Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקטע שכרגע מכרתי את האוטו הקודם בשביל האקורד ויש לי זוג רמקולים 6X9 פיוניר 240 וואט 4 ווי ואני רוצה לשים אותם מקדימה בשביל לקבל יותר עוצמה ומאחורה אני אחשוב כבר על זוג רמקולים אולי 8" או משהו ממש איכותי במחיר בסביבות ה2000 שקל ככה שיהיה לי 6X9 מקדימה ועוד זוג עצבני מאחורה.. אחרי זה אני מתכוון לקנות מגבר איכותי לארבעת הרמקולים...

בעיקרון אני לא מבין גדול אני עושה מה שאני חושב לנכון אז אם יש לכם רעיונות איך כדאי לי לבנות את הסאונד באוטו אשמח אם תעזרו.

דרך אגב הפאנל הוא פיוניר DEH 4650 שנשאר מאהוטו הקודם.

פורסם

אני חושב שזה שגוי להגדיר תקציב לרמקולים שלך, ללא חשיבה מוקדמת על נושא לא פחות חשוב, ההגברה שלהם.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

לרמקולים 6?9 החדשים, נצילות גבוהה במיוחד, ולכן, הם עובדים יפה בחיבור ישיר על

הר"ד. אך אם תחברו למגבר, התוצאה תהיה מחרידה, משום שכמה שתסגרו את ה GAIN

במגבר, הרמקול יצווח בבעתה.

לעומת זאת קומפוננט טוב, ישמע אנמי , חסר באס, וצווחני בחיבור ישיר ל ר"ד משום שנצילותו

נמוכה . והוא מיועד לחיבור למגבר.

לטעמי, קומפוננט טוב ישמע טוב יותר משמעותית מרמקול 6/9 .

שלומי

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם

מה אתה אומר, רמקולים 6 על 9 חדשים יצווחו ?

וואלה, מוזר, פעם ראשונה שאני שומע דבר כזה.

אני באמת הולך לנתק את הרמקולים האובליים שלי עכשיו ורץ להביא "קומפוננט טוב" ..

אז כמו שהסברתי. המיקום והגודל האלמנט, זה מה שקובע פה.

והתמורה לעומת התקציב, אין מה להשוות 6 על 9 לקומפוננט. בוא תראה לי קומפוננט ב500 שח שמגיע לביצועים של רמקול אובלי ב500 שח.... (אל תדאג בדקתי מראש, הם לא יצווחו גם עם הגברה של 100 וואט)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

יא חביבי , מיק מיק אתה ליצן :lol:

מה אתה רוצה? לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה?

איזה קומפוננט טוב אתה מכיר ב500 ש"ח?

וחוצמזה, רמקול צריך להיות מאוזן מוזיקלית, ולא מדגיש תדרים מסוימים יתר על המידה.

וזו השאיפה הכללית בכל מע' סטריאו, שתשחזר את המקור בצורה ה"אמיתית" ביותר.

שלומי

פורסם

אז בוא נחזור למה שכבר אמרתי בתרד הזה.

התמורה שתקבל מרמקול אובלי במצב הזה, הרבה יותר חזקה מכל קומפוננט שתשיג באותו התקציב.

זה שיקול של מיקום בדלת, לעומת תקציב שאתה מוכן להשקיע....... זה הכל.

(דרך אגב אם זיכרוני אינו מטעה אותי, בעבר סיפרו לי תיאוריה שקומפוננט הוא לא רמקול "רגיל" והינו מדגיש את התדרים של ה"מיד" , איני יודע אם זה טעות .... אבל אם זה נכון זה דיי הורס את הרעיון שלך)

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

הרעיון ב6X9 הוא שה"תיבה" שלהם זה התא מטען האחורי, ברגע שאתם מרכיבים את הרמקול בדלת אין מספיק נפח כמו בתא מטען ולכן בעוצמות גבוהות הרמקול לא יוכל לנגן מספיק באס בעוצמה גבוהה (מעל ה 21W של הHU הכוונה בהגברה).

לכן מבחינה מעשית 6X9 לדלתות קדמיות לא מתאים.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

רמקול 6 על 9 עם דלת אטומה, גם עם 100 וואט יכול להפיק באס,

כמובן וכמובן שלא באס כמו של הבאגז, אך אפקט מאוד חזק של באס בדלתות.

זה לא נכון להגיד שרמקול 6 על 9 מוגבר לא יכול להפיק באס בתוך תיבה שאינה בנפח הבאגז.

וגם אם הוא לא יכל לנגן באס בכלל, עדיין התמורה שלו במיד והיי יותר חזקה מכל קומפונט באותו התקציב

אז שוב............. שאלה של תקציב !

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

יש לי עוד שאלה...

שמעתי שבאקורד החדשות (ובהונדות החדשות בכלל) יש את המערכת המקורית של הונדה שאי אפשר לפרק אותה ולהתקין חדשה במקום אלא רק להתקין מערכת חדשה במקביל... זה נכון?

פורסם
אז בוא נחזור למה שכבר אמרתי בתרד הזה.

התמורה שתקבל מרמקול אובלי במצב הזה, הרבה יותר חזקה מכל קומפוננט שתשיג באותו התקציב.

זה שיקול של מיקום בדלת, לעומת תקציב שאתה מוכן להשקיע....... זה הכל.

(דרך אגב אם זיכרוני אינו מטעה אותי, בעבר סיפרו לי תיאוריה שקומפוננט הוא לא רמקול "רגיל" והינו מדגיש את התדרים של ה"מיד" , איני יודע אם זה טעות .... אבל אם זה נכון זה דיי הורס את הרעיון שלך)

קומפוננט הוא בהחלט רמקול רגיל. אך הוא אינו נמצא בתיבה המתאימה לו.

בטח שלא ברכב.

ע"מ להגיע עם הרמקול להספקים גבוהים, פשוט חותכים לו את תדר הבאס הנמוך יותר

מ 80HZ ומטה ?(בד"כ) ומושלם בתדרי הבאס הנמוכים ע"י הסאב.

אם תשים את הקומפוננט בתיבת עץ מתאימה, הוא יתפקד ממש כמו רמקול רגיל - לבית

ויהפוך ל STAND-MOUNT מן המניין.

ובכיוונים כמו שצריך, התוצאה תהיה מדהימה.

שלומי

• תוכן חדש...