Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם:-D

אני מחפש רכב בשבילי,והיום מצאתי רכב שנראה לי בסדר,ולכן הלכתי איתו לבדיקת מכון.

תוצאות המכון היו:

1)רעש מערכת תזמון ושסתומים,נזילות שמן,ניקוי ותיקון מערכת הקירור,קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים,מנועה מזייף.-את זה שהמנועה מזייף הבודק המליץ לתקן.

2)לתקן זויות היגוי,שחיקת צמיגים,משאבת הגה רועשת.-כאן לתקן משאבת מים..וזווית היגוי.

3)שילדת רכב(בעלי משמעות נמוכה)-תיקון בחזית,הוחלפו חלקי מרכב-פגוש,כיפוף פח חזית,הוחלפה כנף קדמית ימינית,תיקוני פח וצבע,פגמים בצבע.-כאן הבוחן אמר שהשילדה כמעט ולא נפגעה במכה,ושזה כמו שלם,אבל בכל זאת הם חייבים לציין,למרות שלתענתו זה בכלל לא רציני.(דברתי איתו לבד,והוא אמר לי את כל מה שהוא חושב בעניין של האוטו,ולטענתו האוטו במצב בסדר חוץ מכמה דברים קטנים)

4)לפרק גלגלים לבדיקה כדי לבדוק את מערכת הבלמים.

5)צמיגים קדמיים פגומים.-נחליף אותם.

6)העברת כוח-גומיות מגן לציריות פגומות,נזילות שמן מתיבת הילוכים,נקישה בשילוב הילוכים ובהעברה,רעש וחופש מערכת הנעה.

האוטו מאוד מתוחזק מבפנים(נקי ויחסית הכל במקום ופועל)

לפי הבדיקות שלי(שלמדתי כאן בפורום)השמן הוא שמן מקורי והמים גם כן,כמו כן הרכב בעל ספר טיפולים,וכל הטיפולים נעשו בזמן.

לפי מה שאני בדקתי האוטו נראה נקי(מביפנים וחיצונית) ותקין,כלומר כל הכפתורים,נורות,מזגן ושלט פועלים כראוי.

האוטו נסע בסדר חוץ מברקס קצת איטי.

עכשיו השאלה שלי היא:

1)מה אומרים הדברים שרשמתי,ומה חשוב לתקן?

2)כמה יעלו לי התיקונים במוסך מורשה?

3)האוטו במצב סביר ומומלץ?

האוטו הוא סובארו B4 2005

116 אלף קילומטר

מפנסיונר(שבקושי נותן גז..נוסע עד 90 בכביש מהיר..:lol: )

בבקשה תגיבו מהר,כי את האוטו אני מתכוון לקנות כבר השבוע8)

תודה לכל העוזרים:-D

פורסם

בגדול הרכב בסדר, השאלה כמה המוכר רוצה עליו.

בגלל שיש איזו בעייה במנוע (מה זה מנוע מזייף? צריך לבדוק למה ולקבל הצעת מחיר ריאלית לתיקון), נזילות, צמיגים פגומים וצורך בכיוון פרונט (וב B4 צריך להחליף את כל ה 4 בו זמנית, לא רק 2 קדמיים בגלל הינע ה 4X4 הקבוע של הרכב) ותאונה - הרכב הזה שווה כמה אלפים טובים מתחת למחירון.

לא הייתי מתעקש על הרכב הזה אלא אם הוא מוצע במחיר טוב, אחרת הייתי עובר הלאה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה על התשובה המהירה:-)

תראה האוטו לפי מחירון יד 2 שווה 50 אלף שקל,ואילו הבן אדם ההוא מבקש 42,אחרי שהורדנו אותו מ43.5.

מה שמושך באוטו זה הוא שהנהג הוא פנסיונר,נוהג לאט,מבחוץ הכל נקי ושווה(כלומר המראות,פנסים וכל שאר הדברים שווים בשני הצדדים),יד 2 ו116 אלף קילומטר.

כמו כן האוטו מאוד נקי מבחוץ ומבפנים,לעומת מכוניות אחרות שראינו.

לאוטו יש גם ספר טיפולים,ולפי מה שבדקתי כל הטיפולים נעשו בזמן.

מה אתה אומר?היית הולך על אוטו זה?אם אתה רוצה לראות אותו אני יכול לשלוח לך בפרטי את המודעה ביד 2.

פורסם
תודה על התשובה המהירה:-)

תראה האוטו לפי מחירון יד 2 שווה 50 אלף שקל,ואילו הבן אדם ההוא מבקש 42,אחרי שהורדנו אותו מ43.5.

