Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Windows 8 הושקה היום רשמית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4968 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תתקין על מכונה וירטואלית, אם תראה שטוב לך, תתקין בתור מערכת עיקרית. זה מה שאני עושה עכשיו

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
דווקא כן התקנתי לינוקס (פזורה וKDE אם זה משנה) ואחרי חצי שעה של התעסקות הבנתי שלמשתמש הבייתי אין מה לעשות עם זה

אתה *עובד* עם לינוקס, וזה ההבדל. אני רוצה להשתמש בלינוקס. חלק מזה גם למטרות בידור. אה, רגע. בעצם אי אפשר לשחק בשום דבר במערכת הזו ללא vm או אימולטור, שמאטים את המשחק או סתם לא תומכים בו.

חצי שעה לקח לך זמן להבין שלינוקס זה לא למשתמש הביתי?

להבדיל מחלונות שאחרי ההתקנה אין לך כלום חוץ מאקספלורר, ברוב הפצות של לינוקס אתה מקבל מערכת מוכנה. יש לך תוכנה לצפייה במסכים, כולל PDF, יד לך טורנט קליינט, יש גם אופיס וגם תוכנה נחמדה לעריכה גראפית. זה כמובן בא עם פיירפוקס שהרבה יותר טוב מאקספלורר ועוד מלא דברים מועילים.

כלומר אחרי התקנה אתה ממש יכול להתחיל לעבוד ומשתמש הביתי כנראה אפילו לא יצטרך להתקין בזמן הקרוב עוד תוכנות.

כמובן יש שפע של תוכנות חינמיות (הרבה יותר קלות להתקנה מאשר בחלונות).

יש גם המון משחקים, כולל משחקים תלת ממדיים יפים מאוד. נכון שרוב המשחקים המודרניים נכתבים לחלונות, אבל זה לא מפרע למשל למשתמשי MAC להמשיך לקנות מקינטוש למרות שללינוקס יש הרבה יותר משחקים ותוכנות (ללא VM וללא אמולטור).

אז בשביל חלק ממשחקים באמת צריך חלונות, אם הכוונה שלך לעשות משהו על מחשב זה רק לשחק. כי חוץ ממשחקים האלו אפשר על לינוקס לעשות הכל, כולל עריכת וידיו, צפייה בכל סוגי סרטים, המרות סרטים, שמיעת מוזיקה, הורדות ומה לא.

כך שאני לא רק *עובד*, אלא גם לעשות את כל אותם דברים שאתה עושה.

מעבר לכך, יש VM מאוד נחמדים לינוקס, אז כל מי שאוהב לעשות ניסויים או להתקין כל מיני דברים שהוא לא רוצה על המחשב הראשי, אז יש כמובן איך לעשות את זה בקלות וביעילות.

(מיותר לציין שאני כותב מלינוקס)

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
זה בדיוק מה שאני רוצה, מסמכים ואינטרנט.

וגם סתם כי בא לי לנסות את המערכת...

כדאי להתקין?

התשובה שלי לשאלה שלך: בהחלט כן. אני במקומך הייתי מתקין אבונטו על מחשב אמיתי ולא VM כדי להנות באופן מלא מביצועים וגם אפשרות לקנפג אפקטים תלת ממדיים בדסקטופ כי זה מגניב.

יש הפצות שהן GNOME ויש KDE. במובן מסוים KDE יותר דומה לחלונות, כאשר GNOME דומה יותר לMAC.

אובונטו הפצה מדהימה לGNOME והיא מאוד מתאימה לבית. ממשק חלק ופשוט מאוד לשימוש, התקנת תוכנות פשוט תענוג.

יש לי כל מיני הפצות, יש עם KDE, יש עם GNOME. יש לינוקס לכל מצב רוח שמתאים לכל סוג מחשב. מחשב עם חלונות שהגיע הזמן שלו לפח אפשר להתקין אליו גרסא קלה של לינוקס וליהנות איתו.

גם מערכות האלו לא לוקחות הרבה זיכרון. למשל מערכת יחסית כבדה שלי לוקחת פחות מגיגה זיכרון כאשר פיירפוקס פתוח עם הרבה טאבים. כל זה והוא לא משתמש בSWAP. יש לי קרוב ל7G פנויי. וזה יפה שהוא משתמש בSWAP רק כאשר הזיכרון מתמלא - אפשר לקנפג את זה. חלונות מהתחלה שמות הכל בSWAP.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

זאת בדיוק הבעיה שלי עם לינוקס. Gnome, kde,אובונוטו ועוד מיליון מושגים שזרקתם לאוויר רק בשביל לשכנע אותי לעבור ללינוקס. לא בא לי לשבור את הראש בשביל לערוך מסמך בוורוד בעברית, לקרוא מדריכים באינטרנט בשביל להתקין דסקטופ או לבדוק מה זה אומר בכלל VM. במובן הזה, אני כמו נהג הליסינג הממוצע - שמו לי ווינדוס עם המחשב, זה עובד טוב, יופי לי. למה אני צריך לעבוד קשה יותר בשביל להוציא את אותה העבודה? רוצה להדליק את המחשב ולנסוע.

