Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בנושא מומנט.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4957 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע אם הנתון הזה מדוייק אבל אם כן אז הסיבה נעוצה בטורבו.

לרכבים מוגדשים יש בד"כ יותר מומנט כבר מסל"ד נמוך ביחס לרכבים אטמוספריים.

פורסם

אני מדבר עם הספקים מקוריים,

לפי הנתונים שמצאתי באינטרנט ואני מקווה שהם נכונים. לסובארו GT יש 275 כוח סוס, בניגוד לביואיק ריגל לדוגמה עם מנוע 305 V8 5 ליטר שרק בעל 115 כוח סוס.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

גם המומנט.

או שאולי יש פה משהו שאני מפספס או סתם לא מבין? היתכן?

לפי מה שמצאתי באינטרנט

אימפרזה.

The Impreza's 1994cc (121.6ci) engine reaches its peak power of 276bhp (1029Kw) @ 6500rpm with torque measuring 250lb-ft (374.2Nm) @ 4000rpm. The Impreza weighs around 1190kg (2623lb). Power to weight can be calculated as 231.9 bhp per metric ton or alternatively as 210.0 lb-ft of torque per ton.

ביואיק ריגל

V8 4998 cc | 305.0 cu in. | 5.0 L.

115 HP (84.64 KW) @ 4000 RPM

225 Ft-Lbs (305 NM) @ 2400 RPM

Bore : 3.7 in | 95 mm.

Stroke : 3.5 in | 88 mm.

פורסם

אז עד כמה שאני מבין ( אם אני מבין נכון) בנתונים כאלה רושמים את ההספקים המקסימליים.

זאת אומרת אחרי 2400 סלד המומנט שלו נופל?

ובסובארו אחרי 4 אלף המומנט שלו יורד?

הבנתי נכון?

פורסם

נופל אבל לאו דווקא בחדות, זה יכול להיות גם בהדרגה לאורך טווח הסל"ד.

בד"כ מה שמשקף מומנט והספק בסל"ד זה גרפים מהסוג הזה:

sucp_1012_03+small_block_chevy_engines+500HP_383_dyno_graph.jpg

פורסם

אפשר לראות את ההבדל בין מנוע טורבו למנוע אטמוספרי של אותו רכב.

במנוע האטמוספרי עקומת המומנט שטוחה ואין נפילה חדה אחרי שיא המומנט.(מסומן בצבע אדום)

שיא המומנט במנוע הטורבו מושג בסל"ד נמוך יותר אבל נופל עם עליית הסל"ד.(מסומן בצבע תכלת)

את ההבדלים בהספק המנוע רואים בשני הגרפים התחתונים (צבע כחול לטורבו, צבע ארגמן לאטמוספרי)

אגב, במקרה זה גם אם יש ירידה של המומנט, הוא עדיין גבוה יותר בערך אבסולוטי מן המומנט של המנוע האטמוספרי.

2011_buick_regal_det_fe_1017125_600.jpg

פורסם

אתה מדבר על ביואיק ריגל 1973? (גם אם כן, ההספק/מומנט נראים לי נמוכים מדי, אפילו בסטנדרטים אמריקאיים של שנות ה70).

בכל אופן הנה מנוע 4.8 ל' V8 שמפיק נתונים יותר "נורמליים"

normal.jpg?pool=multimedia&type=image&id=970-g1-s-detail-drive-performance-xle&lang=de&filetype=normal&version=8ddb4a39-078d-45af-8eb6-adcd0db3fda2

Porsche Panamera 4S

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

כמדומני המומנט נקבע ע"פ לחץ גדישה של המנוע. ככל שהלחץ גבוה יותר כך המנוע חזק וחסכוני יותר ואיתו נקבע המומנט.

לרוב מנועי 1600 הבסיסיים המומנט נע בין 15 קג"מ ב-3000/4000 סל"ד ל-19.

גם מומנט של 20 קג"מ ומעלה הוא לחץ מספיק טוב.

למנועי טורבו מן הסתם הלחץ גבוה יותר(30 קג"מ ומעלה למנועי טורבו עם הספק גבוה).

אגב אני מכיר רכב עם מומנט של 74 קג"מ...משהו מטורף עם מנוע די קטן...

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

זה נתונים יבשים.

תסכים איתי שאם תחבר עגלה של חצי טון, ותעמיס את הרכב בעוד 400 קילו, הביואיק תפתח את הסובארו בלי להתאמץ.

אותו דבר עם הגיר, בזמן שלביואיק יעשו יחסי העברה קצרים, לסובארו תצרך למשוך לקווים האדומים.

חוץ מזה שרוב האמריקאיות (לא הספורטיביות), לא בנויות בשביל מירוצי רחוב, אלא לשיוט ונסיעה בבינעירוני.

הם כבדות בהאצה, אבל מחוץ לעיר אתה משייט כמו מלך.

(גם הקוואליר שלי, עם נגיעות אמריקאיות, הרבה פעמים אני משייט על 40 קמש ומ"מ של גז, יש לה 3 הילוכים, ואם אתה רגוע מאוד, היא מכניסה את השלישי ב40 קמש. גם חוסך מלא).

גם אם היה לי מוסטאנג, אני הייתי אוהב לשייט ככה, עם גרגור מהאגזוז, אבל חייב מידי פעם גם כמה בומים על-קוליים.

תמיד עדיף מנוע גדול, גם יותר חזק, גם הרבה יותר אמין, הבעיה זה משקל ודלק.

פורסם

אז שאלה נוספת בנושא:

האם מנוע 1400 טורבו ב1500 סל"ד (כשהטורבו עוד לא עובד) עדיין יותר חזק ממנוע רגיל - 1600 ללא טורבו באותו הסל"ד, או ההפך?

• תוכן חדש...