מה שמושך באוטו זה הוא שהנהג הוא פנסיונר,נוהג לאט,מבחוץ הכל נקי ושווה(כלומר המראות,פנסים וכל שאר הדברים שווים בשני הצדדים),יד 2 ו116 אלף קילומטר.

כמו כן האוטו מאוד נקי מבחוץ ומבפנים,לעומת מכוניות אחרות שראינו.

לאוטו יש גם ספר טיפולים,ולפי מה שבדקתי כל הטיפולים נעשו בזמן.

מה אתה אומר?היית הולך על אוטו זה?אם אתה רוצה לראות אותו אני יכול לשלוח לך בפרטי את המודעה ביד 2.

האוטו יד 2 ואתה כל כך מתלהב שהבעלים הנוכחי פנסיונר... ומה אם הבעלים שלפניו היה ערס מסריח שקרע את הרכב מכל הכיוונים?!?

דבר שני, למה אתה מסתכל על מחירון יד 2?!? המחירון הזה לא קובע ולא נחשב על ידי שום גוף במדינה ובמיוחד עי חברת הביטוח שלך, יש מחירון רשמי אחד קובע והוא לוי יצחק! השתמש בו

אני לא הייתי קונה את הרכב הזה, יחסית למחירו הזול הוא מאוווד יקר לאחזקה. לא מתאים לכל אחד.

פורסם
המחיר לא מציאה אבל בהתחשב בנתונים היתי משלם בסביבות 37000 שח

אני בספק שהוא ירד עוד..

כמובן שיש באפשרותי לרדת מאוטו זה,ולנסות לחפש אוטו אחר,אבל כמעט ואין כלום ביד 2...

האוטו יד 2 ואתה כל כך מתלהב שהבעלים הנוכחי פנסיונר... ומה אם הבעלים שלפניו היה ערס מסריח שקרע את הרכב מכל הכיוונים?!?

דבר שני, למה אתה מסתכל על מחירון יד 2?!? המחירון הזה לא קובע ולא נחשב על ידי שום גוף במדינה ובמיוחד עי חברת הביטוח שלך, יש מחירון רשמי אחד קובע והוא לוי יצחק! השתמש בו

אני לא הייתי קונה את הרכב הזה, יחסית למחירו הזול הוא מאוווד יקר לאחזקה. לא מתאים לכל אחד.

תשמע אני לא כל כך מבין במכוניות,ולכן אין לי את "הכלים" הנכונים..

כמו כן בעל הרכב קנה את הרכב מחבר שלו,בגלל שהוא קנה רכב חדש.(לטענתו כמובן,וכאן גם אני מבין שאין ממש להאמין)

בקשר למחירון,אני מסתכל כך כי המחירון הזה נגיש יותר לעומת מחירון של לוי יצחק.

תפרט בבקשה למה הוא יקר לאחזקה(1-8 דלק בעיר?לקחתי את זה בחשבון,כי האוטו הקודם שתה כ900~1200 שקל בממוצע בחודש,כשיותר מחצי נסיעה הייתה בכביש בין עירוני,וזו הייתה מאזדה לאנטיס עם מנועה 1.6L!!)

למען האמת אמא שלי קונה את האוטו,פשוט אני רושם בשמה למען נוחות..

הסכום שאמא שלי מוכנה לשם הוא עד כ45 אלף שקל,ואנחנו צריכים אוטו מרווח וגדול מסיבות אישיות.

המכוניות שבדקנו ואהבנו עד כה הן מזדה 6 וסובארו B4..

הבעיה היא שפשוט אין מכוניות ביד שניה,ולכן אין ממש בחירה..

אם אתה וכל מי שקורא את התגובה יכול להמליץ לי על מה הייתם עושים במקומי היה מאוד עוזר לי.(האם שווה להמתין?או שלחפש דגם אחר?ואם לחפש דגם אחר אז איזה?)

כמו כן תודה על התגובות המהירות:-D :-D :-D :-D :-D

פורסם

כמו כן רציתי לשאול עד כמה הבעיות שציינתי פה חמורות?ואם אפשר פירוט לגבי כל בעיה.

כמה אלי יהיה להוציא כסף כדי לתקן את כל מה שפה?שוב פעם אם אפשר פירוט בממוצע כמה יעלה כל תיקון.

אם הסכום שיהיה אלי להשקיע לא גבוה יחסית(2~4K)אז אני יכול לחיות עם זה,אבל אם הבעיות שפה יעלו לי 15 אלף,אז כמובן שאני יעבור הלאה.

