Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4969 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,ברשותי סוזוקי בלנו 97 קניתי את הרכב היום כשהגעתי הבית אחרי הרכישה שמתי לב אין מים לקרור מנוע במיכל מילאתי את המיכל(לא עד הסוף) והנעתי את הרכב פתחתי את הפקק מהרדיאטור ושמתי לב שיוצא לי קצף לבן מימנו מה יכולה להיות הבעיה?ואיך ניתן לפתור אותה (הרכב לא מעשן והמחוג של החום המנוע אינו עובד לטענת המוכר)?

תודה מראש

פורסם

לא רוצה לאכזב אותך אבל נשמע,שיש תקלה רצינית במנוע.אם הוספת מים במקום נוזל קירור (שזו כבר נק' פתיחה רעה מאוד ומראה שהרכב הוזנח ולא טופל),הרכב מאבד מים,כנראה שהתחמם (איך קונים רכב ללא בדיקה מינימלית של שעון החום ונוזל קירור כמו שצריך ?) ויוצא קצף מפקק הרדיאטור המסקנה רק אחת- המים שהיו במע' הקירור גרמו לקורוזיה שאכלה את בלוק המנוע העשוי מאלומיניום,נוצר סדק בראש המנוע,שיחייב החלפת כל המנוע קומפלט (לצערנו אבי אכל אותה בעבר ברכב דומה שיצא מהחברה חדש עם נזק כזה פעמיים תוך שנה וחצי,פעם ראשונה ב-85,000 ק"מ ופעם שנייה 45,000 אח"כ ואצלנו הרכב טופל במורשה ולא הוזנח.

סדק בראש כמעט ולא ניתן לתקן,רוב המכונאים פוסלים את הראש ואומרים תביא ראש אחר אבל זו מחלה של הרכבים הללו).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

בכלל לא בטוח עדיין שיש בעייה. יכול להיות שהקצף זה משאריות של משקעים ישנים בעקבות מילוי מים או טיפול גרוע.

לא רשמת אם הרכב ידני או אוטומטי, בבלנו אוטומטי הרדיאטור מקרר גם את נוזל תיבת ההילוכים ולפעמים יש פריצה והשמן חודר למים.

תנסה להבין מה זה הקצף הזה, תראה אם הוא שמנוני, אולי הוא דומה יותר לקצף של סבון (כבר שמעתי על מקרה ששפכו נוזל שמשות למיכל העודפים)

תעלה תמונה של הקצף לכאן, יוכלו לעזור לך יותר.

חכה שהרכב יהיה קר לגמרי, תוודא שיש מים גם ברדיאטור וגם במיכל העודפים.

תעקוב מידי יום או יומיים אחרי כמות המים ברדיאטור ובמיכל.

בקיצור תעקוב ותבדוק

פורסם

היה לי מקרה דומה בבלנו. ניקוי הרדיאטור (ריקון ע״י הברז/בורג למטה) העלים את הקצף.

אגב, אצלי הקצף נוצר בגלל שנגמרו המים, והמיכל גם כן היה די ג׳יפה(שימוש ממושך במי ברז).

המיכל עיבוי נראה נקי או מלוכלך?

תמלא את המיכל ותראה אם הנוזלים נעלמים לאחר נסיעה. תבדוק נזילות מתחת לרכב.

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם

ניסיתי שוב לחמם את הרכב ולוודא שאכן יש בעיה והפעם לא היה שום קצף ובאמת לא היה כלום בדקתי נזילות מתחת לרכב וגם כלום נזכרתי שפתחתי את הבג'ז ראיתי חומר לניקוי שמשות וכנראה שמו את הנוזל הזה לרדיאטור מקווה שזאת הייתה הבעיה

בודק היום עים מכונאי האם זאת הייתה הבעיה אמשיך לעדכן תודה רבה.

פורסם

1.ברדיאטור ממלאים נוזל קירור איכותי בלבד במיוחד ברכב כמו שלך,לא מיים ולא נוזל שמשות !

2.אם שעון החום אינו עובד מסיבה כזו או אחרת (ידוע לי שיש שעון חום ברכב ,היה לנו אחד כזה),אינך יכול לדעת אם הרכב מתחמם או לא.יתכן שחום המנוע אינון עולה בגלל טרמוסטט תפוס שעשה בלגן שלם בכל מע' הקירור.

3.אובדן מים/נוזל קירור הוא סימן רע מאוד לבאות:

אתה יכול לנסות לרוקן את המים/נוזל שמשות /לא יודע מה שמת ברדיאטור ולשים מי קירור איכותיים במקום,לבדוק שהמאווררים עובדים.

לאחר מכן,להתחיל לעקוב אם אין אובדן נוזל קירור. המידה ויש,לגשת למכון רגיאטורים לבדיקת המערכת בלחץ ואם יש בריחת לחץ מהמנוע,תדע זאת תוך לא יותר מ-15-20 דקות.

הייתי אמנם נחרץ בהודעה הקודמת,אך אני עדיין מקווה שלא נגרם נזק כבד למנוע אם כי אני די סקפטי בעניין.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...