Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בן 22, רוצה לרכוש את הרכב הראשון שלי. התקציב- 15-22 אלף. עד עכשיו הייתי נעול על פונטו, מכיוון שחיפשתי רכב חסכוני במינימום מחיר ומקס' חדשנות, וכמעט בכל שרשור שקראתי הפונטו הועדף על פני היונדאי גטס\דייהטסו סיריון\סוזוקי סוויפט וכו'.

עשיתי עבודת מחקר קטנה על הפונטו ומצאתי איזו פונטו ספייס מודל 2005 (דיינאמיק), יד שניה עם היסטוריית טיפולים במוסך שמשון ביהוד, הבעלים אומר שהרכב ממש שמור וחוץ מטיפולים סטנדרטיים אין איתו שום תקלות,והוא גם נשמע בחור ממש נחמד שמבין עניין (ידע על פראפלו\רצועת טיימינג).

הבעיה- הרכב עבר 185,000 ק"מ, שזה די הרבה יחסית לשנתון שלו. הוא רוצה עליו 23,500, הצלחתי להוריד אותו ל-22,000. עוד פרט- יש לו את הרכב רק שנה והוא אומר שהוא מוכר כי "הוא צריך כסף" שזה טיפ טיפה מחשיד לטעמי...

עכשיו...התייעצתי עם חבר שמבין ברכבים, והוא אמר לי שממש לא כדאי לי לגעת בפיאט ובטח לא באוטו עם קילומטרז' כזה גבוה. אמר שרק היפניות אמינות (מאזדה, טויוטה, הונדה, יונדאי בעיקר) ושהן לא רואות מוסך, ושיש לו חבר שיש לו פיאט והוא שם עליה ים כסף על תיקונים ושיש המון בעיות חשמל וכו'. שאלתי אותו לגבי הדלק, הוא אומר שהן אכן זוללות יותר דלק אבל שזה לא משהו קריטי למי שלא נוסע נסיעות ארוכות מדי.

אז אני די בלבטים. הפונטו מאוד קורץ לי. זה רכב יפה וזול יחסית לשנתון, וגם חסכוני וקומפקטי. מצד שני אני לא רוצה להתחיל להתעסק בתיקונים יותר מדי, והאמינות של היפניות זה דבר ידוע ומוכח ואולי לא כדאי להמר אלא "ללכת על בטוח".

עוד משהו- אמא שלי מממנת חלק נכבד מהקניה, והיא מעדיפה את היפניות אז זה גם כן שיקול.

מה אתם חושבים? כדאי להמשיך "להתעקש" על הפיאט או לנסות לבדוק גם דגמים אחרים?

פורסם

אני לא נביא, וזה ק"מ מכובד לכל רכב (גם ליפנית מזדקנת).

אבל - אני מתנייד יום יום עם פונטו שנת 98' ידנית שעברה כנראה יותר מכפול מהקילומטראז' הזה עם עבר מפוקפק, ובמשך הזמן שהיא אצלי היו כמעט 0 תקלות. (שמונה שנים, אחרי הקניה החלפתי לה גיר מפירוק כי הוא שרק, ועשיתי לה ראש מנוע אחרי שצינור מים עליון נקרע).

אבל - אני מתייחס אליה יפה, דואג לנוזלים בזמן, עושה כל מה שצריך בטיפול, וכשקניתי אותה עשיתי לה יישור קו מקיף.

אני לא מחליף אותה כי בעלות הכללית שלה אני לא אמצא שום רכב אחר.

זה לא אומר כלום לגבי הספייס שראית. אם היא ידנית נראה לי שהמחיר שלה גבוה מדי, ורק יכול להיות שהוא סוחר ואתה תסבול ממנה.

אני הייתי מחפש פונטו ספייס 60, ידנית. מנועים פשוטים רצח לאחזקה ואמינים.

מצד שני, אני מכיר גם טויוטה יאריס שהתבררה כחתול בשק שהצריכה הרבה הוצאות ותיקונים.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

ממתי יונדאי יפנית?

רכב שטופל היטב יפגין אמינות איתנה.

תניח בצד את הסטיגמות על רקע דת, גזע וארץ מוצא.

