Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בלוף השכר הממוצע.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סליחה שאני נכנס לכיס כי כנראה חלקכם גם ספרים (או סתם נוהגים במיאטות...)

כל ספר שהייתי אצלו, לא כולל 4-5 שנים אחורה כי קניתי מכונה (החלטה שחסכה לי המון זמן וכסף), היה מתגאה במשכורות של

10K-11K נטו! בלי עובדים ועם תספורות שעולות גם 30 ש"ח. לפי החישובים שלי זה יצא אפילו יותר. אלה שהעסיקו עובדים בכלל חבל"ז.

ועוד הייתי מסתפר במקומות "הכי עמכה" (דרום ת"א, רמת אליהו בראשון, רח' אילת בחולון...) לא בצהלה/כפר שמריהו.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כנראה שהביקוש לשירותי הספרים ישאר קשיח, אלא אם תעלה לשלטון איזו כת שתדרוש לגדל שיער.

עם זאת קרוב לודאי שדיווחים על הכנסות הספרים יהיו מעוותיים כיון שהם מתפרנסים במזומן, וכידוע, לכסף אין ריח ומן הסתן בהעדר חשבוניות גם הדיווחים לא אמינים. אני אפילו לא אופתע אם יש ספרים שלא רק רשות המיסים אינה יודעת מה הכנסתם - אלא גם הם עצמם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
תמיד כשאני רואה את הכתבות האלה זה מכעיס אותי.

כל הזמן מפרסמים את השכר הממוצע ועוד מתייחסים לבלוף הזה כמדד למשהו, למשל מספר משכורות לקניית דירה או רכב.

הנתון האמיתי, השכר החציוני, הרבה יותר קרוב ל5000-5500 ש"ח.

האם אתם באמת מכירים הרבה אנשים שמרווחים 8800 ש"ח?

כי הרוב שאני מכיר באמת נמצאים באזור ה5000-6000 ש"ח, במיוחד נשים.

1. לוגיקה פשוטה: נניח שהחציון הוא 5500 ש"ח, כך ש-50% מהשכירים מרוויחים פחות מזה. אם ניקח בחשבון שהחצי הנמוך כולל את כל אלה שהם בעבודות זמניות, עבודות אחרי צבא, עובדי ניקיון ושמירה וכיו"ב, זה אומר שהרוב המכריע של העובדים בעבודות שדורושת הכשרה כלשהי מרוויחים יותר מ-5500. זה סותר את מה שאתה אומר.

2. כדי להשתכר היטב צריך להציע ערך מוסף למעסיק. ערך מוסף נרכש לרוב (אם כי לא תמיד) באמצעות השכלה גבוהה או הכשרה רצינית שהיא מעבר לבסיסית. תואר אקדמאי אומנם לא מבטיח השתכרות גבוהה, אך הוא בהחלט משפר באופן משמעותי את הסיכויים להשתכר היטב לאורך זמן. אין מה לעשות, כדי להרוויח טוב צריך להשקיע בבסיס/בהכשרה וליצור יתרון יחסי על פני יתר האנשים. כעיקרון: הכשרה פשוטה יותר = חסם נמוך יותר = היצע עובדים גדול יותר = משכורת נמוכה יותר (ולהיפך).

3. אחד השיקולים העיקריים בבחירת תחום עיסוק לא צריך להיות כמה מרוויחים בשנים הראשונות, אלא מה יכולת ההשתכרות לאורך זמן. בעבודות פשוטות למשל, גם אם התגמול הוא טוב או בסדר בשנים הראשונות, לעתים קרובות יעדיפו עובד צעיר על פני עובד מבוגר, וזה דבר שחשוב מאוד לקחת בחשבון בבחירת עיסוק, כי ברור שקשה הרבה יותר למצוא עבודה בגיל מבוגר.

