% מהמגבר.

3. סופר לאנסר

4. את הקומפוננט כבר קניתי, ואם אני קונה מגבר, אז אני אקנה מגבר שישמש אותי גם לעתיד.

תראה, בכלליות ההבדל בין 50W ל-100W זה לא מה שמשחק פה.

אני מעדיף לשלם עוד קצת, ולהביא משהו יותר חדיש ויותר חזק.

ובקשר לסאב, לא צריך לנצל את כולו! פשוט זה סליל כפול, והתיכנון מראש היה לעשות גישור 250W לסאב, וה-2 יציאות שנשארו, לקומפוננט.. אבל מה נעשה שאחותי קנתה סאב 4 OHMS עם סליל כפול?!

בפועל זה לא יצא כמו התיכנון, וצריך להסתדר עם מה שיש. המגבר והסאב כבר נקנו, צריך לראות איך מתקדמים הלאה..

אז את ה501X אני אלביש על הסאב לא מנוצל עד הסוף, ואקנה מגבר לקומפוננט הקדמי.

פורסם
לא הייתי ממליץ להשתמש בסליל אחד מתוך השניים של הסאב. אם בכל זאת אתה עושה את זה אתה צריך לקחת בחשבון שכל הנתונים שלו יתחלקו בחצי (כולל נפח תיבה).
זאת הסיבה שלא השתמשתי בסליל אחד.

501X = 4 channels.

2 ערוצים יהיו מגושרים לסליל אחד

ו-2 הערוצים האחרים יהיו מגושרים לסליל השני.

זאת הסיבה שאני לא משתמש במגבר ה-501X לקומפוננט הקדמי, אלא מנצל את כולו לסאב. (בלת ברירה)

מה דעתך על המגבר הנ"ל איל?

פורסם

טוב, אם אכן מדובר פה בליקוי בקניה, זה כבר סיפור שונה

כי כמובן וכמובן לא תוכל לנצל סאב של 400 וואט עם קומפוננט מסוג זה,(אלה אם כן אתה ממש ממש ממש אוהב באס וכל השאר לא חשוב לך)

עכשיו לגבי ההגברה, כרגע אמרת שאתה כבר מעדיף לרכוש משהו חזק, אפילו אם זה יותר חזק ממה שאתה צריך, בשביל ניצול עתידי,

אז מן הסתם, אם אי פעם תרצה לנצל את הסאב שלך, תצטרך קומפוננט בהתאם, או רמקולים אחוריים בהתאם, ומן הסתם או שתצטרך מגבר 4 יציאות, שיריץ 4 רמקולים (אם תבחר בכך) אם מגבר 4 יציאות, עם שני ברידגים, שיספק קומפוננט רציני, בכל אופן.

לרכוש מגבר 2 יציאות, שיקבל להוציא 100-110 וואט לרמקול, לא חושב שזה לגיטימי בכלל, אם באותו מחיר פלוסמינוס אתה מביא מגבר 4 יציאות, גם אם יותר אופציות , וגם כוח כימעט כפול....

אז תעשה חשבון, מה עדיף לעתיד, ולא לעכשיו, ודרך אגב אם הסאב אכן לא ינוצל, אז באמת שאין לך מה לדאוג מבחינת חשמל,

יש לי רכב חדש עם אלטרנטור רגיל, והוא מריץ שני מגברי AB עם 4 גישורים, והוא מצליח לעשות תעבודה (כבר קרוב לשנה)...

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

אייל, אפשר לדעת למה בסוך לא קניתה את ה 500D של אלפיין

כע גם אני עכשיו שוקל בחיוב לקנות את ה MRD 501 ובינתיים קראתי רק דברים טובים עליו

יש משהו שאפשר להשיג במחיר דומה שיתן תוצאות יותר טובות, או שזה באמת בחירה טובה?.

פורסם

אחלה, תודה חבר'ה.

אם למישהו יש נסיון איתו אשמח לשמוע את דעתו.

כביכול המגבר כנראה יקנה מחר בערב.

חג שמח לכולם.

עריכה:

מיקמיק, אין לי צורך להגביר את הרמקוליים האחוריים בשום שלב. אלא אולי רק להוריד אותם ברגע שאני אגיע למצב שאני אהיה מרוצה לגמרי מהקופוננט הקדמי.

ואני חושב ש-110W RMS (ואני מאמין שזה גם יותר ממה שמוצהר) זה מספיק לקומפוננט קדמי.

אני לא אגיע למצב שאנצל את הסאב עד הסוף.

ויש עוד זמן אני מאמין עד שאחליף את הקומפוננט הקדמי.

ואני לא אמצא שום מגבר 4 ערוצים באותו מחיר שמגיע לרמה של המגבר הנ"ל.

לגבי צריכת החשמל, אני באמת מקווה לטוב.

תודה.

פורסם

לא קניתי לא כי הוא לא היה טוב, אלא בזמנו הייתה לי הצעה טובה יותר על מגבר של חברה שאותה הביא לארץ חבר.

הוא בחירה טובה, סה"כ מגברים של חברות טובות ובטווח מחירים דומה הם בעלי ביצועים דומים. זה לא שלאיזה חברה יש "קלף" נסתר.

• תוכן חדש...