Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ובוקר טוב.

באיזור חודש מאי לערך, אבי קנה רכב חדש והחליט שהוא רוצה למכור את הרכב הישן, אז פרסמנו אותו למכירה ביד2, שמנו דף עם הפרטים על החלון וכו'.

רצה הגורל, והגיע קונה בן מיעוטים שהראה רצון בקניית הרכב, אבי שרצה להיפטר מהאוטו במהירות בגלל שהיו אצלו כבר 2 רכבים בחניה, לא חשב פעמיים וקפץ על ההזדמנות למכור את הרכב.

אני רוצה לציין שמדובר במיצובישי גאלאנט שנת 2001, יד 3 שהמחירון בזמנו היה 21K, ולא רק, אלא שהאוטו היה במצב כ"כ טוב ושמור שגם מחיר של 18K-19K לא היה מבייש אותה.

ואכן כך, אבא שלי שהיה לחוץ במכירת הרכב (חבל בסך הכל, הטסט הולך ונגמר וגם לאוטו הזה אין הרבה שוק בארץ), קפץ על ההצעה של למכור לו אותו בסכום שערורייתי של 13K.

הטעות היא, שאבא שלי לקח צ'ק צד ג' שמיועד לפירעון עתידי. הצ'ק המדובר היה על סך 15K, והקונה 'סמך על טוב ליבו של אבי' שלא יקח את ה2K הנותרים אלה יעביר לו אותם אחרי שהצ'ק יפרע.

הצ'ק עבר ידיים וכך גם הרכב, הייתה העברת בעלות וזיכרון דברים. עברו השבועות, והגיע התאריך שמוטבע על הצ'ק, אבא שלי הלך והפקיד אותו וראו מה-צ'ק דחוי. חזר, אין כיסוי.

הצ'ק שייך לחברה במרכז הארץ שכבר לא קיימת. אין איך ליצור איתם קשר, הצ'ק לא שלו.

הבן אדם הצליח לברוח לנו, היה לנו את הת.ז שלו ואת השם, אבל לא יותר מכך, גם לא כתובת. במקרה אבא שלי הפיץ את השמועה בעבודה שלו ויצא מן מצב שאיזה בחור קישר אותנו אל הקונה (אמר שהוא מכיר אותו וכו').

לבן אדם אין כסף, ולא רק, הוא מכר את הרכב למישהו אחר. כן כן, נסיעה תמימה שלי ברחבי העיר ופתאום אני מבחין במיצובישי גאלאנט (אני יודע שזאת אותה אחת, לפי המס' רישוי) נוסעת לה ברחבי העיר אבל מישהו אחר נוהג בה, ביקשתי ממנו לעצור בצד ודיברתי איתו, הוא אמר שכן, הבן אדם מכר לו אותה ב15 אלף שקל.

אבא שלי הצליח לעלות עליו ולאיים עליו, בסופו של דבר הבן אדם פחד על החיים שלו והעביר לידיו של אבא שלי שברולט מאליבו שנת 97, המצב החיצוני נראה טוב אבל אין לה טסט והיא עומדת לה כבר מס' חודשים באיזור תעשייתי בעיר.

אבא שלי לא מוכן לקבל את הרכב, אלא אם כן הקונה ישלם את עלות הטסט ובמידה והאוטו יעבור טסט אבא שלי יניח לו וינסה להוציא מהשברולט לפחות איזה 8 אלף ולסיים את הסיפור.

עכשיו, אבא שלי מכיר כמה אנשים בעיר פה ויש פה מישהו שהוא סוג של 'גובה חובות' אבא שלי הצליח לשכנע אותו לבוא לעזור לו, אבל אני לא מעוניין שזה ילך בדרך הזאת.. זה מסוכן, וואלה אני לא רוצה שיקרה לאבא שלי משהו בגלל איזה בן מיעוטים מגעיל שלא יכול להתפרנס בכבוד.

