Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרכב מתחמם בעליות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערן אני מציע לך ממש ממש החום להגיע לאיציק מרעננה אני משוכנע שהוא ידע למצוא לך את הבעיה

לפני שאתה נכנס להוצאות מיותרות

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

• חודש מאוחר יותר...
  • תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הרדיאטור הגיע!

3 שורות אלומיניום

קצת יותר "עמוק" מהמקורי אבל עם התאמה ממש קטנה נכנס בקלות.

למרות זאת בשרב הגדול שהיה ביום שישי הרכב עם מזגן בנסיעה עירונית הראה סימנים של התחממות.

סימנים של התחממות ז"א שאם במצב רגיל מד הטמפרטורה יציב ברבע הסקאלה, בזמן ההתחממות הוא נושק לחצי הסקאלה.

בשלב הזה לא חיכית לראות מה יקרה וסגרתי את המזגן.

חשוב לציין שבזמן השרב אומנם הייתה וואנטה לפני הרדיאטור אבל עדיין לא חיברתי לה מתג (כך שהיא לא עבדה)

היום כבר יש מתג אבל אין שרב...

אני מתחיל לחשוד בפאן קלאטש...

דבר נוסף ששמתי אליו לב ונראה לי מבשר רעות,

ביום שבת בדקתי לראות אם לא חסרים מים ברדיאטור (לא חסרים) אבל הרדיאטור כולו מצופה מבפנים במשהוא שנראה כמו בוץ או משחה שחורה.

מה זה יכול להיות?

איך מנקים את זה?

והאם זה אומר שאולי שמן עובר למערכת הקירור?

תשובות מנסיון בבקשה.

Jimmy40.jpg

Jimmy41.jpg

פורסם
הרדיאטור הגיע!

3 שורות אלומיניום

קצת יותר "עמוק" מהמקורי אבל עם התאמה ממש קטנה נכנס בקלות.

למרות זאת בשרב הגדול שהיה ביום שישי הרכב עם מזגן בנסיעה עירונית הראה סימנים של התחממות.

סימנים של התחממות ז"א שאם במצב רגיל מד הטמפרטורה יציב ברבע הסקאלה, בזמן ההתחממות הוא נושק לחצי הסקאלה.

בשלב הזה לא חיכית לראות מה יקרה וסגרתי את המזגן.

חשוב לציין שבזמן השרב אומנם הייתה וואנטה לפני הרדיאטור אבל עדיין לא חיברתי לה מתג (כך שהיא לא עבדה)

היום כבר יש מתג אבל אין שרב...

אני מתחיל לחשוד בפאן קלאטש...

דבר נוסף ששמתי אליו לב ונראה לי מבשר רעות,

ביום שבת בדקתי לראות אם לא חסרים מים ברדיאטור (לא חסרים) אבל הרדיאטור כולו מצופה מבפנים במשהוא שנראה כמו בוץ או משחה שחורה.

מה זה יכול להיות?

איך מנקים את זה?

והאם זה אומר שאולי שמן עובר למערכת הקירור?

תשובות מנסיון בבקשה.

תמצא את הבעייה

רדיאטור אלומיניום זה טוב אבל זה לא מה שיפתור לך בעיות התחממות (אלא אם כן הרדיאטור הישן סתום )

מנוע סטנדרטי לא צריך רדיאטור אלומיניום .

כמו שקובי רשם ממליץ לך לגשת לאיציק

בינתיים אתה מבזבז כספים מיותרים סתם .

לפני כן במידה ואתה יודע אתה יכול לכוון הצתה ולבדוק שהפלאגים שלך תואמים לראשים , יכול להיות שכתבו את זה , אבל אין לי כח לקרוא 3 דפים של חפירות .

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

ערן, לא עשו לך בעיות בשיחרור הרדיאטור מהמכס?

אגב, כמה עלה לך כל התענוג כולל המישלוח?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם
ערן, לא עשו לך בעיות בשיחרור הרדיאטור מהמכס?

