Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בנושא אגזוז ורעש ....

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7952 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב המדובר הינו סובארו לאונה, אגזוז אחורי פתוח,אגזוז אמצעי פתוח, אגזוז קדמי סטנדרטי רגיל, רעש מנוע רגיל וכמעט לא מורגשים האגזוזים הפתוחים,טיפה מעל הרגיל כשלוחצים בגז, הבנייה של האגזוז האמצעי והאחורי נעשתה ע"י מקצוען עם דרישה לרעש סטנדרטי ככל שניתן וזה נעשה ע"י דודים יותר גדולים.

כעת הגיע הזמן להחליף את הדוד הקדמי שכבר עבר עשור ויש מין אעש מעצבן כאילו משהו משוחרר בתוכו.

הדוד הקדמי הוחלף לדוד של המשתיק,מהמנוע ועד לדוד האמצעי, לאחר ההחלפה, רעש המנוע השתנה לגמריי, הדוד הישן שהפיק בלחיצת גז מין רעש של כאילו פחיות שנוגעות אחת בשנייה,כעת בלחיצה על הגז מפיק רעש של כמו חיפושית ישנה אבל רעש מעודן כזה ויותר חזק ממה שהיה לפני ההחלפה .

עכשיו נשאלת השאלה, איך יכול להיות שכשהוחלף אגזוז חדש מקורי ורגיל לחלוטין - הרעש השתנה ונהיה יותר חזק? זה צריך להיות ההיפך לא?

חזרתי לאותו אגזוזן לבדיקה אולי לא נסגרו הברגים כמו שצריך, אבל לא, הכל בסדר ואין בריחה של אויר, הוא אומר לי שהרעש הוא מהאגזוז האמצעי שהוא אגזוז פתוח מנירוסטה ובגלל זה הרעש, אבל לפני לא היה לי את זה, אוסיף ואומר שהרכב גם נוסע יותר טוב .

ממה נובע הרעש הזה?

פורסם

דוד אחורי ואמצעי מנירוסטה בבנייה עצמית לפי הזמנה .

השאלה היא איך זה שרעש חדש פתאום הופיע לו , הכל היה שקט עד עכשיו וכשהוחלף הקדמי הבלוי באחד חדש של המשתיק, פתאום הופיע לו רעש חדש ,אוסיף ואומר שהרעש מופיע רק כשלוחצים גז ,רבע והלאה,בסרק אין שום רעש.

פורסם

או קיי , ענין די פשוט , כל דוד מקורי ברכב פועל בעזרת תהודה כדי לצמצם טווח רעשים אחר , מכיוון שאתה החלפת את שני האחרים ( בנייה לפי הזמנה ? לפי מה בדיוק חישבת החזרים והתנגדות ? או בקיצור פשוט שמת דודים גדולים יותר לא ? ) והראשון נשאר כנראה שהיה סתום ולבד ביטל רעש מסוים שבמקור הוא לא מבטל , עכשיו שהחלפת אותו הרעש הופיע , או זה או בגלל שהדודים לא בנויים בדיוק אותו הדבר וההחזרים שונים או אפילו ברמת הבדלי חומר הדוד.

בקיצור

ולענין

תהנה מהרעש , לא נהנה ? לרוב הדוד האחורי הוא זה שעושה את הרעש ולא שער הדודים , תרכיב אחד מקורי ותחזור ליהיות שקט.

ליביו.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

היו בבוקר, העלתי את הרכב על גק , הסתכלתי בחיבורים:

חסרים 2 שייבות בחיבורי ברגים למנוע

בין באגזוז האמצעי לקדמי, בחיבורים, הברגים משוחררים, פרקתי את שני הברגים עם הקפיצים שלהם,שמתי שייבות שיהיה יותר לחץ בחיבורים וסגרתי חזר והוספתי עום ביטחון נוסף

בחיבורים למנוע הוספתי שייבות שהיו חסרות

הנעתי ו......שקט...נעלם הרעש של החיפושית...

חאפרים זאת התשובה

יום טוב.

פורסם

אני מבין שיש לך מתחת לאוטו 3 דודים פתוחים .

איך עם 3 דודים פתוחים לא יהיה רעש ?? בוא תסביר לי

או שאתה מחשיב את הקטליזטור לדוד ??

JDM :twisted:

פורסם

הרעש שהיה בדוד הקדמי הישן זה כתוצאה של שבר של הצינור הפנימי אם לא שמת לב יש שני צינורות חיצוני ופנימי הפנימי נשבר בפנים ובגלל זה נוצר הרעש , אצלי גם הייתה אותה הבעיה ,האם אתה יכול להגיד כמה לקחו לך על הדוד?

פורסם

אחרי בירור טלפוני בכמה מקומות טווח המחירים היה בין 350 ל 600 כולל העבודה לתשלום במזומן

כמובן שהלכתי ל 350 מזומן כולל עבודה.

פורסם

אני מבין שיש לך מתחת לאוטו 3 דודים פתוחים .

איך עם 3 דודים פתוחים לא יהיה רעש ?? בוא תסביר לי

או שאתה מחשיב את הקטליזטור לדוד ??

כעיקרון יש לי דוד אחורי פתוח ודוד אמצעי פתוח ודוד קדמי מקורי.

שני הדודים הפתוחים ניבנו ע"י משהו שמתמקצע בתחום תוך דרישה למינימום רעש ולכן הדודים נבנו מנירוסטה עבה יותר מדוד פתוח סטנדרטי וגם הגודל הפיזי שונה לגדול יותר במקצת-במיוחד האמצעי(כמעט כפול באורך). לכן מה שמתקבל הוא שקט יחסי כלומר בסרק בכלל לא שומעים כלום ובלחיצה בריאה על הגז שומעים מין רעש של נירוסטה כזה אבל לא חזק, בחיים לא תוכל לדעת שיש לי דודים פתוחים , כמו כן בשביל להפחית את ההתבלטות בשטח, היציאה של הדוד האחורי הינה יציאה בקוטר סטנדרטי ,טיפה יותר מסטנדרטי, מה שעוד יותר מפחית את הרעש.

פורסם

כלומר מהסעפת עד האויר בחוץ הכל פתוח ??

אצלי יש דוד אמצעי קטן שהוא כמובן פתוח ודוד אחורי אורגנלי של הונדה , בלי ממיר קטליטי

והרעש אצלי מ 2-4 סל"ד הוא מחריד !! כאילו 2 מתכות נוגעות אחת בשניה

מישהו יודע למה ?? יכול להיות שזה בגלל הורדת הממיר ??

פורסם

הממיר בכל זאת מעבר לזה שהוא מפריע ליציאת הגזים בצורה חלקה, הוא גם דוד בפני עצמו-כלומר,גם הוא מוריד את רמת הרעש במידה מסוימת ולכן הגיוני שבלי ממיר יהיה לך יותר רעש.

פורסם

ממיר זה ממש לא כמו דוד !!

ממיר מבטל כמעט לחלוטין את הרעש ואת הזיהום אויר ,ויחד עם זאת הוא גם מפריע לזירמת הגזים החוצה וגורם למנוע להתאמץ יותר בכדי להיפתר מהגזים השרופים ומעלה את צריכת הדלק.

הורדת ממיר היא הרבה יותר עדיפה מדוד פתוח

דוד פתוח עם ממיר = רעש יפה אבל לא אפקטיבי מספיק למנוע .

ודוד פתוח בלי ממיר = רעש חזק + הורדות מהכביש

דוד סגור בלי ממיר (כמו שאצלי)= טוב למנוע ,אבל רעש זוועתי

• תוכן חדש...