אגב, למי שתהה איך חברת החשמל הגיעה לחוב של 65 מיליארד שקל, בואו נעשה חישוב קטנטן ולגמרי לא מדויק: השכר הממוצע של עובד חברת החשמל הוא 23000 שקלים לחודש. ב-30 העשורים האחרונים השכר הזה עלה פי 1.5 יותר מאשר העלייה הממוצעת בשכר של כלל העובדים בישראל. למה הוא עלה כ"כ הרבה? כי יש להם איגוד מאוד חזק, ואני מוכן להתערב שגם יש שחיתות לא קטנה במערכת. לא משנה. עכשיו לחישוב הפשטני: בואו נניח לשם הדיון שאם השכר שלהם היה עולה כמו הממוצע במשק, השכר הממוצע שלהם כיום היה 18000 שקלים, כלומר 5000 שקלים הפרש. בואו נוריד את זה ל-3000 כי אנחנו פורשים את זה לאורך הרבה שנים. נכפיל במספר העובדים הממוצע (כיום 12500, בעבר פחות. נניח 10000). יוצא: 10000 עובדים כפול 3000*12 חודשים * 30 שנה = 10 מיליארד שקלים. 10 מיליארד שקלים שניתנו לעובדים בחינם. ותאמינו לי שהחישוב הזה קונסרבטיבי לגמרי - הסכומים האמיתיים בטח כפולים ויותר. שלא לדבר על העלות של הטבת החשמל בחינם לעובדי החברה לאורך 30 שנה...

לגבי חברת חשמל - אני מכיר את החברה יחסית טוב. ברור שמדובר בחברה גדולה, מסואבת ועתירת שומנים, אולם הסיבה הקרדינלית למצבה הפיננסי העגום היא עלויות האנרגיה המאמירות (המהוות כ- 70%!!! מהוצאות החברה) והעובדה שתעריפי החשמל כיום (שנקבעים על ידי רשות החשמל ולא על ידי חברת החשמל) הם תעריפים הפסדיים. נוצר מצב אנומלי שבו ככל שהחברה מספקת יותר מהמוצר שלה (חשמל) היא מפסידה יותר, כי התעריף הוא הפסדי. למרות מה שמקובל לחשוב, לשכר המופקע בחברה יש חלק קטן בלבד בגרעונות העצומים של החברה.

סתם דוגמה: מי שמסיים משפטים, ואין לו קשרים להכנס להתמחות במשרד מכובד מאוד + להמשיך באותו המשרד את הקריירה, מוצא את עצמו שנים עם משכורת עלובה על תקן שליח \ פקיד.

מה לעשות? לא לכולם יש אבא עו"ד, מנכ"ל.

זה פשוט לא נכון. אני מכיר המון אנשים שהתברגו במשרדים גדולים ובמשרות משפטיות בכירות בלי שום קשרים (למעשה, אני מכיר מעט מאוד אנשים שהתברגו במשרות כאלה עם קשרים. בסופו של דבר מדובר בארגונים שמטרתם להרוויח כסף ולכן הם צריכים את העובדים הטובים ביותר ולא את המקושרים ביותר). מי שמשקיע ומוכיח את עצמו במוסד לימודים מוביל ימצא התמחות מצוינת בקלות רבה. אני אומר את זה מניסיון אישי ומהיכרות קרובה מאוד עם התחום.

פורסם
גם אני שייך לזן הזה. גם לגבי העובדים שלי, אף אחד לא יקבל תלוש או מידע על עובד אלא אם הוא מגיע עם יפוי כוח כתוב ממנו.

לגבי הממוצע, הוא הרבה יותר גבוה מהחציון. הרוב המכריע של האוכלוסייה לא עובד בהיי טק, לא אקדמאי (ולא שחסרים סקטורים ענקיים של אקדמאים שמרויחים הרבה מתחת לממוצע) ואפילו לא עצמאי.

רק כדי לעדכן אותך

אם עובד שלך מבקש לדעת כמה העמיתים שלו מרוויחים אתה חייב לתת לו את המידע ( כל עוד מדובר על עובדים באו ה היררכיה למשל בין פקידות או בין מנלי חשבונות וכ״ו וזה לפי:

חוק שכר שווה לעובדת ולעובד , התשמ"ו 1996 סעיף 7

היום זה המחר שדאגת לו אתמול.

