Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מסע באירופה בקיץ - הצעות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתחיל לתכנן מסע בן שבועיים+ ברחבי אירופה, ברכב שזהותו עדיין לא ידועה. מכיוון שככל הנראה עדיין אגור אז באסטוניה אליה עברתי לאחרונה (אל תשאלו אותי למה. קר פה), הרעיון הבסיסי הוא לטוס לאנשהו, לקנות שם רכב מעניין ולהתחיל לנסוע.

נותרת השאלה לאן. יש מספר אפשרויות אך מפאת גודלה של היבשת אי אפשר למצות את כולן. אנסה לפשט אותן:

1. דרום מזרח אירופה.

2. מרכז אירופה.

3. מערב אירופה.

אופציה 1 כוללת למשל את רומניה ומעבר Transfăgărăşan המפורסם ("best road in the world" מטופ גיר). עוד המלצות יתקבלו בברכה.

אופציה 2 כוללת את גרמניה (שם הכי קל לקנות מכונית, כנראה), ביקור ברינג או במסלול אחר, וכדומה. אפשר גם לרדת דרומה לאיטליה דרך אחד המעברים.

אופציה 3 עשויה לכלול את צרפת וסביבותיה. אולי אפילו ספרד?

שימו לב שלא מדובר רק בטיול נהיגה, אם כי אני בהחלט מצפה להעביר כמה אלפי ק"מ מאחורי ההגה לאורך השבועיים הללו.

יש הצעות?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בשבועיים אפשר להספיק גם את הרינג ואזור פרקפורט (דיסלדורף, קלן ועוד) ומשם לעבור לבלגיה, שהיא מדינה מדהימה, אם אתה חובב ארכיטקטורה אירופאית מדיבאלית ובירה טובה (גנט וברוז' הן ערים ממש מדהיות בעיניי, אבל כמובן שזה עניין של טעם). כמובן שיש גם את מסלול ה-SPA, שבטח אתה מכיר הרבה יותר טוב ממני.

אפשר גם לנסוע דרומה ולהגיע לשוויץ, שכבר כתבתי עליה פה באשכול אחר. הכבישים ההרריים שם, אזור שלושת המעברים והכבישים ליד האגמים אלו הם הכבישים הכי מהנים לנהיגה שיצא לי לנהוג בהם, לדעתי. חוץ מזה, גם הערים השוויצריות והפארקים שיש שם אלו הם מקומות מאוד נחמדים לטייל בהם. מאוד אהבתי גם את ציריך וגם את ברן, יש שם גם את מפלי הריין, ועוד.

בדרך לשוויץ יש את אזור היער השחור, שגם כולל כמה אתרי תיירות נחמדים, אם כי פחות מעניין לדעתי בצד הגרמני מאשר בצד השוויצרי.

היות והמרחקים שם הם לא ארוכים (מפרנקפורט לבלגיה זה כמה שעות וכן גם מבלגיה לשוויץ), אפשר להספיק את זה, עם עצירות גם במסלולים וגם להמשיך אחר כך לצרפת או לאיטליה, שבתשיהן עדיין לא ממש יצא לי לבקר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

כמה שאלות:

1. האם בכוונתך לרכוש רכב שישמש אותך בהמשך גם באסטוניה? ללשבועיים לא קונים רכב אלא שוכרים. כמובן שאם אתה מתכוון להשתמש בו לתקופה יותר ארוכה יש הגיון לרכוש רכב, אבל אז צריך לבדוק את חוקי היצוא והיבוא הרלוונטיים.

2. מה מעניין אותך בטיול?

3. מה הרכב המטיילים?

כפי שכתבתי בפורום זה כבר מספר פעמים, אני מעדיף יולים מרוכזים באזורים קטנים עם ביצוע "כוכב" ממספר קטן של מוקדים. בשבועיים תוכל, למשל, לטייל בדרום גרמניה (למשל מינכן, בווריה העלית וגיחה מערבה ליער השחור). אני טיילתי שבועיים באזורים אלה מחשתי שלא מיציתי רבע ממה שהם מציעים. תקופה דומה תספיק לך לשויצריה, או אוסטריה, או צפון איטליה (כמובן שבזכות אמנת שנגן תוכל לחצות את הגבולות המדיניים הלוך ושוב לפי נקודות העניין). מכל מקום, אם המטרה שלך אינה לשרוף קילומטרים הייתי מגדיר שניים-שלושה מוקדים ובוחר את האתרים ברדיוס של 100-150 ק"מ מהם. כמובן שאם תבחר בכמה ימים של טיול עירוני לא תזקק לרכב ובתוך העיר וסביבתה תוכך להתבסס על תח"צ. וד"א - ערים כמו פריס או לונדון או ברלין יוכלו למלא לך שבועיים בלי לצאת מגבולות התח"צ הפרברי.

