Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כלבים ותינוקות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בMythbusters היה פרק שהם גידלו תרביות ובדקו את הנושא - ומצאו שפה של כלבים הכיל פחות חיידקים מפה של בן אדם.

(לא בדיוק מחקר אוניברסיטאי - אבל הם לא כ"כ חאפרים - אם רואים את הBEHIND THE SCENES רואים שסה"כ הם עושים עבודה לא רעה ברוב המקרים)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אז עדכון קטן

לפני שבוע בדיוק הקטנה הגיעה, אמנם בלידה לא מאד קלה אבל הכל עבר בשלום.

הכלבלב בהתחלה היה מאד סקרן וכמו שהמלצתם פה אשתי קיבלה את הכלב והוא כמובן מאד שמח אחרי שלא ראה אותה 3 ימים.

כרגע הוא רק מגלה סקרנות כאשר היא בוכה, נדמה שהוא עצוב כשהיא בוכה. מעבר לזה הוא די אדיש אליה. אני מקווה שכך ישאר, אני רק לא סגור עדין על האם מפריע לו הסיפור. מקווה שישאר רגוע כמו שהוא בינתיים :)

אני משתדל לתת לו כמה שיותר תשומת לב כדי שהוא לא ירגיש שהיא באה על חשבונו.

מה שהכי מפחיד למעשה הוא זה שאני יודע כמה גבוה הוא יכול לקפוץ, אז אמנם הוא לא קיפץ מאז שהיא בבית אבל לקפוץ בשבילו למיטה זה ממש לא אתגר פיזי ואני מקווה שלא יתעורר בו איזשהו חשק לראות מה הולך שם בתוך העריסה, שזה הפחד הכי גדול כי כמה שמשתדלים לשים על שניהם עין בכל רגע נתון - הרי שזו משימה כמעט בלתי אפשרית.

פורסם

קודם כל יגאל מזל טוב ורק המון בריאות!

אם אתה חושש שהוא יקפוץ אז תנסה להפגיש בינהם לעתים יותר תכופות (שיהיו ממש קרובים, לדוגמא אתה מחזיק את הילדה בידיים ויושב על הספה כאשר הוא לידך). כה הוא יסתקרן פחות פרט למקרים שהיא בוכה, אבל במקרה כזה אתם תיהיו שם ליד.

פורסם

תודה רבה.

האמת היא שהחלטנו כן להפגיש ביניהם, הוא רק מריח קצת ואז הולך לעניינים שלו, היא בעצם לא כל כך מעניינת אותו.

הבעיה היותר גדולה שלנו כרגע היא שאשתי נשארת לבד ובאים אנשים לבקר אותה, ופה הבנתי כמה חבל שלא חיזקנו את הנושא של "המקום" לפני הלידה.

הוזכר פה מקודם נושא ההתנייה:

צריך להבין, לכלב לא מסבירים, כלב מתנים (מלשון התנייה) ותמיד יותר קל ללמד התנהגות בטוב (חיזוקים חיוביים) מאשר ברע (עונשים/צעקות).

צרייך ליצור לכלב התנייה אחרת. למשל, מקום מרופד אליו הוא מאולף ללכת לפי פקודה ולהשאר. אח"כ מתנים אותו ללכת לשם בעקבות דפיקה/צלצול בדלת.

קראתי כמה מאמרים וניסיתי במשך הימים האחרונים אבל אני מרגיש שזה לא הולך לי בקלות כל כך.

לפני יומיים כשאני הייתי בעבודה באה חברה של אשתי לבקר אותה ביחד עם התינוקת שלה. באיזשהו שלב 2 התינוקות התחילו לבכות, הכלב הצטרף לבכי ואח"כ עוד נזכר שהוא מזמן לא נשך נעליים (דוקא חשבתי שהוא הפסיק עם זה) - בקיצור הוציא את אשתי מדעתה עד שהיא נעלה אותו בחדר - שזה אף פעם לא טוב לדעתי.

אני ממש חייב להביא אותו למצב שהיא יכולה בקריאה אחת להשתיק אותו ולגרום לו להשאר במקום, כי הבולדוג השובב הזה פשוט מקפץ על כל האורחים ועכשיו אם התינוקת על הידיים אז היא כבר לא יכולה למשוך אותו אחורה :roll:

אם למישהו יש רעיונות או המלצות, מאמרים ספציפיים שעזרו או המלצה חמה על מאלף (או שזה מטפל התנהגותי?) אני אשמח לשמוע!

