Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול ליונדאי I30

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי יונדאי I30 והגיע הזמן לטיפול השנתי. אמנם האוטו בן שנתיים, אבל הוא נסע רק 28500 ק"מ. מצד אחד הגיע הזמן לטיפול שכולל החלפת מסנן אוויר ופלאגים. המוסך הציע בטלפון שיבדקו בעין לראות את מצבם, אך מכיוון שבדר'כ מחליפים אותם רק ב-40,000 ק"מ שווה אולי לדחות את ההחלפה לשנה הבאה (אז האוטו יעשה משהו כמו 43-45 אלף ק"מ).

מה דעתכם? האם כדאי לחסוך כסף ולדחות את ההחלפה, או שעדיף כבר להחליף ולהיות עם ראש שקט?

תודה,

יואב

פורסם

אני חושב שכדאי להחליף.

גם לי זה קרה והרכב שלי עבר טיפול 40 ב-26 אלף קילומטר וטיפול 60 ב-45 אלף קילומטר.

עדיף להחליף מראש ולא להחליף מאוחר מדי, זאת דעתי.

פורסם

מתוך ההגיון אני מרשה לעצמי לומר שבלאי תלוי בשני דברים, קילומטראז' וזמן.

גם אם בקילומטרים לא עברת, זמן ודאי עבר, וגם הוא גורם בלאי.

את הכסף הזה הרי תצטרך להוציא, אז למה מאוחר עם סיכוי לנזק?

פורסם

נשמע הגיוני (ואני בדרך כלל מאמין בגישה הזו). השאלה אם המוסך בודק ואומר שהמצב טוב, זה לא אומר שאפשר להשאר עם זה עוד שנה? או שעדיף לקחת את הגישה השמרנית ולהחליף בכל מקרה כל עברו שנתיים?

• ספונסר פורום
פורסם
תודה רבה,

מה המשמעות של לא להחליף? הרכב ייתקע? יתקלקלו מערכות אחרות?

לא סביר להניח שהרכב ייתקע בגלל זה. אבל כשהפלאגים מתיישן הוא מעמיס על סליל ההצתה ומקצר את חייו של סליל ההצתה. עלות ההחלפה של סליל הצתה גבוהה משמעותית מעלות החלפה של פלאג ולכן מומלץ להקפיד על החלפת פלאגים לפי הוראות היצרן. מכונאים רבים אפילו ממליצים להקדים את ההחלפה אל מתחת להוראות היצרן.

פורסם

בטיפול הזה צריך להחליף גם נוזל בלמים.מפרט טיפולים מלא תוכל למצוא בהודעות דומות תחת שם המשתמש שלי.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
נשמע הגיוני (ואני בדרך כלל מאמין בגישה הזו). השאלה אם המוסך בודק ואומר שהמצב טוב, זה לא אומר שאפשר להשאר עם זה עוד שנה? או שעדיף לקחת את הגישה השמרנית ולהחליף בכל מקרה כל עברו שנתיים?

הגישה שלי מאד פדנטית ועדיף לפי הספר, ככה אתה יודע שאתה כן היית בסדר.

לדעתי, מוסך שיגיד שאין מה להחליף, זה לא כי הוא רוצה לחסוך לך עכשיו, אלא כי לא אכפת לו אם תפסיד אח"כ.

והנה הוא יצא "גלוי" שאתה יכול "למשוך" עוד קצת ולא יקרה כלום, כי זה כסף קטן עליו ואין לו אינטרס לעשות עליך כסף...

סליחה מכל בעלי המוסכים על ההכללה, אבל לא אני יצרתי לכם את הסטיגמה הזו. מצטער.

פורסם

שלום,

האוטו בטיפול היום במוסך (יונדאי אקספרס בחיפה). הם טוענים שבדקו את הפלאגים ומסנן האויר ואין צורך להחליפם (הם יכולים בקלות להחזיק מעמד עוד שנה עד הטיפול הבא, קצב נסיעה כ-15,000 ק"מ לשנה).

האם דבר כזה הגיוני ונכון? או שכדאי בכל מקרה להגיד להם שלא אכפת לי ולהחליף?

תודה,

• תוכן חדש...