פורסם
רק כדי לעדכן אותך

אם עובד שלך מבקש לדעת כמה העמיתים שלו מרוויחים אתה חייב לתת לו את המידע ( כל עוד מדובר על עובדים באו ה היררכיה למשל בין פקידות או בין מנלי חשבונות וכ״ו וזה לפי:

חוק שכר שווה לעובדת ולעובד , התשמ"ו 1996 סעיף 7

אני ממש לא חייב להראות לו שכר של אחרים.

גם שאין דבר כזה שניים זהים. תמיד יש הבדלים קטנים אבל מספיקים להצדקת הבדלי שכר )וההבדלים הם באמת בגלל הבדלי תפוקה ו/או תרומה(.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני מכיר אנשים שכל ההשכלה שלהם זו תעודת בגרות, והם מרוויחים הרבה יותר מאלה שמחזיקים בתואר ועובדים בהייטק. גם אני עובד בהייטק ולא מתקרב למשכורות של 18-20 כמו שהוזכר פה בתחילת השרשור. אין דפוס או משהו מוחלט - הכל עניין של מזל ותקופה בה מחפשים עבודה.

פורסם
הנה, ניקח עוד דוגמא, נישגב מבינתי מי האנשים שהולכים במדינת ישראל ללימודים שיכשירו אותם להיות עובד/ת סוציאלי.:shock:

אני מכיר כמה כאלו . נטו אהבה למקצוע , תחושת סיפוק , שליחות .

וכן , אורח חיים מאוד צנוע .

זה לא משנה כמה אתה מרוויח , אלא אילו חיים אתה חי .

Gn'f'R

פורסם

לגבי חברת חשמל - אני מכיר את החברה יחסית טוב. ברור שמדובר בחברה גדולה, מסואבת ועתירת שומנים, אולם הסיבה הקרדינלית למצבה הפיננסי העגום היא עלויות האנרגיה המאמירות (המהוות כ- 70%!!! מהוצאות החברה) והעובדה שתעריפי החשמל כיום (שנקבעים על ידי רשות החשמל ולא על ידי חברת החשמל) הם תעריפים הפסדיים. נוצר מצב אנומלי שבו ככל שהחברה מספקת יותר מהמוצר שלה (חשמל) היא מפסידה יותר, כי התעריף הוא הפסדי. למרות מה שמקובל לחשוב, לשכר המופקע בחברה יש חלק קטן בלבד בגרעונות העצומים של החברה.

כן אבל בכל פעם שעלה נושא שכר העובדים לדיון, הם ישר שלפו את קלף "המחירים כאן הכי נמוכים בעולם", כאילו שהם מריצים כאן חברה יעילה. על הגרעון המפלצתי שנוצר בזמן הזה איש לא דיבר. אי אפשר להחזיק את המקל משני קצותיו...

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
אני מכיר כמה כאלו . נטו אהבה למקצוע , תחושת סיפוק , שליחות .

וכן , אורח חיים מאוד צנוע .

זה לא משנה כמה אתה מרוויח , אלא אילו חיים אתה חי .

לעולם לא אשפוט מי שעשה בחירה כזו. שרק יהיה שמח, הרי זו המטרה היחידה בחיים שלנו והיתר זה הבלים.

מה שכן, יש לי הרבה מאוד ביקורת כלפי אלו שהולכים ללמוד את המקצוע ואח"כ מפגינים על השכר.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
גם אני עובד בהייטק ולא מתקרב למשכורות של 18-20 כמו שהוזכר פה בתחילת השרשור.

הייטק זה מושג רחב מאוד.

בא אני אמקד לך אותו - מתכנת (ומעלה) ברמה לא רעה עם 3-4 שנים ניסיון - עובר את המשכורת הזו כמעט תמיד.

איש QA פשוט לא.

גם SYSADMIN יתקשה (למרות שיש תמיד טובים שכן).

גם HELPDESK וSUPPORT לא יגיעו למשכורות האלו והרבה מאוד ממשרות ניהול הפרוייקטים ברמת הלקוח ועוד מגוון משרות שונות ב"הייטק"

(יש לציין יחד עם זאת שזה ממש לא המקצוע להיכנס אליו אם אתה בינוני , אם זה לא מעניין אותך ואתה הולך כי "יש כסף" , אם אתה מחפש קיצורי דרך או עוד מגוון רב של סיבות לא נכונות להגיע אליו. הרבה מאוד נפלטים במירוץ לתפקידים האלו - כל מני אנשים שאמא שלחה אותם ללמוד , בוגרי קורסים ומכללות שקר כלשהוא ואנשים שפשוט לא בנויים לעבודה הזו)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לעולם לא אשפוט מי שעשה בחירה כזו. שרק יהיה שמח, הרי זו המטרה היחידה בחיים שלנו והיתר זה הבלים.

