Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פנצ'רמכר רימה אותי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים בוקר טוב,

אני מוצא לנכון לרשום הודעה בפורום הנ"ל למרות שאינני חבר קבוע כאן.

הרכב שאני מחזיק הינו סובארו B4 שנת 2007 (בסך הכל רכב טוב).

אתמול גילית פנצ'ר באחד מהגלגלים וקפצתי לפנצ'ריה הקרובה לביתי.

הפנצ'רמכר הסתכל על הצמיג וטען שהצמיג פסול כי נסעתי עליו שהוא היה מפונצ'ר ולכן חייבים להחליף אותו ואת בן הזוג שלו כי זה רכב 4X4.

למען האמת באמת התכוונתי להחליף את הצמיגים כי הם עברו כבר 60-70 אלף ק"מ והם אמנם בני 3 אבל אני לא לקוח סיכון.

הוא הציג לי דגמים והוחלט להחליף את כל ארבעת הצמיגים ב-2,100 ש"ח.

הצמיגים שהוא המליץ לי בחום הינם של חברת - ווסטלייק (wastlake) , אינני מבין כלום , אך הוא טען שהם מצוינים.

הוא הרכיב לי את ארבעת הצמיגים , שילמתי לו [כמובן שהוא רצה מזומן ולא להוציא קבלה אך סירבתי וביקשתי קבלה].

ונסעתי לדרכי.

הכל היה בלחץ ולכן לא בדקתי פרטי הצמיגים [טעות שתתגלה כרצינית].

בערב בבדיקה על תאריך הצמיגים התגלה כי נפלתי בפח ובגדול , ארבעת הצמיגים הינם מחברת wastlake אך תאריך ייצורם ממש לא מהתקופה האחרונה. 2 צמיגים משבוע 11 שנת2011 , צמיג אחד התאריך מחוק , והאחרון שבוע 33 שנת 2010!!!.

בנוסף דגם הצמיגים האחוריים שונה (אמנם של אותה חברה).

חברים מה לעשות? מה דעתכם ? והאם יש חוק לאי מכירת צמיגים של wastlake?

יום אחד עבר ולמדתי המון מחכה לעצתכם.

תודה.

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חברים שלום,

אציין כי אני באופן אישי מכיר את פותח השרשור-ואני מאשר שאכן הסיפור הוא נכון. בדקתי יחד איתו את הצמיגים היום בבוקר.

האם יש מישהו במשרד התחבורה שניתן להתלונן על הפנצ'ריה? האם יש אפשרות שהבחור יקבל את הכסף בחזרה או שהצמיגים יוחלפו לדגם יותר מומלץ?

תודה,

מתן.

פורסם

נשמע כמו צמיגאי "אמין" ביותר. לא רק שרימה לקוח אלא גם רצה עוד במזומן ללא קבלה. למה לא, לרמות גם את המדינה על הדרך.

עצוב מאוד שקיימים אנשים כאלה.

אתה יכול בבקשה לרשום את המידה של הצמיגים. ווסטלייק אלה הם צמיגים סיניים זולים יחסית. בחיים לא הייתי מתאר לעצמי כזה מחיר לצמיג סיני. מבחינת תאריך הם אכן "לא טריים" אבל צמיג בן שנתיים שלא השתמשו בו עדיין לא פסול לשימוש. זה שתאריך מחוק על אחד הצמיגים זה בהחלט מדליק נורה אדומה.

אין ספק שהמוכר יצא כאן לא הגון ובטח שלא היה יוצא צדיק.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

חוץ מזה שקנית צמיגים נחותים במחיר מופקע, הפנצ'ריה לא עברה על שום חוק (לצערי). אתה אדם בוגר והסכמת לעסקה הגרועה. החריג היחיד הוא הצמיג עם התאריך המחוק, שהוא יכול אולי להחשב כהטעייה וזיוף.

:turn-l:
פורסם

אתה סותר את עצמך באותה פסקה.:roll:

לא לתת עיצה אם אינכם מבינים.

1. צמיג אחד ללא תאריך - רמאות.

2. אי יידוע הלקוח כי הוא קונה צמיגים שונים - הסתרה של מידע חיוני במעמד המכירה (אורך החיים של צמיג ישן יותר, קצר יותר).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

דיברת אליי?

התאריך המחוק יכול להחשב כרמאות, אם תוכיח שמי שמחק אותו הוא הפנצ'רמעכר ושהמידע שהוסתר מהותי (ואולי התאריך היה 2010 ולכן "חוקי")?

גם צמיגים מדגם אחד על הסרן הקדמי, ודגם אחר על הדגם האחורי הוא חוקי.

פורסם

אתה רואה כאן מישהו אחר שכתב דבר והיפוכו (גם לא עברה על כל חוק וגם רמאית)?!

מעבר לזה, כתבתי למה מה שכתבת לא נכון ומהווה הטעיה של פותח השרשור.

פורסם

אתה עורך דין, ולכן יכול לומר בודאות מה יחשב כרמאות?

אתה מוכן לקרוא מחדש את ההודעה שכתבתי? כתבתי שכל הנושאים עליהם התלונן (ולא התלונן) שמוליק - הצמיגים הישנים יחסית, התוצרת הסינית, המחיר המופקע, הדגם השונה לצמיגים האחוריים - כולם חוקיים, מ ל ב ד התאריך המחוק שיכול (יכול = לא בטוח. תלוי בבית המשפט לצורך העניין) להחשב כהטעייה.

