Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב : ניסאן קשקאי חדש .

חיברתי לשקע הדיאגנוסטיקה - סורק תקלות , שמראה בין השאר את מתח הטעינה, וזה רוב הזמן על 12.9 או קצת יותר בזמן נסיעה בזמן עמידה יורד לפחות מ 12..

אותו סורק היה מחובר בהונדה סיוויק 2010 שהיתה עד לא מזמן ו שם הנתון היה קבוע על 14.4 (נסיעה / עמידה )

סורק התקלות לא מראה שיש תקלה

האם לדעתכם מדובר בתקלה שדורשת התערבות המוסך ?

תודה

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

שני מתאמי ELM_327 באותו רכב בדיוק הראו לי מתח שונה עם הפרשים די משמעותיים. ולכן, לא הייתי סומך על המדידה הזו.

פורסם

חיברתי לשקע הדיאגנוסטיקה - סורק תקלות , שמראה בין השאר את מתח הטעינה, וזה רוב הזמן על 12.9 או קצת יותר בזמן נסיעה בזמן עמידה יורד לפחות מ 12..

אותו סורק היה מחובר בהונדה סיוויק 2010 שהיתה עד לא מזמן ו שם הנתון היה קבוע על 14.4 (נסיעה / עמידה )

תודה

הי

הסיפור שונה לגמרי , בניסן קשקאי ישנה מערכת טעינה חכמה

אני לא מתמחה בקשקאי אבל בגדול הטעינה ברכב מנוהלת , משמע

מתח הטעינה משתנה ( בזמן נסיעה , מאמץ , רכב עומד , החזר טעינה בזמן בלימה וכד׳ )

די דומה במאפיינים לרכבי start&stop .

גם המצבר לרכבים אלו הוא מיוחד על מנת שיעמוד בדרישות המיוחדות .

יכול להיות שישנה תקלה אבל לא בטוח ממליץ לבדוק לעומק .

בברכה

אבי פרשטמן

מנהל שווק ומכירות

מצברי שנפ/B]

פורסם

בפורד פיאסטה החדשה 2009 מתח הטעינה שמדדתי הוא 13.5 בסרק ואם מעלים טורים יחד עם מעט צרכנים פועלים מתח הטעינה עולה ל- 13.65V. ככה זה מאז שהרכב עלה על הכביש.

המצבר המקורי החזיק 3 שנים ורבע. מצבר עם פקקים, לא סגור.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
הי

הסיפור שונה לגמרי , בניסן קשקאי ישנה מערכת טעינה חכמה

אני לא מתמחה בקשקאי אבל בגדול הטעינה ברכב מנוהלת , משמע

מתח הטעינה משתנה ( בזמן נסיעה , מאמץ , רכב עומד , החזר טעינה בזמן בלימה וכד׳ )

די דומה במאפיינים לרכבי start&stop .

גם המצבר לרכבים אלו הוא מיוחד על מנת שיעמוד בדרישות המיוחדות .

יכול להיות שישנה תקלה אבל לא בטוח ממליץ לבדוק לעומק .

בברכה

אבי פרשטמן

מנהל שווק ומכירות

תודה ,אמנם זה לא הדגם שלי אבל דיי הגיוני כי לקשקאי יש דגם עם מנוע (דיזל אמנם) המצוייד במערכת STOP .GO , ויש לשער כי מערכת הטעינה זהה , בכל מקרה אני לא מזהה תקלה, וגם אני לא רואה היבהוב אורות או משהו שמרמז כי יש בעיה של טעינה (ההתנעות קלות ללא בעיה )

לגבי המצבר האם תוכל לפרט יותר , מה מיוחד במצבר כזה?

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם
תודה ,אמנם זה לא הדגם שלי אבל דיי הגיוני כי לקשקאי יש דגם עם מנוע (דיזל אמנם) המצוייד במערכת STOP .GO , ויש לשער כי מערכת הטעינה זהה , בכל מקרה אני לא מזהה תקלה, וגם אני לא רואה היבהוב אורות או משהו שמרמז כי יש בעיה של טעינה (ההתנעות קלות ללא בעיה )

לגבי המצבר האם תוכל לפרט יותר , מה מיוחד במצבר כזה?

הי

כמו שאמרתי אני לא מתמחה בקשקאי אבל זה גם בגוק ,ולאו דווקא הדיזל .

המערכת היא מערכת טעינה חכמה שמטרתה היא הקטנת פעולת המנוע ובכך הקטנה של פליטת זיהום אויר .

לא אכנס לעומק לפעולות המערכת אבל ברמת העיקרון האלטרנטור לא יטען את המצבר תמיד למרות שהמצבר אינו טעון מלא .

ברור שאם האלטרנטור יתן רק 12.9V כפי שציינת המצבר לא יטען במלואו - אך לא כך הדבר ,המערכת מתאימה את הטעינה להתנהגות הרכב ( רכב עומד / בבלימה וכד' ).

