Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם! יש לי גולף מודל 92, שלחתי את ראש המנוע ברכב שלי לשיפוץ, אני קצת פדנט וחשוב לי מאוד שברגי הראש יהיו סגורים לפי הוראת יצרן! מישהו אולי יודע את מידת הסגירה? בכמה n.m וכמה מעלות צריך? שוב אני מחפש לפי הוראות יצרן בלבד! אני יכול לסגור עם רגש, אבל אני מעדיף שלא.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

1. אם רגש לא סוגרים ברגי ראש מנוע בשום מצב.

2. האם רכשת ברגים חדשים ?

3. מהו נפח המנוע וקוד המנוע כפי שרשום ברישיון הרכב ?

חייבים להחליף את הברגים בחדשים מכיוון שהברגים האלה הם מסוג TTY.

איזה כייף לי :)

פורסם

מנוע 1.3 2G, עם 55 כ"ס

שלב ראשון 40NM

שלב שני 60NM

שלב שלישי 90 מעלות

שלב רביעי 90 מעלות

אין צורך להחליף ברגים.

מנוע 1.6 EZ, עם 75 כ"ס

אותו דבר, אבל יש צורך להחליף את הברגים.

המידע מאוטודטה.

11.JPG

פורסם

בוקי,

גם במנוע 1.3 קוד 2G מורכבים ברגי (מתיחה) TTY לכן אם לא ידועה ההיסטוריה של הברגים רצוי להחליפם בחדשים.

אל תסמוך על המידע באוטודאטה בעיניים עצומות מכיוון שניתקלתי בהרבה טעויות.

ברגי מתיחה לא מיועדים לפתיחה סגירה נוספת (תלוי את מי שואלים או איזה ייצרן).

פורסם

אוטודטה יחסית אמינים מאוד, אבל אכן יש לפעמים טעויות.

אם יש לך מסמך מקורי שמנחה להחליף ברגים בכל המנועים, תעלה אותו לכאן בבקשה.

אני לא סומך בעיניים עצומות על שום דבר, ציינתי את מקור המידע ואין לי אחריות על מה שכתוב שם.

אם זה לא נכון - אז אשמך לתיקון, אבל עם סימוכין.

בדיוק בשביל זה הפורום קיים.

פורסם

תודה רבה! על כל מקרה אני מתכוון להחליף את הברגים! הנפח מנוע הוא 1.3 מנוע 2g,

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

מצוין, שלב חשוב מאוד להחליף ברגי ראש גם אם לא צוין. כל חלק מחבר שנחשף לחום ולחיצה יקבל התארכות, תשים חדשים ותישן בשקט.

את המכסה שסתומים תסגור זמנית עם סיליקון או אטם נייר ושלק, לאחר נסיעה של כשבוע תעשה חיזוק ברגי ראש פעם נוספת ותשים אטם מקורי מגומי במכסה שסתומים ותחזק בעדינות(!!!) ב-10NM. (צרפתי לך סדר סגירת ברגי מכסה שסתומים).

attachment.php?attachmentid=94541&d=1189213783

פורסם

תודה רבה! עזרתם לי מאוד, לגבי האטמים קניתי אטם מכסה שסתומים ואטם ראש מנוע מקוריים מאחד המוסכים של צ׳מפיון.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם
אוטודטה יחסית אמינים מאוד, אבל אכן יש לפעמים טעויות.

אם יש לך מסמך מקורי שמנחה להחליף ברגים בכל המנועים, תעלה אותו לכאן בבקשה.

אני לא סומך בעיניים עצומות על שום דבר, ציינתי את מקור המידע ואין לי אחריות על מה שכתוב שם.

אם זה לא נכון - אז אשמך לתיקון, אבל עם סימוכין.

בדיוק בשביל זה הפורום קיים.

אין לי שום מסמך מקורי של הייצרן. ההגיון הטכני שלי אומר אם 2 הסטים של הברגים זהים מכול הבחינות קרי, ברגי מתיחה (TTY), מידות הבורג, חוזק הבורג ותהליך הסגירה דומה אזי לא צריך להיות שום הבדל גם בהנחיות להחלפה.

בשני המנועים מורכבים אותם ברגים:

M11X1.5 בעלי אורך של 96 מילימטר.

פורסם

אני לא יודע לגבי אוטודטה, אך בספרי HAYNES ברוב הדגמים שיצא לי לעבוד רשום להחליף ברגים.

ראש מנוע לא פותחים כל יום, ועלות הברגים זניחה כך שאין בעיה.

פורסם

hagay59- אהבתי את התמונה :wink: , זאת תמונה שצילמתי על הפאסט 93 שלי כאשר החלפתי בזמנו אטם מכסה שסתומים של ERLING שעלה לפי זיכרוני איזה 30 ש"ח.

צריך לשים סיליקון בין ראש המנוע לאטם מכסה השסתומים, באזורים שבהם יש בראש המנוע חתכים בצורת חצי ירח. החתכים נמצאים במישור של הגל זיזים.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

צריך לשים סיליקון בין ראש המנוע לאטם מכסה השסתומים, באזורים שבהם יש בראש המנוע חתכים בצורת חצי ירח. החתכים נמצאים במישור של הגל זיזים.

הקיט של האטם לא מגיע עם שתי קשתות גומי למקומות האלו?

אצלי ברכב המנוע מאוד דומה, קיט אטם מכסה שסתומים כולל את הקשתות הנ"ל וסגרתי אותו ללא טיפת סיליקון.

לא נוזל בינתיים.

פורסם

האטם בא עם הקשתות כיחידה אחת! לא תמיד יש צורך לשים סיליקון, אבל יש מקרים בהם יש צורך, לפעמים המכסה מתעוות מכל מיני סיבות, לא תמיד זה נראה לעין.

דרך אגב עלות הברגים הם כ-200 לסט מקורי! לא נורא כל כך בהתחשב שלא עושים ראש כל יום, אני מחליף גם רצועת טיימינג, משאבת מים שעליה מורכב המותח של הרצועה ומחזירי שמן, אני רוצה לסגור הכל במכה אחת כדי שיהיה שקט לזמן ארוך.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם
הקיט של האטם לא מגיע עם שתי קשתות גומי למקומות האלו?

אצלי ברכב המנוע מאוד דומה, קיט אטם מכסה שסתומים כולל את הקשתות הנ"ל וסגרתי אותו ללא טיפת סיליקון.

לא נוזל בינתיים.

אם אני זוכר נכון, אז הגולף שלך היא ישנה יותר. בגרסה שלך הגיע אטם שהכיל שתי קשתות פלסטיק לכיסוי המרווחים.

הפאסט שלי משנת 94 והאטם מכסה שסתומים שם מגיע כיחידת גומי שלמה, שדורשת מריחת סיליקון במרווחים.

אבל הערה שלך בבחלט במקום, מאוד יכול להיות שהאטם של פותח השרשור מגיע כמו אצלך. במידה ולא, אז כן חייבים למרוח שם סיליקון.

עריכה: עכשיו קראתי את ההודעה של פותח השרשור שטען שהאטם שלו מגיע כיחידה אחת.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• תוכן חדש...