סיבת המכירה פחות אמורה לעניין אותך, אם הרכב עובר בהצלחה את כל הבדיקות שלך, והמחיר טוב לך, מה זה חשוב אם המוכר מעוניין למכור כי הוא רוצה לעבור למשפחתית או שהוא מוכר בגלל שהוא מחליף מכוניות כפייתי.

מבחינת עדיפות לרכב יפני - אם תבחר לרכוש רכב יפני תצטרך לרדת בשנתון. כמה שרכב יותר ישן - כך יש יותר סיכוי שחלקים בו יתפגרו סתם כך.

צינור גומי של רכב יפני לא בהכרח טוב יותר מצינור גומי של רכב צרפתי. כך או כך - מתישהו הוא יתייבש וייצר נזילה שתדרוש החלפה של הצינור.

עוד דבר שעומד לזכות הפונטו זה מחירי החלפים הזולים והזמינות שלהם.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

אכן קמ גבוה,אבל מצד שני יש היסטורית טיפולים,שזה לא דבר מובן מאליו,כמו כן הדינמיק פחות פופולרית מה sx,ולכןאם היא שמורה באמת,לא הייתי מפחד.

הספייס נחשב לדגם מוצלח,ותקלות חשמל מרובות שמתייחסות לפיאט מקומם בשנות ה 80.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כבעלים של פונטו ספייס ב4 החודשים האחרונים (בערך 5000 קילומטר) אני יכול לומר בפה מלא שהרכב אמין מאד במידה ומטפלים בו כראוי כמובן וצריכת הדלק פנטסטית.

הגעתי ל1 ל 21 בנסיעות בינעירוניות אבל הממוצע שלי הוא ליטר דלק ל14.5 ק"מ בנסיעה משולבת (בעיר ומחוצה לה).

הרכב שנת 2002 SLX מנוע 1250 16 שסתומים, גיר אוטומטי.

שים לב רק שהמלצת היצרן (לדגם הספציפי שלי) היא להחליף רצועת טיימינג ברכב כל 60 אלף קילומטר לכן יש לבדוק שהוא עשה זאת בטיפול האחרון. אם אתה רוצה להיות בטוח, בדוק מה ההמלצה בספר הרכב שלו או שאחד מחברי הפורום שיודע יוכל לרשום כאן.

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

פורסם

נסעתי כבר מעל 50 אלף ק"מ עם הספייס שלי ולא נתקלתי בבעיות כלשהן.

הרכב שאתה מעוניין לקנות עבר ק"מ מעל הממוצע לשנתון, סביר להניח שהיה בעברו רכב חברה או ליסינג, מציע לך לבדוק.

אם יש לו ספר טיפולים מסודר ממוסך מורשה אפשר לשלם מחירון, אם לא אז לא...

פורסם

כמי שעבר 4 פונטו שונות במשפחה והבעלים של 98 HSD היום אני יכול להגיד שהפונטו היא אוטו נהדר. תמורה מעולה לכסף, אמינה, פשוטה וזולה לאחזקה. 185K זה די הרבה לרכב כזה ויש אופציות יותר טובות. כמו כן יש רכבים עם היסטוריית טיפולים מסודרת. נסה למצוא אחת שטופלה באופן סדיר וק"מ נמון יותר.

כבר שנים לא מתקן גיטרות
שטח: סמוראי קצר 98 --> סמוראי ארוך 88 --> גראנד ויטרה 98 --> פאג'רו Q ארוך 2000 --> האנטר 2014 --> שבי ואן G30 4X4 קוויגלי
כביש: רנו קליאו 2012 1150 ידנית

פורסם
אני בן 22, רוצה לרכוש את הרכב הראשון שלי. התקציב- 15-22 אלף. עד עכשיו הייתי נעול על פונטו, מכיוון שחיפשתי רכב חסכוני במינימום מחיר ומקס' חדשנות, וכמעט בכל שרשור שקראתי הפונטו הועדף על פני היונדאי גטס\דייהטסו סיריון\סוזוקי סוויפט וכו'.

עשיתי עבודת מחקר קטנה על הפונטו ומצאתי איזו פונטו ספייס מודל 2005 (דיינאמיק), יד שניה עם היסטוריית טיפולים במוסך שמשון ביהוד, הבעלים אומר שהרכב ממש שמור וחוץ מטיפולים סטנדרטיים אין איתו שום תקלות,והוא גם נשמע בחור ממש נחמד שמבין עניין (ידע על פראפלו\רצועת טיימינג).