פורסם

הייתי מציעה לך שברולט אפיקה בין השנים 2008 ו2009 בערך אותו מחיר ואותו גודל וגם יותר חסכוני בגלל שיש לו 6 הילוכים. אבל זו רק הבחירה שלי.

פורסם
הייתי מציעה לך שברולט אפיקה בין השנים 2008 ו2009 בערך אותו מחיר ואותו גודל וגם יותר חסכוני בגלל שיש לו 6 הילוכים. אבל זו רק הבחירה שלי.

ואיך הוא ימכור אותו אחר כך?

אין להן שוק בגרוש.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לי יש B4 עם כ300000 ק"מ אני די מרוצה מהאוטו.נכון האוטו שלי ישן בשנתיים מזה שראיתה אבל סובארו זו סובארו.

המחירון לא משקף כלום כי רוב המכוניות שמכרות נמכרות הרבה מתחת למחירון. גם שהנתונים שלהם טובים

גש עם האוטו למוסך מורשה וקבל הצעת מחיר לתיקון ולישור קו. קח בחשבון שטימינג יקר באוטו הזה

פורסם

בדוק והשווה צריכת דלק. לשני חברים שלי היו סובארו כנ"ל, והתלוננו תדיר על צריכת הדלק ביחס למכוניות מנהלים אחרות שהיו להם. גם לאחר מכירתם הזכירו מעת לעת את הצריכה המוגזמת לטענתם, ולזכור, 4X4 צורך יותר, והשאלה אם יש לך צורך בכך.

לא ידועים לי פרטים מדוייקים.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

כפי שנאמר - מחירון יד2 לא שווה כלום.

תעשה מנוי למחירון יצחק לוי (לפני כחצי שנה זה היה 10 ש"ח ליום או 50 ש"ח לחודש) - זה המחירון עליו כולם מתבססים.

מחירון יד2 זה רק כדי לתת נקודת פתיחה במו"מ אח"כ.

לגבי עלויות טיפול - אינני חושב שזה כדאי לך.

העלות תהיה יותר מ-4K (זה הגבול העליון שהצבת).

נקישה בשילוב הילוכים ובהעברה - יכול להיות תיקון "פשוט" (בסביבות 2K ש"ח) ויכול להיות גם שיפוץ גיר.

וזה עוד לפני שנגעת בשאר הבעיות הקריטיות.

נזילות שמן מתיבת הילוכים - אומר דרשני.

וכו'.

בקיצור - העלות תהיה מעל 4K (ואני לא כולל בזה את העלות של החלפת צמיגים וכו'). רק התיקונים הבטיחותיים והתיקונים ההכרחיים לנסיעה נעימה. (רעשים בגיר).

לא כדאי להכנס ללחץ ולקפוץ על הרכב הראשון שמתאים לדרישה - אלא להתאזר בסבלנות ולשקול כדאיות קנייה.

לדעתי - כאן הכדאיות מוטלת בספק.

פורסם

אהבתי מאוד את המראה של הרכב,אבל הוא עולה 55אלף שח,וזה יותר מהתקציב שלי(45)..

יש לך עוד מכוניות שהיית יכול להציע?אם כן איזה?

תודה על העזרה:wink:

ואיך הוא ימכור אותו אחר כך?

אין להן שוק בגרוש.

אני לא ממש מבין,אבל אם האוטו יהיה בסדר(הנסיעה,עלות התיקונים ואמינות הרכב,אז אני לא רואה את עצמי מחליף אותו בחמש שנים קרובות)

יש לך הצעות לרכבים שהיית לוקח אילו היית במקומי?

לי יש B4 עם כ300000 ק"מ אני די מרוצה מהאוטו.נכון האוטו שלי ישן בשנתיים מזה שראיתה אבל סובארו זו סובארו.

המחירון לא משקף כלום כי רוב המכוניות שמכרות נמכרות הרבה מתחת למחירון. גם שהנתונים שלהם טובים

גש עם האוטו למוסך מורשה וקבל הצעת מחיר לתיקון ולישור קו. קח בחשבון שטימינג יקר באוטו הזה

אני גם כן נורא אהבתי את האוטו,ובכייף הייתי רוכש אחת כזאת.

מכונאי רכב קרוב משפחה סיפר לנו,שהאוטו זקוק לטיפול עוד כ4 אלף קילומטר(כרגע הוא על 116)

כמו כן צריך להחליף לו מנורות(?),ובגלל שאצל סובארו זה נמצא מתחת למנוע(משהו כזה)אז הטיפול יעלה יקר יותר,מאשר אצל מכוניות שהנורות נמצאות במקום נגיש.