הרעיונות של יבגני תואמים למה שאני מכיר, אם כי לטעמי אזור היער השחור הגרמני מקסים ואין כל קושי להעביר בו כמה ימים מהנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בשבועיים אפשר להספיק גם את הרינג ואזור פרקפורט (דיסלדורף, קלן ועוד) ומשם לעבור לבלגיה, שהיא מדינה מדהימה, אם אתה חובב ארכיטקטורה אירופאית מדיבאלית ובירה טובה (גנט וברוז' הן ערים ממש מדהיות בעיניי, אבל כמובן שזה עניין של טעם). כמובן שיש גם את מסלול ה-SPA, שבטח אתה מכיר הרבה יותר טוב ממני.

אפשר גם לנסוע דרומה ולהגיע לשוויץ, שכבר כתבתי עליה פה באשכול אחר. הכבישים ההרריים שם, אזור שלושת המעברים והכבישים ליד האגמים אלו הם הכבישים הכי מהנים לנהיגה שיצא לי לנהוג בהם, לדעתי. חוץ מזה, גם הערים השוויצריות והפארקים שיש שם אלו הם מקומות מאוד נחמדים לטייל בהם. מאוד אהבתי גם את ציריך וגם את ברן, יש שם גם את מפלי הריין, ועוד.

בדרך לשוויץ יש את אזור היער השחור, שגם כולל כמה אתרי תיירות נחמדים, אם כי פחות מעניין לדעתי בצד הגרמני מאשר בצד השוויצרי.

היות והמרחקים שם הם לא ארוכים (מפרנקפורט לבלגיה זה כמה שעות וכן גם מבלגיה לשוויץ), אפשר להספיק את זה, עם עצירות גם במסלולים וגם להמשיך אחר כך לצרפת או לאיטליה, שבתשיהן עדיין לא ממש יצא לי לבקר.

האמת שהייתי בבריסל אבל לא בברוז', אותה אני מכיר בעיקר מצמד המילים

:lol:

שוויץ וגרמניה ייחקרו גם הן כמובן.

כמה שאלות:

1. האם בכוונתך לרכוש רכב שישמש אותך בהמשך גם באסטוניה? ללשבועיים לא קונים רכב אלא שוכרים. כמובן שאם אתה מתכוון להשתמש בו לתקופה יותר ארוכה יש הגיון לרכוש רכב, אבל אז צריך לבדוק את חוקי היצוא והיבוא הרלוונטיים.

2. מה מעניין אותך בטיול?

3. מה הרכב המטיילים?

כפי שכתבתי בפורום זה כבר מספר פעמים, אני מעדיף יולים מרוכזים באזורים קטנים עם ביצוע "כוכב" ממספר קטן של מוקדים. בשבועיים תוכל, למשל, לטייל בדרום גרמניה (למשל מינכן, בווריה העלית וגיחה מערבה ליער השחור). אני טיילתי שבועיים באזורים אלה מחשתי שלא מיציתי רבע ממה שהם מציעים. תקופה דומה תספיק לך לשויצריה, או אוסטריה, או צפון איטליה (כמובן שבזכות אמנת שנגן תוכל לחצות את הגבולות המדיניים הלוך ושוב לפי נקודות העניין). מכל מקום, אם המטרה שלך אינה לשרוף קילומטרים הייתי מגדיר שניים-שלושה מוקדים ובוחר את האתרים ברדיוס של 100-150 ק"מ מהם. כמובן שאם תבחר בכמה ימים של טיול עירוני לא תזקק לרכב ובתוך העיר וסביבתה תוכך להתבסס על תח"צ. וד"א - ערים כמו פריס או לונדון או ברלין יוכלו למלא לך שבועיים בלי לצאת מגבולות התח"צ הפרברי.

הרעיונות של יבגני תואמים למה שאני מכיר, אם כי לטעמי אזור היער השחור הגרמני מקסים ואין כל קושי להעביר בו כמה ימים מהנים.

1. כן. וככל שאני יודע אין שום בעיית ייצוא וייבוא. קנה וסע.

2. חוץ מהנהיגה בעיקר נופים, בין אם טבעיים או אורבניים.

3. ככל הנראה שניים. אחד ברכב ואחד באופנוע.

אני גם מעדיף לרוב טיולי כוכב, במיוחד כשנוסעים בתור משפחה. אבל פה מדובר בטיול גמיש של שני אנשים, שיכולים לנסוע ממקום למקום. אני חושב שדווקא לא נרצה להכנס יותר מדי לתוך ערים גדולות, לא בטוח שזה מתאים לאופי של הטיול.