הבעיה- הרכב עבר 185,000 ק"מ, שזה די הרבה יחסית לשנתון שלו. הוא רוצה עליו 23,500, הצלחתי להוריד אותו ל-22,000. עוד פרט- יש לו את הרכב רק שנה והוא אומר שהוא מוכר כי "הוא צריך כסף" שזה טיפ טיפה מחשיד לטעמי...

עכשיו...התייעצתי עם חבר שמבין ברכבים, והוא אמר לי שממש לא כדאי לי לגעת בפיאט ובטח לא באוטו עם קילומטרז' כזה גבוה. אמר שרק היפניות אמינות (מאזדה, טויוטה, הונדה, יונדאי בעיקר) ושהן לא רואות מוסך, ושיש לו חבר שיש לו פיאט והוא שם עליה ים כסף על תיקונים ושיש המון בעיות חשמל וכו'. שאלתי אותו לגבי הדלק, הוא אומר שהן אכן זוללות יותר דלק אבל שזה לא משהו קריטי למי שלא נוסע נסיעות ארוכות מדי.

אז אני די בלבטים. הפונטו מאוד קורץ לי. זה רכב יפה וזול יחסית לשנתון, וגם חסכוני וקומפקטי. מצד שני אני לא רוצה להתחיל להתעסק בתיקונים יותר מדי, והאמינות של היפניות זה דבר ידוע ומוכח ואולי לא כדאי להמר אלא "ללכת על בטוח".

עוד משהו- אמא שלי מממנת חלק נכבד מהקניה, והיא מעדיפה את היפניות אז זה גם כן שיקול.

מה אתם חושבים? כדאי להמשיך "להתעקש" על הפיאט או לנסות לבדוק גם דגמים אחרים?

האם שם המוכר הוא שלומי?

במידה וכן, מדובר בחבר טוב שלי ואני עזרתי לו לרכוש את הרכב הזה (שהיה דרך אגב שייך לדודה של אחד ממנהלי הפורום :wink: )

מדובר באמת ברכב שמור ומטופל עם היסטוריית טיפולים מלאה והקילומטרז' הגבוה הוא בגלל ריבוי נסיעות בין-עירוני של הבעלים הקודמים.

אין לך ממה לחשוש וזה בטח לא חתול בשק. תתחדש :wink:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם זה הרכב שאנחנו חושבים שהוא (מ.ר 64-578-51) אז אכן היד הראשונה שלו הייתה אצל קרובת משפחה שלי כפי שצוין והרכב לא היה רכב חברה, ליסינג או כל דבר אחר בסגנון. לרכב יש היסטורית טיפולים מלאה מיומו הראשון על הכביש, בשנים הראשונות טופל אצל מוסך שמשון ביהוד ולאחר מכן אצל מוסך אמיר בת"א. בתקופה שלו אצלנו הוא לא עבר שום תאונה רצינית, למעט מכת חניה קטנה שקימטה מעט את מכסה המנוע ועוד כמה מכות חניה קטנות.

בגדול, זה באמת היה אחלה רכב. זריז, חסכוני מאוד, מזגן מקפיא (נדמה לי שאחת המהירויות במפוח לא עובדות, תבדוק את זה), רמת אמינות טובה. הוא הוחלף רק בגלל שהייתה לקרובת המשפחה שלי הזדמנות כלכלית לשדרג ובדיוק היה מבצע על פאביה ידנית חדשה, אז בלחץ רב מצידנו היא מכרה את הפונטו ושדרגה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
עשיתי עבודת מחקר קטנה על הפונטו ומצאתי איזו פונטו ספייס מודל 2005 (דיינאמיק), יד שניה עם היסטוריית טיפולים במוסך שמשון ביהוד

בלי קשר ליפני או פיאט, לא כדאי לקנות רכב עם ק"מ כזה במחיר הזה. תמצא לך במחיר הזה רכב עם ק"מ ממוצע ומטה (נניח 120000 ק"מ), ואפילו אם צריך להתפשר על רכב "זקן" יותר בשנה.

