Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמעט דרסתי ילד אתמול

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4971 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערבי, יהודי או אסקימוסי, זה באמת לא משנה.

לא משנה את העובדה שהנהג נושא במלוא נטל האחריות לאירוע.

ילד, לפני שהוא קופץ לכביש, נמצא קודם על המדרכה. ואם לא הנהג לא איתר את הילד שם וזיהה אותו כסכנה או לפחות כמקור לסכנה - אז הנהג התרשל בתפקידו.

מהירות הנסיעה אינה רלוונטית. קיימים מקרים שבהם יש להוריד את מהירות הנסיעה למינימום כדי למנוע מצב של סיכוי לתאונה.

לא תאונה. סיכוי לתאונה. כי החוכמה בנהיגה זה לא למנוע תאונה, אלא להפחית את הסיכוי שבכלל תקרה.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ערבי, יהודי או אסקימוסי, זה באמת לא משנה.

ילד, לפני שהוא קופץ לכביש, נמצא קודם על המדרכה. ואם לא הנהג לא איתר את הילד שם וזיהה אותו כסכנה או לפחות כמקור לסכנה - אז הנהג התרשל בתפקידו.

מהירות הנסיעה אינה רלוונטית. קיימים מקרים שבהם יש להוריד את מהירות הנסיעה למינימום כדי למנוע מצב של סיכוי לתאונה.

לא תאונה. סיכוי לתאונה. כי החוכמה בנהיגה זה לא למנוע תאונה, אלא להפחית את הסיכוי שבכלל תקרה.

ואיפה אתה גר אם יורשה לי לשאול?

מזמין אותך לבני ברק, פה אתה לא תזוז מטר אם מה שאתה אומר נכון - בכל ריבוע של 10X10 יש שני ילדים שרק מחכים לקפוץ לכביש. כמובן שללא השגחה או ליווי מבוגר.

אני לא מבין את ההפקרות הזאת. ילדים שרק אתמול למדו ללכת כבר חוצים מעברי חציה. פשוט כיף להתחיל את הבוקר.

פורסם

צריך לתת קנסות להורים של ילדים שקופצים לכביש , כל ילד שעובר לא במעבר חציה דינו (הוריו) קנס כספי חמור.

זה תקף לילד שלא חגור הקנס גדול יותר מאשר אם מדובר במבוגר.

כנ"ל לגבי ילדים שנוסעים באופניים בכבישים (ובטח ילדים שנוסעים נגד כיוון התנועה).

פורסם

לא הבנתי את הרלוונטיות של נושא חינוך הילדים ומקום מהמגורים.

גם אם אתם צודקים (בני ברק/כפרים ערביים/ילדים לא מחונכים/קנסות להורים/לרכב עם אופניים נגד התנועה/וכו'/וכו'), זה חסר משמעות.

אתם לא הילד. אתם הנהג הפוגע. לגלות שבגללכם יושב עכשיו מישהו בשלולית של דם עם אברים מפוזרים לאורך הכביש, זה...איך לומר...עלול להדיר שינה מעיניכם. לכמה שנים.

זה פורום מכוניות ונהגים. לא פורום הורים וילדים.

עלינו להביט על הדברים מנק' המבט של הנהג הפוגע. לא מנקודת המבט של ההורה שלא חינך את הבן שלו לפני עשור או שניים.

נ.ב: תגובה לסכנה זה לא תמיד להוריד מהירות. עצם האבחנה שמדובר בסכנה ומוכנות לפעולה זה לעיתים התגובה הדרושה.

פורסם

אתה ממציא את ספר החוקים מחדש?!

חובה של נהג לאתר כל ילד על המדרכה ולצפות אם ירוץ לכביש בכל רגע נתון?!

זה נראה לך הגיוני?

אתה מסוגל, בנהיגה, לראות כל ילד על המדרכה בכל שלב?

ואם ילד קופץ לכביש זו אשמת הנהג שלא הבחין בו?!

מאיפה הבאת את זה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אתה ממציא את ספר החוקים מחדש?!

ממש לא. ואשמח ללינק לאיזשהו "ספר חוקים" בנושא.

