Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משפחתי חסכוני עד 15K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב שיתאים למשפחה כלומר שיהיה מתאים ל 5 נפשות שיהיה מרווח ועם תא מטען מכובד.

הרכב אמור להיות רכב שני במשפחה שבדרך כלל לא ייסעו באוטו יותר מ3 אנשים.

בעקרון הרכב ייסע כ1500 ק''מ בחודש,שלושה ימים בשבוע מחולון לרמת השרון ושאר השבוע לעבודה באותה הסביבה,בנוסף לכך

נסיעות מחולון לבאר שבע פעמיים שלוש בחודש.

חשבתי על כמה אפשרויות:

1)סיאט קורדובה בנזין שנת 2000 ומעלה.

2)פולקסווגן גולף/בורה דיזל שנת 2000 ומעלה.

3)סיטרואן ברלינגו/פיג'ו פרטנר/רנו קנגו דיזל משנת 2001 ומעלה.

התקציב הוא רק לרכב אולי אצליח לגרד עוד אלפייה שניים.

תודה מראש.

פורסם

לא הבנתי למה ברלינגו, קנגו ופרטנר נכנסו למשוואה ? הם לא נכנסות לקטגורייה של משפחתיות קלאסיות.

בכל מקרה, מבין האפשרויות שנתת אני יגיב על כל אחת מהם.

סיאט קורדובה - המנוע בנזין הוא ייתרון וגם חיסרון מבחינת עלויות, עלויות התיקונים למנוע בנזין נמוכות יותר מאשר למנוע דיזל אך אורך החיים שלו נמוך מאשר מנוע דיזל, כך שזה דבר ראשון שעליך לשקול וזה קשור לכל רכב שיעלה בראשך לרכישה. בתקציב שלך אתה מוצא רכב 2001-2002 שנסע בסביבות ה200,000 קילומטר. אך מצאתי ב10K דגם מ2001 עם 170,000 קילומטר שלפי המוכר במצב מעולה. מדובר ברכב יחסית מרווח שאם תמצא דגם שמור שנסע כמה שפחות - ככה הוא ייסע כמה שיותר בעתיד...

פולקסווגן גולף/בורה - שם לב שחלקי החילוף לרכבי פולקסווגן יעלו לך יותר ולכן זהו שיקול חשוב שעליך לשם לב אליו לפני שתחליט איזה רכב לרכוש, בכל מקרה, אני חוזר על מה שאמרתי על הסיאט: "אם תמצא דגם שמור שנסע כמה שפחות - ככה הוא ייסע כמה שיותר בעתיד..." מחיפוש קליל ביד 2 מצאתי גולף 2011 עם 147,000 קילומטר ב15,500 ש"ח.

ברלינגו/קנגו/פרטנר - רוב הרכבים האלה נטחנו יחסית בקילומטרז ובאופן כללי אתה לא זקוק לרכב כזה לפי מה שתיארת אז אני עדיין לא מבין מה מקומם בהשוואה ולמה הם עדיפים על משפחתית סטנדרטית ?

They ignore you now but they will need you later, thats life

פורסם

חשבתי על ניסאן אלמרה אך זה לא מתאים לי מבחינת השנתון אני לא רוצה לרדת מתחת ל2000 והצורה החדשה

שבאה אחריה לא מוצאת חן בעיני.

פורסם
לא הבנתי למה ברלינגו, קנגו ופרטנר נכנסו למשוואה ? הם לא נכנסות לקטגורייה של משפחתיות קלאסיות.

בכל מקרה, מבין האפשרויות שנתת אני יגיב על כל אחת מהם.

סיאט קורדובה - המנוע בנזין הוא ייתרון וגם חיסרון מבחינת עלויות, עלויות התיקונים למנוע בנזין נמוכות יותר מאשר למנוע דיזל אך אורך החיים שלו נמוך מאשר מנוע דיזל, כך שזה דבר ראשון שעליך לשקול וזה קשור לכל רכב שיעלה בראשך לרכישה. בתקציב שלך אתה מוצא רכב 2001-2002 שנסע בסביבות ה200,000 קילומטר. אך מצאתי ב10K דגם מ2001 עם 170,000 קילומטר שלפי המוכר במצב מעולה. מדובר ברכב יחסית מרווח שאם תמצא דגם שמור שנסע כמה שפחות - ככה הוא ייסע כמה שיותר בעתיד...