אני מבין את הטעות שעשינו, ואבא שלי שהוא סוג של בן אדם כזה שמעיר לכולם על הטיפשות שלהם ועל הגדולה שלו, ועל כל ההישגים שלו, נופל בפח בטעות שאפילו טירונים לא נופלים עליה, בחייאת, הוא יכול למסגר את הצ'ק ולתלות אותו על הקיר ולהיזכר בעוד 20 שנה איזה אידיוט הוא היה.

השאלה היא, מה אפשר לעשות במקרה כזה? פשוט חבל לי אישית על הכסף. ההורים שלי עובדים יום ולילה וה13 אלף האלה שכביכול 'מגיעים לנו' לפחות, יכלו באמת לשפר את המצב הכלכלי..

מה זה הוצאה לפועל, איך אני יכול לעשות ומה

תודה רבה!

אם אתה רוצה שלום, תתכונן למלחמה.

פורסם

אין לי עיצה קונקרטית, פשוט רציתי להעיר שאצלי לפחות כל פעמוני האזעקה היו נדלקים כשהוא היה אומר לי שהוא סומך עלי להחזיר לו את האלפיים הנותרים.

כמו כן, אל תיקח ממנו שום רכב, יש סיכוי לא קטן שתגלה בהמשך הדרך שהוא גנוב, אני לא חושב שאתם רוצים להתפס נוהגים או מנסים למכור רכב גנוב או משוכפל.

פורסם

קלות הדעת שבה אנשים מתייחסים לכסף בכלל ולצ'קים בפרט פשוט מדהימה אותי בכל פעם מחדש. לפותח השרשור כנראה שכבר אין דרך לעזור, אבל לכל מי שאי פעם יקרא את השרשור הזה: אל תתעסקו עם צ'קים אם אינכם מבינים את כל ההיבטים החוקיים שלהם!

לפני כשלושה שבועות כמעט וביטלתי עסקה בסכום של כמה מאות בודדות של שקלים רק מפני שהמוכר סירב שאציין את שם המוטב. כשהוא הבין שזה מבחינתי Deal Braker, הוא נאות בסופו של דבר לקבל את הצ'ק (כל הצ'קים שלי הם למוטב בלבד).

צ'ק משול בעיני לאקדח טעון ודרוך. מי שאינו יודע לתפעלו שלא יגע בו - בין אם הוא בצד הנותן ובין אם הוא בצד המקבל.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אסביר את המצב המשפטי.

במערכת המשפט הישראלית, ישנו מה שקרוי "תקנת השוק".

מטרתה של תקנה השוק הינה ללקבוע את הפרמטרים מיהו מחזיק כדין/הבעלים של נכס מסוים (מכל סוג שהוא, נדל"ן כלומר, מגרשים, דירות וכו' או מיטלטלין, כלומר, החל מתכשיטים ואפילו בלנדר אם תרצה, וכן מכוניות), כאשר הנכס הרלוונטי (במקרה שלכם המיצובישי), נלקח במרמה מהבעלים החוקי (אבא שלך), ע"י קונה מסוים(הערבי שקנה מכם את הרכב), שמכר אותו לצד שלישי אחר (שהוא הבעלים הנוכחי של המיצובישי).

ע"פ הפרמטרים שנקבעו במסגרת תקנת השוק, בדיקו בשל מקרים מסוג זה (אך לא רק), נקבע כי כאשר צד שלישי קנה בתמורה ממשית את הנכס מן הבעלים החוקי שלו,מבלי שהוא ידע על המרמה או יהא חלק ממנה, הוא נחשב כבעליו החוקי.

במקרה זה בין אבא שלך לבין הקונה, התבצעה העברת בעלות, והרכב נמסר לחזקתו של הבעלים הנוכחי, ששילם תמורה ממשית עבור הרכב (הפסיקה פירשה תמורה ממשית כ-75% מערך הנכס).

ולכן,

1. אבא שלך לא יכול לעשות דבר (לפחות לא חוקי...) כנגד הבעלים הנוכחי של המיצובישי, בוודאי לא לדרוש ממנו רכב אחר כ"כופר", או תמורה כלשהי אחרת.