מה למשל האטרקציות המרכזיות ביער השחור?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

שטח היער השחור הוא כ-2/3 מגודל מדינת ישראל. קודם כל - אכן מדובר באיזור הררי-מיוער, ותהנה לנהוג בו (כמובן במגבלות הנהיגה בגרמניה, שכידוע לך מקפידים בה על קוצו של יוד). מעבר לכך נופים - יערות, נהרות, מפלי מים, עיירות ציוריות ועוד הרבה, חיפוש קצר ברשת יגרום לך לקרוא לילה שלם רק על אתרי היער השחור עצמו.

מכבר לכך - בטווח נסיעה סביר תוכל למצוא הרבה מקומותמעניינים בצפון טיול של יום להיידלברג, אולי שטוטגרט תעניין אותך מבחינה מוטורית, במערב פרייבורג, מעבר לגבול הצרפתי ערים כמו שטרסבורג (לא ביקרתי) וקולמאר, ואם אתה בחלק הדרומי שלו הרי שגיחות לאזור הצפוני של של שויצריה (באזל, מפלי הריין וכו').

באיזור הגרמני של שויצריה טיילתי כאשר אני מתבסס על מלון ב-Weill am Rhein שהיא הפרבר הגרמני של באזל. נהניתי ממחירים גרמניים (גרמניה ארץ זולה מאוד לתיירים) ומגישה נוחה לשויצריה (המרחק מהמלון לגבול השויצרי היה כ-100 מ').

עוד הצעות: אוסטריה שכבר דנו בה הרבה בפורום זה, ואם אתה נמצא במערבה - גם גיחה ליומיים - שלושה לסלובניה.

ספרד וצרפת הן עולם ומלואו כל אחת בנפרד וצריך להקדיש להן הרבה זמן, ועוד מדינה שאפשר להנות בה אם כי הנהיגה היא סיוט - הולנד (הסיוט הוא המשטרה ההולנדית שלעומתה השויצרית היא חפיפניקית).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רכב-רצוי כזה שחלקיו וסוכנויותיו אינם נדירים באסטוניה ובכלל.

לגבי איזורים. אם תהיה מעוניין בצרפת, איטליה או שוויץ, אשמח לסייע באופן מפורט. כך גם לגביי צפון ספרד אם כי פחות.

ברומניה כדאי לבדוק גם את איזור בראשוב ופויאנה בראשוב, סינאיה, איזור פיאטרה ניאמץ , קיי דה ביקאז והאגם האדום.

אבל, מדוע לא תנצל מיקומך הנוכחי לטיול לסקנדינביה עם דגש על קו החוף והפיורדים של נורווגיה? או אף אסטוניה ושכנותיה שאיני מכיר אך זו הזדמנות?

פורסם

רוני - סקר מחירי רכב במדינות שונות כבר ערכת? אם בכוונתך לרכוש רכב זה צריך להיות קריטריון מרכזי בבחירת היעד.

כמוכן - להתחשב בנושא הנהיגה חזרה לאסטוניה, שגם היא יכולה לארוך מספר ימים ומצריכה תכנון.

פורסם
רכב-רצוי כזה שחלקיו וסוכנויותיו אינם נדירים באסטוניה ובכלל.

לגבי איזורים. אם תהיה מעוניין בצרפת, איטליה או שוויץ, אשמח לסייע באופן מפורט. כך גם לגביי צפון ספרד אם כי פחות.

ברומניה כדאי לבדוק גם את איזור בראשוב ופויאנה בראשוב, סינאיה, איזור פיאטרה ניאמץ , קיי דה ביקאז והאגם האדום.

אבל, מדוע לא תנצל מיקומך הנוכחי לטיול לסקנדינביה עם דגש על קו החוף והפיורדים של נורווגיה? או אף אסטוניה ושכנותיה שאיני מכיר אך זו הזדמנות?

לא חושב שיש פה בעיה עם אף סוג רכב.

תודה על העצות בנוגע לרומניה - אבדוק.

טיולים לסקנדינביה יבוצעו גם כן, לאחר שייקנה הרכב. אני כבר בונה על ראלי פינלנד בקיץ. בשוודיה אבקר בעוד פחות משבועיים.

רוני - סקר מחירי רכב במדינות שונות כבר ערכת? אם בכוונתך לרכוש רכב זה צריך להיות קריטריון מרכזי בבחירת היעד.

כמוכן - להתחשב בנושא הנהיגה חזרה לאסטוניה, שגם היא יכולה לארוך מספר ימים ומצריכה תכנון.

אתה צודק. הבנתי שבבלגיה המכוניות זולות יחסית. אני אתחיל לגשש על דגמים ומחירים בקרוב. הנהיגה בחזרה עשויה להיות משעממת אבל הרעיון הוא לשלוח את האופנוע ולנסוע ביחד כשמחליפים נהגים כל הזמן.

עכשיו נותר להחליט מה לקנות. הממ...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...