חובה של נהג לאתר כל ילד על המדרכה ולצפות אם ירוץ לכביש בכל רגע נתון?! ממש כן

זה נראה לך הגיוני? ראה לעיל

אתה מסוגל, בנהיגה, לראות כל ילד על המדרכה בכל שלב? משתדל. זיהוי סכנות זה חלק אינטגרלי מהנהיגה.

ואם ילד קופץ לכביש זו אשמת הנהג שלא הבחין בו?! כן

מאיפה הבאת את זה...

מתוך ההגיון הבריא.

זה שאומר שעדיף לזהות איומים כשהם עוד בשלב הסכנה, רגע לפני שהם הופכים למפגע.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא בכל מקרה דריסה הנהג יוצא אשם ברשלנות בבית המשפט. לומר שכן זה נגד ההיגיון הבריא.

יש מקרים שגם בשמירה על כל כללי הזהירות יש פצוע או הרוג.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
ואיפה אתה גר אם יורשה לי לשאול?

מזמין אותך לבני ברק, פה אתה לא תזוז מטר אם מה שאתה אומר נכון - בכל ריבוע של 10X10 יש שני ילדים שרק מחכים לקפוץ לכביש. כמובן שללא השגחה או ליווי מבוגר.

אני לא מבין את ההפקרות הזאת. ילדים שרק אתמול למדו ללכת כבר חוצים מעברי חציה. פשוט כיף להתחיל את הבוקר.

אם הפרוטה הייתה מצויה בכיסך בשפע יוצא מן הכלל היית קונה שטויות רבות בסופר כי היה מפריע לך פחות הבזבוז נכון?

למי שיש הרבה ילדים... תעשה את ההקבלה.

גם אם זה נשמע ממש נורא, ככה זה פסיכולוגית, זה לא משנה אם אתה כחילוני בעל ילד או 2 לא תופס איך אפשר להשוות ילדים לסכומי כסף.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
לא הבנתי את הרלוונטיות של נושא חינוך הילדים ומקום מהמגורים.

גם אם אתם צודקים (בני ברק/כפרים ערביים/ילדים לא מחונכים/קנסות להורים/לרכב עם אופניים נגד התנועה/וכו'/וכו'), זה חסר משמעות.

אתם לא הילד. אתם הנהג הפוגע. לגלות שבגללכם יושב עכשיו מישהו בשלולית של דם עם אברים מפוזרים לאורך הכביש, זה...איך לומר...עלול להדיר שינה מעיניכם. לכמה שנים.

.

לפי הגישה שלך ("בגללכם יושב עכשיו..") הנהג תמיד אשם, אה? מזל שאתה לא המחוקק באמת.

היה לי סיפור כזה עם אמא, ילד וכלב פעם. הילד שחרר את הרצועה של הכלב והוא רץ לכביש. דפקתי בלימת חרום כמו שלא דפקתי בחיים. אני הייתי צריך לנחש שהילד ישחרר את הרצועה והכלב ירוץ לכביש (והילד אחריו)?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אני מקווה שאני לא אקבל אזהרה, אבל מה שכתבת, בולשיט.

לפני כמה וכמה שנים, חבר קנה רכב משומש ודי מעפאן. אמנם עבר טסט והיה מטופל, אבל מעאפן. מכיוון שהיינו צעירים, החלטנו ללכת לים. בדרך לשם, דרסנו ילד.

עכשיו אתה בטח אומר, הילד הלך על המדרכה, ראיתם אותו, נסעתם מהר, מוזיקה, סיגריות.

אז זהו, שלא. לא היה רדיו ברכב ואף אחד מאיתנו לא מעשן. החבר לא עבר את ה- 40 קמ"ש. הילד לא היה על המדרכה ואפילו לא הלך. הוא יצא מתוך שביל בין בתים, שהיה מוסתר ע"י גדר אבן בגובה של 1.5 מ'. אבל הוא לא יצא בהליכה, אלא על אופניים לתוך הכביש!

ואיך זה קשור לחינוך? האבא אפילו לא רצה לעלות על האמבולנס לבית החולים כי: "יעלה לי כסף לחזור הביתה". אז הוא שלח את האחות הגדולה (בת 10 או משהו כזה...), כי היא יכולה ללכת ברגל.

