Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שינוי מיסוי ירוק ב 2013

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני עומד בפני קניית רכב חדש שמועד אספקתו יהיה ב 2013.

אני מבין שיש כוונה לשנות את המיסוי הירוק ב 1 לינואר.

כמו כן, כל מי שאני מדבר אתו טוען שאין מצב שזה יקרה בגלל הבחירות.

אפילו במגאזין אוטו יש איזה אזכור שהשר לא מתכוון לחתום.

להערכתכם יהיה שינוי או לא ?

כמו שהבנתי ברכב שאני עומד לרכוש מדובר בתוספת של 6-7 אלפי שקלים.

האם להתנות את הרכישה מול היבואן שהוא יספוג את העלות או לפחות חצי חצי?

תודה

פורסם

נשוא השינוי במיסוי הירוק עדיין לא ברור.

בכל חוזה לרכישת רכב יש סעיף המטיל שינויי מס על הרוכש, ואני מניח ששום יבואן לא יתחלק אתך בהוצאה - כיון שלא מדובר בהנחה מתוך רווחיו (שבהם הוא יכול לשחק לפי צרכיו) אלא בסכום העובר למדינה.

בדוק את סעיף הביטול בהזמנה - כדי לודא שבמידה ומחיר הרכב עולה מעבר ליכולתך או רצונך לשלם תוכל לבטל את ההזמנה בעלות מינימלית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בכל מקרה ההפרשים לאורך זמן לא יהיו גדולים אם בכלל, אם נניח שמועד האספקה היה נובמבר או דצמבר שנת 2012 הרכב היה מפסיד יותר מערכו, מאחר וסביר להניח שבעת מכירתו כמשומש לא היית מקבל את מלוא התוספת במחירון של חודשי העלייה לכביש.

מצד שני על רכב שנרכש בחודש ינואר לא צריך להוסיף שום תוספת במחירון כשתמכור אותו כמשומש.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
בכל מקרה ההפרשים לאורך זמן לא יהיו גדולים אם בכלל, אם נניח שמועד האספקה היה נובמבר או דצמבר שנת 2012 הרכב היה מפסיד יותר מערכו, מאחר וסביר להניח שבעת מכירתו כמשומש לא היית מקבל את מלוא התוספת במחירון של חודשי העלייה לכביש.

מצד שני על רכב שנרכש בחודש ינואר לא צריך להוסיף שום תוספת במחירון כשתמכור אותו כמשומש.

זה תמיד נכון, בלי קשר למיסוי.

למעט פעם אחת תמיד רכשתי רכבים בתחילת שנה - כך יצא :lol:

פורסם
נשוא השינוי במיסוי הירוק עדיין לא ברור.

בכל חוזה לרכישת רכב יש סעיף המטיל שינויי מס על הרוכש, ואני מניח ששום יבואן לא יתחלק אתך בהוצאה - כיון שלא מדובר בהנחה מתוך רווחיו (שבהם הוא יכול לשחק לפי צרכיו) אלא בסכום העובר למדינה.

בדוק את סעיף הביטול בהזמנה - כדי לודא שבמידה ומחיר הרכב עולה מעבר ליכולתך או רצונך לשלם תוכל לבטל את ההזמנה בעלות מינימלית.

נגעת בנקודה כואבת. מאחר ואני מזמין צבע ייחודי יש דמי ביטול גבוהים - ואנחנו במשא ומתן על זה. על רכב בצבע "רגיל" - אין דמי ביטול.

פורסם

למיסוי הירוק (או יותר נכון הטבות במיסוי לרכב "ירוק") יש השפעה די שולית על רכבים ספורטיביים שבדר"כ לא ממש הולכים טוב עם ירוק (אני לא מדבר על המעבר למיסוי הירוק לפני כמה שנים אלא על המצב הנתון והאפשרות לשינוי בו).

