Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4869 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

נתקלתי היום ברכב מרצדס עם מערכת Start/Stop (בעמידה, ידית הילוכים בניוטרל ושחרור קלאץ' הרכב נכבה)

הרכב בעל שני מגדשי טורבו כך שקיימת הנחיה להמתין 30 שניות לפני הדימום במטרה לשמור על המגדשים.

נוצר לי דיסוננס, למישהו יש רעיון?

ET

"אני לא מצטער על דברים שעשיתי, אני מצטער על דברים שלא עשיתי…"

פורסם

ברכבים שבהם יש מערכת כזאת היא שולטת בעוד דברים, המערכת מכבה את המנוע אבל משאירה את הרדיו דולק למשל, יש דברים שהיא משאירה דולקים (לא מזמן הייתה הדרכה לחברי הפורום לפי מה שהבנתי דובר על זה רבות חכה שהם יגיבו).

מעבר לכך, הסיבה שצריך לחכות היא כי הטורבו מסתובב מהר מאוד (מאוד מאוד) ואם מדומים את המנוע אז גם מערכת השימון מפסיקה לעבוד והטורבו עלול להינזק, ישנם רכבים עם מערכת שימון שלא קושרה למערכת שימון המרכזית של המנוע (תקנו אותי אם אני טועה) ואולי זה מה שיש ברכבים כאלה.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

אני מניח שברכבי הטורבו בנזין שמקוררים באמצעות נוזל הבעיה פחות קריטית שם.

היצרן תכנת את המערכת כך שתופעל רק מתחת לטמפ' מסויימת של המגדש בכדי למנוע נזק או בכל מיני מצבים אחרים לא תופעל המערכת כגון מצבר לא טעון וכד'.

פורסם

תודה רבה על כל הקישורים,

ממה שאני מבין עדיין הדעות חלוקות לכאן ולכאן בנוגע להשהיה לפני כיבוי מנוע עם מגדש טורבו,

חלק טוענים שזו אמונה תפלה ומיותרת וחלק נשבעים שזה קריטי לשמירה על הרכב...

אני בינתיים אמשיך לחפש חומר טכני מקצועי בנושא, אם למישהו יש עוד קישורים מעניינים אני אשמח,

תודה,

ET

"אני לא מצטער על דברים שעשיתי, אני מצטער על דברים שלא עשיתי…"

פורסם

אין פה עניין של דעות חלוקות, כל יצרן וההוראות שלו לגבי המגדש. ברכבים עם משאבות חשמלית אין סכנה וברכבים אחרים היצרן מזהיר להריץ כדקה את הרכב בסרק לפני הכיבוי.

אגב אם הנושא מעניין אותך, ידוע שבהתנעת הרכב נגרמת השחיקה הכי גדולה של המיסבים עקב שקיעתו של גל הארכובה. לכן, יצרני הרכב המשתמשים במערכות STT לרוב ישתמשו במיסבים מחוזקים בציפוי תרכובת אירידיום מחומצן הידוע כמתכת קשה וחזקה.

פורסם
אין פה עניין של דעות חלוקות, כל יצרן וההוראות שלו לגבי המגדש. ברכבים עם משאבות חשמלית אין סכנה וברכבים אחרים היצרן מזהיר להריץ כדקה את הרכב בסרק לפני הכיבוי.

+200. וזהו, אין לך מה לחפור יותר מזה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

היו כל כך הרבה דיונים בנושא זה...

ארשום את דעתי בפעם המיליון:

קודם כל לא נתקלתי בשום הוראת יצרן בשום רכב שמחייבת להריץ את המנוע בסרק דקה לפני כיבוי.

מה שראיתי זה המלצה להמתין "מספר שניות, על מנת לאפשר למגדש טורבו להאט לסיבובי סרק".

וברוב (אם לא בכל) הדגמים המודרניים אין גם את זה.

בעידן, בו לצמצום זיהום אוויר יש משמעות עליונה, היצרנים פשוט לא יכולים להרשות לעצמם לרשום את זה.

לגופו של עיניין:

אם יש מערכת STOP/START - מה שנשאר לנו זה לסמוך על מהנדסים שככל הנראה לקחו את העיניין הזה בחשבון ודאגו למנגנון קירור/שימון שמאפשר לכבות מנוע מיידית ללא שום נזק.

במנוע טורבו ללא מערכת עצור וסע צריך פשוט להפעיל שיקול דעת.

ברוב המצבים, לפני שמתבצע כיבוי מנוע הרכב נכנס לחניה במהירות 3 קמ"ש או נוסע בנסיעה איטית. בתנאים האלו הגדישה נמוכה, ואפשר לכבות מייד או מקסימום להמתין מספר שניות.

מצב בו צריך לכבות מנוע מיידית בתום נסיעה מאומצת הוא יחסית נדיר.

אם נסעת בכביש 6 במהירות 140, ובדויק נכנסת לתחנת דלק, יש מקום להמתין 30-40 שניות. כנ"ל אחרי עליה ארוכה.

• תוכן חדש...