Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כיצד להשקיע 10,000 ש"ח?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לשמחתי, בימים האחרונים הגיע אליי במפתיע סכום של 10,000 ש"ח.

אין אני זקוק לכסף הזה בצורה נואשת ולכן אני מעוניין להשקיע את הכסף.

אין לי בעיה להשקיע במקום בו קיים סיכון שכן אין לי בעיה לספוג הפסד על הסכום.

האם מומלץ להיכנס לסחור במניות עם סכום התחלתי שכזה? יש לציין שיש לי ידע מצומצם בתחום.

היכן מומלץ להתחיל לקרוא על השקעות בבורסה?

האם לדעתכם ניתן להפוך את הסכום הזה ל 100,000 ש"ח תוך שנה או שנתיים במסחר בבורסה?

אשמח לקבל עצמות מאלו המלומדים יותר ממני.

פורסם

האם לדעתכם ניתן להפוך את הסכום הזה ל 100,000 ש"ח תוך שנה או שנתיים במסחר בבורסה?

לא.

אל תשלה את עצמך - תשואה כזו אתה לא תקבל משום השקעה אלא אם יש לה סיכון גדול מאוד ובמקרה אתה בחור בר מזל.

פורסם

אולי ישמע לך מוזר - אבל 10,000 ש"ח הם סכום קטן. אפילו מאוד - אולי לא מבחינתך (אני מניח שאתה בחור צעיר), אבל בודאי מבחינת היועץ בבנק. מכסים 1-2 חודשי מחיה למשפחה קטנה וצנועה.

מצד שני - פרוטה לפרוטה מצטברת לסכום גדול, והגישה שלך של "לשים בצד" את הסכום נכונה מאד. אישית צבירה הדרגתית של סכומים קטנים במהלך כ-12 שנים הביאה אותי בסופו של דבר לסכום משמעותי ביותר כאשר עמדתי לפני רכישת דירה.

עצתי - מצא מסלול השקעה שמרני שפחות או יותר ישמור על ערך הכסף מול האינפלציה.

איני יודע מה גילך ולאיזה משפחה אתה משתייך, אבל אספר לך מה עשיתי כאשר בני הבכור צבר סכום דומה: לקחתי אותו ליועץ ההשקעות שלי, ולפי עצתו השקעתי את הסכום בקרן נאמנות שמרנית שפחות או יותר שומרת על ערך הכסף מול האינפלציה. כיון שיש לי תנאים משופרים מבחינת עמלות ביצעתי את הפעולה באמצעות החשבון שלי, אבל אם אין במשפחה מישהו שיכול "לתרום" תנאים משופרים אין בעיה לעשות זאת בחשבון שלך.

מכל מקום - כל סכום שאתה מצליח לצבור יהיה שימושי בעתיד. אם אתה לא רואה בו שימוש תוכל לשקול הפקדתו בחשבון שאינו נזיל ואולי יתן תנאים משופרים, אם אתה זקוק לו כרזרבה נזילה, בחר במסלול מתאים גם אם פחות רווחי.

ועניין אחרון - אל תצפה לרווחים קלים, ו-10K לא יהפכו בין לילה ל-100K, בהשקעה מסוכנת, יותר סביר שהם יהפכו ל-100 ש"ח, במיוחד אם אינך עווקב אחריה בתדירות יום - יומית, וגם אם כן סביר שזמן התגובה שלך לירידת ערך יהיה ארוך מדי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בבורסה, מניות, אתה תפסיד את הכסף הזה.

בתי ההשקעות ואפילו אני (קצת מהתחום) נשמח לבלוע לך את הסכום הזה ולהתפנק באיזה חופשה.

תבין, אדם פרטי שסוחר בבורסה תמיד יפסיד לכרישים.

זה לא משנה כמה חכם או "מבין" הוא, הוא יפסיד.

ברור שלא מיד, כדי שתהיה לו קצת תחושה שהוא מבין ו"סוחר" בבורסה.

כמובן שיש יוצאי דופן ברי מזל, בודדים.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אני בספק שאפילו בשוק האפור 10,000 הופכים ל 100,000 בשנה

בהשקעה סולידית אתה תכסה בקושי את המדד היום _10200 אחרי שנה)

אם אתה מוכן להסתכן קצת יותר לכמה שנים, חצי על ת"א 100 וחצי על דאו גונס נגיד בתעודות קסם (קניה דרך הבנק באתר האינטרנט)

אם אחרי שנתיים זה יראה ~12000 תגיד הרבה תודה

אם זה יראה 7000, אני אומר כבר עכשיו - זה יכול לקרות.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

בשנת 06 היה לי בדיוק את אותו הסכום, אחרי לימוד עצמי ממושך החלטתי לפתוח תיק השקעות עצמאי.

הצלחתי לשלש את שווי התיק ובעזרת תופסת של הלוואה קטנה קניתי קליאו ספורט.

אחרי זה הפסדתי הכל עד השקל האחרון.