פולקסווגן גולף/בורה - שם לב שחלקי החילוף לרכבי פולקסווגן יעלו לך יותר ולכן זהו שיקול חשוב שעליך לשם לב אליו לפני שתחליט איזה רכב לרכוש, בכל מקרה, אני חוזר על מה שאמרתי על הסיאט: "אם תמצא דגם שמור שנסע כמה שפחות - ככה הוא ייסע כמה שיותר בעתיד..." מחיפוש קליל ביד 2 מצאתי גולף 2011 עם 147,000 קילומטר ב15,500 ש"ח.

ברלינגו/קנגו/פרטנר - רוב הרכבים האלה נטחנו יחסית בקילומטרז ובאופן כללי אתה לא זקוק לרכב כזה לפי מה שתיארת אז אני עדיין לא מבין מה מקומם בהשוואה ולמה הם עדיפים על משפחתית סטנדרטית ?

ראשית, הברלינגו/פרטנר/קנגו נכנסו למשוואה מכיוון שהינם רכבי דיזל מרווחים שאפשר להסיע בהם משפחה מידי פעם ומחיפוש מהיר ביד 2 אפשר למצוא אחת שמורה עם מעט ק''מ ,אפילו שזה דיזל, ששימש משפחה ולא טחן עבודה.

שנית, הגולף שמצאתה אני די בטוח שזו שגיאת כתיב וזה 2001, בכל מקרה אני לא מעוניין ברכב פולקסווגן גולף/בורה שהוא אינו דיזל מסיבה אחת פשוטה שזה לא חסכוני.

בנוסף לכך מאוד קשה למצוא דגם דיזל שלא הייה לימוד נהיגה בעבר.

אם יש עוד אפשרויות שלא כתבתי/ חשבתי עליהם שמתאימות לי אני אשמח לשמוע יתרונות וחסרונות עליהם.

אני מזכיר שזה אמור להיות רכב שני במשפחה שרוב הזמן לא ייסעו בו יותר מ-3 אנשים.

פורסם

[QUO]ראשית, הברלינגו/פרטנר/קנגו נכנסו למשוואה מכיוון שהינם רכבי דיזל מרווחים שאפשר להסיע בהם משפחה מידי פעם ומחיפוש מהיר ביד 2 אפשר למצוא אחת שמורה עם מעט ק''מ ,אפילו שזה דיזל, ששימש משפחה ולא טחן עבודה.

שנית, הגולף שמצאתה אני די בטוח שזו שגיאת כתיב וזה 2001, בכל מקרה אני לא מעוניין ברכב פולקסווגן גולף/בורה שהוא אינו דיזל מסיבה אחת פשוטה שזה לא חסכוני.

בנוסף לכך מאוד קשה למצוא דגם דיזל שלא הייה לימוד נהיגה בעבר.

אם יש עוד אפשרויות שלא כתבתי/ חשבתי עליהם שמתאימות לי אני אשמח לשמוע יתרונות וחסרונות עליהם.

אני מזכיר שזה אמור להיות רכב שני במשפחה שרוב הזמן לא ייסעו בו יותר מ-3 אנשים.

דווקא אני כשחיפשתי ברלינגו/פרטנר/קנגו בתקציב שלך מצאתי רכבים שנטחנו בעבודה, בסה"כ רכב מעולה אם הוא נסע מעט והוא שמור - לא סתם רואים אותו הרבה.

They ignore you now but they will need you later, thats life

פורסם

קח בחשבון שיהיה קשה מאד למצוא רכב שלא ידרוש יישור קו מיד לאחר הקניה, מה שיעלה לך כסף נוסף.

תנסה למצוא C5 טובה באזור 2003, היא תענה על כל הדרישות. שלי תעלה לך יותר מהתקציב אז אני לא מציע אותה.

דבר עם המוסכים המומלצים בפורום ותשאל אם מישהו מוכר.

בהצלחה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

הC5 היא לא בידיוק מה שאני מחפש היא די גדולה בשבילי נכון יהיו כאלה שיגידו שגם הפרטנר/ברלינגו/קנגו גדולות אבל הם לא בידיוק

הבחירה הראשונה שלי אני לא ממש מחבב צרפתיות וכנראה שלא אבחר בהם אני נוטה יותר לכיוון של הVAG.

פורסם
קח בחשבון שיהיה קשה מאד למצוא רכב שלא ידרוש יישור קו מיד לאחר הקניה, מה שיעלה לך כסף נוסף.

תנסה למצוא C5 טובה באזור 2003, היא תענה על כל הדרישות. שלי תעלה לך יותר מהתקציב אז אני לא מציע אותה.

דבר עם המוסכים המומלצים בפורום ותשאל אם מישהו מוכר.

בהצלחה.

C5 רכב מעולה, אבל אחרי שנדפק הגיר, רק הפקידה בבנק תוכל לעזור.