אבל - אני מתנייד יום יום עם פונטו שנת 98' ידנית שעברה כנראה יותר מכפול מהקילומטראז' הזה עם עבר מפוקפק, ובמשך הזמן שהיא אצלי היו כמעט 0 תקלות. (שמונה שנים, אחרי הקניה החלפתי לה גיר מפירוק כי הוא שרק, ועשיתי לה ראש מנוע אחרי שצינור מים עליון נקרע).

בד"כ אני מקבל את דעתך, אבל לגבי הפונטו היה לנו פונטו 55 מודל 95 במשך 8 שנים. בסה"כ הרכב מומלץ, כי התקלות שלו הם בד"כ קטנות ולא יקרות לתיקון, אבל יש בהחלט תקלות, והן אופיניות לרכב לדברי המוסך. למשל: בולמים אחורים נגמרים מהר, קלאצ' נגמר מהר, המנגנון החשמלי של מפתח ההתנעה, משאבת הדלק, עמם פליטה (אקסוסט) שנשבר בכניסה לדוד האחורי ונופל לכביש באמצע הנסיעה, המנוע החשמלי של מאוורר הרדיאטור,הגיר שרק כל הזמן (אבל לא התקלקל), הרדיאטור לא מחזיק אלא כמה שנים (לדברי הראדיאטוריסט בפיג'ו עוד יותר גרוע), התרמוסטט נתקע והוחלף פעמיים ואח"כ הוצא לגמרי,

המנוע מצוין גם בביצועים ובצריכת דלק וגם באורך החיים. אלא שבגלל בעיות (כפי שפירטתי) במערכת הקירור, ובגלל מכונאים שלא יודעים לנקז אויר ממערכת הקירור בפונטו (יותר מורכב מאשר ברכבים אחרים) יש הרבה פונטו ישנים שרותחים מדי פעם, מה שודאי לא מוסיף בריאות למנוע.

לדברי המוסכים כל התקלות האלה אופיניות לפונטו, ואני תוהה איך זה שיש פונטו'אים שאין להם אף אחת מהתקלות האלה. קצת חבל לי ל"רדת" כך על הפונטו, שהייתי מרוצה ממנו, מכיון שבפורום לא נהוג לרשום תקלות אופיניות (שיש לכל רכב, כולל יפניות) ובמקום זה מכתירים רכב כאמין (או כלא אמין) ובכך הופכים את התואר "אמין" לכמעט חסר משמעות. עדיף היה לא להשתמש במילה "אמין" ובמקום זאת לפרט את התקלות האופיניות.

כדאי גם להגיד כמה מילים טובות על הפונטו- רכב נעים לנהיגה, מרווח גם מאחור, נעים לשבת גבוה ועם חלונות גדולים ומאוד חסכוני בדלק.

יהודה

פורסם

יהודה - טפו טפו טפו, לא הייתה לי אף אחת מהתקלות האלו.

הקלאצ' הוא אותו אחד שהרכבתי לפני 8 שנים, משאבת מים אני מחליף עם הטיימינג וגם טרמוסטט, האגזוז לא נשבר לי (למרות שהוחלף עקב רקבון בשלב מסויים, הרדיאטור הוא המקורי (למרות שהוא עובר ניקוי על הדרך כל פעם שאני מבצע טיימינג), ובולמים אחוריים אכן החלפתי. מצד שני, גם בטויוטה של ההורים שלי הם הוחלפו אחרי כמה שנים.

הניקוז אוויר הוא מאוד פשוט, רק צריך לדעת מה התהליך. אני לא מבין מכונאי שלוקח על עצמו לטפל ברכב כשאין לו מושג איך. שיזמינו מדריך של היינס.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
אם זה הרכב שאנחנו חושבים שהוא (מ.ר 64-578-51) אז אכן היד הראשונה שלו הייתה אצל קרובת משפחה שלי כפי שצוין והרכב לא היה רכב חברה, ליסינג או כל דבר אחר בסגנון. לרכב יש היסטורית טיפולים מלאה מיומו הראשון על הכביש, בשנים הראשונות טופל אצל מוסך שמשון ביהוד ולאחר מכן אצל מוסך אמיר בת"א. בתקופה שלו אצלנו הוא לא עבר שום תאונה רצינית, למעט מכת חניה קטנה שקימטה מעט את מכסה המנוע ועוד כמה מכות חניה קטנות.

