Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום .

היום יום שישי בערב קרתה לי תאונה .

התאונה קרתה בכיכר דו נתיבית בזמן שהיתי בנתיב הימני והמשכתי עם כיוון הנסיעה ישר , רכב חתך אותי מהנתיב השמאלי כשפנה ימינה ביציאה מהכיכר . בפועל הרכב עם צידו הימני פגע ושפשף חזק את הכנף קדמית שמאלית של הרכב שלי .

החלפנו פרטים , גם לי וגם לו הביטוח רק צד ג' ללא מקיף .

השאלות שלי הן :

מי למעשה אשם ?

אם להגיש תלונה למשטרה ?

איזה פעולות למעשה אני צריך לעשות הלאה עם הפרטים שיש לי ?

ואם במידה והוא אשם ( שלדעתי הוא כן אשם ) הביטוח שלו ישלם על נזקים ? או שצריך שזה יהיה ביטוח מקיף בשביל זה ?

מרואש תודה רבה לכל העוזרים ( חדש פה )

פורסם

לפי התיאור שלך אכן הרכב השני אשם

ביטוח צד ג' שלו מכסה את הנזקים שלך ולא את הנזקים שנגרמו לרכב השני.

פנה לסוכן הביטוח שלך הוא ידריך אותך ויעזור לך בקבלת הכסף מהצד הפוגע

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני דווקא חושב שסיכוי טוב שפותח השרשור אשם.

למיטב הבנתי הרכב השני היה כבר בתוך מעגל התנועה (נכנס מכניסה מוקדמת יותר) כשאתה נכנסת.

כלומר לא המתנת, כנדרש, למרווח פנוי בשני הנתיבים אלא נכנסת לנתיב הימני כאשר הרכב השני היה בנתיב השמאלי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

will

החוק לא מחייב ששני הנתיבים יהיו פנויים כאשר הוא נכנס למסלול החיצוני אלא רק שהמסלול אליו הוא נכנס יהיה פנוי ושלא תיגרם הפרעה לתנועה החוצה את נתיבו במסלול הפנימי. כלומר הוא יכול היה להיכנס לנתיב החיצוני כאשר יש רכב בנתיב הפנימי , אבל היה צריך לתת לו זכות קדימה כאשר הוא יוצא מן הכיכר והיה צריך לצפות לאפשרות שהרכב במסלול הפנימי יעבור למסלול החיצוני כדי לצאת. לא ברור מן התיאור אם הרכב במסלול הפנימי אותת על כוונתו לעבור לנתיב החיצוני כדי לצאת מן הכיכר. על פי כללי הנהיגה אסור לרכב במסלול הפנימי לחצות ישירות את המסלול הימני כדי לצאת מן הככר ועליו לעבור למסלול החיצוני ולפנות ממנו.

אכן זה מקרה בתחום האפור וסביר שיש אשמה תורמת של RmDD . למרות זאת, הרכב במסלול הפנימי הוא זה שסטה מנתיב הנסיעה ולפיכך עיקר האחריות עליו.

פורסם
will

על פי כללי הנהיגה אסור לרכב במסלול הפנימי לחצות ישירות את המסלול הימני כדי לצאת מן הככר ועליו לעבור למסלול החיצוני ולפנות ממנו.

למיטב ידיעתי אתה טועה.

אותי לימדו שאין מעבר נתיבים בתוך מעגל התנועה בכלל אלא יש לצאת ישירות מהנתיב בו נסעת. (וכן יש חובה להמתין שיהיה פנוי בכל הנתיבים לפני הכניסה למעגל). למדתי נהיגה בחולון, ונסעתי בשיעורים וגם בטסט דרך כיכר הדמעות הידועה לשמצה (שלושה נתיבים).

כלומר אם נכנסת מהשמאלי (נניח על מנת לפנות שמאלה), נסעת בשמאלי בתוך המעגל, אתה גם יוצא ישירות מהשמאלי לנתיב השמאלי ביציאה.

ככה גם נהוג בשאר העולם.

עם זאת - אין בתקנות התעבורה שום התייחסות למעגל תנועה רב-נתיבי שתתמוך בגרסתי או בגרסתך.

יכול להיות שיש פסיקות בימ"ש לכאן או לכאן, אין לי זמן להתחיל לנבור. אם תביא לינק לפסיקה בנושא זה יהיה מעולה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

מקובל בעולם כי זכות הקדימה במעגל התנועה היא לרכב הנמצא בו. אבל יש יוצאים מן הכלל ולמיטב זכרוני בכיכר place d'etoile בפריז (שער הניצחון), יש זכות קדימה לרכב הנכנס לכיכר.

זה מה שמלמדים באמריקה:

http://www.azdot.gov/ccpartnerships/roundabouts/users_guide.asp

וזה מה שעושים באנגליה

http://www.2pass.co.uk/roundabout.htm

שם מאוד אוהבים כיכרות ויש להם גם ככרות כפולות (צורת הסיפרה שמונה)

אני רוצה לחדד את תשובתי ל-RmDD -אם הרכב במעגל הפנימי המשיך בנסיעה מתוך הכיכר למסלול השמאלי בכביש ראשי שיש בו שני נתיבים - הוא צודק ואתה היית צריך לתת לו זכות קדימה. אם הוא יצא מן המסלול הפנימי לכביש שיש בו רק נתיב אחד - הוא שגה.

בכיכר אמור להיות סימון של הנתיבים.

מצאתי התייחסות למקרה דומה כאן:

http://www.lawguide.co.il/forum/print.asp?f=24&m=102692

• תוכן חדש...