Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיול לנהיגה בחו״ל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אתה מתכנן טיול רק של נהיגה אז חפש מסלולים שמיועדים לכך.

במידה ואתה רוצה לשלב בין נהיגה ועוד דברים אני יכול להמליץ על מסלול מדהים, מסלול לרוחבה של כל צפון ספרד.

אתה שוהה בברצלונה כרצונך ומשם שוכר רכב ונוסע נסיעה של 7 שעות לבילבאו עם עצירה באמצע הדרך בעיר סראגוסה. כבישי אגרה מאוד יקרים, שהמגבלה היא 130 קמ"ש אבל אפשר לסוע שם 180 וגם 200 בלי הרבה בעיה. נסיעה מדהימה, נופים משתנים. באופק רואים את הפירנאים, ואתה נוסע בעמק האברו המדברי וליד היקבים המפורסמים של לה-ריוחה. פשוט מסלול מדהים עם כביש מעולה וריק באופן יחסי.

מבילבאו, עיר מעניינת עם מוזיאון מהמדהימים בעולם, נוסעים לעיר סאן סבסטיאן, עיר נופש, האילת של ספרד. יש בה בארים, מועדונים, חוף ים, ומסעדות מעולות עם אוכל באסקי. הנסיעה מלווה בנוף הררי של גבעות ועליהם בתים באסקים טיפוסיים.

לאחר שהייה בסן סבסטיאן נוסעים מערבה במשך כמה שעות לפארק לאומי פיקוס דה אירופה. בתוך הפארק יש נופים עוצרי נשימה, עיירות מדהימות. קח בחשבון שהכבישים בפארק הם יחסית צרים, אבל מאוד מהנים לנהיגה.

משם נוסעים במשך 5-6 שעות לסנטיאגו דה קומפוסטלה שנמצאת בשפיץ הצפון מערבי של ספרד. יש בדרך עצירה באוביידו, עיר מקסימה עם כנסיות וגנים יפים וגם עיר הולדתו של הנהג פרננדו אלונסו. מגיעים לסנטיאגו דה קומפוסטלה שהיא העיר השלישית הכי קדושה לנוצרים, אחרי רומא וירושלים, יש בה קתדרלה מדהימה, עיר צעירה ותוססת עם אוכל מעולה. מחזירים את הרכב בשדה התעופה של סנטיאגו דה קומפוסטלה ולוקחים טיסה חזרה לברצלונה ומשם בחזרה לארץ.

מומלץ מאוד.

פורסם

מספר הערות לגבי דברים שאנשים כתבו כאן:

01. אני מסכים עם אלה שכתבו שלאס-ווגאס קצת רחוקה, זאת כאשר אתה יכול לעשות את כמעט ואותם הדברים באירופה (המערבית כמובן) במחיר סביר יותר.

02. אחוז ניכר ממעברי ההרים באירופה דווקא כן פתוחים בחורף! וזה מהסיבה הפשוטה הם משמשים כעורקי תחבורה בין ישובים/מקשרים בין מקומות, אך חלקם מאלה שפתוחים גם בחורף נסגרים כאשר מזג האוויר נהיה קיצוני (סופת שלגים לדוגמא), ככה שלא צריך לשלול את זה על הסף, יש גם חן מיוחד בשיוט עם רכב יחודי בחורף האירופאי.

03. לא הייתי ממליץ לשכור רכב בברלין, נכון יש לשכירת הרכב שם יתרונות אך מצד שני הנהיגה שם תהיה מאוד מוגבלת מבחינת תוואי הדרך (נהיגה בעיקר בכבישים מהירים).

04. יש לא מעט מסלולי מרוצים, לדוגמא בצרפת שניתן לעשות בהם "קורס נהיגה קצר" על מכוניות אקזוטיות, "קורסי חוויה" אלו נמשכים בין יממה אחת למספר ימים (תלוי למה אתה נרשם), זו יכולה להיות אופציה מעניינת עבורך, אני מכיר מישהו שהיה אחרי שירות צבאי (בן 21 שעשה את זה), אתה צריך לבדוק אם בגילך (18?) זה אפשרי.

תהנה. :-)

פורסם

אריאל, זה המקום אליו שלחתי את הבחור שציינתי בהודעה הקודמת, זה היה לפני כשנתיים וחצי, והוא אישית היה מאוד מרוצה, אני עצמי הייתי שם בעבר אך לא יצא לי לנהוג על המסלול הזה ספציפית כך שאני לא יכול להעיד עליו.

המיקום הוא גם מאוד ציורי וגם המחירים מאוד סבירים לאירופה, כדאי גם לבדוק שמגיעים בימים בהם מזג האוויר לא ימנע ממך לנהוג ולהפיק את המקסימום.

דרך אגב בנוסף לעשיית קורס ממבחר קורסים או שכירת אחד/או יותר מהמכוניות במקום ישנם ימים שניתן להגיע עם מכונית משלך ולנהוג על המסלול.

בכל אופן הנה הלינק עבורך ועבור שאר חברי הפורום:

http://www.circuits-automobile.com/uk/index.php

נ.ב. ישנם עוד מספר מסלולים כאלו בצרפת (ולא רק שם), דרך חיפוש באינטרנט תוכל למצוא את זה שהכי נגיש והכי מוצא חן בעיניך.

שבת שלום. :-)

• תוכן חדש...