Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוקוס 1.6 2001 , שאלה לגבי מס' תקלות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כפי שמצויין מדובר בפורד פוקוס 2001 1.6.

הרכב אצל אשתי כשנה קנינו אותו עם 165,000 ק"מ היום יש הוא עם - 180000ק"מ.

לפני כחצי שנה החלפתי לרכב פלגים, מסנן אוויר, חיישן אוויר(זה שביציאה ממסנן האוויר) וממיר קטליטי (הכול בגלל תקלה שהייתה הכול טופל במסוך מורשה).

היום מופיעות מס' תופעות חדשות:

1. לרכב קשה להניע ללא לחיצה על דוושת הגז. הוא יניע ומייד נכבה ללא לחיצה על דוושת הגז.

2. נראה שהתגובות של המנוע בתחילת נסיעה הם לא כמו שצריכות להיות (אני לא נוסע על האוטו בכלל ואני לא מכיר כל כך).

3. האוטו בעבר היה עושה 460 ק"מ למיכל דלק מלא, עכשיו הוא עושה 400 ק"מ לכול היותר.

ביצעתי חליבת תקלות עם המתאם OBDII שקניתי בזמנו מאיביי (קניתי בשביל הסקרנות) והוא מצא קוד תקלה המראה שיש תערובת עשירה מדי של דלק(נורת שירות המנוע לא דלקה כשביצעתי את הבדיקה)

אתמול התחיל גם ריח של דלק מחוץ לרכב ולא בתוך תא הנוסעים.

כאשר האוטו מאיץ עושה רושם שהוא נוסע טוב ואין לו בעיות לא של רעידות ולא של תגובות.

אני מתכנן להחליף רצועת תזמון ממש בקרוב אבל אני לא חושב שזאת הבעייה.

אגב לפני שבוע עשיתי טסט והבוחן אמר לי שנראה לו שהרצועת תזמון קפצה שן, לי זה נשמע לא מדוייק.

ממה שקראתי פה זה יכול להיות צינור אוויר סדוק מתחת לסעפת הפליטה , אולי סליל הצתה/חוטים (אני מניח שזה לא הפלגים).

השאלה אם יש למישהו אפשרות לעשות לי טיפה סדר בעיניינים.

תודה מראש,

נתיב

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

שלום נתיב.

לגבי התקלה הראשונה - לדעתי המנוע טורים ( I.A.C ) או שתפוס מפיח סגור או לא מפוקד ויש לאבחן זאת מקרוב - לכן הוא לא שומר על הסל"ד בהנעה ונכבה.

לגבי השאלה השנייה - כנראה קשור לחיישן שהחלפת בעבר בחברה - ( M.A.F ) והוא כנראה מעט מלוכלך לכן הרכב מהסס מעט בהאצות (אבל זה לא מתאים לי בהגיון לתקלה שקבלת).

לגבי השאלה השלישית - זה יכול להיות קשור לקוד התקלה שכבלת על תערובת עשירה מעט אבל יש לאבחן זאת, מתי התערובת עשירה מעט - בסרק או בעומס כי כל דבר יפנה אותנו לבדיקות שונות ( אתה יכול לראות בסורק שלך תחת התפריט של הקפאת תמונה - מה היו התנאים ובאיזה סל"ד נרשמה התקלה ונוכל לכוון אותך יותר מדויק לסיבות התקלה שנרשמה) .

בכול מקרה משיכות אוויר בדגם מע זו יתנו לנו תערובת ענייה ולא עשירה מפני שנכנס אוויר לא מדוד למנוע מהצד וכנ"ל לגבי תקלות הצתה - מפני שלא היה שימוש בחמצן ולא הייתה בעירה.

מכווה שעזרת במעט.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

תודה,

לגבי הקוד תקלה - את הבדיקה עשיתי כשהאוטו בסרק בחנייה.

כשאמרתי צינורות אוויר התכוונתי שאולי השתחרר איזה צינור אוויר או משהו בסגנון שמפריע לאוויר להכנס כמו שצריך.

• תוכן חדש...