אם אני לא טועה הרכב המדובר בדרגת זיהום 14 (מתוך 15) דבר שמזכה בהטבת מס של אלפיים ש"ח (15 כבר לא מזכה בכלום) אז במקרה הכי גרוע אחרי עדכון המס הרכב יוקפץ למדרגה האחרונה ולא יזכה לכלום (עד כמה שאני הבנתי את העדכון למיסוי, המספרים נשארים זהים ורק החישוב אמור להחמיר ולגרום להרבה רכבים לקפיצה במדרגות הזיהום).

גם לא בטוח ששינוי המיסוי יגולם ישירות לצרכנים. במקרים מסויימים יבואן יספוג עליו את הגזרה הזאת (או חלקית) ובמקרים אחרים המחירון יקפוץ אפילו יותר מהשינוי. זאת תחילת שנה ויחד עם שינוי במיסוי כתירוץ זאת הזדמנות ליבואנים לעדכן קצת מחירונים (אי-אפשר לדעת כמה, תלוי במצב הדגם/יבואן).

כמו שאמרת טוענים שזה לא יקרה ב-1 בינואר בגלל הבחירות. מצד שני זה יכול להיות קצת אחרי הבחירות והשאלה אם עד אז הרכב יספיק להגיע...

ניר

פורסם
למיסוי הירוק (או יותר נכון הטבות במיסוי לרכב "ירוק") יש השפעה די שולית על רכבים ספורטיביים שבדר"כ לא ממש הולכים טוב עם ירוק (אני לא מדבר על המעבר למיסוי הירוק לפני כמה שנים אלא על המצב הנתון והאפשרות לשינוי בו).

אם אני לא טועה הרכב המדובר בדרגת זיהום 14 (מתוך 15) דבר שמזכה בהטבת מס של אלפיים ש"ח (15 כבר לא מזכה בכלום) אז במקרה הכי גרוע אחרי עדכון המס הרכב יוקפץ למדרגה האחרונה ולא יזכה לכלום (עד כמה שאני הבנתי את העדכון למיסוי, המספרים נשארים זהים ורק החישוב אמור להחמיר ולגרום להרבה רכבים לקפיצה במדרגות הזיהום).

גם לא בטוח ששינוי המיסוי יגולם ישירות לצרכנים. במקרים מסויימים יבואן יספוג עליו את הגזרה הזאת (או חלקית) ובמקרים אחרים המחירון יקפוץ אפילו יותר מהשינוי. זאת תחילת שנה ויחד עם שינוי במיסוי כתירוץ זאת הזדמנות ליבואנים לעדכן קצת מחירונים (אי-אפשר לדעת כמה, תלוי במצב הדגם/יבואן).

כמו שאמרת טוענים שזה לא יקרה ב-1 בינואר בגלל הבחירות. מצד שני זה יכול להיות קצת אחרי הבחירות והשאלה אם עד אז הרכב יספיק להגיע...

ניר

הי ניר

זה לא מה שנאמר לי בסוכנות..

אם זה מה שאתה חושב כדאי שתברר שוב איך זה משפיע עליך.. לטענתם זה יעלה את המחיר בכ 6-7 אלף.. אם יעלה - גם להם אין מושג.

פורסם

לפי מה שאני מבין מהחוזה הסטנדרטי, אתה יכול להבטיח לעצמך את המחיר (עד כדי שינויי מטבע אני חושב, לא זוכר) ע"י תשלום מלא או חלקי (כאשר חלקי הכוונה לפחות 50%).

אולי שווה לך לשקול את זה.

לגבי המיסוי יש עדכון שזה צפוי להדחות לפי הערכת משרד האוצר (בגלל התנגדות של המשרד להגנת הסביבה), מצד שני היבואנים מאיימים שיהיה עדכון מחירונים שבכל מקרה ישקף את עדכון המיסוי הצפוי.

ואולי זה סתם איום כי הם תקועים עם מלאי שהכינו בציפייה לנהירה של קונים לפני כניסת עדכון המיסוי.

http://www.themarker.com/dynamo/cars/1.1862846

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3587523,00.html

ניר

• תוכן חדש...