ולאחרונה זרקתי פיג'ו 406 תמורה ל2K מזומן, העיקר להעיף את הצרה מהבית, למרות שהיה קשה מאוד להפרד מהנוחות של הצרפתיות.

גם גרמניות הייתי הולך רק על ידני.

שנות ה2000 היו קשות לגירים האוטומטיים ברוב האירופאיות.

אם אתה אומר שהולכים ליסוע בממוצע 3 אנשים ברכב, תבדוק מה לגבי פאביה 5 או 4 דל', עם גיר ידני ומנוע 1.4L (אני לא רואה הגיון בלקנות רכב דיזל רק בשביל 1500 ק"מ בחודש), מנוע 1.4 יאכל דלק קרוב למנוע דיזל, אבל יעלה הרבה פחות בתחזוקה.

גם קורדובה 1.6L ידנית תעשה את העבודה, ואפשר למצוא כאלה טובות.

פורסם

אני מציע לך להשקיע וללמוד לפני שאתה שופך כסף יקר. רכב ישן לא יהיה חסכוני ולא משנה מה תבחר, תמיד ייפלו עליך תיקונים רציניים במשך 2-3 שנות אחזקה ואז יש משמעות לעלות החלפים והעבודה. מספיק מדחס מזגן שצריך להחליף וכל ה"חסכון בדלק" הולך לפח.

דיזל או בנזין זה שיקול שלדעתי לא רלוונטי בשנתונים האלה - החסכון לכאורה בעלות הדלק מתקזז עם רכיבים יקרים להחלפה בדגמי הדיזל והיעדר אקזמפלרים שמורים בשוק.

בניגוד אליך, אני לא מכליל ופוסל על הסף VAGיות למשל, אלא מתייחס לגופו של עניין, לכן לדעתי העיצה הטובה ביותר שמישהו יוכל לתת לך היא למצוא את האקזמפלר השמור היותר עם הטסט הארוך ביותר שתוכל למצוא, ובכל מקרה לשריין 2-3 אלפי שקלים ליישור קו. ארץ ייצור הרכב לא רלוונטית, איכות הצמיגים דווקא כן, למשל.

אני אפילו לא מדבר על עניין הבטיחות של המשפחה שלך, זה לשיקולך.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

נהג מתחיל אתה צודק פשוט כפי שכבר אמרתי הרכב יהיה שני במשפחה ולא ייסעו בו הרבה אנשים רוב הזמן רק מידי פעם צריך להסיע בו 5 אנשים לכן לא צריך רכב משפחתי של ממש.

אני מאוד מעוניין בסיאט קורדובה היא נכנסת בתקציב יופי ונשאר עוד ליישור קו היא די חסכונית ותא המטען גדול נכון היא לא מתחרה בבטיחות עם הצרפתיות, אבל זה לא קשור לאוטו זה אני כלומר אני לא ממש מחבב אותם וגם כי אין לנו ניסיון במשפחה עם צרפתיות בכלל.

פורסם

לכן נכנסת לפורום ועשית בשכל. למשפחה שלך לא יכול להיות נסיון עם כל סוגי הרכב המשווקים בישראל, וטוב להעשיר את הידע כדי למקסם את התועלת מהכסף שלך.

אני מציע לך שוב, לא להינעל על דגם מסויים אלא להתמקד בחיפושים אחרי 3-4 דגמים ולקחת את השמור ביותר שאתה מוצא; צריכת הדלק משנית למצב הרכב ועלות התיקונים שלו.

אחרי שתהיה לך רשימה של דגמים מתאימים, חפש פה בלוחות וצור קשר עם המוסכים המומלצים כאן ותשאל אם לקוח מוכר רכב שכזה.

אל תתפזר ואל תתפתה.

Winston S. Churchill -

פורסם

אני פשוט לא רוצה להתקע עם רכב אחרי שקניתי אותו שאין לי שום מושג בו ולשום מכר מוסכניק לא מתעסק איתו וכך לסמוך רק על המוסכניק שאני רואה בפעם הראשונה.

לדוגמא עם VAGיות אין שום בעיה כי חבר טוב של אבא שלי הוא מוסכניק שמתעסק איתם במוסך מורשה ומוכר בארץ (אני לא אומר את השם כדי לא לעשות פירסומת) וכל בעיה קטנה שתצוץ לא תיהיה לו בעיה לעבור לבדוק ולייעץ לנכון כי יש לו הרבה ניסיון והוא מקושר להרבה אנשים שגם הם יוכלו לייעץ ולכוון.

• תוכן חדש...