Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרבה זמן מטרידה אותי השאלה למה משפרים שמים כלמיני שעונים כאלו ואחרים על הדאשבורד.

ברור לי שמחפשים לראות נתונים שהשעונים הסטנדרטיים לא מראים, אבל איזה ולמה?

האם אי התקנה של שעונים ומעקב אחרי נתונים כאלו ואחרים בזמן גדישה יכול להסב נזק כלשהו או שאני יכול לחיות טוב בלעדיהם?

אשמח לתשובה מכל מי שמבין...

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

כן,נזק מוחי חמור (המונח המקצועי – אקיוט יציאתיס רמזוריס אימפוטנץ). בייחוד אם הוא בא ביחד עם אי התקנת כנף על הבגאג' ורשלנות בצביעת הדרמים באדום

פורסם

אז מה שאתה אומר בעצם שהשעונים הם עניין פוזאיסטי נטו?

זה די מסתדר לי האמת היא... והסיבה שאני שאלתי כי יצא לי לראות את התמונה הזאת של דאשבורד של בוגאטי ויירון. הרכב הזה למרות היותו רכב מופרע בכל המונחים הוא גם מאוד טכנולוגי ועדיין רואים על הדאש את כל השעונים הרגילים שאפשר למצוא ברכב ליסינג קטן, חוץ משעון שמראה באיזושהי צורה כוחות סוס. וזה רכב שמועמס ב5 מגדשי טורבו ו10 רדיאטורים, עובר את ה400 קמ"ש ואת ה1000 כוחות סוס ועושה 1 ל100 בפחות מ2.5 שניות.

ובחזרה לשאלה שלי, אם היה דרוש שעון כזה או אחר - זה הרכב הראשון שבו הייתי מצפה למצוא אחד אבל למרות כל החיפושים שלי לא מצאתי רכב סטנדרטי אחד שבו החליט היצרן להתקין כלמיני שעונים ביזאריים שמפקחים על לחצים בסעפות או עוצמות גדישה למינהן...

Bugatti%20Veyron%20Bleu%20Dashboard_thumb.jpg

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

ברכב משופר אתה כן רוצה לדעת מה טמפ' הגזים בסעפת פליטה (EGT) , לחץ שמן גדישה ויחס תערובת

אני לא מדבר איתך על רכב משופר עם צ'יפ\תוכנת מדף אלה לרכב עם מחשב משופר שמבצעים בו כיוונים.

פורסם

האם הנתונים הללו נדרשים לצורך כיוונים ואפשר לחיות בלעדיהם או שהם הכרח בטיחותי לתקינות המערכת ומניעת נזק?

פורסם

זה חשוב שיהיה שעונים, כמובן שיהיה אפשר לחיות בלעדיהם.

אבל תחשוב על זה שיש לך אוטו טיפה משודרג ואתה רוצה לדעת כמה הוא גודש ? אולי יש איזושהי תקלה ?

ע"י שעון הגדישה אפשר לראות את זה.

זה סתם דוגמא, אף אחד לא מחייב להרכיב שעונים.

פורסם

בוגאטי יוצא מהמפעל עם 1000 כ"ס ושלל הגנות למניעת נזק.

רכבים משופרים ברמה בינונית + בדר"כ מוותרים על ההגנות של המחשב לכן בכדי לנסות למנוע נזקים

מתקינים שעונים שמראים את מצב במכלולים ברכב.

EGT, wideband,לחץ שמן,לחץ דלק וכו'..

😈Seat Leon Cupra 280😈

פורסם

הרכב הזה למרות היותו רכב מופרע בכל המונחים

לא מצאתי רכב סטנדרטי אחד שבו החליט היצרן להתקין כלמיני שעונים ביזאריים שמפקחים על לחצים בסעפות או עוצמות גדישה למינהן...

נתחיל מזה שויירון הוא ממש, ממש לא רכב מופרע. הוא מפואר והוא נוח, אין קשר בין כח סוס ל"מופרעות". רכב מופרע זה mclaren F1 או פרארי אנזו.

וזה שלא מצאת לא אומר שלא קיים. במילה אחת - אבארט' :-P

נ.ב

בויירון יש 4 מגדשי טורבו כאשר יש 2 מגדשים לכל מנוע (הרי אלה שני מנועי V8 מחוברים). לא 5.

