Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיענוח תוצאות בדיקה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4856 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברי הפורום היקרים.

עזרתם לי רבות באיתור והחלטה על סוג הרכב, ואני שמח לבשר שמצאתי רכב שמוצא חן בעיני.

לקחתי אותו היום לבדיקה, ולהלן התוצאות עם הסימון לא תקין:

מנוע: בלאי פנימי במנוע, רעש מערכת תזמון ושסתומים, דליפות לחץ, שריפת שמן וחוסר שמן במנוע, תושבות מנוע, קורוזיה בצנורות ואביזרי קרור, לתקן ולנקות מערכת קירור, תיפקוד מערכת דלק והצתה לקויי.

סרן קדמי ומערת היגוי: נקישות בהגה, חופשים ורעש במתלים, תיקון וכיוון ציר קידמי ואחורי.

שילדת מרכב: חלודות ומעיכות בפח ופגמים בצבע סביב ובפנל ופגושים, כנף קדמית פגומה וסדוקה, מנגנוני שמשות וחלון בגג הרכב פגומים, בולמים לדלת תא מטען פגומים, גומייה סביב לחלון פנימי פגומה.

מערכת בלמים (ללא פירוק גלגלים): בדיקה בפרוק לפרק גלגלים ליבדוק.

צמיגים: צמיגים יבשים בדפנות וקרע באחורי שמאל.

מערכת תאורה: מצבר חלש

העברת כח: שילוב והחלפת הילוכים לקוי והשהייה ונקישות, בלאי דיסקיות בגיר, תושבת גיר פגומה, אין אחריות לגבי תיפקוד תיבת הילוכים, מחשב ורכיבים נלווים ומצנן השמן, חופש ציריות.

הרכב המדובר הוא פיז'ו 307SW שנת 2005 יד ראשונה עם ספר טיפולים מלא במוסך מורשה, 129K ק"מ.

המצבר צריך החלפה בטוח וזה משוקלל במחיר הרכישה.

לגבי השאר, הראתי את הדוח למוסך וקיבלתי הצעת מחיר ליישור קו של 2500 ש"ח שכולל מצבר, תושבת גיר, 2 צמיגים חדשים, ועבודת חשמל לסידור מנגנוני שמשות.

חוץ מזה יש עוד משהו משמעותי שאני צריך לחשוש ממנו לפני שאני סוגר?

תודה מראש

פורסם

בולמים לדלת תא מטען. תתפלא כמה המקוריים יקרים. (תוכל להזמין אח"כ מאיביי יותר בזול,אבל זה אלמנט שמצדיק הפחתה במחיר)

נקישות בהגה,חופש במתלים,וכוון צירים זה לא כסת"ח וזה גם לא עובר טסט.

תושבות מנוע. לא נראה כסת"ח.

מה זה דליפות לחץ? כמה היא יצאה על הדיינו?

תבדוק גם את עניין השמן. הכסת"ח הוא בנוסח "יש לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה". מה שרשום אצלך זה קצת יותר חריף.

יכול להיות שהבוחן הספציפי אוהב את הכסת"ח שלו עבה ורך במיוחד, אבל עלול להיות שהוא ראה שם משהו אמיתי.

סה"כ אכן סביר. ממש לא רכב לברוח ממנו, אבל גם לא נראה מהדו"ח כרכב שטופל באהבה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
נקישות בהגה,חופש במתלים,וכוון צירים זה לא כסת"ח וזה גם לא עובר טסט.

תושבות מנוע. לא נראה כסת"ח.

כמה בערך אמור לעלות לתקן?

פורסם

הייתי בודק את עניין ההערות על אי תקינות מערכת הדלק וההצתה. זהו לא כסת"ח רגיל. כמו כן, את עניין החלודה.

מה המחירון ? באיזה מחיר רכישה משוער מדובר ?

כיום - VOLVO S-80 T-5 מודל 2011

בעבר - VOLVO S-60 T-5 מודל 2003

בעבר - SEAT LEON 1800 אוטו' מודל 2002

פורסם

תשמע תברח מזה כמו מאש....

כסתח רגיל במנוע בד"כ זה :רעש מערכת תיזמון ושסתומים , בלאי פנימי , נזילות שמן . ואם הוא הלך רחוק אז הוא יוסיף רעשים ונקישות פנימיים.

רשמו לך שם כמה דברים מטרידים כמו: דליפות לחץ, שריפת שמן וחוסר שמן במנוע.

עכשיו השאלות הם: מה הדליפות שהם ראו?? יוצא שמן וגז מהמדיד של השמן מנוע? דליפות קומפרסיה??

תוסיף על זה שהמנוע שורף שמן זה לא כסתח רגיל בכלל זה אומר שהרינגים שחוקים - ראית עשן לבן מהאגזוז בזמן הבדיקה?

שאלה שלישית: כמה חסר שמן ניסית לראות במדיד? אם חסר ממש הרבה שמן ייתכן שהמנוע מתחמם או התחמם אפילו בזמן הבדיקה...

חוץ מזה שיש לך את הסעיף של הגיר... ופיגו הגירים שלהם גם ככה אף אחד לא מטפל בהם כמו שצריך בארץ הקודש ולכן הם כולם הרוסים.... ורשום לך שהחלפת הילוכים לקוייה זה מעבר לכסתח רגיל

תוסיף את החופשים וכל השאר..... רק אם אתה אוהב הרפתקאות וחור בכיס האוטו הזה יתאים עליך בול! :lol:

פורסם
ייתכן שכל הסיפור הזה זה בגלל שהרכב עמד 6 חודשים בלי ליסוע?

