Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמעט דרסתי ילד אתמול

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4971 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנשים טועים גם כשהם לא מתרשלים, זה חלק מהמצב האנושי, ולפעמים קורים דברים שהם לא בשליטתנו.

צודק לגמרי. ה"הטפה" שלי לשמירה קבועה של מרווחי בטיחות (שהם תוצאה של ניתוח סיכונים ומקרים ותגובות) באה דווקא ממקום מאוד "צנוע". אין לנו יכולת לשלוט על הכל. להפך, רוב הזמן אנחנו נהגים פחות טובים מאלה סביבנו. אנחנו מוטרדים בנהיגה, עסוקים בדברים נוספים מלבד נהיגה, צריכים לעשות כמה דברים תו"כ נהיגה, ולכן הסיכוי שבאמת נוכל להבחין בכל דבר הוא נמוך.

אבל מכל הפעולות שאנחנו עושים ברכב, רק הנהיגה יכולה להרוג אותנו או אחרים, ולכן היא תמיד צריכה להישאר בראש סדר העדיפויות של המשימות שלנו בנהיגה.

אם אנחנו יודעים שהנהיגה שלנו נפגעת כתוצאה מפעולה שאנחנו מבצעים במקביל, אנחנו צריכים להתאים את הנהיגה (למשל להאט).

לפעמים נדחה משימות אחרות, כי כמו שאמרתי - נהיגה היא בראש סדר העדיפויות. אז בנהיגה על איילון כשהוא ריק, אני מרשה לעצמי דברים, שאני לא מרשה לעצמי בנהיגה על כביש 4 בשעות הפקוקות.

תראה, לנהוג באופן מונע, זה תמיד טוב.

לנהוג 30 קמ"ש באזור מגורים בלי ראות - חובה (אתה מדריך, לא צריך להסביר לך מרחקי בלימה).

זה בדיוק מה שאמרתי. אם תנהג 30 קמ"ש ברחוב בלי ראות, ותהיה מודע לזה שהסכנה מסמטה חשוכה גדולה יותר מהסכנה בצומת מואר, הסיכוי שתופתע מגורם בסמטה נמוך משמעותית. אולי לא תמנע תאונה, אבל ללא ספק תקטין את הנזק.

ועדיין, ייקפוץ ילד 3 מטר לפני הרכב שלך - אתה תדרוס אותו.

סה לה וי.

שוב אתה צודק. זאת פיזיקה ברורה שאין מה להתווכח איתה.

הטענה שלי, שאת הילד הזה אפשר היה לראות (ואם לא לראות אז לצפות) כשהוא היה עוד רחוק.

לפעמים, זה יגרום לזה שנהיה מוכנים לאירוע שמעולם לא יקרה. נאט משמעותית לפני סמטה חשוכה (כי ילד עם אופניים עלול לקפוץ מתוכה), ונחלוף על פניה בלי ששום ילד יקפוץ. זה מוכנות.

אני חושב שאנחנו מסכימים יותר ממה שאנחנו לא מסכימים.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עכשיו, מנקודת מבט קצת אחרת: בזמן שאתה מאט לקראת הצומת, בא מאחוריך הממהר התורן, שלא שומר מרחק, נכנס בך ב-50-100 קמש, בהתאם למהירות בה הוא בוחר לנסוע. בי כמעט וכנסו 4-5 פעמים לאחרונה, כי יש אופנה חדשה בישראל, של לא לעצור גם באדום מלא לחלוטין, ולצפות מהנהג לפניך שיעשה זאת גם, אלא אם כבר אדום דקה או יותר.

אז כן, אני גם מסתכל במראות כשאני מאט, אבל יש פה כ"כ הרבה מקרים שיכולים להיות בכל רגע נתון, שאתה חייב אבל חייב להבין שלא הכל תלוי בך. הדרך היחידה להבטיח שלא תהייה מעורב בתאונה היא לא לצאת מהבית.

אני מתנצל אם לא הייתי בהיר בדבריי.

הכוונה שלי היא שהנהג יכול, בעזרת כלים מסוימים (ניתוח סכנות מקדים, צפי ותכנון, מקרים ותגובות וכו'), להקטין את ההפתעה.

אם נקטין את ההפתעה ונהיה מוכנים עם תגובה, נוכל בהרבה מקרים להקטין את הנזק.

כשדיברתי על הצומת, לא התכוונתי לבלום מ100 קמ"ש ל60 קמ"ש לפני הצומת.

התכוונתי להאטה. לעיתים מספיקה רק עזיבה של הגז כדי ליצור אותה.

לגבי הרכב שלא שומר מרחק מאחור: התאוריה שלי טוענת שגם זה באחריותך כנהג. נכתב כאן פוסט מקיף בעניין.

• תוכן חדש...