Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רק רכבת (נשארת מונעת 24/7)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4942 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי עכשיו את הכתבה הזאת על רכבת ישראל. אולי זה דבר ידוע ומוכר, אבל אני שומע על זה רק עכשיו. זה כמעט מצחיק לשמוע שהעובדים השאירו את הרכבות מונעות ברצף כל היממה, כשהם מבזבזים כסף ומזהמים את הסביבה, רק בגלל שהם לא יכלו להסכים ביניהם מי יהיה אחראי להנעה של הקטר בבוקר. למה מצחיק? מלבד העובדה שזו פשוט הסיבה הכי מטופשת ששמעתי מעודי לבזבוז של 20 מיליון שקלים בשנה, זה מצחיק בעיקר בגלל שזו הוכחה חיה לכמה שהנהלת הרכבת אימפוטנטית מול וועד העובדים, ודוגמא מצוינת למצבה הרעוע של הרכבת.

למה רק כמעט מצחיק? כי ת'כלס, במדינת ישראל אנחנו חיים. מישהו ציפה שזה יהיה אחרת?

במדינות אירופה אם רק תעז להשאיר את הרכב הפרטי מונע ברחוב, תקבל מבטים זועמים מהעוברים ומהשבים (או דו"ח מהמשטרה, אם תגזים באמת). פה זה נראה לעובדים בסדר להשאיר את כל הרכבות מונעות רק כדי להרוויח עוד שעת שינה, ויותר גרוע - המנהלים שלהם לא מסוגלים לעמוד מולם ולדרוש שיבצעו את עבודתם כראוי.

ואח"כ הם עוד טוענים שלא צריך להפריט את הרכבת. אם הייתם עושים את זה, אולי מצבנו היה טוב יותר.

מה דעתכם?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לא מופתע.

יש עוד המון דברים כאלו, בארץ.

במיוחד אצל ענפים ללא תחרות או עם מעורבות רגולטורית שמנותקת במכוון או שלא מהתוצאה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

זה לא 10 דקות אלא יותר לכיוון השעה אבל זה לא משנה. יש נהלים וצריך לעבוד לפיהם.

העיקר שיחימוביץ מגנה על הועד שלהם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לשי.

לרכבת כן יש תחרות, התחרות היא בינה לבין הרכב הפרטי של הלקוח שלה, וגם התחבורה הציבורית - מוניות ואוטובוס

לא נסעתי ברכבת בארץ עשרות שנים, כך שאין לי זכות להעניק להם ציון או קביעה בנוגע להתנהגותם כגורם מתחרה או לא.

יחד עם זאת, אני חושב שניתן היה לעשות מכרז להפעלת קווים בודדים או התאגיד כולו לטווח ארוך ע"י גורמים בינלאומיים או מקומיים. חלק מהעובדים הקיימים היה נקלט אצל המפעיל החדש. יהיו אלו עובדים שמתנהגים בצורה נכונה ולא בריונים. אפשר לדרוש במכרז שהמפעיל מתחייב להעסיק בשנה הראשונה 95% מהעובדים, לאחר 3 שנים 75% או כל קומבינציה אחרת. נראה לי שרק היינו מרוויחים מכך.

פורסם
לא נסעתי ברכבת בארץ עשרות שנים, כך שאין לי זכות להעניק להם ציון או קביעה בנוגע להתנהגותם כגורם מתחרה או לא.

יחד עם זאת, אני חושב שניתן היה לעשות מכרז להפעלת קווים בודדים או התאגיד כולו לטווח ארוך ע"י גורמים בינלאומיים או מקומיים. חלק מהעובדים הקיימים היה נקלט אצל המפעיל החדש. יהיו אלו עובדים שמתנהגים בצורה נכונה ולא בריונים. אפשר לדרוש במכרז שהמפעיל מתחייב להעסיק בשנה הראשונה 95% מהעובדים, לאחר 3 שנים 75% או כל קומבינציה אחרת. נראה לי שרק היינו מרוויחים מכך.

זאת בדיוק הבעיה, שהם לא גורם מתחרה. במסלולים מסויימים יש להם ייתרון רב על אוטובוס, מונית שירות ורכב פרטי גם יחד. לרבים מהתושבים הם אלטרנטיבה זולה בהרבה ונוחה מרכב, ועדיפה מבחינת זמנים מאוטובוסים בסדרי גודל שעולה לפעמים על שעה ביום לכיוון.

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

פורסם

1. אני נוסע ברגבת מדי פעם, בד"כ די בסדר.

