Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מפזר חום לאמבטיה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רכשתי לפני 5 שנים במגה תנור ספירלה ב-40 ש"ח עם 3 עוצמות לחדר אמבטיה של חברת שקר-כלשהו.

מאז הוא עבר איתי כבר 3 דירות, 3 חדרי מקלחת. ובדירה שלי בשיפוץ כבר דאגתי לנקודת חשמל קבועה, גבוה מאד, בדיוק עבורו.

הוא עדין משרת אותי נאמנה.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

אני מעדיף מפזר חום על פני מקרן - החימום הרבה פחות נקודתי ויותר יעיל. בשנים האחרונות אני משתמש בשני תנורים של "מולדת" (אחד באמבטיה, אחד במקלחת הורים) ומרוצה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מדובר במכשיר פשוט וזול - ובשנים האחרונות בד"כ תמצא מספר מותגים שלהם אותו הדגם (בקיצור: מוצרי מדבקה).

המפזר הזה הוא דגם זהה למה שיש אצלי בחדר האמבטיה כבר מעל 5 שנים, והוא נמכר עד עצם היום הזה בשמות שונים.

המלצה:

לרוב, ברירת המחדל בהתקנה של מוצרי חימום היא מעל דלת הכניסה לאמבטיה או במקום אחר, עדיין גבוה.

כאשר מתקינים מפזר חום מעל דלת הכניסה (מעבר לסכנות הבטיחותיות הכרוכות בכך), יעילותו מאוד נמוכה (כמו גם תנור ספירלה) מאחר וחום תמיד עולה למעלה, ולמעשה רוב תפוקת החימום נמצאת באיזור התקרה.

ההמלצה שלי (מתוך ניסיון אישי) היא להתקין את המפזר חום כאשר פתח פליטת האויר שלו נמצא בגובה של 1.6-1.7 מ' מהרצפה ולא מעל הדלת (כ 2.1 מ' מהרצפה).

בדרך זו תוכל לחסוך כ 50% מצריכת החשמל של מפזר החום (ברוב מפזרי החום יש דרגת חימום ראשונה של 1000W ודרגה שניה של 2000W. אם תתקין אותו בגובה 1.6-1.7 מ' תוכל להשתמש רק באופציה הראשונה של 1000W ותשיג חימום *מעולה* לחדר האמבטיה תוך דקות בודדות !). נסה ותראה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש איזה משהו שמחמם עם חיבור כמו של נורה. מישהו מכיר? בדר״כ יש מקום לנורה במיקום כזה או אחר במקלחת ומעל הדלת יש עוד חיבור ״נורה״ שנאמר שלשם הולך מחמם חדר אמבטיה. המוצר הזה קיים עדיין?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
מדובר במכשיר פשוט וזול - ובשנים האחרונות בד"כ תמצא מספר מותגים שלהם אותו הדגם (בקיצור: מוצרי מדבקה).

המפזר הזה הוא דגם זהה למה שיש אצלי בחדר האמבטיה כבר מעל 5 שנים, והוא נמכר עד עצם היום הזה בשמות שונים.

המלצה:

לרוב, ברירת המחדל בהתקנה של מוצרי חימום היא מעל דלת הכניסה לאמבטיה או במקום אחר, עדיין גבוה.

כאשר מתקינים מפזר חום מעל דלת הכניסה (מעבר לסכנות הבטיחותיות הכרוכות בכך), יעילותו מאוד נמוכה (כמו גם תנור ספירלה) מאחר וחום תמיד עולה למעלה, ולמעשה רוב תפוקת החימום נמצאת באיזור התקרה.

ההמלצה שלי (מתוך ניסיון אישי) היא להתקין את המפזר חום כאשר פתח פליטת האויר שלו נמצא בגובה של 1.6-1.7 מ' מהרצפה ולא מעל הדלת (כ 2.1 מ' מהרצפה).

בדרך זו תוכל לחסוך כ 50% מצריכת החשמל של מפזר החום (ברוב מפזרי החום יש דרגת חימום ראשונה של 1000W ודרגה שניה של 2000W. אם תתקין אותו בגובה 1.6-1.7 מ' תוכל להשתמש רק באופציה הראשונה של 1000W ותשיג חימום *מעולה* לחדר האמבטיה תוך דקות בודדות !). נסה ותראה.

איציק

נהנתי מהרעיון, האם לא שווה להשקיע באלקטרו חנן? ומה אתה ממליץ על זה שמגיע עם טורבו?

תודה, ושבת שלום.

פורסם

המלצה:

איציק

מצטרף להמלצה = אצלי שני מפזרי החום מותקנים עם הפתח (התחתי) בגובה ה-1.7 מ', מעל השיש של כיור האמבטיה. דאגתי לאינסטלציית חשמל בעת הבניה, כולל מפסק מחוץ לחדר האמבטיה - שחשוב מאוד מבחינת בטיחות (יש נורת ניאון שמזכירה אם המכשיר נשכח פועל).

למוצר שיש לי יש 3 דרגות הספק, דומני 800/1200/2000 ואט. נדמה לי שזה הדגם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
נהנתי מהרעיון

בכיף. אל הרעיון הגעתי דיי ממזמן: תמיד הפעלנו את המפזר חום (שהיה מותקן 4 שנים מעל דלת הכניסה לחדר האמבטיה) על עוצמה של 2000W, ותמיד עיצבן אותי שהחימום כולו לא מנוצל. אומנם הוא הצליח לחמם לרמה נעימה, אבל אם היית מרים יד למעלה, היית מרגיש חום איימים (נשמע מצחיק, אבל זה ממש ככה. כל החום עולה למעלה בצורה מאוד קיצונית).

לפני זמן קצר יחסית (טרם הגיע החורף), ביצעתי שינוי כלשהו בחדר האמבטיה - מה שאילץ אותי להוריד את המפזר חום מהמקום שלו ב-4 שנים האחרונות. סללתי נקודת חשמל חדשה מוגנת מים במקום אחר, והתקנתי את המפזר חום בגובה שרציתי. מאז, הוא עובד תמיד על חצי עוצמה והחימום באמבטיה פשוט מעולה ברמה כזו שגם כאשר יוצאים מהאמבטיה אחרי מקלחת חמה, לא מרגישים קר שיוצאים החוצה.

האם לא שווה להשקיע באלקטרו חנן? ומה אתה ממליץ על זה שמגיע עם טורבו?

תודה, ושבת שלום.

אלקטרו חנן משווק מוצרים בדיוק כמו שתארתי, מדבקה.

לא ברור לי עניין ה"טורבו", הרי מפזר חום הוא גוף חימום עם "טורבו" (מפוח שזורק אויר על גוף חימום), אז מה הקטע של מפזר חום "טורבו" ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ה"טורבו" נראה לי כמו מילה יחצנית לטיפוח האגו, והא הכינוי למאוורר שיש במכשיר.

בקרוב יצא דגם אוטומטי כי יש בורר למצב 1 ו- 2.

ראיתי כבר אסלה שמדיחה ע"י הפעלה מהסמארטפון, אולי יגיע גם למחמם לטובת מי שמתעצל ללכת לאמבטיה...

היות ומדובר במכשיר זול יחסית שעובד רק בחורף ולזמן לא ארוך, אז אם יתקלקל אחרי כמה שנים (והם דווקא לא מתקלקלים מהר) אפשר להחליף בשעת הצורך.

ילה גבר בא נראה! מר +1
  • תוכן חדש...