Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תרגום זריז מערבית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4953 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

מישהו (אלעד, סמיר), יכול לומר לי על מה הקריקטורה הזו?

65337_10152266853225503_1863767300_n.jpg

תודה

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

ה-2 סנט שלי:

מעל התמונה הימנית => "שמות ההוריקנים שלהם" , מעל התמונה השמאלית => "וההוריקנים שלנו"

מתחת לימנית שמות של ההוריקנים האחרונים שפגעו בארה"ב: סנדי, קטרינה, ריטה, אבל משום מה לרביעית (הכתומה הקטנה) קוראים "אירן", והתרגום זה ברזל, לפחות לפי גוגל.

השמאלית כבר יותר מסובכת, פה אני ממתין לתשובה מזוגתי שנשלחה אליה התמונה.

Stay Dirty

פורסם

לא איראן, איירין :) זו הסופה שפגעה בניו יורק לפני שנה, נחשבה לקשה במיוחד אבל לא באמת הזיקה, וגרמה לרבים להיות שאננים לקראת סנדי.

ממתין לתשובה על השאר. תודה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אוקיי, היא אומרת שאת תקופת החורף חילקו בעבר ל-4 תקופות של 12 יום כל אחת, ואלה השמות שלהן.

עדיין לא ברור מה הצהובה למעלה, היא אומרת שזה פתגם כלשהו כנראה, "שבאט מא עליה רבאט". שבאט לפי גוגל = פברואר.

כנראה שום דבר פרובוקטיבי :)

Stay Dirty

פורסם

תרגום מהיר של ערביה:

הקריקטורה הימנית מראה איך המערב קורא לסופות שלו לעומת העולם הערבי.

אצל האמריקאים הסופת נקראות בשמות של נשים, בהתייפיפות. ואצל הערבים נותנים להם שמות של גברים.

לא נרשם ולו שמץ של חיוך על פניה, למרות שהבינה שיש כאן או אמור להיות הומור

פורסם

הערביה נתנה לך תשובה חלקית (מאוד).

השמות של הסופות בצד שמאל (תחת הכותרת "הסופות שלנו") נושאים תארים דוגמת הטובח (האדום עם הסכין בין השיניים- الذابح).

כדי להבין את ההומור במלואו (אם קיים משהו חבוי) צריך תרגום מלא מדובר ערבית מוכשר ממני.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

תודה לכולם, עזרתם לי לוודא שאני לא נכנס לשדה מוקשים פוליטי.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם
"שבאט מא עליה רבאט". שבאט לפי גוגל = פברואר.

שבאט (SHUBAT) הוא אכן חודש פברואר (זהה לחודש שבט העברי, שחופף פחות או יותר לפברואר הלועזי). על חודש שבאט נאמר הפתגם העממי "מא עליה רבאט". הסבירו לי את המשמעות של זה פעם, רק שכרגע אינני זוכר מה היא.

אני מגגל, אבל לאור העובדה שבימים אלה אני נמצא במילואים, אני יותר ממאמין שלכל המאוחר עד מחר אחזור עם תשובה מלאה לגבי הצד השמאלי של הקריקטורה.

לאחר גיגול בסיסי:

http://ar.wikipedia.org/wiki/%D8%B4%D8%A8%D8%A7%D8%B7

לפי מה שכתוב שם, שבאט נקשר במספר סיפורים עממיים ומשלים. מבין המפורסמים שבהם נמצא גם "שבאט - מא עליה רבאט" (מופיע שני ברשימה). אגב, אם תבדקו את הערך הזה בעברית, תגיעו לחודש שבט.

חוזר לגיגוליי.

גיגול נוסף:

http://www.myqalqilia.com/qalfolkproverbsmonthsseasons.htm

לפי הנאמר, חודש פברואר ידוע במזג האויר ההפכפך שלו, במהלכו יכול להיות יום בהיר עם שמש זורחת וללא התראה מוקדמת יכולות לנשוב רוחות ולרדת גשם.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לאחר שיחה עם חבר שמחזיק בבית מילון שרוני מורחב, להלן תרגום הערכים:

סעד בלא (צד שמאל למעלה) : כוכב במזל דלי

סעד אלח'באיא (צד ימין למטה) : Sadashbia, כוכב במזל דלי

סעד אלסעוד (הירוק מלמטה) : כוכב במזל דלי

סעד אלד'אבח (האדום משמאל) : :?:

תכלס, אין לי מושג מה הקריקטורה הזאת מנסה להגיד. בהתחשב בכך שמרבית ההוריקנים של הערבים איכשהו מתקשרים לחודש פברואר, כנראה מדובר על איזה אירוע לא סימפטי שהתרחש בחודש הזה.

זה מה שיש לי עכשיו. מחר אנסה לדלות מידע נוסף.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

נתקבלה התשובה הבאה בה"פ, לא יודע אם בגלל שהכותב לא מורשה אוף טופיק או כי הוא אישיות בטחונית בכירה ורצה להישאר בעילום שם:

לפ אגדה אורבנית ערבית מחלקים את 50 ימי החורף לארבע לפי תקופות ממסעו של "סעד", למשל סעד אלדבאח (השוחט) כשנאלץ לשחוט את הנאקה או הפרה שלו לעטוף את עצמו בה מהקור.

סעד אלחבאיא (המחבואים) כי זו התקופה שנחשים יוצאים ממחבואם.

אין פוליטיקה מאחורי הקרירטורה אלא ללעוג לשמות הערביים הוולגריים (לקוחים מחיי הבדווים בפרא), מול השמות הרכים של המערביים למפגעי הטבע.

השמות הערביים של החורף ד"א לא נפוצים כבר.

מתאים בול לאיורים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

אתחיל מהסוף: ההסבר שהצלחתי לקבל, בסופו של דבר, די תואם את ההסבר שקיבלת. העניין הוא שעברתי לא מעט דוברי ערבית, חלקם כשפת אם, עד שהצלחתי לקבל את ההסבר הזה. להלן הציטוט המדויק של הדברים:

לועגים למציאות האלימה בעולם הערבי. בעוד שבמערב ההוריקנים מקבלים שמות של בחורות, בעולם הערבי משתמשים בשמות אלימים ואגרסיביים כדי לתאר את עונות השנה ומזג האויר (אלד'באח=השוחט, או כמו הכינוי לחודש פברואר שהוא הפכפך).

אם הקריקטורה הזאת לא ממש מובנת לכל כך הרבה דוברי ערבית, כנראה שהיא לא כזאת מוצלחת.

סתם מהתעניינות: היכן היא פורסמה? באיזו מסגרת היא נשלחה אליך? זה אולי יכול לשפוך אור על הדברים.

פורסם

פורסמה בדף הפייסבוק של חבר שהוא חצי פלסטינאי/ירדני וחצי רוסי, מתגורר בניו יורק על קו המים ואכל הרבה קקי בסופה האחרונה.

הוא מגיע ממשפחה שהיא מהאליטה הירדנית (כלכלית ותרבותית), כך שהשכלה הכללית שלו נרחבת יחסית, ולכן הוא ואחותו נהנו מהקריקטורה.

אני לא יודע מה המקור שלה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

• תוכן חדש...