כמו כן גם סיפרו לי בקשר לטיימינג באוטו זה.

המוכר בספק שירד מהמחיר,כי הוא לא לקח הצעת מחיר ממוסך של מורשה על ידי סובארו,כי לטענתו הם גנבים(משום מה הוא מתקן אצל סובארו..)

כנראה המוכר פשוט לא רוצה להוריד הרבה במחיר,ולכן לא לקח מי מוסך מורשה על ידי סובארו..

אני בספק שהוא ירד עוד..

לבינתיים החלטנו לרדת מהאוטו הזה..

יש לך אולי הצעות?

כמו כן תודה על העזרה:-)

בדוק והשווה צריכת דלק. לשני חברים שלי היו סובארו כנ"ל, והתלוננו תדיר על צריכת הדלק ביחס למכוניות מנהלים אחרות שהיו להם. גם לאחר מכירתם הזכירו מעת לעת את הצריכה המוגזמת לטענתם, ולזכור, 4X4 צורך יותר, והשאלה אם יש לך צורך בכך.

לא ידועים לי פרטים מדוייקים.

תראה מקודם הייתה לנו לנטיס שפשוט אכלה דלק בכמויות!

יצא לאמא שלי כ900~1200 שקל בממוצע בחודש(כשהיא נוסעת 10~12 אלף קילומטר בשנה,ועוד 60% מהם היא נוסעת בכביש בין עירוני)

ולכן כמעט כל אוטו עם מנוע 2L יהיה בשבילינו בסדר.

יש לך הצעות לרכב שהיית לוקח?(שיהיה מינימום משפחתי או שמשפחתית גדולה-יותר מומלץ)

תודה:wink:

כפי שנאמר - מחירון יד2 לא שווה כלום.

תעשה מנוי למחירון יצחק לוי (לפני כחצי שנה זה היה 10 ש"ח ליום או 50 ש"ח לחודש) - זה המחירון עליו כולם מתבססים.

מחירון יד2 זה רק כדי לתת נקודת פתיחה במו"מ אח"כ.

לגבי עלויות טיפול - אינני חושב שזה כדאי לך.

העלות תהיה יותר מ-4K (זה הגבול העליון שהצבת).

נקישה בשילוב הילוכים ובהעברה - יכול להיות תיקון "פשוט" (בסביבות 2K ש"ח) ויכול להיות גם שיפוץ גיר.

וזה עוד לפני שנגעת בשאר הבעיות הקריטיות.

נזילות שמן מתיבת הילוכים - אומר דרשני.

וכו'.

בקיצור - העלות תהיה מעל 4K (ואני לא כולל בזה את העלות של החלפת צמיגים וכו'). רק התיקונים הבטיחותיים והתיקונים ההכרחיים לנסיעה נעימה. (רעשים בגיר).

לא כדאי להכנס ללחץ ולקפוץ על הרכב הראשון שמתאים לדרישה - אלא להתאזר בסבלנות ולשקול כדאיות קנייה.

לדעתי - כאן הכדאיות מוטלת בספק.

כן,כנראה שאעשה מנוי-תודה על העצה..אפילו לא ידעתי שעושים לזה מנוי:-(:-D:-(

בקשר לעלויות טיפול דברתי עם קרוב משפחה שעובד במוסך,והוא אמר שצריך לעשות טיפול ב120 אלף(שזה עוד כ4 אלף קילומטרים)

וסיפר על איזה נורות וכו..ואמר שהטיפול יעלה לנו 3K+

כמו כן צריך עוד לתקן את הנזקים שרשמתי פה.(ולפי מה שאתה אומר זה עוד 4 אלף..לא כולל צמיגים)

יוצא כך שאני יצטרך להשקיע עוד בסביבות 10+- אלף שקל..שזה די הרבה..

בסוף ויתרתי על האוטו,ואני ימשיך לחפש אוטו אחר.

תודה לך על העזרה,כי הייתי צריך לדעת את עלות הטיפולים כדי להחליט האם שווה לקחת את האוטו..

יש לך אולי המלצות למכוניות משפחתיות גדולות,שהיית לוקח אילו היית במקומי?

אופציה אחרת, יותר זולה והרבה יותר איכותית.

אופל וקטרה.

ניסיתי למצוא אותה,אבל פשוט אין אותה מעל שנת 2000..

יש לך אולי עוד המלצות?:-D

• תוכן חדש...