.Your average Notepad

פורסם

1. במכוניות מודרניות, חלק מהמחוונים משולבים בתוך תצוגה אלקטרונית מתחלפת. בחלק מדגמי פולקסווגן החדשים (לי ידוע בוודאות על פאסאט, אבל אני מניח שזה לא הדגם היחיד) הנהג יכול לראות בתצוגה המתחלפת שבמרכז לוח המחוונים מהי טמפ' השמן. מדובר בנתון שהוא די חשוב מכמה היבטים: לשמן לוקח יותר זמן להתחמם ביחס לנוזל הקירור, כך שגם אם מחוון טמפ' מנוע מראה על טמפ' עבודה, לפני שמתחילים ללחוץ כדאי לחכות שגם השמן יתחמם. הדבר חשוב במיוחד במנועים מוגדשים. מעבר לכך, כאשר המנוע מתחמם, לעתים הדבר מקבל ביטוי בטמפ' השמן עוד בטרם מחוון הטמפ' של נוזל הקירור יזוז (מחוון זה אינו לינארי).
  2. בשברולט קרוז, למשל, התצוגה המתחלפת מציגה בין היתר את לחץ האויר בצמיגים. אני מניח שזה מיותר להרחיב על התועלת והחשיבות שבדבר.
  3. מד לחץ שמן: ממש כפי שאתה עצמך לא היית מסתפק רק בנורת התראה להתחממות המנוע, כך יש גם אנשים שבנוסף לנורת ההתראה ללחץ שמן נמוך מעוניינים גם בשעון, שמנטר את הלחץ ומציג אותו לנהג כל העת. הדבר שימושי גם כאשר אתה בודק את היעילות של שמן מסוים ומעוניין לדעת האם בתנאים מסויימים הוא נעשה דליל באופן שמוביל לירידת הלחץ, בהשוואה לשמן אחר.
  4. לחץ סעפת/מד גדישה: באבארט 500 מדובר בשעון ייעודי (גם באלפא 159 עם מנועי TBI ו-JTDM), בעוד שבאבארט פונטו ובדגמי אלפא רומיאו מיטו וג'ולייטה הנתון הזה מוצג בתצוגה המתחלפת. הנתון הזה חשוב למעקב אחר בריחות גדישה, תקלה במגדש ועוד. כמו"כ, הוא מאפשר לנהג לדעת מתי הוא מגיע לשיא הגדישה כך שהוא יכול להעביר הילוך לפני שהוא מאבד את שיא הכוח.
  5. WIDE BAND: מסייע לנהג לבצע בקרת תערובת ולוודא שהיא אופטימלית (תערובת עניה עשויה לשרוף את השסתומים, עשירה מידי תחנוק את המנוע). למיטב ידיעתי, שעון זה נמצא בשימוש בעיקר במנועים משופרים.
  6. EGT: בדומה ל-WIDE BAND, מאפשר לנהג לבצע בקרת תערובת באמצעות ניתוח טמפ' גזי הפליטה (לפי אותו היגיון: ככל שהטמפ' גבוהה יותר כך התערובת עניה יותר).

haimy אינו זקוק לשעונים, הוא גבר גבר שמסוגל לחוש את המנוע במכוניתו באמצעות גלים כרומו-גלקטיים ולדעת כל העת מה מתרחש בו. כל שאר בני התמותה יזדקקו לכל הפחות למד מהירות ומד דלק.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

במגאן ספורט , כחלק ממערכת ה RS Monitor , יש כ 8 שעונים דיגיטליים ( בצורה באר עולה ויורד) שמנטר כל מני פרמטרים . לא זוכר אותם ולא משתמש בהם , כי בזמן נהיגה מנהלתית בכלל ונהיגה ספורטיבית זה הדבר האחרון שאתה רוצה לעשות. אלא אם כן, יושב לידך משהו ואתה רוצה יחד אתו לנטר את המצג ולהשתמש במידע.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שכחתם את השעון הכי חשוב- זה שמראה מה השעה, כדי להגיע בזמן לכל מקום :lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
במגאן ספורט , כחלק ממערכת ה RS Monitor , יש כ 8 שעונים דיגיטליים ( בצורה באר עולה ויורד) שמנטר כל מני פרמטרים . לא זוכר אותם ולא משתמש בהם , כי בזמן נהיגה מנהלתית בכלל ונהיגה ספורטיבית זה הדבר האחרון שאתה רוצה לעשות. אלא אם כן, יושב לידך משהו ואתה רוצה יחד אתו לנטר את המצג ולהשתמש במידע.

כי זה לא מעניין אותך עד שיש תקלה, ואז תגלה שזה מעניין אותך מאוד.

ולפותח השרשור, המיקום שלהם מאוד חשוב, אני ארצה (ברכב משופר) כמה שעונים מול העיניים בזמן לחיצה(EGT,A\F,לחץ שמן)

וכמה שיהיו באוטו, אבל לא קרייטים(שעון שמן,בוסט וכו).

נ.ב התגובות שלך חיימי פשוט לא לעניין, כמו התגובות שלך על הEGT בפיאט טיפו.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

תודה רבה, השכלתי

פורסם

ובקשר למופרעות של הויירון: ההגדרה שלי למופרע זה תאוצה מ0 ל100 בפחות מ2.5 שניות שזה משהו שלא המקלארן ולא האנזו עושות... ביחד עם מהירות מקסימלית של 430 קמ״ש זה לטעמי מופרע אבל זה עניין סובייקטיבי לחלוטין ולכל אחד יש את המופרעות שלו

• תוכן חדש...