Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז... יש פה אנשי הייטק?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכל תלוי באופי החברה ובפלח שוק שאליו היא פונה.

כשלקוח לוחץ (סטארטאפ) ובילד יוצא בבוקר ותוך 12 שעות צריך להיות מותקן על מערכת פרודקשן של לקוח, הדרך הכי טובה להצליח היא לדבוק בתוכנית שהוגדרה מראש. בתוכנית מגדירים מה נכנס לגרסה,מה הריסקים ומה צריך להיות מכוסה, ברור שזה אפילו לא קצה הקרחון אבל זאת הדרך לשחרר מוצר עובד לפני המתחרים שלך.

בסטארטאפ שבאתי ממנו כל ממשק ה-GUI היה מבוסס על RRD TOOL שזה כלי עתיק וחינמי ליצירת גרפים (מכוערים ומלאי באגים), היו גם לא מעט בעיות יציבות והתרסקויות שתוקנו לאט לאט, הכל היה ידוע ועדיין 300 לקוחות משלמים, ז"א ספקיות אינטרנט ו-TIER1ים לא התלוננו ונתנו פידבקים מצויינים על המוצר.

לפעמים דברים שנראים מהפיתוח וה-QA, נראים אחרת לגמרי אצל הלקוחות...

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

במקרה הספציפי אתה צודק - אבל כשאתה עובד בחברה גדולה שהמוצר שלה הוא חינמי ללקוחות שלה ודרכי ההכנסה הן אחרות - אם לא תתן ללקוח את מה שהוא רוצה, הוא לא ישתמש במוצר שלך. ומשם המסקנה היא - תעשה מוצר טוב יותר וקשוב יותר למה שהלקוח שלך רוצה.

פורסם

אני אתייחס לחלק האחרון של השרשור מהזווית של מחלקת הפתוח העסקי.

האויב של הטוב מאד הוא המצוין, וזה נכון שבעתיים בסביבה תחרותית.

בתלות במצב המוצר מבחינת SWAT חייבים לאזן בין איכות (שהרף העליון שלה הוא לפעמים אקדמי ותיאורטי לחלוטין) לבין TTM ונצחונות מהירים (מכל מיני סיבות - תזרים, מיילסטון למשקיעים וכדומה).

אני כעקרון, מבקש מצוותי פיתוח לעשות את המקסימום כדי שהמוצר יהיה שמיש ויציב כדי להבטיח חוויית לקוח שתואמת, ואפילו מתעלה על, ההבטחות שהמכירות מבטיחים, גם אם זה אומר לוותר על שלמות טכנולוגית או תכונות שממש מגניב להוסיף.

זה אומר לפעמים לעשות פיצ'ר פריז על תכונה ממש ממש מגניבה אבל לא יציבה, להשתמש בכלים ופריימוורקים לא קטינג אדג' אבל יציבים ומועילים וכדומה.

בשוק של היום יש חשיבות עליונה להשתלט על נתח שוק כמה שיותר מהר ומשם לשפר עמדות.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

חוץ מהמשפט שצוטט, אני מסכים.

אף משתמש לא צריך להבין באילו כלי פיתוח השתמשת,

ו-cutting edge הופך בקלות ל-bleeding edge.

הציור מקסים - בעיקר הרמיזה בסיום שהלקוח הוא קוף....

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אף פעם לא אומרים לפיתוח "תוציאו מה שבא לכם"

כי בפיתוח יפתחו את הדברים הכי מעניינים בשבילם, שלרוב הם מקבילים ולא נפגשים עם הדברים הכי חשובים ללקוח

וזה בתור מפתח אני אומר :roll:

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

ברשותכם, נקפיץ את השירשור חזרה לייעודו המקורי - טרוניות שלי על מקום העבודה.

אז אני בערך חודש במקום החדש, ואני משתעמם ברמות שקשה לי לתאר. המשימות שקיבלתי הן די מונוטוניות ומצריכות בעיקר לחיצה על כפתור ואז המתנה של כ6 שעות עד לתוצאות.