רכב שעומד תקופה ארוכה בלי לסוע זה יותר גרוע מרכב שנסע 10K יותר מהממוצע השנתי

מכיוון שהגומיות והאטמים מתייבשים כל השמן שיש בראש מנוע מגיע לאגן שמן ואין שם שימון וברגע של הנעה בלי שימון מראש (במוסך) החלקים העליוניים של המנוע עובדים בלי סיכוך ומתבלים ולפעמים גם ניזוקים.

אז כן יכול להיות - אבל גם יכולות להיות עוד אלף סיבות אחרות.

בסופו של דבר זה נראה כמו רכב שלא כדאי להתקרב אליו.

נ.ב. תסתכל בדוח יש למעלה בצד שמאל לחצים בצילינדרים - מה הערכים שלהם?

פורסם
רכב שעומד תקופה ארוכה בלי לסוע זה יותר גרוע מרכב שנסע 10K יותר מהממוצע השנתי

מכיוון שהגומיות והאטמים מתייבשים כל השמן שיש בראש מנוע מגיע לאגן שמן ואין שם שימון וברגע של הנעה בלי שימון מראש (במוסך) החלקים העליוניים של המנוע עובדים בלי סיכוך ומתבלים ולפעמים גם ניזוקים.

אז כן יכול להיות - אבל גם יכולות להיות עוד אלף סיבות אחרות.

בסופו של דבר זה נראה כמו רכב שלא כדאי להתקרב אליו.

נ.ב. תסתכל בדוח יש למעלה בצד שמאל לחצים בצילינדרים - מה הערכים שלהם?

המוסך העיף מבט על המנוע ואמר שנראה במצב טוב, אבל כמובן שאי אפשר לדעת בוודאות.

הרכב לא נסע כמעט מאז אוגוסט, מידי פעם הניעו אותו, אבל המצבר הלך אז מניעים רק בכבלים.

אין בדו"ח בדיקה שום דבר שקשור ללחצים בצילינדרים

פורסם
תסתכל בדוח יש למעלה בצד שמאל לחצים בצילינדרים - מה הערכים שלהם?

זה גם מה שאני שאלתי.

אין דבר כזה שלא רשום, ובמיוחד שרשום שיש נפילות.

זה בד"כ בדף נפרד- 4 שורות של 4 מספרים (במנוע של 4 צילנדרים....)

ובשורה התחתונה כתוב MIN:XXX MAX:XXX DIF:XXX

יותר מ10% הפרשים באמפרים מצדיק ביצוע בדיקת קומפרסיה נפרדת עם שעון דרך הפלאגים.

אחרת אתה עלול בקרוב מאד לעמוד בפני צורך בשיפוץ מנוע.

פורסם
הייתי בודק את עניין ההערות על אי תקינות מערכת הדלק וההצתה. זהו לא כסת"ח רגיל. כמו כן, את עניין החלודה.

מה המחירון ? באיזה מחיר רכישה משוער מדובר ?

אני מהמר ביחס של 10/1 שזה בסה"כ צינורות וואקום. או חוטי הצתה. או שלא החליפו פלאגים מאז שהאוטו הגיע מצרפת.

כל זה נפוץ ברכב ישן, וזה גורם לאוטו לזייף כמו מתמודד ב"בי"ס למוזיקה" ולבוחן לכסת"ח את עצמו בהערה גורפת ומפחידה לגבי כל מע' הדלק (הוא שומע את הזיוף. מה, הוא פראייר להתחיל לחפש אם אין ניצוץ או אין מספיק דלק?).

בכל מקרה, מה מהם שזה לא יהיה , זו תקלת בלאי לא יקרה לתיקון (יודע מה, אפילו אם זו משאבה או מודול הצתה זה לא יגיע למחירי אסון כמו הדחיסה הלא שווה)

פורסם
זה גם מה שאני שאלתי.

אין דבר כזה שלא רשום, ובמיוחד שרשום שיש נפילות.

זה בד"כ בדף נפרד- 4 שורות של 4 מספרים (במנוע של 4 צילנדרים....)

ובשורה התחתונה כתוב MIN:XXX MAX:XXX DIF:XXX

יותר מ10% הפרשים באמפרים מצדיק ביצוע בדיקת קומפרסיה נפרדת עם שעון דרך הפלאגים.

אחרת אתה עלול בקרוב מאד לעמוד בפני צורך בשיפוץ מנוע.

בטוח לא קיבלתי דף נפרד, ואין לי שום דבר בדו"ח על לחצים בצילינדרים.

הייתי מעלה צילום של הדוח, אבל אני חדש מידי, ואין לי אפשרות

פורסם
בטוח לא קיבלתי דף נפרד, ואין לי שום דבר בדו"ח על לחצים בצילינדרים.

הייתי מעלה צילום של הדוח, אבל אני חדש מידי, ואין לי אפשרות

תעלה צילום של הדוח סיכום אחיד של משרד התחבורה

זה הדף היחיד שתופס משפטית ושווה משהו בבדיקה.

אם אתה לא יכול להעלות פה את התמונות תעלה לאתר אחר ושים פה קישור לתמונה כי אין מצב שאין ערכים של לחצים

פורסם

לא נותן לי להעלות קובץ או לצרף לינק, אין לי 20 הודעות בפורום עדיין.

נראה לי אני מחפש רכב אחר, שילמתי על הבדיקה אבל אם יש בעיות יותר חמורות מהכסתח הרגיל, למה לי?

מה אומרים?

• תוכן חדש...