אגב, כמה עלה לך כל התענוג כולל המישלוח?

למה שיעשו בעיות. זה נמצא ברשימת החלקים בשחרור מהיר.

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הרבה זמן לא עדכנתי כאן בגלל ההרגשה שהנה עכשיו נמצאה הבעיה.

אבל האמת המרה היא שלא!

הרכב עדיין מתחמם בעליות.

כבר החלפתי כמעט הכל:

1. רדיאטור אלומיניום 3 שורות - חדש

2. משאבת מים משופרת - חדשה

3. ונטה של SPAL - אומנם רק אחת (יש מקום ל-2 ברדיאטור) אבל הותקנה עם מפסק

כל עוד שהרכב לא נמצא במאמץ, הטמפרטורה נשמרת על רבע הסקאלה.

ברגע שמגיעה עליה (בכביש מהיר) המחוג מתחיל לטפס

היום בעליות בדרך לבית שמש בנסיעה של אחר הצהריים (כבר לא מאוד חם בחוץ) עם מזגן אחד עובד המחוג הגיע עד לחצי הסקאלה ואז נגמרה העליה, אם העליה הייתה נמשכת המחוג היה ממשיך לטפס.

איך שאני רואה את זה נשארו עוד שני דברים להחליף/לבדוק

1. טרמוסטט

2. תזמון הצתה (למרות שכבר נעשה לפני שנה)

מה דעתכם?

פורסם

בד"כ הדבר הראשון שבודקים/מחליפים זה טרמוסטט במצבים של התחממות, תזמון הצתה כמו גם פלגים לא מתאימים גם יכולים לגרום להתחממות, אגזוז סתום גם כן, תזמון שסתומים ועוד ועוד..

פורסם

כדאי לזכור שמדי החום במכוניות ישנות הינם לינאריים, כלומר מטפסים ביחס ישיר לעליית טמפרטורת נוזל הקירור.

במכוניות חדשות מדי החום אינם לינאריים, ועד שהמנוע לא מתקרב לסף רתיחה מד החום אינו זז.

אם המחט מגיעה לקו החצי, על פניו לא נראה שישנה בעייה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בדוק את צינור הואקום שמחובר למפלג .שיש עומס על המנוע למשל בעליות ההצתה עוברת לאיחור גם זה גורם להיתחממות במיוחד במנועים האלה .בלי קשר נסה לקדם את ההצתה ובדוק מה קורה עם החום

פורסם

צלם כמה תמונות של תא המנוע והחזית כשמכסה המנוע פתוח אולי מישהו יבחין במשהו. דיאפרגמה פגומה במערכת קידום הצתה יכולה לגרום להתחממות.

אני מניח שהחצי השנה האחרונה בדקת אויר בצמיגים. אם לא תבדוק.

התופעה שאתה מתאר מתישבת עם בעיה של אספקת דלק במאמץ. האם התערובת העשירה שאובחנה בדינמומטר היתה גם במהירות גבוהה?

תערובת עניה או לא מספקת יכולה לגרום להתחממות, שכן אידוי הדלק מקרר את המנוע ואם לא מגיע מספיק דלק המנוע מתחמם.

שלמה דן גדרון

פורסם

ממליץ לך לבדוק את התרמוסטט,יכול מאוד להיות שהוא תקין ואתה רואה שהחום עולה עד אשר התרמוסטט נפתח במלואו ורק אז

חום המנוע מפסיק לעלות ומתחיל לרדת בהדרגה (כך זה היה אצלי הרכב).

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

מציע לך לסוע עם מד לייזר דיגיטלי איכותי, וכשהמצב שאתה מתאר קורה, לעצור בצד ולדגום כמה נק' במנוע כמו ראש מנוע, כניסה ויציאה לרדיאטור, בית טרמוסטט, מיקום חיישן הטמ"פ של השעון וכו'.

לך תדע, אולי הכל תקין והשעון שלך בעצם מזייף

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

• תוכן חדש...