אני תוהה כמה זמן לתת לפיאסקו הזה להימשך עד שאני אלך לשיחה עם המנהל שלי.

אולי בגלל שאני חדש מעדיפים לא להעמיס אותי במשימות? לא ברור למה, הרי במעבר ציינתי שאחת הסיבות לעזיבת המקום הישן היא השתעממות למוות.

אולי בגלל שכרגע אנחנו לקראת סוף פרוייקט? למרות שאני רואה את כולם מסביב מפרפרים למוות.

לא יודע מה לעשות.

חושב לחזור בכלל לתואר שני(במלגה מלאה על חשבון הברון, בלי לעבוד תו"כ), אולי שם יהיה לי מעניין.

פורסם

לראשי צוותים יש נטייה (טבעית) להעמיס בעבודה את המהנדסים היותר יעילים/מנוסים/טובים/משקיעים שלהם ולתת פחות עבודה (עד כדי אבטלה) למהנדסים החלשים/חדשים שלהם. השקעה במהנדס חדש היא השקעה לטווח ארוך שלפעמים קרובות לא משתלבת עם היומיום הלחוץ והמיידי.

תתחיל בשיחה עדינה ולא תוקפנית עם המנהל הישיר בסגנון של "אני יכול לתרום הרבה יותר".

:turn-l:
פורסם

מהניסיון המועט שלי.

הייתי באותו מצב כמו שלך.

עברתי לעבודה חדשה שבחודשים הראשונים פשוט הייתי גולש כל היום בקארספורום כי פשוט לא היה לי מה לעשות.

עשיתי שיחה עם המנהל שלי והוא הסביר לי שתמיד יש תקופות "חסד" שאתה נכנס לעבודה,

רוצים לראות מה אתה שווה מבלי לגרום לך להתקף פסיכוטי.

הוא הבטיח לי שאחרי שלושה חודשים מקסימום אני יתגעגע לימים.

תן לזה עוד קצת זמן, עם אתה רואה שאין מגמה לשיפור לך דבר עם הבוס, תבקש ממנו יותר אחריות.

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם

אני חושבת שבגלל שיש לך זמן פנוי עכשיו אולי זה הזמן הטוב ביותר בשבילך לנסות להכיר את המערכות לעומק - בקש מהבוס שלך משימות \ מסמכולוגיה לקריאה ואפילו יותר טוב - שאל אם יש מסמכים שצריך לעדכן - זה יזרז לך את תהליך הלמידה וייתן לך מה לעשות.

פורסם

ראה זאת כהזדמנות פז להתעמק במערכות/שפות שאתה עוד לא מכיר.

אם לימוד עצמי לא מספק אותך, גש לשיחה עכשיו ותבקש שיתנו לך משהו,

אם לא לפיתוח אז לפחות לאימון. אני לא מבין למה אתה מחכה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לימוד לשם הלימוד לא מעניין אותי. לימוד לשם שימוש לאחר מכן מעניין אותי מאוד - וזה באמת מה שעשיתי בשבוע הראשון.

למדתי את השפות והמערכות של המקום החדש. ופה זה נגמר :?

פורסם
אני חושבת שבגלל שיש לך זמן פנוי עכשיו אולי זה הזמן הטוב ביותר בשבילך לנסות להכיר את המערכות לעומק - בקש מהבוס שלך משימות \ מסמכולוגיה לקריאה ואפילו יותר טוב - שאל אם יש מסמכים שצריך לעדכן - זה יזרז לך את תהליך הלמידה וייתן לך מה לעשות.

מחזק+

גם יעזור לך ללמוד ולהכיר את המערכת

גם יעשה רושם טוב (ברמה הפוליטית)

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם
לימוד לשם הלימוד לא מעניין אותי. לימוד לשם שימוש לאחר מכן מעניין אותי מאוד - וזה באמת מה שעשיתי בשבוע הראשון.

למדתי את השפות והמערכות של המקום החדש. ופה זה נגמר :?

אם הצלחת ללמוד את כל המערכות בשבוע או שאתה גאון או שהמערכת שאתה עובד בה פשוטה מאוד.

• תוכן חדש...