מה שכן, יש לי הרבה מאוד ביקורת כלפי אלו שהולכים ללמוד את המקצוע ואח"כ מפגינים על השכר.

:mm_yeah:

הג'ינג'י גנב לי את המילים מקצות האצבעות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תודה רבה עבור כל התגובות והעצות אבל יש כמה פרטים ששכחתי לציין:

א'. לגבי הלימודים: יש לי את סכום הפיקדון שאמור לסגור לי את השנה הראשונה, השנה השלישית אני מקבל בחינם (לא משנה איך למה כמה) וכל מה שנותר לי הוא לממן את השנה השנייה. BTW גם את סכום המענק סגרתי לרגע שבו אתחיל לימודים, על מנת לרכוש ספרים ואולי לפטופ אם אהיה זקוק לאחד.

ב'. אני גר במרכז, ליד רכבת, כך שבמידה ואתקבל בע"ה לאונ' ת"א לא תהיה לי שום בעיה מבחינת מגורים.

ג'. התגייסתי יחסית מאוחר, ובזמן הזה הייתי עובד 6 פעמים 12 שעות ביום ואת כל הכסף הזה חסכתי. כל ההוצאות שלי בחודש היו 300~ ש"ח עבור סיגריות (אייי.. נקסט ב11 שקל איפה הימים ?!). זהו! אז גם את השנה השנייה סגרתי.

ובכללי, לקרוא לבן אדם עצלן ומפונק בלי לדעת שום דבר רק על פי מה שהסקתם מפוסט אחד זה קצת שגוי. אז השתחררתי, אמרתי לעצמי "זהו! אתה עכשיו הולך, תרוויח כסף, תקנה כל מה שלא היה לך שלוש שנים ! מה שההורים שלי לא יכולים לקנות לי ! אני אהיה על הגל!". את האמת, הייתי חייב את הדברים האלה בשביל עצמי אבל אני עדיין לא מאמין שאתה משתחרר ואתה מקבל זובור בעיקר. רציתי לשדרג את עצמי ואת המטלטלין שלי ולא זכיתי בכך ועל זה אני מאוד מאוכזב. תמיד אמרו לי שרגע השחרור הוא רגע של הגשמה עצמית ופריחה כלכלית.

ST12345, אני מבין לפי ההצעה שאתה מדבר על עבודה במפעל. אני לא מפונק וגם בעבודה הנוכחית שלי אני מסדר סחורה, מנקה ומה לא אבל להרים ברזלים כבדים וכו' זה קצת לא בשבילי - אני לא בן אדם חזק פיזית. מודה לך מאוד על ההצעה בכל מקרה.

גם הצעות כמו פקיד במשרד עו"ד בת"א, מ7 עד 5 הציעו לי 4 וכמה גרושים.. אף אחד לא מוכן לשלם עבור כלום.