מה שאומר, שזה באמת תלוי בהורים ובחינוך. (דרך אגב, זה לא ישוב ערבי/חרדי/צ'רקסי, זו עיר והם היו יהודים.)

פורסם
סה''כ רציתי ליידע אנשים שנוסעים באזור ,כי צריך יתר ריכוז ולפתוח עיניים במיוחד באזורי הדר בחיפה .

העובדה שהדיון כאן נוגע בגזענות היא ברורה ונובעת לא רק מהשאלה האם רק מכך שילד קפץ לכביש, ניתן להסיק שהוא ערבי, שהרי אחרי הכל מדובר בחיפה ולא בשכם. אני רוצה להאמין שאכן ברור לך שמדובר בערבי לא בשל התנהגותו או מראהו, אלא פשוט מכיון שכנראה טרחת וביררת את הענין. הענין היותר מטריד היא אותה נקודת מוצא ולפיה הגיוני שילד ערבי יקפוץ לכביש, בין שמחנכים אותו לעשות כך, בין שלא מחנכים אותו לעשות אחרת וזה למרות שאין באמת הבדל בין חרדת הורה ערבי לשלום ילדיו לזו של הורה יהודי. הדוגמה של בני ברק היא מצוינת שכן אותה עיר מקבילה מבחינה אחת והיא שבשני המקרים אנחנו עוסקים בחברה עניה יחסית, אחוז גבוה של ילדים ברחובות ותשתית תחבורתית לא מספקת בלשון המעטה. הקישור הכמעט אינסטיקטיבי הזה שכבר התרגלנו לעשות בין התנהגות רשלנית, חסרת אחריות ומטופשת לבין שייכותו האתנית של מי שעשה אותה, מאוד מטרידה.

פורסם
מתוך ההגיון הבריא.

זה שאומר שעדיף לזהות איומים כשהם עוד בשלב הסכנה, רגע לפני שהם הופכים למפגע.

בין עדיף לבין חייב, יש הבדל לא קטן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ואיך זה קשור לחינוך? האבא אפילו לא רצה לעלות על האמבולנס לבית החולים כי: "יעלה לי כסף לחזור הביתה". אז הוא שלח את האחות הגדולה (בת 10 או משהו כזה...), כי היא יכולה ללכת ברגל.

מה שאומר, שזה באמת תלוי בהורים ובחינוך. (דרך אגב, זה לא ישוב ערבי/חרדי/צ'רקסי, זו עיר והם היו יהודים.)

עוד נקודת מבט.

אבי היה בבית משפט לתעבורה באיזה שהוא שלב, ולפני שהגיע תורו היו כמה אחרים. אחד מהם היה על דריסה של הולך רגל שקפץ לו לכביש.

אני מצטט את השופט:

"וזה שהוא (הולך הרגל) מטומטם, זה אומר שמגיע לו עונש מוות?"

כמובן שהנהג נמצא א ש ם .

אם תפליץ, תפחיד זבוב, הזבוב יעוף על רוכב אופנוע, רוכב האופנוע ייבהל ויחליק, אתה עדיין תצא אשם. ילד ייפול ממצנח רחיפה על גג הרכב שלך, אתה עדיין תצא אשם. לא משנה מה תעשה, אתה עדיין תצא אשם.

מערכת ה"משפט" בארץ עקומה למדיי. רוב האנשים שם היו צריכים ללמוד מילים לפני שעברו למשפטים.

לא חסר דפקטים מכל הדתות, הצבעים, המינים, המוצאים, הטעמים והריחות. נתקל בהרבה יותר מדיי כאלה. חרשים-עוורים-אלמים-שתקועים-בתוך-הטלפון-תוך-הליכה-באמצע (!!!) -הכביש-ולא-שומעים-גם-צופר, מפגרים עוורים ששקועים באסאמאס ולא רואים שיש בכלל כביש, לא חסר.

אבל, יש מוצא אחד שמשום מה מככב הרבה יותר במקרים האלה, ממה שאני ראיתי עד היום מניסיוני. משום מה, אין אפילו מחשבה של עלול לקרות משהו. שום הבנה של כמה זה בעייתי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...