Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בלוף השכר הממוצע.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה להנעל על תואר ראשון? אמא לוחצת על התעודה שתקשט לא את הקיר בשירותים?

לך תלמד להיות אינסטלטור, מבטיח לך שתעשה הרבה יותר כסף מכל בעל תואר ראשון!

אתה יודע איזה ביקוש מטורף יש היום לבעלי מלאכה רציניים ואיכותיים?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עזוב שניה אותי, מה עם נשים שוואלה לא רוצות להיות עם חריץ בתחת או לעבוד במפעל כרסום מתכת? מה איתם? נגזר עליהם להיות בחובות ובלי חסכונות רק בגלל שהם רוצות ללמוד משהו אחר שהוא לא הנדסה?

ובכלל אבא שלי עובד כבר הרבה שנים ב cnc. השכר שם רחוק מלהיות 10 אלף.

פורסם
עזוב שניה אותי, מה עם נשים שוואלה לא רוצות להיות עם חריץ בתחת או לעבוד במפעל כרסום מתכת? מה איתם? נגזר עליהם להיות בחובות ובלי חסכונות רק בגלל שהם רוצות ללמוד משהו אחר שהוא לא הנדסה?

זאת בדיוק הסיבה שאתה רואה שבכל רחבי אירופה, החנויות הן בבעלות נשים.

פורסם

חוץ מזה וואלה כן... העולם המערבי נעשה מפונק.

ישנם שתי אפשרויות:

1. לעבוד במשהו שאתה לא אוהב אבל להרוויח טוב ולעשות את מה שאתה אוהב זמנך הפנוי

2. לעבוד או לחפש משהו שאתה אוהב אבל שלא יהיה לך שקל על התחת.

תאמין לי שיש מלא עבודה בשוק וגם לא מעט עבודות שמרוויחים בהן לא רע בכלל אבל אנשים מפינוק/עצלנות/נראות או כל סיבה אחרת לא רוצים לעבוד בהן אז שלא יתלוננו.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

לא יודע מה יש או מה אין באירופה, אבל המצב כיום הוא מצב שמתחיל להזכיר מדינות עלובות בהרבה מישראל.

מדינות שבהם אין ערך לכסף שאתה מרוויח כי השכר נמוך והמחייה יקרה. גם הנדסה ומדעי המחשב זה לא בדיוק קרנות המזבח. מכללות חדשות יוצאות פה כמו פטריות אחרי הגשם,הרמה יורדת, ושטף של בוגרים חדשים רק הולך וגובר. וכשיש אינפלציה של בוגרים, כולם כבר יודעים מה קורה.

אותי פשוט מכעיס התבטאויות כאלה:

כל מי שמתעקש ללכת לעשות BA כללי/משפטים או כל קשקוש אחר ואח"כ מתלונן שהשוק קשה, כל מה שיש לי לעשות הוא להצטער בצערו על בחירות שגויות.
פורסם
למה להנעל על תואר ראשון? אמא לוחצת על התעודה שתקשט לא את הקיר בשירותים?

לך תלמד להיות אינסטלטור, מבטיח לך שתעשה הרבה יותר כסף מכל בעל תואר ראשון!

אתה יודע איזה ביקוש מטורף יש היום לבעלי מלאכה רציניים ואיכותיים?

אם כבר, אז מכונאי עם התמחות ברנו

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

שטויות!

מן הידועות היא שרנו לא רואה מוסך!:roll:

אותי פשוט מכעיס התבטאויות כאלה:

ציטוט:

כל מי שמתעקש ללכת לעשות BA כללי/משפטים או כל קשקוש אחר ואח"כ מתלונן שהשוק קשה, כל מה שיש לי לעשות הוא להצטער בצערו על בחירות שגויות.

למה מכעיסות, תסביר.

פורסם
שטויות!

מן הידועות היא שרנו לא רואה מוסך!:roll:

למה מכעיסות, תסביר.

כי זה לא בסדר להאשים אנשים שהם בחרו ללמוד משהו שהוא לא אחד ממקצועות ההנדסה/ מדעי המחשב. זה אמנם מתבקש להגיד את זה במציאות הקיימת וביודעין של אנשים שהם לא הולכים להרוויח בהתאם למחייה בישראל, אבל הבעיה פה היא עמוקה הרבה יותר, והתבטאויות כאלה רק גורמות לחשוב שהכול נפלא בישראל, ומי שאשם פה זה רק האנשים והבחירות שלהם.

זה בערך כמו שתבוא לרופא במוזמביק שמרוויח 5 דולר ביום(סתם זורק, אין לי מושג באמת) ותאשים אותו על זה שהוא מרוויח שכר כזה. הוא לא אשם! זה המדינה שלו אשמה!

פורסם

אני לא יודע איפה אבא שלך עובד אבל רק אתמול קיבלתי סטאפיסט אחרי הרבה חיפושים בשכר של 45 שקל לשעה שזה כמעט 9 לפני משמרות ושעות נוספות (לפי 5 ימים משמרת אחת בלבד שזה מה שאני עובד).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
כי זה לא בסדר להאשים אנשים שהם בחרו ללמוד משהו שהוא לא אחד ממקצועות ההנדסה/ מדעי המחשב. זה אמנם מתבקש להגיד את זה במציאות הקיימת וביודעין של אנשים שהם לא הולכים להרוויח בהתאם למחייה בישראל, אבל הבעיה פה היא עמוקה הרבה יותר, והתבטאויות כאלה רק גורמות לחשוב שהכול נפלא בישראל, ומי שאשם פה זה רק האנשים והבחירות שלהם.