Night Driver, גם את ההצעה שלך עשיתי. עברתי בכל מקום שחשבתי שהקורות חיים שלי יעזרו ללא תוצאות. ידע במפרטים, מכרזים (גם בפן הכלכלי) וגם הכרות טובה מאוד עם השוק הטורקי (אני בא ממשפחה טורקית אשר בבעלותה מפעל לבדים) לא עזרו לי. ציינתי הכל, הכנתי עשרה גרסאות עבור כל מעסיק על מנת "שיענה על דרישותיו" (כפי שקראתי פה) אבל שוב ללא הצלחה. זה גם קצת מעניין אותי, איך מעסיקים לא מתעניינים אפילו ?!. אני יודע מה אני יודע ואני לא מבין איך מעסיק שמקבל לידיו קורות חיים "אקזוטים" (מוטיב ההגזמה :wink: ) לא אפילו טורח להתקשר? איך זה יכול להיות ששלחתי כמעט לכל חברת לוגיסטיקה, שילוח, יבוא/יצוא, מרלו"ג ומכל הבא ליד קורות חיים שמציינים שאני עבדתי עם אקסל ברמות גבוהות, כולל בניית מקרויים שהנת' שלהם היו מהSAP או מהמיינפריים. בניית מצגות ברמה גבוהה, עבודה בסביבת ERP SAP MAINFRAME.. אני יודע בוודאות שזה נחשב בשוק מפני שגם אבי עובד בתחום (והוא מאוד התפלא איך אף אחד לא מתעניין קליל) ומשום מה אף אחד לא טורח להתקשר ?! יש לציין שחברה אחת כן התקשרה, אבל זה בשביל להיות כמו בייביסיטר ולהסתכל כל היום על מסכים ולרשום שעות יציאה ושעות כניסה של נהגים ולענות לטלפונים. סוג של מוקד לדאבוני.

דר"א, גם ציינתי במודגש בקורות חיים שאני מתכוון ללמוד לימודי ערב לכן העבודה היא לטווח ארוך וגם זה לא עזר. כבר חשבתי על זה אבל תודה רבה על כל העצות.

מצטער חברים, אני יודע שאתם יותר מבוגרים (ואין החכם כבעל ניסיון) אבל אני קיבלתי כאפה די קשה, לקחתי את זה גם קצת ללב, וקיבלתי תחושה מאוד חזקה שבלי הדיפלומה אתה לא שווה בגדול. (אני מאמין שעולה לכם חיוך על הפנים כמו שעלה לכל בן אדם בוגר שסיפרתי לו את זה :oops: )

זאת גם הזדמנות לציין תודה רבה לכם, יש היגיון רב מאוד במה שאתם מנסים להעביר לי ואני בהחלט מפנים את דברים ובנימה כללית זאת העובדה שאני נורא נהנה לקרוא פה רבות ולהחכים.

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם
תמיד אמרו לי שרגע השחרור הוא רגע של הגשמה עצמית ופריחה כלכלית.....מצטער חברים, אני יודע שאתם יותר מבוגרים (ואין החכם כבעל ניסיון) אבל אני קיבלתי כאפה די קשה, לקחתי את זה גם קצת ללב, וקיבלתי תחושה מאוד חזקה שבלי הדיפלומה אתה לא שווה בגדול.

לא כאפה ולא נעליים, פשוט מי שאמר לך את זה או שבלבל לך את המח או שהוא חסר כל אחריות ולקח את כל המענק ופיצץ אותו על איפון, בגדים והשד יודע מה.

אף אחד, אבל אף אחד, בלי יוצא מהכלל (אלא אם נולדת לכסף), לא משתחרר מצה"ל ומיד מתחיל לפרוח כלכלית, זה קשקוש.

יש לך עוד הרבה שנים של לימודים ועבודה קשה עד שתוכל בכלל לחשוב על "פריחה כלכלית" (אלא אם אנחנו מדברים על ערסית מאשדוד ששופטת הכל על בסיס כסף :wink: )

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
לא כאפה ולא נעליים, פשוט מי שאמר לך את זה או שבלבל לך את המח או שהוא חסר כל אחריות ולקח את כל המענק ופיצץ אותו על איפון, בגדים והשד יודע מה.

אף אחד, אבל אף אחד, בלי יוצא מהכלל (אלא אם נולדת לכסף), לא משתחרר מצה"ל ומיד מתחיל לפרוח כלכלית, זה קשקוש.

יש לך עוד הרבה שנים של לימודים ועבודה קשה עד שתוכל בכלל לחשוב על "פריחה כלכלית" (אלא אם אנחנו מדברים על ערסית מאשדוד ששופטת הכל על בסיס כסף :wink: )

אנחנו כנראה לא משדרים על אותו גל כי כוונתי הייתה ברגע שיצאת ממעגל ה350-700 שקל בראשון לחודש ותגיע לסכום יותר יפה אז תוכל קצת לפנק את עצמך לאחר שלוש שנות חצץ. כנראה שלא :?

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

• תוכן חדש...