Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה כדי לבצע בישור קו אחרי רכישה של רכב בלי ידע על היסטוריה טיפולים

האוטו עם 137000 ק"מ אוטומט

היות והאוטו יהיה אצל המכונאי שלי בשבת אני רוכש את המוצרים לפני. יש לי כרטיס פתוח בחלקי חילוף ככה שאני יכול לקחת ולהחזיר

חשבתי על טיפול מקיף פילטר אויר ומזגן הם יוחלפו לפי הצורך שמן מנוע איכותי (מה מומלץ), פלגים,מים לרדיאטור כולל טרמוסטט חדש,תוסף לדלק K44,צמיגים חדשים

דברים שאולי יוחלפו לפי הצורך

סט טימינג,ברקסים קדימה ואחורה,שמן גיר,סט רצועות

שאלה

האם כדי לפני שאני מחליף מים ברדיאטור לעשות ניקוי של המערכת עם חומר מיוחד(פלשיג)?

בנוסף כדי לעשות פלשיג למנוע לפני?

אשמח לדעת על הצעות נוספות שאולי שכחתי

פורסם

במידה ויש נוזל קירור נורמלי במערכת, אין צורך לבצתע פלאשינג. לגבי פלאשינג למנוע, אתה יכול לרכוש גלון שמן ג'יפה, להחליף, להריץ כמה דקות את המנוע ואז לרוקן ולהחליף מסנן שמן ושמן חדש איכותי.

אני נדק כל התוספים הללו אבל כל אחד ודעתו.

לגבי הקיט יניקה המטופש הזה, תרד מזה. בזבוז כסף ולא מוסיף כלום.

נ.ב. שלך בה"פ מס' רכב. אני אנסה לברר לך פרטים עליו.

פורסם
מה כדי לבצע בישור קו אחרי רכישה של רכב בלי ידע על היסטוריה טיפולים

האוטו עם 137000 ק"מ אוטומט

במקרה כזה עדיף ללכת על הטיפול הגדול (90 אלף קילומטר או 6 שנים) הכולל:
  • * החלפת "טיימינג" (כולל רצועות אביזרים, מותחנים לרצועת תזמון ומשאבת מים).
  • * החלפת שמן גיר אוטומטי מקורי של יונדאי בלבד (ההחלפה חייבת להתבצע בעזרת מכונה ייעודית של יונדאי/מיצובישי).
  • * מסנן אוויר + מסנן מזגן (במידה וקיים).
  • * מסנן דלק (במידה וקיים אחד מחוץ למשאבה).
  • * מצתים.
  • * החלפת נוזל קירור (במורשה משתמשים בפרסטון 50/50 מוכן לשימוש ירוק). המנע מחומרי שטיפה אגרסיביים (פלאשינג) זה ייצור רק נזק. כדי להיות בטוח שמערכת הקירור נקייה החלף עוד פעם נוזל קירור בהפרש קצר או פרק את מיכל העיבוי והרדיאטור ושטוף אותם במים בלבד.
  • * החלפת שמן מנוע כולל פילטר מקורי. השמן צריך להיות בצמיגות של 15W40 או 10W40 בתקן SL לפחות. שוב, המנע "מפלאשינג" זה רק נזק יותר מתועלת. חושד בבוצה שמפתחת? פרק את אגן השמן ובצע ניקיון יסודי לו ולצינורית השאיבה.
  • * וכמובן, בדיקה יסודית למערכת המתלים (בלמים, בולמים, קפיצים, גומיות וכן הלאה).

שמנים מתאימים שניתן להשיג בארץ בקלות:

Castrol GTX 15W40 (חצי סינתטי)

ConocoPhillips Guardol ECT 15W40 (חצי סינתטי)

Royal Purple 15W40 (סינתטי)

Castrol GTX 10W40 (חצי סינתטי)

Valvoline DuraBlend 10W40 (חצי סינתטי)

Castrol Magnatec 10W40 (חצי סינתטי)

Royal Purple 10W40 (סינתטי)

Kendall GT-1 High Performance 10W40 (מינרלי)

תוסף לדלק K44
עדיף להשתמש בתוסף דלק לפני החלפת שמן ולא אחרי.
פורסם

עדין לא קניתי את התוסף דלק וביום שישי האוטו ניכנס לטיפול מתי כדי להוסיף המיכל כרגע מלא?

על רוב החלקים רשום גם אקסנט הגטס והאקסנט חולקים אותו מנוע?

פורסם
עדין לא קניתי את התוסף דלק וביום שישי האוטו ניכנס לטיפול מתי כדי להוסיף המיכל כרגע מלא?
בעיקרון על פי הוראות השימוש של 44K, צריך להוסיף אותו למיכל מלא ולנסוע לפחות 300-400 קילומטר. לא נראה לי שתספיק אז מקסימום תעשה זאת לפני החלפת השמנים הבאה.

הגטס והאקסנט חולקים אותו מנוע?
לפי מה שאני זוכר האקסנט שווקה עד 2006 עם מנוע 1.5 והגטס שווקה עם צמד, האחד 1.3 והשני 1.6. יכול להיות שהם חולקים כמה מכלולים וחלקי חילוף אבל לא נראה שפה בארץ הם גם חלקו מנוע.
פורסם

אחרי בדיקה של האוטו על ידי המכונאי נימצא מיסב גמור בגלגל אחורי וגומיות למוט מיצב.כמובן שהאוטו יעבור את טיפול המקיף .מחר בצהריים האוטו יהיה מוכן ואז אעדכן

פורסם

iDaNm

אתה טועה.

כתבת: "במורשה משתמשים בפרסטון 50/50 מוכן לשימוש ירוק".

אז בתור בעלים של גטס בעבר ובתור מי שההורים שלו מחזיקים בi30, אבשר לך כי נוזל הקירור שמשתמשים בו במורשה הוא של יונדאי. הוא אכן בצבע ירוק.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

עדכון

אחרי בדיקה מקיפה גילינו שהאוטו עשה טימינג לפני כ10000 ק"מ .הברקסים תקינים ואפשר לנסוע לפחות 7000 ק"מ

מה נעשה

עשיתי טיפול שמן מנוע ,פלגים,פילטר שמן ,פילטר מזגן,פילטר אויר,הוחלפו המים ברדיאטור כולל טרמוסטט,2 גומיות מיצב,גומיה של צריה,אטם מכסה שסתומים,שמן גיר כולל פילטר ניקנו היום ויוחלפו בקרוב,

עלות חלקים בלבד כמובן שאיכותים 800 שח. עלות עבודה 300 שח כולל החלפה עתידית של השמן גיר

מה דעתכם על המחיר?

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

כנראה עשיתי טעות והחלפתי שמן גיר לא מקורי ויש לי הרגשה כאילו האוטו מושך את ההילוך הריאשון אחרי ההחלפה של השמן.כל ההילוכים עוברים יפה ואין דפיקות בשילובים

החלפה נוספת לשמן הנכון תפתור את הבעיה ?

• תוכן חדש...