Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4876 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי לפני שבוע לנסר 2009 , באוטו לא היה ספר רכב, אין לי מושג לגבי סוג שמן להשתמש באוטו

איזה שמן מומלץ ללנסר קלאסיק 2009 דגם אקסיקיוטיב

גרנדה 2007 רובוטית, לנסר קלאסיק 2009 אוטומטית

פורסם

שלום רב, וברוך בואך לפורום !

אני מניח שמן בצמיגות 10/40, אך המתן לתגובות נוספות!

מומלץ גם החלפת מסנן שמן.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

כל מוסך שמכבד את עצמו יש לו רשימה או תוכנה שאומרת בדיוק איזה שמן מומלץ לכל רכב לפי היבואן. תתקשר למוסף שלך ותשאל אותו. או אפילו תתקשר ליבואן עצמו ותשאל. על אותה הדרך תשאל לגבי ספר רכב. יש שם מידע שיכול להיות שימושי בעתיד כמו מה התפקיד של כל פיוז בתיבת הנתיכים. לך תמצא את הפיוז של הרדיו לדוגמה.

דרך אגב, להבא תרשום בבקשה את כל הנתונים שאפשר להיעזר בהם כגון נפח מנוע, מספר הקילומטרים שהמנוע עשה וכיוצא בזה.

בארה"ב למשל, היצרן מבקש 5W-20.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

שלום רב !

ליקווי מולי במיכל בצבע זהוב, הוא שמן באכות מספקת לרכבך, וניתן להשיגו במחיר של 120/130 שקל, בכל חנויות חלקי חילוף לרכב, באזור מגורייך, או ב רשתות עשה זאת בעצמך אייס, אוטו דיפו, הום סנטר.

השאלה שנשאלת האם אתה עומד להחליף שמנים בעצמך לרכב, או מעוניין במיכל רזרבי לשעת חירום ברכבך?!

במקרה כזה מומלץ שתחליף גם מסנן שמן מקורי /איכותי.

במידה ואתה מעוניין רק במיכל שמן רזרבי, לשעת חירום, עדיף שתמתין לטיפול הבא במוסך(שם בוודאי אמורים לדעת את הצמיגות המומלצת, ולספק לך שמן איכותי).

בשלב זה מיותר להחזיק מיכל רזרבי של שמן ברכבך, כל עוד לא ידוע לך הצמיגות שכרגע נמצאת במנוע, וכך תמנע ממהילת שמנים , מצמיגיות שונות, וגם באם אינך יודע את צריכת השמן ברכבך בין טפול לטיפול, אין סיבה להחזיק מיכל רזרבי, בתא המטען.

ערוך חיפוש ברשת על הצמיגות, אני מניח שבישראל,שהיא כמו שאמרתי לך. לאחר חיפוש בפורום גיליתי שהשמן המומלץ על ידי היבואן הוא 5/30!

קרא כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=459670

בברכה

צביקה

פורסם

תודה רבה אני רוצה להחליף שמן ופילטר שמן גם

קניתי את האוטו לפני שבוע וגיליתי שאין ספר רכב ! לגבי שמן אני פשוט רוצה להיות עם ראש רגוע להחליף שמן ופילטרים

האוטו מודל 2009 1.6 עם 116K

פורסם
לאחר חיפוש בפורום גיליתי שהשמן המומלץ על ידי היבואן הוא 5/30!

קרא כאן:

צביקה, הקישור שאתה מפנה אליו מתייחס ללנסר החדשה בעוד שלבחור פה יש לנסר קלאסיק (הדגם לפני).

לפי מה שאני זוכר מספר הרכב של לנסר קלאסיק השמן שצריך הוא 10W40 או 5W40, אבל כדי שלא יהיו טעיות מומלץ להרים טלפון לאחד ממרכזי השירות ולקבל תשובה מוסמכת ואף לקבל ספר רכב מתאים.

פורסם
צביקה, הקישור שאתה מפנה אליו מתייחס ללנסר החדשה בעוד שלבחור פה יש לנסר קלאסיק (הדגם לפני).

לפי מה שאני זוכר מספר הרכב של לנסר קלאסיק השמן שצריך הוא 10W40 או 5W40, אבל כדי שלא יהיו טעיות מומלץ להרים טלפון לאחד ממרכזי השירות ולקבל תשובה מוסמכת ואף לקבל ספר רכב מתאים.

תודה חברה בדקתי במוסך מורשה מומלץ 10/40 קניתי של Castrol

פורסם

10W-40 לרכב שנת 2009? תמוה ביותר. איזה מוסך מורשה דרך אגב? מורשה משרד תחבורה או מורשה יבואן?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

Cerebral Cortex

קרא את מה שהדגשתי באדום, והגב בבקשה בהתאם.

בברכה

צביקה

פורסם

יעקוב איזה צמיגות שמן קנית בסוף, מה שם יצרן השמן, ויצרן מסנן השמן?!

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...