Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 2 או יונדאי i20?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מתלבטת בין מאזדה 2 ל- יונדאי i20.

אני נוסעת כל יום הרצליה ת"א ובנוסף גם נוסעת בתוך ת"א.

הכי חשוב לי - חסכוני בדלק וקטן.

לכן אני מתלבטת בין 2 האופציות הללו.

המלצות יתקבלו בברכה

תודה!

פורסם
לשני מזכירות אצלנו יש מזדה 2 - והדבר היחיד שאני שומע מהן הוא "הרכב שותה כמו שיכור"

המאזדה 2 היא עם מנוע 1.5 ולכן למרות שהרכב קטן הוא לא ממש חסכוני.

האופציות החסכוניות יותר בקטגוריה הזו הן:

דיהטסו סיריון

ניסאן מיקרה.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

נכון שהמאזדה 2 שותה קצת יותר דלק מ ה I20, אבל היא מרגישה הרבה יותר איכותית, חזקה ונעימה.

אני ממליץ מבין 2 אלו על ה מאזדה

hu: eclipse cd5030

spk: hertz hi-enrgy hsk165

amp: audison lrx 4.1k

sub: hertz es200

פורסם

מבחינת חיצוניות אני יותר אוהבת את המזדה.. מצד שני הבנתי שהם צורכות ב-150-200 ש"ח יותר לחודש מהיונדאי..הבדל משמעותי..

פורסם

היונדאי עדיפה על המזדה 2 שבאחזקה שלה זה כמו מזדה3 אבל עדיף שתיראה את 2 הרכבים ותחליט

Honda civic eg9 manual 1995

Honda civic es1 manual 2004

הונדה הציתה את הדמיון!

היוםMX5 NC1 כי יש חוויות של פעם בחיים!

פורסם

ראיתי כבר את 2 הרכבים..

מבחינה חיצונית אני מעדיפה את המזדה, מבחינת פנים האוטו ומבחינת צריכת דלק מעדיפה את היונדאי.

מה הכוונה לאחזקה כמו מאזדה 3?

פורסם
נכון שהמאזדה 2 שותה קצת יותר דלק מ ה I20, אבל היא מרגישה הרבה יותר איכותית, חזקה ונעימה.

אני מקווה שרשמת את זה בצחוק. מזדה 2 מרגישה איכותית? קבינה (אי אפשר ליקרוא לזה סאלון) בצבע שחור דיכאון, פלסטיק קשיח עם מרקם לא נעים למגע. I20 לאומת זאת הרבה יותר נעימה - אונם גם פלסטיק קשיח ברובו אבל לפחות נעים יותר למגע ושילוב צבעים טוב יותר. מזדה 2 חזקה ונעימה? היא לא חזקה - מנוע לא גמיש בכלל ואין לו שום זמינות כוח, היא חזקה יחסית למשפחתומט רגיל רק כאשר לוחצים ברזל לברזל וגם זה עד 80 קמש, אחרת חלשה. גיר מסרס עם תגובה איטית, יחסי העברה לא מוצלחים, בורר הילוכים הטיפשי ביותר שראיתי אי פעם.

ידידי, ניראה שלי שהתבלבלת בהשוואה, מזדה 2 אכן עדיפה ונעימה יותר מI10 שזולה ממנה ב40K, אבל בהשוואה לסופר מיני אחרות זה רכב עלוב מאוד. פורד פיאסטה דור קודם ניראה יחסית למזדה 2 מינימום רולס רויס, ככה גם מרגיש בפנים מבחינת איכות נסיעה ואיכות חומרים.

אני חושב שכל רכב אחר מתחרה בקטגוריה עדיף על מזדה 2 בכל פרמטר, כמובן I20 ואני עוד לא דיברתי על אירופאיות שזו ליגה אחרת לגמרי. גירסא הפחות מאובזרת של 2 זה בדיחה: גלגלים של עגלה מהסופר, שתי כריות אויר ב2013! מחשב דרך? תשכחו מזה, לא בבית ספרינו.