אגב, בדיוק בגלל זה יש גם בעיה עם טלפונים מבוססי אנדרואיד. באפל יש לי אייפון. הוא טוב, לא נתקע ועושה כל מה שאני צריך. מה אני צריך לחפור עכשיו ולגלות מה ההבדלים בין הגרסאות השונות של האנדרואיד ואיזו מתאימה לטלפון שלי. תן להריץ ת׳אפליקציה ולזרוע בחווה, יש לי פה הזמנה דחופה ל 25 פופקורן צ׳ילי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
זאת בדיוק הבעיה שלי עם לינוקס. Gnome, kde,אובונוטו ועוד מיליון מושגים שזרקתם לאוויר רק בשביל לשכנע אותי לעבור ללינוקס.

יש לך את החופש לבחור בלינוקס. אין בעייה לערוך מסמכי WORD על לינוקס, יש OPEN OFFICE ועוד כמה סוגי אופיס שעושים את זה יפה. מזמן כבר לא צריך לחפור במדריכים, בשביל זה יש הפצות כמו אובונטו פשוטות מאוד לשימוש ועבודה. כמו שרשמת: "להדליק את המחשב ולנסוע".

אני גם לא מנסה לשכנע אותך לעבור ללינוקס. אני רק מנסה להראות שמאחורי הסדק בקיר במקום שיוצא ממנו אור יש עולם במלואו.

לעבוד קשה? אני צריך לעבוד קשה כדי לקנות אופיס או חלונות כי זה עולה כסף ולא מאט (עבור 5 מחשבים+ זה כבר אלפי שקלים). אני משתמש רק בתוכנות חוקיות, לכן מעדיף תוכנות חינמיות. ואם כבר אני משלם כסף, אני רוצה בתמורה מוצר איכותי. אם המוצר שעולה כסף פחות יציב ממוצר חינמי - אז מה עשינו? אני לא יכל להרשות לעצמי שרת שנופל ליום שלם רק בגלל שאחד מעדכוני חלונות דפק איזה סרוויס. אז מתחיל הבלאגן: לחפש בפורומים ומדריכים איך לפתור את הבעיה. כימעט כל דבר שמתקינים בחלונות דורש ריסטרט וזה שוב זמן שהשרת לא עובד. ואם יש לי 10 שרתים כאלה שנופלים לזמן כלשהו בגלל זה? לינוקס יכול לעבוד שנים בעומס מלא ללא ריסטרט אחד.

כל מיני בעיות של זליגת זיכרון, כולל ב7 למשל ראה BFE\ כל מיני דברים שריסטרט פותר.

מה איש IT שואל משתמש כאשר זה מתלונן על ביצועים? מתי עשית ריסטרט וממליץ כמובן לעשות ריסטרט שבדרך כלל פותר בחלונות את חלק הבעיות.

פורסם

יש גם המון משחקים, כולל משחקים תלת ממדיים יפים מאוד. נכון שרוב המשחקים המודרניים נכתבים לחלונות, אבל זה לא מפרע למשל למשתמשי MAC להמשיך לקנות מקינטוש למרות שללינוקס יש הרבה יותר משחקים ותוכנות (ללא VM וללא אמולטור).

כמות? נגיד , אבל אין באמת מה להשוות.

בא נזכור שיש Steam למק עם דיי הרבה מהקטלוג וחברות גדולות כמו Blizzard מוציאות את המשחקים ביחד כבר שנים. לינוקס ממש לא בכיוון בנושא. אפילו לא בצחוק.

גם לגבי תוכנות לשוק הביתי, אולי בכמות , אבל ממש לא באיכות / שימושיות. במיוחד לא מאז המק אפסטור.

לגבי שרתים - זה כבר סיפור אחר , אבל אם נזכור שמתחת לפני השטח OSX זה יוניקס , אז גם פה לא ממש חסר. תעיף מבט לדוגמא אצל מפתחי סרבר (ROR לדוגמא) מה המחשבים המועדפים...

ליביו (שמשתמש גם בלינוקס מאז תחילת שנות ה90 כשזה עוד הגיע עם דיסקטים וספר)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

שלום לכולם,

יש לי כמה שאלות לגבי השדרוג לווינדוס 8 בצד הפרקטי.

1. קניתי מחשב שמאפשר שדרוג ב15 דולר. האם חייב להתקין על המחשב הנ"ל או שניתן להתקין על כל מחשב, בעל רשיון מקורי של גרסה קודמת?

2. במידה והתקנתי את השדרוג, הרשיון של המוצר הקודם, 7 או XP לא רלוונטי יותר ולא ניתן להתקינו שוב?