2. הוצאה לפועל, היא רשות החוקית שנועדה ע"מ שאדם (או רשות) יוכל לגבות את חובו (המוכח, יכול להיות פסק דין, שיק וכו'). מדובר במערכת מאוד לא חכמה במובן הזה שאין לה שיקול דעת כלשהוא, היא מבצעת פעולות אך ורק ע"פ הוראה מפורשת מאת בעל החוב (או ב"כ, כמו עו"ד וכיו"ב). לטעמי היא מאוד יעילה (גם אם לא מושלמת) עבור בעלי החוב.

3. מה כן ניתן לעשות? לפעול כנגד הקונה הישיר של הרכב מאבא שלך וכנגד בעל השיק. קח בחשבון שהדין המשפטי של חברה שמסרה שיק ללא כיסוי הוא הרמת מסך, כלומר, תוכלו לפעול משפטית כנגד הבעלים של החברה (לאחר ביצוע הפעולה המשפטית הרלוונטית.

אני מרשה לעצמי הערה כללית: לא שופט אף אחד, באמת שלא, אבל שאבא שלך יירד מכל הנושא של "גובים", או כל הגדרה יפה אחרת כלשהיא. לא לעניין בכלל. בטח לא כשהבעלים הנוכחי של המיצובישי לא אשם.

פורסם

הדבר הנכון לעשות זה לתבוע אותו בתביעות קטנות על סכום גבוה יותר (כולל הנזקים שלכם) לא לקחת ממנו כלום.

סביר להניח שלא יהיה לו לשלם ויפתחו לו תיק בהוצל"פ.

אולי אז הוא יתרצה.

בשולי הדברים - אני עצמאי, וקורה לא מעט שלקוחות רוצים לשלם לי בשיקים של צד ג'. במקרה שאני מכיר את צד ג' (וזה קורה לפעמים) לא אכפת אחרת אני לא מקבל שיקים של צד ג' - על שום סכום גם במחיר ביטול עיסקה.

13000 ש"ח - זה שכר לימוד לא קטן, אבל גם לא נורא.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תקנת השוק לגבי נכסי מיטלטלין מוסדרת בסעיף 34 לחוק המכר, התשכ"ח - 1968 אשר קובע : "נמכר נכס נד על ידי מי שעוסק במכירת נכסים מסוגו של הממכר והמכירה הייתה במהלך הרגיל של עסקיו, עוברת הבעלות לקונה נקייה מכל שעבוד, עיקול וזכות אחרת בממכר אף אם המוכר לא היה בעל הממכר או לא היה זכאי להעבירו כאמור ובלבד שהקונה קנה וקיבל אותו לחזקתו בתום לב".

אם אחד הידיים אינו סוחר שעיסוקו הוא קניה ומכירה של רכבים לא ניתן להכשיר את העסקה של המחזיק .

פורסם

TRONCHO - פתחתי משתמש חדש כי לא זכרתי את הסיסמא לקודם, וגם התווספו פרטים חדשים לפרשה (קיבלנו רכב חדש ממנו).

חברים, אין לי טענות לבעל המיצובישי העכשווי, הבן אדם קנה את הרכב מבלי לדעת שהוא כביכול גנוב ושיהיה לו לבריאות.

לי אישית היה מאוד אכפת מהמיצובישי כי בזמן הזה עוד לא היה לי רישיון נהיגה, והייתי בתהליכים של לעשות וממש רציתי את הרכב הזה ובסופו של דבר אבא שלי חשב שאני לא אצליח להחזיק אותה (מנוע 2000, בולעת דלק כמו אוויר) והיום אני עם פורד פיאסטה 1997, לא מתלונן, בובה של רכב אבל ברור שאם הייתה לי בחירה הייתי הולך לעבר המיצובישי.

העניין הזה כבר ניהיה יותר אישי, חשוב לציין שבחיים לא ראיתי או נפגשתי עם הערבי הזה. אבא שלי בן אדם חולה, נמאס לי שהוא משתמש בדרכים כאלה בשביל להחזיר מה שמגיע לו.