בגדול, זה באמת היה אחלה רכב. זריז, חסכוני מאוד, מזגן מקפיא (נדמה לי שאחת המהירויות במפוח לא עובדות, תבדוק את זה), רמת אמינות טובה. הוא הוחלף רק בגלל שהייתה לקרובת המשפחה שלי הזדמנות כלכלית לשדרג ובדיוק היה מבצע על פאביה ידנית חדשה, אז בלחץ רב מצידנו היא מכרה את הפונטו ושדרגה.

אכן, זה הרכב. לצערי קיבלתי עליו וטו מאמא שלי שנבהלה מהקילומטרז', ואני רואה שהוא עדיין בלוח מודעות של יד 2 אז אני מניח שעוד אנשים נבהלו. אני דוקא אהבתי את הרכב ואני בטוח ששלומי טיפל בו כמו שצריך, אבל אני מניח שמה שמרתיע אנשים זה שאם בעתיד ירצו למכור אותו זה יהיה מאוד בעייתי לרכב צעיר עם 200,000+ קילומטר, ועוד פיאט פונטו שלא נחשבת אמינה במיוחד...

פורסם
בלי קשר ליפני או פיאט, לא כדאי לקנות רכב עם ק"מ כזה במחיר הזה. תמצא לך במחיר הזה רכב עם ק"מ ממוצע ומטה (נניח 120000 ק"מ), ואפילו אם צריך להתפשר על רכב "זקן" יותר בשנה.

בד"כ אני מקבל את דעתך, אבל לגבי הפונטו היה לנו פונטו 55 מודל 95 במשך 8 שנים. בסה"כ הרכב מומלץ, כי התקלות שלו הם בד"כ קטנות ולא יקרות לתיקון, אבל יש בהחלט תקלות, והן אופיניות לרכב לדברי המוסך. למשל: בולמים אחורים נגמרים מהר, קלאצ' נגמר מהר, המנגנון החשמלי של מפתח ההתנעה, משאבת הדלק, עמם פליטה (אקסוסט) שנשבר בכניסה לדוד האחורי ונופל לכביש באמצע הנסיעה, המנוע החשמלי של מאוורר הרדיאטור,הגיר שרק כל הזמן (אבל לא התקלקל), הרדיאטור לא מחזיק אלא כמה שנים (לדברי הראדיאטוריסט בפיג'ו עוד יותר גרוע), התרמוסטט נתקע והוחלף פעמיים ואח"כ הוצא לגמרי,

המנוע מצוין גם בביצועים ובצריכת דלק וגם באורך החיים. אלא שבגלל בעיות (כפי שפירטתי) במערכת הקירור, ובגלל מכונאים שלא יודעים לנקז אויר ממערכת הקירור בפונטו (יותר מורכב מאשר ברכבים אחרים) יש הרבה פונטו ישנים שרותחים מדי פעם, מה שודאי לא מוסיף בריאות למנוע.

לדברי המוסכים כל התקלות האלה אופיניות לפונטו, ואני תוהה איך זה שיש פונטו'אים שאין להם אף אחת מהתקלות האלה. קצת חבל לי ל"רדת" כך על הפונטו, שהייתי מרוצה ממנו, מכיון שבפורום לא נהוג לרשום תקלות אופיניות (שיש לכל רכב, כולל יפניות) ובמקום זה מכתירים רכב כאמין (או כלא אמין) ובכך הופכים את התואר "אמין" לכמעט חסר משמעות. עדיף היה לא להשתמש במילה "אמין" ובמקום זאת לפרט את התקלות האופיניות.

כדאי גם להגיד כמה מילים טובות על הפונטו- רכב נעים לנהיגה, מרווח גם מאחור, נעים לשבת גבוה ועם חלונות גדולים ומאוד חסכוני בדלק.

יהודה

זו לא אותה פונטו...אתה מדבר על הדור הראשון.

אני בינתיים טפו טפו על הרדיאטור המקורי, קלאצ' הוחלף אחרי 100 אלף ק"מ. כל יתר הרכיבים מקוריים ועדיין במצב מצוין.

הרכב במקור מליסינג.

• תוכן חדש...