2. את רעיון ההפרטה ניסו בכמה מדינות אירופיות. זה נגמר בהלאמה. מתברר כי מפעילים פרטיים לא מסוגלים להפעיל מערכת כזו בצורה יעילה, כלכלית ובטוחה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא חושב שהפרטה היא התשובה. בעיניי, רכבת זולה, יעילה ובטוחה היא אינטרס לאומי ולכן הרכבת צריכה להיות שירות ממשלתי, מסובסד על ידי המדינה (ז"א לא בהכרח רוחי! התועלת למדינה תבוא מהפחתת עומס בכבישים, הפחתת תאונות, חסכון בדלק, הגדלת התל"ג וכו').

:turn-l:
פורסם
1. אני נוסע ברגבת מדי פעם, בד"כ די בסדר.

2. את רעיון ההפרטה ניסו בכמה מדינות אירופיות. זה נגמר בהלאמה. מתברר כי מפעילים פרטיים לא מסוגלים להפעיל מערכת כזו בצורה יעילה, כלכלית ובטוחה.

1.אז אולי הכל בסדר...או כמעט וזה גם טוב.

2. מטעויות של אחרים אפשר ללמוד. תהליך כזה אמור לקבוע סטנדארטים מינימאלים וגורם מפקח בלתי תלוי שיוודא שלא גולשים לכשלון.

איך זה עובד ברכבת הקלה בירושלים? איך כביש 6? איך התפלת המים? אפילו את אל על הפריטו.

המדינה לא מסוגלת לנהל (כמעט) כלום.

צריכה לייצר תנאים ולפקח ללא פשרות.

פורסם

ואם ברכבת מדובר - הרי דיווח טרי מתופעה דומה בתחום המכוניות.

"ביליתי" כשבוע באזור עוטף עזה בשירות מילואים במהלך מבצע "עמוד ענן". שהיתי במספר בסיסי קבע וגם בריכוזי כוחות מאותרים.

בכל מקום היו חניונים של כלי רכב - של אנשי קבע ושל מילואימניקים. באופן גורף ניתן היה להבחין לכל אורך הלילות בתופעה הבאה :

רוב אנשי הקבע העבירו את הלילה או ברכב חום מונע (ג'יפ סופה 2/3 , פורד F-150/350 , או ברכב הליסינג "הלבן" (אקסנט,

ריו) כשהוא מונע כל הלילה לצורך מפלט מצינת הלילה.

ניתן היה להבחין בחניונים גם ברכבים אזרחיים רבים אחרים מונעים כל הלילה - מה מפתיע שאלו היו רכבי ליסינג של מילואימניקים...

ושאלת אגב - מה הבלאי המכני לרכב שעומד בסרק 6-8 שעות ? בטוח שמדד הקילומטראז' שנהוג לבדוק אינו משקף זאת.

פורסם

למה זה מפתיע ? (כנראה שלא מעניינים אותם לא בזבוז הדלק ולא הבלאי של הרכב)

אם הרכבים היו פרטיים שלהם - תאמין לי שהם לא היו ישנים ברכבים שמונעים במשך כל הלילה.

לא תופעה שניתן לציין אותה לחיוב.

alfa 156 2.5.

פורסם
ואם ברכבת מדובר - הרי דיווח טרי מתופעה דומה בתחום המכוניות.

"ביליתי" כשבוע באזור עוטף עזה בשירות מילואים במהלך מבצע "עמוד ענן". שהיתי במספר בסיסי קבע וגם בריכוזי כוחות מאותרים.

בכל מקום היו חניונים של כלי רכב - של אנשי קבע ושל מילואימניקים. באופן גורף ניתן היה להבחין לכל אורך הלילות בתופעה הבאה :

רוב אנשי הקבע העבירו את הלילה או ברכב חום מונע (ג'יפ סופה 2/3 , פורד F-150/350 , או ברכב הליסינג "הלבן" (אקסנט,

ריו) כשהוא מונע כל הלילה לצורך מפלט מצינת הלילה.

ניתן היה להבחין בחניונים גם ברכבים אזרחיים רבים אחרים מונעים כל הלילה - מה מפתיע שאלו היו רכבי ליסינג של מילואימניקים...

ושאלת אגב - מה הבלאי המכני לרכב שעומד בסרק 6-8 שעות ? בטוח שמדד הקילומטראז' שנהוג לבדוק אינו משקף זאת.

באמת מעניין לשמוע לאיזה בלאי זה גורם. אני יכול להגיד לך ששריפת הדלק היא בערך ליטר וחצי לשעה (למנוע ממוצע של 1.4-1.6), כבר לא זול.

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

• תוכן חדש...