Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חדש- צריך הרצה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4698 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

מה דעתכם ,האים יש צורך בהרצה מסוימת למנוע או למיכלולים כשרכב חדש יוצא מהסוכנות.אני הבנתי שיש צורך לגמוע 1000 קמ ובזמן זה אסור לאמץ את המנוע ולמשוך טורים.אשמח לישמוע מספר תגובות

יש רגעים שאתה פשוט מודה לבורא שאתה חי (אברהם פורת ז"ל)

פורסם

בעבר היה נהוג לבצע הרצה למנוע החדש..

ברכבים החדשים של היום אין צורך לבצע הרצה משום שהיצרן מריץ את המנוע עוד קודם לכן במעבדות ובתאי הרצה במפעל.

עדיין רצוי לנסוע בצורה רגועה ולינארית ב-1000 ק"מ הראשונים פשוט כדי להכניס את החלקים המכניים החדשים לעבודה שוטפת רצופה בעתיד.

הכוונה היא פשוט לוותר על קיק-דאון, האצות קצרות, וטיפוס סל"ד גבוה.

מעבר לזה לא צריך להגזים.

פורסם

בעיקרון לא אומרים כיום לעשות הרצה, אבל בטוח לא יזיק לנסוע בצורה רגועה יותר במאות ק"מ הראשונות...

בכל אופן מניסיון אישי, במאזדה 3 ואלפא GTV ספיידר (3 ליטר) לא בוצעה הרצה, הרכבים עברו "לחיצות" מהרגע הראשון, ושניהן נוסעות מעולה (בהשוואה ישירה לאותו דגם כמובן). ככה שמה שבטוח ש"הרצה אגרסיבית" לא בהכרח הורסת...

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

היצרן אינו מבצע שום הרצה למנועים.

רצוי לבצע הרצה לרכב חדש או למנוע אחרי שיפוץ , כ 1-1.5K ק"מ, וזאת על מנת לאפשר התאמת טבעות הבוכנה לצילינדרים. אי ביצוע הרצה יכול להוביל לתצרוכת שמן מוגברת בעתיד.

הרצה יש לבצע ע"י נסיעה רגועה, ללא 'לחיצות' וקיק דאונים, ולהישתדל לא לעבור 100 קמ"ש.

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

בחודש הקרוב אנחנו אמורים לקבל את המאזדה 3 החדשה 2010.

אני רוצה לדעת מה השיטה הכי טובה "לפתוח לה את המנוע".אין לי ניסיון ברכבים חדשים,אמורים להחזיק אותה לפעמים על סלד גבוהה?,אין לי שמץ,תודה לעוזרים.

פורסם

למה שיהיה צורך להריץ את המנוע?

המנוע שלה גם ככה מורץ, לפני שמעלים את הרכב על הכביש הוא נבדק בריצה של כמה מאות קילומטרים

פשוט תיסע כרגיל, לא צריך לפתוח את הצורה של שום מנוע :lol: רק תבדוק שמן לפי הוראות היצרן

מנועים חדשים אוכלים שמן :roll:

תתחדש, ותשמור על האוטו והאוטו ישמור אלייך :twisted:

תשמור על הש....רכב, והוא ישמור אלייך :roll:

פורסם

השיטה הכי טובה "לפתוח מנוע" היא באמצעות הברגים למעלה.... חחח

כמו שאמר המגיב הראשון, אין צורך בהרצה... פשוט לא לטחון אותו יותר מדי על טורים גבוהים... אבל זה נכון לכל רכב

Golf 2008 MK5

פורסם

כפי שנאמרף לרכבים חדשים עושים הרצה במפעל.

אם זאת, לא יזיק לא לקרוע את המנוע ב1000 ק"מ הראשונים.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

שני המגיבים הקודמים טועים.

רכב חדש מצריך הרצה אבל דווקא לא כמו שאתה חושב. היצרן מטיל על נהג הרכב החדש מגבלות בנהיגת הרכב במאות הק"מ הראשונים שלו. בדוק טוב בספר הרכב זה אמור להיות מפורט שם.

פורסם
סעמק למה האוטו של החברה,אז רציתי קצת להאיץ איתו,באסה.

תגובה בוגרת , ללא ספק...

השאלה למה אתה מתכוון בלהאיץ. למהירות הקבועה בחוק? אין בעיה. אבל משום מה נראה לי שהתכוונת קצת לדברים אחרים.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

תשובה 6 נכונה .

הרצה או התאמת מכלולים לרכב חדש , היא דבר אשר ההיצרן כותב + טוב גם לבטיחות .

מנוע - מורץ בצורה קלה בלבד במפעל - עדיין אין התאמה מלאה של הטבעות בוכנה ( לכן היצרן רושם על אפשרות לצריכת שמן יחסית ב 1500 ק"מ ראשונים )

מערכת הבלימה נבדקת - אולם , כבר היו מקרים שקליפרים ( בוכנות הבלם ) ניתפסו , לכן לא להשתולל , לתת לרכב נסיעה ממוצעת .

גם בעיה במערכת הקרור אפשרית , כעת המערכת עובדת בלחץ גבוהה - חום וסירקולציה - היה מקרים של בנד רופף המחזיק צינור , ונזילות .

לא צריך להבהל - זה אפשרויות , אשר בד"כ לא קורות - אבל

לכן כדאי לנהוג במתינות ב נסיעות הראשונות , לבדוק את מערכות הרכב , לתת להם אפשרות להתאמה טובה

לקרוא את ספר הרכב - חובה - לבדוק בשבוע הראשון , נוזל קרור , שמן מנוע , נוזל ממסרה אוט' - ולהעיף מבט בנוזל הבלמים .

אח"כ - גם רצוי לבדוק , כתחזוקה רגילה .

מבחינת המנוע - נסיעה רגילה , לא לאמץ את המנוע כאשר הוא קר , להמתין להגעה לטמפרטורת עבודה (דבר הנכון גם לכל מנוע , לא רק חדש)

אם הרכב אוטומט , להשאר ב D בימים הראשונים , ולאפשר לממסרה להעביר הילוכים לבד

אם נוהגים במצב ידני ( גם באוטומט ) לא למשוך הילוכים מעבר ל 4000 סל"ד , אפשר להכנס לרגע אבל לא לזמן רב .

המשחק הנ"ל כאשר המנוע חם , עוזר לטבעות הבוכנה לשבת טוב יותר ובהתאמה נכונה .

אחרי כ 1000 ק"מ - אם הכל תקין - אפשר להגיד שסיימנו את ההרצה - המנוע עצמו להערכתי יפתח ויתן את מירב הביצועים

אחרי כ 7,500 ק"מ .

לא ללמוד את מערכות מחשב הדרך , תוך כדי נסיעה , הם מענינות - ופועל יוצא מזה , פחות התרכזות בתנועה בכביש :idea:

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

חברים יש לי שאלה שאוליי תשמע לחלקכם קצת מוזרה:

רכבים חדשים מהניילון/יבואן צריכים לעבור הרצה או שכשמקבלים אותם הם כבר לאחר הרצה?

אני שואלכי קיבלתי את הרכב שלי- סקודה סיטיגו שלשום ונאמר לי שהרכב לא צריך הרצה ואפשר להינות ממנו כבר עכשיו ללא הגבלות... אבל מהסתכלות פה בפורום אני מקבל את הרושם ששיקרו לי....

אשמח לתשובות עובדתיות ולא לדעות כי זה חשוב לי מאוד!!

תודה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4698 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...