3. האם ניתן יהיה לרכוש עדיין ווינדוס 7 והאם המחרירים ירדו?

הכוונה שלי כרגע היא לרכוש את השדרוג של הווינדוס 8 אבל לא להתקין אלא בעתיד.

תודה,

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

באתר של מיקרוסופט מוצע שדרוג ב40$ אם מישהו מעוניין

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

גם לגבי תוכנות לשוק הביתי, אולי בכמות , אבל ממש לא באיכות / שימושיות. במיוחד לא מאז המק אפסטור.

סטים - בסדר. אבל בקשר לאיכות תוכנות - אל תגזים, כאשר קהילה מפתחת את התוכנות בשביל עצמה, אז כמות הפיצ'רים תיהיה מאוד עשירה וכך גם האיכות כי QA ענק וכולם יכולים לפתוח באגים.

אני יודע שמשתמשי מק ממש אוהבים את המק וזה ניראה להם סופר איכותי, אבל גם לי יש מק ואני לא אוהב אותו למרות שיש לו מסך מדהים. היה האפילו ניסויי עם אייפד, שלקחו קבוצה של משתמשים ונתנו להם כביכול אייפד חדש (וזה לא היה חדש אלא דגם כמו אצלם), כולם דיווחו על שיפור בחווית משתמש וביצועים. גם יש כל מיני אנשים שישנים באוהלים מול חנות של אפל כדי לקנות את האייפון הבא ולהיות הראשונים בתור. לא מבין את הטירוף הזה. העיצוב תמיד טוב, אבל הם סוגרים את כל האופציות ואומרים "תסתדר עם מה שיש" (יש כאלה שמתאים להם ויש כאלה שלא ממש). נכון שמתחת למכסה מנוע יש יוניקס BSD, אבל הוא עבר התעללות והגדרות ברירת המחדל בהרבה מקרים לא מתאימות כדי לעבוד עם יוניקסים אחרים.

אחרי שמוסיפים את המחשב לדומיין ומתקינים אליו הרבה תוכנות, הוא פיתאום גם לא כזה מהיר. מה זה שטויות האלה שכאשר אני מדליק את המחשב מחדש הוא מראה לי אפליקציות פתוחות כאשר בפועל זה תמונות מסך האחרון וברקע הוא מעלה את האפליקצייה?

ליביו, צריך לקחת הכל בפרופורצייה. אני לא הצלחתי לאהוב ולהתחבר למק. אפסטור זה נחמד, אבל כל דבר שעושה משהו עולה כסף ובכל הלינוקסים ושאר יוניקסים זה חינם. למשל תוכנה שעושה REMOTE DESKTOP למק אחר. אפילו VNC בתשלום.

אפילו בחלונות RDP חינם ויש מבחר תוכנות חינמיות הרבה יותר עשיר.:?

אולי זה נחמד בתור מחשב לבית לגלישה וכד', אבל אני לא רואה אישית שימושים מעבר. תוכנות גרפיקה יש גם לPC.

פורסם

בעיקרון, אני מוכן לנסות כל מערכת הפעלה שנייה של מיקרוסופט. אני כרגע עם 7, כך שאני מחכה לחלונות 9 (או שמונה וחצי...)

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

צביפר - כמו שאמרתי - בשימושים מקצועיים - תמצא הרבה מאוד מקים , ולא במקרה. ואלו לא End users שמתקינים דברים מהאפסטור למק.

זה יוניקס מאוד מאוד חזק (ונשים בצד אם אתה אוהב את האופטימיזציות שלו או לא ואיך שהן מתנהגות - הן עובדות , וטוב מאוד) עם קהילה סופר חזקה של קוד ופיתוח על הפלטפורמה הזו.

לגבי הניסוי , מזכיר לך את הניסוי של Project Mohave שהראו לאנשים ויסטה בלי להגיד להם שזה ויסטה (וכולם אמרו כמה חרא ויסטה מראש) וכולם אמרו - ואוו איזה מערכת מושלמת , הרבה יותר טוב מויסטה.

תשים 2 אייפדים אחד ליד השני - ואין מה להשוות. (למעשה את רוב הטאבלטים תשים ליד אייפד 3/4 והם יחווירו).

כמו שאמרתי - אני משתמש לינוקס כבר מעל 15 שנים , (ועבדתי כמה שנים טובות מאוד בסביבות כאלו - בסדר גודל הכי גדול שיש). פאנטים וכו - רלוונטי להגיד על iOS אולי , לא ממש במקרה הזה.

לגבי VNC - מותקן לי חינמי על המק שאני כותב עליו כרגע , גם RDP מייקרוסופט זרקו בתוך הOffice שלהם , ואת הפיתרון הפנימי של OSX יש על כל התקנת Mac Server (שההגדרות שלה "טיפה" שונות).

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...