Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כמה חודשים התקנתי מערכת חדשה של פיוניר פשוטה וזוג רמקולים אחוריים של פיליפס.

ידוע לי שלא התקנתי משהו בשמיים אך עדיין אני מצפה לרמה סבירה בהחלט של סאונד לעומת מערכת סוני בת 5 ורמקולים שהתייבשו והחרישו לי את האוזניים עם רעידות.

מאז במהלך הזמן שמעתי דומיננטיות גבוהה של הרמקולים האחוריים החדשים ונראה כי הרמקולים הקדמיים כבר איבדו ממשמעותם, אך עדיין משהו לא נשמע לי מספיק טוב.

לפני כשבועיים פירקתי את כל החלק האחורי של הרכב לצורך "שיפוץ", נותקו הרמקוליים האחוריים והוכנסו למחסן ביחד עם המגש, היום חיברתי את כל הפלסטיקים חזרה וגם את הרמקולים, עכשיו נראה כי הרמקולים הקדמיים קיבלו דוממינטיות גבוהה (והם נשמעים יחסית גרוע) והרמקולים האחורים נשמעים גרוע מאוד לעומת ההתחלה, אפקט הבאס והסאונד "המלא" שקיבלתי בהתחלה היה שונה לחלוטין.

כמו כן מצאתי גם שאחד הכבלים נקרע קצת ואני צריך או להדביק אותו או להחליף אותו לגמרי.

השאלה היא האם ייתכן שבמהלך הפירוק והזמן שעבר משכתי את הכבלים יותר מדי או מערכתי אותם ומשהו שם נדפק (מה שלא נראה לי כל כך הגיוני, כי זה או מחובר או מנותק) והאם החלפה של הכבלים תשפיע.

המתקין טען שלמערכת פשוטה כזו אין טעם להחליף כבלים ושמה שיש זה מספיק, האומנם ?

מההתחלה משהו היה נשמע לי קצת מזויף אך בהחלט הרבה יותר טוב מקודם, עכשיו זה הרבה יותר גרוע.

לא שיניתי שום דבר במערכת/פאנל, כל השינוי היה פירוק הפלסטיקים האחוריים, שיפוצם והתקנתם מחדש.

תודה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בדקת שלא החלפת את הפאזה בטעות בין הרמקולים?

השגחת שכל ה+ וה- של הקדמיים והאחוריים מחוברים כמו שצריך ולא הפכת בינהם?

זה יכול להסביר את העלמות הבס מאחורה...

פורסם

גם כבל הרוס יכול לפגום בתוצאה הסופית.

הכבל מורכב מגידים, שאם רובם נקטעו פחות הספק יעבור לרמקול.

אבל בהחלט הפיכה של פאזה ברמקול שמכיל יותר מאלמנט אחד תהיה משמעותית, ולרוב לא לטובה.

מתחדשת*

פורסם

לכבלים שקיימים שם יש סופית רחבה וסופית דקה, בהתאמה יש חיבורים ברמקולים, אם המתקין לא חיבר אותם הפוך בקונקטור אני לא יודע אבל הדק לא יכול להכנס לעבה ...

אז זה משאיר את אופצית הכבל שנקטע, אני חשבתי שאם אני כבר מתחיל להתעסק עם זה, פשוט לסלול כבל חדש, יש לי כבל עבה ומקצועי של הרמקולים מהבית, מה אתם אומרים ? האם במערכת פשוטה כזאת יש משמעות לעובי הכבל ?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לי קרה יותר מפעם אחת שהמתקין חיבר הפוך בקונקטור, אבל עצם זה שאתה אומר שקודם זה נשמע יותר טוב- אז כנראה זו לא הסיבה אצלך...

בעיקרון כבלים של בית טובים גם לרכב, עבים זה טוב (בגבולות הסביר כמובן),

נראה לי שלמערכת שלך עובי של 1.5ממ יהיה מספק.

פורסם

אכן קודם זה נשמע יותר טוב, אך ציינתי שגם קודם (כלומר בהתחלה לאחר ההתקנה) עדיין משהו היה נשמע לי מזויף.

היום בערב אבדוק את התאוריה ואעדכן - תודה לכולם.

אגב, כבלים עבים מדי יכולים לפגום באיכות השמע? לא נראה לי הגיוני ..

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא יפגעו, אבל גם לא יועילו במיוחד במקרה שלך (אתה עובד עם מגבר או בלי?)

1.5 - 2.5מ"מ זה די והותר, מעבר לזה זה יהיה אובר-קיל לדעתי.

פורסם

אז לאחר כמה בדיקות, ישבתי צמוד לרמקול והחלפתי בין החיבורים ולא הצלחתי לשמוע הבדל ממש משמעותי, אני נוטה להאמין כי זה כן היה מחובר כמו שצריך.

עכשיו הבעיה שלי, אני מעביר את השמע בין הקדמיים לאחוריים, והצליל בקדמיים נשמע יותר נקי אבל הקדמי בקושי מוציא באס, הרמקול כנראה עדיין המקורי שהגיע עם הרכב.

הרמקולים האחוריים נותנים אפקט באס גדול יותר אך נשמעים פחות נקיים, ואני נוטה להאמין שזה בגלל הכבל שכנראה נמעך או נהרס או פשוט דק להחריד.

אני הולך כבר על החלפה של הכבל, אם כבר עושים שיפוצים אז עד הסוף...

אז ככה, כמה שאלות :

א. מצאתי 3 סוגי כבלים אצלי, האחד עובי 2.5 אבל אני לא חושב שיש לי מספיק אורך לשתי רמקולים. שניים נוספים רשום עליהם 0.75 אבל האחד בבירור גדול יותר מהשני, צירפתי תמונה ורציתי להבין איפה השוני אם מישהו יוכל להעיר את עיני.

ב. לא בא לי להתחיל לפרק פלסטיקים בכל הרכב כדי להבין איך חיווטו את החוטים הקיימים, ראיתי שיש תעלה בצד הרכב ואני מתכוון לחבר חוט חדש לחוט ישן ולמשוך אותו, אבל איפה החוט (בדר"כ כשמתקינים) עובר כשהוא מגיע לתא הנהג? באזור כיסוי ההגה? מאחורי הפדלים?

תודה לכולם.

IMG_1276.jpg

• תוכן חדש...