לחיוב אני רוצה לציין היגוי מדוייק וכיול מתלים מוצלח (בזה הם מאוד השתפרו לאומת הדגם שלפני מיחת פנים).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הבנתי..נראה לי שאלך על היונדאי..

אני מתלבטת איפה לרכוש..ליסינג או יד פרטית.

מצד אחד ביד פרטית נראה כאילו המחירים זולים יותר עם קילומטרז'ים הרבה יותר נמוכים.

מה גם שקל יותר להוריד את המחיר ממישהו פרטי.

הליסינגים מציעים רכבים עם קילומטרז'ים גבוהים יותר, במחיר גבוה יותר, אבל יש לך יותר שקט-

הם מציגים היסטוריית טיפולים של האוטו, נותנים לך אחראיות לשנה וגם אפשרות לטריידאין אחרי כמה שנים.

אז מה עדיף? והאם יש המלצות לחברת ליסינג טובה ואמינה?

תודה!

פורסם

אישית אני מתרחק מרכישה מחברות ליסינג/השכרה ותמיד מעדיף רכישה מאדם פרטי משום ש:

אדם פרטי ישמור על הרכב שלו טוב יותר מנהג של רכב ליסינג

לרוב חברות הליסינג מטפלות לבד ברכבים, והרבה פעמים זה בא לרעה בתפקוד הרכב לעומת מוסך מורשה של החברה.

אם תשמרי על הרכב תקבלי עליו מחיר טוב יותר במכירה בפרטי מאשר בליסינג.

ולסיום הדעה הרווחת אומרת כי רכב ליסינג זה הג'יפ הכי טוב שיש... , כמה שלכאורה הרכב יראה לך נוצץ ומלוקק את לא יודעת מה באמת עבר עליו

hu: eclipse cd5030

spk: hertz hi-enrgy hsk165

amp: audison lrx 4.1k

sub: hertz es200

פורסם

אני דווקא תמיד מעדיף לרכוש מליסינג [לא ממגרשים עצמאיים אלא מהחברות עצמן]

אני רואה יתרונות מול קניה מפרטי :

לא מנסים לרמות אותך ולטייח תקלות של הרכב,

כל תקלה שתמצא בבדיקה בד"כ הם יתקנו על חשבונם [אפילו סמל חסר]

יש אחריות על הגיר המנוע והשילדה.

ותתפלאי אבל היום הרבה מאוד מנהגי הליסינג לא מרביצים ושוחטים את הרכבים כמו הסטיגמה שיש לרכבים,

במיוחד לאור העובדה שיש מכסת דלק ומי שמשתולל בסוף החודש\רבעון\שנה צריך לשלם על זה.

יתר על כן החברות מגלגלות על העובד תקלות בלאי שנגרמות מהשתוללות ולדוגמא אני יכול לתת לך שעובד שאני מכיר נסע עם המאזדה 3 שלו בשטח שהיה מקצר לו את הדרך לעבודה במהירות גבוהה מאוד ,אפשרי היה לנהוג בדרך הכורכר במהירות שלא עולה על 40 קמ"ש והוא היה נוסע שם בדרך קבע לא פחות מ 90 קמ"ש

אחרי שבאחד הטיפולים הקצין רכב ראה את 4 הגלגלים במצב גרוע הוא הורה לחייב את הנהג בעלות החלפת 4 גלגלים + תיקוני בלאי.

אני מבטיח לך שאני את הרכב הראשי בבית קניתי מליסיניג והמלצתי לחברי ולחמי וכולנו מרוצים עד מעל לגג.

בקניה מפרטי היתרון היחידי שאני מוצא הוא המחיר אבל בתקלה הראשונה שתצוץ אני מאמין שתגלי שההבדל לא היה שווה את זה.

בכל מקרה ישנם עוד רכבים חוץ מהמאזדה והיונדאי שכדאי לך לבדוק .

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

מה למשל היית ממליץ?

אני זקוקה לרכב קטן,חסכן, בדלק,זול בחלקים..

אני עושה ת"א הרצליה, וגם נסיעות בתוך תל אביב ככה שצריך מנוע של יותר מ1000..

תקציב בין 40-50.

• תוכן חדש...