Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פג'ו 406 החלפת שמן מנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4931 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם כדי לרוקן את השמן מתחת לרכב אני צריך להביא שייבה חדשה עם גומי או שאפשר להשאיר את הישנה

ולהחזיר, דרך אגב זה בורג מיוחד או שייבה רגילה ??? והיכן נמצא המקום שממנו בודקים שמן גיר וממלאים .

תודה לעוזרים .

מנוע 1800 שנת 02

פורסם

זה בורג 21 ממ או מרובע 8 לרכבים צרפתים. שמן גיר בודקים בהצפה יש בורג מתחת לגיר אחד גדול 27 ממ אם אני לא טועה. ובורג קטן יותר בתוכו פותחים את הבורג הקטן כשהאוטו מונע ומשולב להילוך ואז ממלאים שמן מלמעלה עד שנוזל מלמטה שמן.

שמן ממלאים מלמעלה צריך שהגיר יהיה בניוטרל כדי שהכבל גיר לא יפריע לפתוח את בורג המילוי הבורג נפתח גם הוא ע״י מרובע 8 ממ כמו הקרטרים בצרפתיות.

פורסם
זה בורג 21 ממ או מרובע 8 לרכבים צרפתים. שמן גיר בודקים בהצפה יש בורג מתחת לגיר אחד גדול 27 ממ אם אני לא טועה. ובורג קטן יותר בתוכו פותחים את הבורג הקטן כשהאוטו מונע ומשולב להילוך ואז ממלאים שמן מלמעלה עד שנוזל מלמטה שמן.

שמן ממלאים מלמעלה צריך שהגיר יהיה בניוטרל כדי שהכבל גיר לא יפריע לפתוח את בורג המילוי הבורג נפתח גם הוא ע״י מרובע 8 ממ כמו הקרטרים בצרפתיות.

נשמע מאוד מסוכן הקטע הזה. לפחות לגבי השמן גיר הייתי מאוד ממליץ לעשות את זה במוסך. הכמה שקלים שתחסוך לא שווים את התאונה שעלולה חלילה לקרות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אין לי מושג איך זה נראה בפיז'ו 406, אצלי ב-206 זה בורג 23 ממ (עד כמה שאני זוכר), ואפשר גם לפתוח אותו עם 8 ממ מרובע, ויש טבעת נחושת לאטימה, אותה אני מחליף כל פעם שהבורג נפתח, הטבעת עולה כמה שקלים בודדים, והיא מיועדת לשימוש חד פעמי (כשהיא חדשה היא נראית כמו טבעת, אך ברגע שהיא נלחצת היא משתטחת כמו הטבעות של צדק).

פורסם

המלצה שלי, אם הבורג לא אכול, קח בוקסה 23 או 24, לא זוכר כרגע, ותפתח איתה, זה לגבי ריקון שמן מנוע. לגבי ריקון שמן גיר אזי תצתרך גם בוקסה מרובעת.

המחיר לבוקסה מרובעת הוא כ-15-20 שקלים.

פורסם

היום הייתי בחנות חלקי חילוף וקניתי שייבה חדשה המוכר אמר לי שזה בורג 14

רגיל וגם עוד מכונאי בחנות אמר ככה, בקיצור שייבה 14 הוא נתן לי ...

השאלה עם זה בורג רגיל ועם זה באמת 14 ?

פורסם

הקוטר הפנימי של השייבה הוא בדרך כלל 14 מ"מ.

לגבי ראש הבורג: העצה הטובה ביותר שתוכל לקבל מהפורום היא: לבדוק מתחת לרכב, רצוי כשהמנוע קר. תעזר במישוש, מראה קאליבר וכל מה שעולה על דעתך. אולי זה בכלל ראש אלן.

חשוב(!): את (כל) השמן המשומש חובה לאסוף, וניתן לרוקן במכל איסוף של כל מוסך.

• תוכן חדש...