זה בערך כמו שתבוא לרופא במוזמביק שמרוויח 5 דולר ביום(סתם זורק, אין לי מושג באמת) ותאשים אותו על זה שהוא מרוויח שכר כזה. הוא לא אשם! זה המדינה שלו אשמה!

איך לעזאזל המדינה אשמה בזה שיש יותר מדי עורכי דין? אף אחד לא צריך אותם. לך תעמוד עם דוכן קרח עכשיו בחוץ ונראה אותך מוכר משהו. אז מה, גם בזה המדינה אשמה?

ותגיד לי, אדון "מדינה אשמה", אתה היית מוכן שהמדינה תכריח אותך לשלם פי 2 - בחוק! - על משלוחים רק בשביל שהשליח ירוויח 8K במקום 4K? לא? היית מוכן לקנות בגדים MADE IN ISRAEL במחיר כפול מאלו שבמזרח? גם לא? אז אתה רוצה מצד אחד שיהיה לך זול, אבל מצד שני כועס על המדינה שהיא דפקה אותם עם שכר מינימום.

באיזה עולם אתה חי?

אל תחפש אשמים כי לא תמצא. לא הכל בחיים כזה פשוט, שהאשמים ישר קופצים לנו לפריים וקל לנו לסגור עניין. לפעמים יש דברים שהם תוצר של המציאות ואף אחד לא עשה אותם בכוונה או בזדון. אני כן מצפה שלכל הפחות מי שהולך ללמוד תואר אקדמי או בוחר במסלול מקצועי כזה או אחר יעשה סקר שוק ויבדוק מה מצב התעסוקה ומה מצב המשכורות לפני שהוא הולך ללמוד, ויחליט אם זה מתאים לו להמשך החיים.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אז זהו רועי, אני לא כלכלן ולא מתיימר להבין בזה יותר מדי.

אבל שאלתי כבר שאלה בפורום, יותר מפעם אחת, ועד עכשיו לא קיבלתי עליה תשובה מספקת-

מה גורם לפערי המשכורות במדינות? למה מהנדס(או קופאי, לא משנה) בהודו מרוויח X כסף, ולמה אותו אחד מקביל אליו, בארה"ב ירוויח פי 3 יותר?

פורסם

מה עם מה שאתה אוהב לעשות? גם מזה אפשר לעשות כסף והשאלה היחידה היא איך הופכים את תחביב למקצוע.

בנוסף, המצב כיום הוא כזה שאנשים הולכים ללמוד משהו כי הם חושבים, או ששמעו שזה מה שצריך ללמוד, ששם עושים כסף (לא כולם), ואז מגלים שהמציאות שונה מאלף ואחד סיבות. אני דווקא חושב שלא צריך לרוץ ללמוד מיד אחרי הצבא, שצריך להתנסות בדברים שונים ואז לבוא ללימודים יותר מבושלים מבחינת כיוון בחיים.

אני חושב ומאמין שהרווח של אדם, לרוב לא קשור לתעודה שיש לו, וכל לימוד כלשהו צריך להיות בראש כחלק מפיתוח אישי שקשור לתוכנית עתידית ולא כאמצעי שבזכותו "תרוויח מעל 10 אלף ש"ח" כי במציאות זה לא ככה.

לימודים צריך וזה חשוב אבל אם קודם אתה בונה כיוון ומטרה, ואז בונה את הלימודים מסביב, סיכוייך להצליח טובים בהרבה מאשר ההפך.

גם בעבודת ידיים מקצועית אין בושה וניתן להרוויח הרבה כסף אם יש לך יחוד למכור. גם נגר יש לו הרבה ללמוד באלף ואחד תחומים.

דרך אגב, הסיכוי של מישהו להפוך להיות יחודי עולה בהרבה כשהוא אוהב את מקצועו.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם
-

למה שבנאדם לא יוכל לחיות בצורה סבירה ולקנות מדי פעם דברים גם כשהוא מרוויח 4K? למה לקרוא לו "מפונק" או "עצלן" כשהוא אינו מעוניין להשתעבד לעבודה ולעבוד 12 שעות ביום , 6 ימים בשבוע? הבנאדם לא רוצה עכשיו לשבת רגל על רגל ולקבל פרארי וחופשה כול שבועיים, סה"כ רוצה להנות מדברים פשוטים מבלי להשתעבד. לדעתי זה לגיטימי.

מי שמרויח 4K צריך לחיות ברמה של 4K. אני מבין שמדובר בבחור שגר בבית ההורים - מצויין, יש לו קורת גג, מיטה חמה ו-3 ארוחות ביום. הוא לא צריך להתמודד עם רעב. אז בשלב זה הוא מרויל 4K בחודש - אפשר לחסוך 3 מהם הוציא 500 ש"ח על הוצאות חיוניות ואפילו לבזבז 500 ש"ח על פינוקים. אבל לבוא בטענות כאשר אתה לוקח כל מה שהרוחת וזורק על פינוקים וגרוע מכך - על יצירת מחלות - ובסופו של דבר לקטר - את זה אני לא מוכן לקבל.

אולי אנחנו צריכים לחזור למודל של עבודה מאורגנת. עם הסכם עבודה מסודר גם העובד שמתחיל בשכר מינימום יראה איזו יציבות ואפילו איזה אופק להתקדמות, גם אם הדרגתית מאוד. עובד חסר ביטחון ולא מאויים יעשה פחות שטויות (נניח - התנהגות שליחי הפיצה) וגם מעבידים יקפידו יותר על חוקי העבודה (למשל - המסעדנים שלא משלמים למלצרים שכר אלא שולחים אותם לקופת הטיפים).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...