פורסם

למעט הצמיג עם התאריך המחוק, הוא עומד בתנאי החוק. הוא יכול למכור צמיג עד 6 שנים לאחר יצורו.

אל תחסוך בכל הנוגע לבטיחות האישית שלך ותחליף את הצמיגים לאכותיים יותר.

אני רכשתי בעבר 4 צימיגים של חברת WASTLAKE (בהמלצת הצמיגאי) לרכב שהיה ברשותי (קורולה). כמה ימים לאחר מכן, הרכב התחיל למשוך חזק מאוד ימינה.

ניגשתי למוסך, למכון פרונטים ולכל העולם, אבל לא מצאו שום תקלה. רק אחרי שהרכב איבד אחיזה בסיבוב במהירות נמוכה, וכמעט נהרגתי, החלטתי להחליף את הצמיגים החדשים בכאלה של מישלין והפלא ופלא המשיכה נעלמה.

מאותו הרגע ואילך הבנתי שלא כדאי להקשיב לצמיגאים ולחסוך בצמיגים ומאז אני מרכיב ברכב רק צמיגים איכותיים (מישלין, דנלופ, פירלי וכו').

פורסם

אם אינני טועה צמיגי West Lake משווקים באוטו דיפו. אתה יכול לבדוק אם המחיר ששילמת מופקע.

בעבר (2007) היו בעיות עם דגמים מסויימים של צמיגי שטח של חברת west lake בניסויים שנערכו בארה"ב ומשרד התחבורה בארץ פעל להפסקת שווקם. לא היו תלונות לגבי צמיגי כביש. אישית לא הייתי שם צמיג מתוצרת זו על רכבי.

מחיקה של תאריך ייצור מן הצמיג היא עבירה. אתה חייב לדרוש החלפה של הצמיג הזה. זה לא משנה מי מחק את התאריך.

אפשר לפנות בתלונה לאיגוד המוסכים אם לא תיענה.

http://www.iga.org.il/

אגב, מה מידות הצמיגים ברכב שלך.

פורסם
למעט הצמיג עם התאריך המחוק, הוא עומד בתנאי החוק. הוא יכול למכור צמיג עד 6 שנים לאחר יצורו.

אל תחסוך בכל הנוגע לבטיחות האישית שלך ותחליף את הצמיגים לאכותיים יותר.

אני רכשתי בעבר 4 צימיגים של חברת WASTLAKE (בהמלצת הצמיגאי) לרכב שהיה ברשותי (קורולה). כמה ימים לאחר מכן, הרכב התחיל למשוך חזק מאוד ימינה.

ניגשתי למוסך, למכון פרונטים ולכל העולם, אבל לא מצאו שום תקלה. רק אחרי שהרכב איבד אחיזה בסיבוב במהירות נמוכה, וכמעט נהרגתי, החלטתי להחליף את הצמיגים החדשים בכאלה של מישלין והפלא ופלא המשיכה נעלמה.

מאותו הרגע ואילך הבנתי שלא כדאי להקשיב לצמיגאים ולחסוך בצמיגים ומאז אני מרכיב ברכב רק צמיגים איכותיים (מישלין, דנלופ, פירלי וכו').

אני שמתי צמיגים סיניים לרכב שנוסע 15 ק"מ כל יום לעבודה ובחזרה. לי הייתה את אותה התופעה שאתה מתאר בדיוק. הרכב סטה לאחד הצדדים. החלפתי את הגלגל לצד השני והוא סטה לצד הזה. פירקו את הגלגל ושינו את הכיוון שלו על הג'אנט. עשו כיוון פרונט ועדיין הייתה סטיה. בסופו של דבר העבירו את שני הקידמיים אחורה ואת אלה שאחורה קדימה והסטייה הפסיקה. כלומר זאת הייתה בעיה בצמיג. למי שחושב שבזאת נגמר הסיפור אז הוא טועה. נאמר לי שבגלל שמדובר בצמיג שרוצה לסטות לכיון הצד שעליו הוא מורכב אבל למרות זאת הוא מנוע מלעשות זאת כי הציר האחורי לא מסתובב הדבר יגרום לשחיקה מהירה יותר וקיצור אורך חייו של הצמיג.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לכל מי שחושב שמכירת 4 צמיגים עם תאריכים שונים, ללא יידוע הלקוח, זה בהתאם לחוק, אין לכם מושג על מה אתם מדברים.

לא רק שזו הטעייה של הלקוח, שלא יודע לגבי עובדה מהותית במוצר שרכש, זה בניגוד להוראות היצרן, שדורש החלפת צמיגים זהים בכל הסרנים, משום שמדובר ברכב AWD שלא רצוי שיהיו בו צמיגים עם מקדמי חיכוך שונים.

פורסם

עזוב כרגע את הנושא של המחיר והאיכות, לסובארו B4 ובכלל לכל רכב הנעה כפולה קבועה חייבים! לשים 4 צמיגים זהים בשחיקה ביצרן ובדגם ע"מ לפנוע הפרשים בין הסרנים שיגרמו נזק לרכב.

STI 2004

• תוכן חדש...