Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט מולטיפלה (דעות)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4947 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שוקל רכישת מולטיפלה מודל 2004 1,600 בנזין (אנו שש נפשות בבית),

הרכב עשה 256,000 קילומטר , אך לפני כ-5,000 קילומטר הוחלף מנוע (כולל טיימינג).

התייעצות עם חברים ובעלי רכב כזה מוציאה אותי מדעתי ,

או שאומרים לי לא להתקרב לרכב : מלא בבעיות חשמל, פלסטיקה, חלפים יקרים.

או שממש מרוצים מהרכב.

מה דעתכם ובכמה שווה לרכוש אותו (בהנחה שהמנוע והגיר תקינים)?

והאם יש לדעתכם רכב בסביבות המחיר 20 אל"ש לצרכים שלי.

פורסם

היה לי אותו, באותו מודל ובמנוע בנזין. (נרכש ב217,000 ק"מ ונמכר כעבור שנה ב240,000)

את מירב הנסיעות עשיתי למוסכים: נזילות בולמים, נזילות דלק, ממיר קטליטי, קלאץ', בעיות התנעה קלות, איכות פלסטיקה גרועה ביותר.

האוטו מושך את העין ועושה חשק לקנות אותו או שממש נרתעים ממנו ומכנים אותו בשמות גנאי, אבל זה הימור רציני.

מנועי בנזין שהולבשו על רכבים "דו שימושיים" או "מסחריים" זה לא רעיון חכם. תבדוק את אופציית הסולר.

האוטו נוח וכיף לנהוג במרווח העצום הזה.

את האמת, אני חושב עכשיו לחפש מודל 2006, אבל בגלל התקלות שחוויתי עם הראשונה אני מפחד.

תבדוק אלטרנטיבות.

פורסם

חוות הדעת שקבלת תלויות מאוד גם באופן התחזוקה של הרכב הספציפי (אם כי ייתכנו גם רכבים "לימונים"...).

חוץ מזה, ישנם רכבים ש"אי אפשר להשאר אדישים כלפיהם", וזה כולל גם כנראה את חוות הדעת כלפיהם (אם "טוב מאוד", או מצד שני - "אל תיגע"...:wink:).

בדוק גם את הרנו סניק (גם ידני וקיים גם באוטומטי עם ה-AL4), בנפחי מנוע 1.6/2.0.

alfa 156 2.5.

פורסם

הסניק לא שייך לעניין כי יש לו רק חמישה (ולא ששה) מקומות.

אופציה מעניינת ולא יקרה לאחזקה (למעט הדלק) היא שברולט אימפלה מנוע 3400 (אפשר לקנות כזאת משנת 2002/3) למעט צריכת דלק קצת גבוהה עלויות האחזקה (חלפים וטיפולים) סבירות לגמרי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אתה עומד לקנות רכב עם ק"מ גבוה ושנתון מתקדם.

אל תצפה לאמינות כמו רכב חדש, אפילו לא קרוב לזה.

אתה צריך לקנות את הרכב המתוחזק ביותר שתמצא, לקחת לבדיקה ולתקן כל דבר שתמצא בה - וגם אח"כ צריך לקוות לטוב.

אם אתה רוצה הסבר למה שווה לקנות רכב מתוחזק - אז בבקשה:

אני מכניס את הפיאט פונטו שלי למוסך כל 10 אלף ק"מ. במהלך הטיפול של החלפת שמן ופילטר גם עוברים על הרכב וסורקים אותו. כל תושבת בלויה, כל גומי עם סדקים, כל רצועה שמראה סימני יובש - מוחלפת על המקום.

כשאני אמכור את הרכב - הוא יהיה במצב נסיעה פנטסטי.

לעומת זאת - רכב שמטופל באחזקת שבר, נוסע ונוסע, יורד באיכותו עם הזמן - בסוף, כשהוא נמכר - הוא עובר אליך עם כמות בלאי היסטרית ואז רוב הנסיעות שלך הן למוסכים והאחזקה בהתאם.

אז חפש אחת מתוחזקת, בצע יישור קו ותתפלל שלא תראה מוסך כל שבוע.

פורסם

יש פיאט מולטיפלה גם 2010-2011 הרכב ירד מפס הייצור סופית ב 2011.

ניתן למצוא בארץ כמה מולטיפלה מתוצרת 2009-2010 אבל נדיר מאד שהם למכירה.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

למיעטב ידיעתי מולטיפלה לא יובאה אחרי 2005.

הדגם החדש (יותר נכון מתיחת פנים רציייצ לדגם הקודם) נמכר בשנים 2004-2005 בכמות מאוד קטנה, ולאחר מכן הופסק היבוא.

פורסם

תודה לכולם,

בהנחה שאני הולך על המולטיפלה (בהנחה) ,

מדובר ברכב שהוחלף לו כבר מנוע ורצועת טיימינג לפני 5K ק"מ (למרות שגם המנוע מחלפים , צריך לבדוק כמה הוא עשה),

לגבי שאר הדברים שמצריכים תיקון אם בכלל ,

מה העלויות (פחות אויותר של התיקונים הללו) נראה לי שהעלויות הכבדות כבר שולמו (רצועת טיימינג ומנוע) , אגב , הגיר והפלסטיקה בסדר.

חוץ מזה מה זה אומר רכב מתוחזק (איזה טיפולים ומתי פחות או יותר)?

פורסם

זה אומר רכב שיש לו ספר טיפולים.

מנוע וטיימינג זה ממש לא עיקר החלפים. זה רק חלפים, וגם המנוע משומש.

אתה יכול להזדקק להחלפה של כל חלק בעצם, בק"מ כזה - מיסבים, בולמים, תושבות, גומיות, רצועות וכו'.

רכב מטופל מבחינתי זה רכב שאתה רואה שנכנס מדי 10-15K לטיפול שגרתי ומחליפים בו עוד דברים למעט שמן ופילטר שמן.

פורסם
למיעטב ידיעתי מולטיפלה לא יובאה אחרי 2005.

הדגם החדש (יותר נכון מתיחת פנים רציייצ לדגם הקודם) נמכר בשנים 2004-2005 בכמות מאוד קטנה, ולאחר מכן הופסק היבוא.

יובאה עד 2008.

תודה לכולם,

בהנחה שאני הולך על המולטיפלה (בהנחה) ,

מדובר ברכב שהוחלף לו כבר מנוע ורצועת טיימינג לפני 5K ק"מ (למרות שגם המנוע מחלפים , צריך לבדוק כמה הוא עשה),

לגבי שאר הדברים שמצריכים תיקון אם בכלל ,

מה העלויות (פחות אויותר של התיקונים הללו) נראה לי שהעלויות הכבדות כבר שולמו (רצועת טיימינג ומנוע) , אגב , הגיר והפלסטיקה בסדר.

חוץ מזה מה זה אומר רכב מתוחזק (איזה טיפולים ומתי פחות או יותר)?

בדוק היסטורית טיפולים, האם טיפלו בזמן, האם טופל במוסך מורשה או מוסך מדרכה.

אם אין היסטורית טיפולים תעבור הלאה.

• תוכן חדש...