נ.ב - אני לא זוכר האם ציינתי את זה לפני אבל בערך לפני חצי שנה-שנה, כשהכלב היה בן 6-9 חודשים לקחנו מאלפת מהאזור שלנו ל6 מפגשים. החלטנו לעצור כי ראינו שזה פשוט לא הולך כל כך והרגשנו שזה בעיקר בזבוז של זמן וכסף. עד היום אני לא יודע האם זה היא, הכלב או אנחנו (אבל יש מצב טוב שזה אנחנו :?)

היא כן עזרה לנו במספר דברים, אבל הדבר העיקרי לא תוקן.

פורסם

לא קראתי הכל, אבל כשיש תינוק בסביבה הכלב שלי עומד לידו ופשוט מגן עליו, לא נותן לאף אחד שהוא לא אמא שלו (או מי שהביא אותו) להתקרב. אם מתייחסים רק לתינוק הכלב מקנא, אבל לעולם לא תוקפני. אולי זה קשור לעובדה שהוא נראה בערך כמו צעצוע (שיטסו).

.Your average Notepad

פורסם
עד היום אני לא יודע האם זה היא, הכלב או אנחנו (אבל יש מצב טוב שזה אנחנו :?)

היא כן עזרה לנו במספר דברים, אבל הדבר העיקרי לא תוקן.

ברור שזאת היא.

מאלף טוב עובד עם הכלב ו-הבעלים, ו-מצליח.

להמליץ אני לא יודע, אני מסתדר עם כל הבהמות שלי לבד...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מחזק - הבעיה טמונה במאלף עצמו.

עליכם למצוא מישהו שמתמחה בהתנהגות כלבים שילמד אותכם ויתן לכם את הכלים להשתלט על הכלב שלכם. הדבר לא קשה אך דורש התמדה וסבלנות.

בהצלחה.

פורסם
ברור שזאת היא.

מאלף טוב עובד עם הכלב ו-הבעלים, ו-מצליח.

מחזק - הבעיה טמונה במאלף עצמו.

עליכם למצוא מישהו שמתמחה בהתנהגות כלבים שילמד אותכם ויתן לכם את הכלים להשתלט על הכלב שלכם. הדבר לא קשה אך דורש התמדה וסבלנות.

.

אני חולק מעט על שניכם.

מאלף מגיע פעם/פעמיים בשבוע ל45-60 דקות.

זה לא מספיק!

העבודה האמיתית היא של הבעלים עם הכלב כשהמאלף לא נמצא!

כמו שSMIRO כתב, דרושה התמדה.

אני מכיר כמה מקרים של מאלפים מאוד מוכשרים, שפשוט התייאשו מלקוחות כי אלו היו בטוחים שיקחו מאלף וכל הבעיות יסתדרו מעצמן.

לא כך הדבר.

הכלב צריך עבודה יומיומית ואפילו כמה פעמים ביום. (כ-10 דקות בכל פעם).

זו הדרך היחידה להטמעה של הרגלים נכונים.

כן יש מצבים של כימיה לא טובה בין המאלף לבעלים, וכמובן שיש מצב למאלף לא מספיק טוב. אך במרבית המקרים זו לא מהות הבעיה.

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

^

אני חושב שהם מתכוונים למאלפים שלא מנחים את הבעלים כמו שצריך ולא למאלפים שלא יודעים לאלף כלבים. אחרת הם לא מאלפים.

מי שממש עצלן וגם כנראה שלא ממש אוהב את הכלב שלו, יכול לשלוח אותו לפנסיון במשך כמה ימים ולקבל כלב מחונך לחלוטין. אבל לי זה נשמע דפוק, כמו לשלוח ילד לפנימיה כי אתה מתעצל לחנך אותו. חוץ מזה, ללמד כלב דברים זה כיף ומתגמל.

.Your average Notepad

פורסם
^

מי שממש עצלן וגם כנראה שלא ממש אוהב את הכלב שלו, יכול לשלוח אותו לפנסיון במשך כמה ימים ולקבל כלב מחונך לחלוטין.

כלב יכול להיות מחונך לחלוטין אצל המאלף ואחרי יומיים בבית - לא לספור את הבעלים.

המאלף יבוא ושוב הכלב יתנהג פיקס.

פנסיון חייב להמשיך עם עבודה בבית והתמדה - אחרת זה לא שווה כלום (וזה נכון לכל סוג של אילוף).

ד"א - זה לאו דווקא עניין של אהבה או עצלנות, לפעמים יש כלים בפנסיון שאין בבית.

לדוגמא אם הכלב אגרסיבי לכלבים אחרים - בפנסיון יהיו עוד עשרות כלבים שילמדו אותו "להתנהג בחברה".

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...