הפסדתי הכל מכמה סיבות:

א. נהיי לי פחות זמן, את הכסף הגדול עשיתי כשישבתי מ8 עד 17:30 מול המחשב ועסקתי בסקאלפינג.

ב. השוק השתנה וזה כבר לא היה קל כמו לדוג בחבית (06-07 היו תקופות נפלאות בבורסה).

ג. ערבתי רגשות ונקשרתי למניות.

היום אני מושקע ממש בקטנה לטווח ארוך.

בקיצור, עזוב אותך סיכונים, שים בבנק ליום גשום, פנטזיות על 100 אלף ש"ח בתוך כמה שנים תשמור לחלומות.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
לשמחתי, בימים האחרונים הגיע אליי במפתיע סכום של 10,000 ש"ח.

אין אני זקוק לכסף הזה בצורה נואשת ולכן אני מעוניין להשקיע את הכסף.

אין לי בעיה להשקיע במקום בו קיים סיכון שכן אין לי בעיה לספוג הפסד על הסכום.

האם מומלץ להיכנס לסחור במניות עם סכום התחלתי שכזה? יש לציין שיש לי ידע מצומצם בתחום.

היכן מומלץ להתחיל לקרוא על השקעות בבורסה?

אשמח לקבל עצמות מאלו המלומדים יותר ממני.

הדרך הכי טובה להשיג רווח מהסכום הזה הוא להחביא אותו מאשתך במידה ואתה נשוי!!!

היא לא תדע ולך ישארו 10K שזה הרבה יותר מ 0 )

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

הוצאה אחת לא צפויה והכסף נעלם. 10,000 ש"ח זה גרושים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

קרן נאמנות סולידית תתן לך בתקופה הזאת ממוצע של מעל חצי אחוז לחודש לא נראה שאפשר לעשות יותר. עדיף שתחסוך כל חודש קצת כסף ותכניס לקרן, לאט לאט זה יהפוך ל15 וגם הריבית כבר תיהיה אפקטיבית יותר וכך הלאה.

לאט בסבלנות והכי חשוב בזהירות, אין קסמים..

פורסם

מסקרנות: יש סכום מינימום כדי "להיכנס" לשוק המניות? האם צריך (נגיד) מינימום של 100000 ש"ח כדי לבנות תיק, או שאפשר בכל סכום?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
קרן נאמנות סולידית תתן לך בתקופה הזאת ממוצע של מעל חצי אחוז לחודש לא נראה שאפשר לעשות יותר. עדיף שתחסוך כל חודש קצת כסף ותכניס לקרן, לאט לאט זה יהפוך ל15 וגם הריבית כבר תיהיה אפקטיבית יותר וכך הלאה.

לאט בסבלנות והכי חשוב בזהירות, אין קסמים..

אין כזה דבר חצי אחוז בחודש (מעל 6 אחוז בשנה) בצורה סולידית.

בתיק כזה בהכרח תהיה גם חשיפה מנייתית ו/או אגח חברות וממש ממש ממש אי אפשר לקרוא תיק סולידי.

סולידי זו קרן נאמנות כספית המשקיעה בפקדונות ו/או מק"מ ו/או אג"ח מדורג גבוה מאד עם מח"מ קצרצר.

בתיק כזה אתה יכול לשכוח מ-6 אחוז שנתי, אם תגרד 2-2.5 אחוז תגיד תודה.

לגבי כמה כסף צריך כדי להיכנס לשוק ההון - אין מספר קסם. אתה יכול להיכנס גם עם 100 ש"ח, רק חשוב לזכור לסכומי המינימום איתם ניתן לסחור בשלב הרצף אם רוצים לסחור במניות.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

שכח מיועצי השקעות, קרן נאמנות וכל השטויות האלו.

אם אתה רוצה לתת לכסף לעבוד תשקיע אותו שנים בלי לגעת בצורה הזאת:

50% אג"ח ממשלתי צמוד למדד

20% אג"ח ממשלתי לא צמוד למדד

30% בתעודת סל על מדד נאסדק 100.

זהו.

אל תיגע בכלל בתיק ולא משנה מה קורה בשוק ותצפה ל- 6% בממוצע בשנה.

תיק יחסית סולידי ואמין.

לאט לאט תלמד את נושא הבורסה כי יש שם הרבה מאוד כסף.

חלקים איכותיים ל- 106 ראלי ו- GTI :

http://eyalrallye.ucoz.com/photo/hlkims_lmkairha/3

פורסם
מסקרנות: יש סכום מינימום כדי "להיכנס" לשוק המניות? האם צריך (נגיד) מינימום של 100000 ש"ח כדי לבנות תיק, או שאפשר בכל סכום?

בזמנו היה 10K.

לדעתי זה לא השתנה בהרבה.

אם אתה סוחר דרך הבנק (מאוד לא ממולץ לסוחרים כבדים) ניתן לקנות מניות באלפים בודדים.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

• תוכן חדש...