Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ידני עם בקרת שיוט?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר בעבודה התעניין ברנו קליאו 1.2 ידנית חדשה מהסוכנות, והוא אמר לי שבתוספות המעטות שיש לרכב מופיע גם בקרת שיוט:shock:

כששאל בטלפון האם זה אמיתי שיש בקרת שיוט ברכב ידני, אמרו לו שכן, ושזה הדבר החדש ברכבים היום.

אכן באתרים שונים מופיע שיש בקרת שיוט בגיר הידני.

למיטב הבנתי בקרת שיוט עובדת עם מצערת אלקטרונית וגיר שמעביר להילוך נמוך בעליה.

האם מישהו יכול להסביר לי איך זה אפשרי?

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למיטב ידיעתי, ברכב ידני בקרת שיוט מתנתקת ברגע שלוחצים על הדוושת הבלמים (כמו באוטומט) או המצמד.

זאת אומרת שאתה מגיע למהירות הרצויה ומפעיל את בקרת השיוט. ברגע שאתה מאט או מחליף הילוך היא מתנתקת.

פורסם

השליטה על המצערת היא אוטומטית לחלוטין כאשר המערכת מסמנת לנהג מתי יש להחליף הילוך.

ד.א - מכאן נובע שהיא כפי הנראה לא מתנתקת בלחיצה על המצמד, רק על הבלם או המצערת.

פורסם

אופצייה לבקרת שיוט בקליאו קיימת עוד ממתיחת הפנים שנעשתה בשנת 2002, כשהכניסו את המצערת האלקטרונית לשימוש במקום זאת המכאנית.

היא עובדת בצורה זהה לזאת של האוטומת, פרט לבעת העברת הילוך.

בעת העברת הילוך ישנו רכיב שיושב פיזית על המצמד, שנקרא CLUTCH SWITCH שמאזן את הסל"ד בעת החלפת ההילוך (על מנת שלא יקפוץ הסל"ד), ומייד אחרי החלפת ההילוך בקרת השיוט ממשיכה לעבוד.

אלי.

פורסם

ברכב שלי, סיטרואן סי4 טורבו דיזל, ידנית, שנת 2006 קיימת בקרת שיוט.

מתנתקת בלחיצה על הבלם/מצמד/כפתור ביטול בקרת שיוט.

בעליה, המערכת מזריקה יותר דלק ובירידה מזריקה פחות או לא מזריקה בכלל, על מנת לשמור על המהירות שנקבעה.

פורסם
האם מישהו פעם נהג ברכב ידני עם בקרת שיוט ויכול לומר מנסיון אם זה באמת נוח כמו באוטומת?

אם המנוע מספיק חזק, אין צורך לגעת בהילוכים (בעליות) ואז כמובן אין הבדל בין ידני לאוטומט.

פורסם

אתלי גולף gti ידנית דור 6 עם בקרת שיוט. עובד מעולה.

האמת שלא בדקתי אותה בעת החלפת הילוך, כי אני לא רואה טעם, אני משתמש בה רק באמת שאני משייט כמו כביש 6 או בערבה. לפעמים בשעות הלילה ב431.

בלם באמת מבטל, מצערת לא. לגבי מצמד, לא בדקתי.

אני אשתדל היום בערב לבצע ניסוי ואחזור לדווח.

פורסם

נהגתי על כזאת דור קודם.

בכבישים של ספרד זה עבד בסדר - ראה את התרשמותי.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=159886&highlight=%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%90%D7%95

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

רנו סניק טורבו דיזל שכורה באיטליה : ידנית + בקרת שיוט + 5.2 ליטר למאה ק"מ ב 130 קמ"ש עם 4 איש ברכב.

לחיצה על הבלם או המצמד מבטלת בקרת שיוט. לחיצה על הגז לא מבטלת.

Peugeot 208 GTI 2016

• תוכן חדש...