גררתם אותי אז אסביר קצת - :lol:

התקנות באירופה קבעו שהחל מ2011 לרכב מותר לזהם עד 130 ג"ר לכל ק"מ שהוא נוסע ,יצרני הרכב היו צריכים למצוא פתרון על מנת לעמוד בדרישות אלו ופיתחו בגדול שתי מערכות :מערכת START & STOP או START & GO תלוי ביצרן הרכב היא מערכת שבזמן שהרכב עומד ברמזור / בפקק המנוע של הרכב כבה, ובכך רמת פליטת הזיהום יורדת ,ומערכת שניה Brake Energy regeneration בה מוחזרת טעינה דרך בלימת הרכב .

עד כאן הכל בסדר אבל מה קורה שהרכב עומד ברמזור המנוע כבה ,ואז המצבר צריך לספק את כל הדרישות החשמליות של הרכב כמו - מזגן , רדיו ,GPS חלונות חשמל וכד' .

עד היום המצברים הם מצברי התנעה (SLI )שיודעים להניע את הרכב מספר פעמיים ביום וביתר הזמן שהרכב מונע בעצם כמעט ללא שימוש ,אבל הדרישות כיום מהמצברים השתנו ויש להתקין מצבר שיודע גם לתת מספר רב של התנעות כל יום ( תחשבו על רכב שנוסע בתל אביב בפקקים מגיע לעשרות התנעות ביום )ומצד שני בנוי לפרוק את הקיבול שלו על מנת לספק את המערכות של הרכב .

אז לאחר שהוצגו לנו הדרישות ,יחידת המחקר ופיתוח שלנו פיתחה מצבר שיעמוד בכל הדרישות החדשות ,מצברי הSTART & STOP שלנו הוצגו ואושרו ע"י יבואני/ יצרני הרכב .

קצת ארוך אבל מאוד מעניין למי שמתעניין , עולם המצברים הולך ומשתנה לאחר עשרות שנים שלא היה שינוי דרמטי שכזה .

מי שרוצה עוד פרטים ניתן לקרוא באינטרנט הרבה חומר בנושא ,אני אפרסם באתר של שנפ מאמר בנושא בימים הקרובים .

בברכה

אבי פרשטמן

מנהל שווק ומכירות

מצברי שנפ/B]

פורסם

מי שרוצה עוד פרטים ניתן לקרוא באינטרנט הרבה חומר בנושא ,אני אפרסם באתר של שנפ מאמר בנושא בימים הקרובים .

[/]

וכפי שכתבתי - בפיאסטה 2009 ללא שום מערכת עצור וסע, מתח הטעינה לא ראיתי שעולה על 13.65 גם תחת עומס בינוני. אשמח אם תתייחס גם לזאת במאמר.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם
וכפי שכתבתי - בפיאסטה 2009 ללא שום מערכת עצור וסע, מתח הטעינה לא ראיתי שעולה על 13.65 גם תחת עומס בינוני. אשמח אם תתייחס גם לזאת במאמר.

הי

לא הבנתי מה הקשר ,

אלטרנטור תקין יוציא מתח טעינה 13.6-14.4V מכאן שאצלך הכל בסדר .

בברכה

אבי פרשטמן

מנהל שווק ומכירות

מצברי שנפ/B]

פורסם

הבנתי, פשוט התרגלתי שבכל רכב שבדקתי עד כה (חדש כישן) היייתה טעינה של לפחות 13.8 בסרק ולא 13.5.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

אלטרנטור תקין ישמור על מתח מוצא קבוע בתלות הסל"ד, עומס וטמפ' העבודה שהוגדר על ידי הייצרן.

בתנאים מסויימים גם מתח מוצא של 13 וולט לא מעיד על אלטרנטור לא תקין.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה

איזה שנה הרכב? אני שואל כי בחלק מהדגמים יש מערכת טעינה מיוחדת ואז המדידה של מתח הטעינה צריכה להתבצע עם סקנר מקורי של ניסאן מחובר ואז לבצע הפעלות לפיקוד אלטרנטור ולמדוד מתח

כל בדיקה אחרת לא תגיד לך אם יש בעיה או אין

פורסם

הרכב חדש 2012

פורסם
אז כנראה שיש מערכת טעינה מיוחדת ואין מה להתרגש שרואים שאין טעינה מידי פעם

זה לא שאין טעינה , אם לא היתה טעינה אני משער שהייתי מקבל הודעה לבן על גבי צג כי אין טעינה , או שנורת הטעינה המסורתית היתה נדלקת .

זה סתם שהscangauge ,מראה מתח טעינה משתנה כל הזמן , אבל אכן כנראה מדובר באיזה מערכת טעינה מתוחכמת .

• תוכן חדש...