אז מה שאתם אומרים זה ללכת להוצאה לפועל? אבל זה יכול לקחת חודשים ואף שנים לא? גם מבחינה משפטית אין לנו כל דרך להוכיח שזה באמת מה שקרה.. הייתה העברת בעלות, הייתה העברת תשלום (צ'ק ללא כיסוי).

פורסם

מה שאבא שלך עושה נקרא סחיטה באיומים.

אם הוא כבר רוצה להתנהג כפושע, מטוב שיחפש את מי שעבד עליו ונתן לו פיסת נייר במקום כסף.

מה יעשה אביך אם בעל הרכב יפנה למשטרה?

פורסם

עובדת היותו ערבי אינה קשורה בצורה כלשהי לכך שהוא עקץ אתכם, לכן אתה מתבקש להפסיק לציין את הפרט הזה.

לעניין צ'קים: באתר בנק ישראל אפשר לוודא טרם קבלת הצ'ק האם הוא נמשך מחשבון מוגבל או שייך ללקוח מוגבל.

לפחות עבור אנדרואיד יש אפליקציה שעושה פעולה זהה. ניתן להשיגה ב-Play Store בשם המקורי "בודק שיקים".

הייקום כולו מתגייס לעזור לכם בבדיקת הצ'ק טרם קבלתו. אל תהיו פתאים!

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
מה שאבא שלך עושה נקרא סחיטה באיומים.

אם הוא כבר רוצה להתנהג כפושע, מטוב שיחפש את מי שעבד עליו ונתן לו פיסת נייר במקום כסף.

מה יעשה אביך אם בעל הרכב יפנה למשטרה?

לא הבנת, הבחור שמחזיק במיצובישי היום הלך לדרכו, אפילו את השם שלו אני לא יודע ולא משנה לנו - שיהיה לו בכיף עם האוטו, הוא פעל כחוק וקנה את הרכב מבלי ידיעה.

אני עכשיו מדבר על הערבי, הוא לא יכול 'להזמין משטרה' יש למשטרה הרבה עליו והוא מוכר להם, פשוט מה שקורה הוא שהוא מושך זמן. כל העסק הזה כבר נמשך קרוב לשנה, לא ראינו עדיין שקל ו13 אלף באמת שיכולים לעשות לנו רק טוב, שלא לדבר על להחזיר את הכבוד שנרמס כל כך לאבי.

גם משהו שעוד מטריף אותי, הוא הרי הרוויח על המיצובישי, מכר אותה, אז איפה הכסף הזה שהוא מכר אותה? גם לא יודע!

אלעד - תודה רבה על האתר, כשאבי יחזור מהעבודה אנחנו נעשה את זה.

ובקשר ל'ערבי', בתור מישהו שגר בנצרת עלית ויש פה יותר הצטלבויות עם ערבים מאשר כל עם אחר, פיתחתי סוג של שנאה אל העם הזה, ומה שקרה איתו רק העצימה את השנאה הזאת. אני לא גזען ולא מתיימר להיות אחד כזה, אבל אי אפשר להיות עיוור למציאות.

לא מספיק כל הנהיגה המטורפת שלהם, לפני זמן מה נסעתי לנצרת בשביל קניות, הרמזורים שם כבר לא עובדים במשך חודשים אם לא שנים, פשוט כל אחד נוסע איך שבא לו. אז איזה בן מיעוטים החליט ש.. לא בא לו לעמוד בפקק בשביל לעשות פרסה בעוד 100 מטרים, עלה על הכיכר (אי תנועה) ופשוט חתך לצד השני. זאת תרבות???

פורסם

הבנתי. לא היית ברור, כתבת "אבא שלי הצליח לעלות עליו ולאיים עליו" לאחר שתיארת את המפגש עם הקונה השני, מבלי לציין שמדובר בקונה הראשון.

לדעתי אין לפורום מה לייעץ לך. אביך מטפל בעניין בדרכו.

קיטורים כלליים על מגזרים שונים בחברה, מקומם באופ-טופיק.

• תוכן חדש...